Зона знову кличе: для S.T.A.L.K.E.R. 2 вийшло DLC «Ціна надії» та оновлення 2.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
AlexWest
Member

Повідомлення

Paner: 20.08.2026 21:48
Paner: 20.08.2026 21:47 та
У вас моди стоять чи стояли? Якщо ні, спробуйте перевстанови гру. Бо ваші коментарі лякають. Інші не пишуть про подібні проблеми.
Ванільна версія зі стіму. А що тут лякатися? Подивіться на ютубі зрівняння 1,9 та 2,0 версій і зробіть свій висновок. Для мене стало на багато гірше, втратилась похмура атмосфера, все як в бордерлендсі стало.
[/quote]
Перегравав стару трилогію і зрозумів, що Сталкер 2 і не був ніколи похмурим. Він радше не міг оприділитися між реалізмом і похмурістю. Тепер оприділився: нормальна рослинність і докручений реалізм Зони - схожий на реальну ЧЗВ. Але це справа смаку.
Нова менюшка, до речі, найпохмуріша в серії. Може, і DLC ховає щось похмуре під цією приємною зеленню.
AlexWest
Member

Повідомлення

XpertVision: 20.08.2026 21:54
AlexWest: 20.08.2026 21:47
Я граю в гру, а не в тіні. Графіка і так одна із кращих на сьогодні, просто з серйозними компромісами-дірами. За 200 годин гри вже звик. Щоправда, після старих Сталкерів до псевдодинамічних тіней доведеться звикати ще раз. Але ж це не привід пропускати DLC, навіть якби графіку зовсім не міняли. ФПС виправили, вже молодці.
Посередня у всьому, але рівна графіка сприймається завжди краще ніж гарна графіка з декількома сильно випадаючими з її рівня елементами. Чисто на контрасті. Нажаль, отакий от є нюанс.

Привід чи не привід пропускати то вже деталі. Я купував предзамовленням повну версію, мені ще на початку обіцяли нормальне hardware rt. Проходить 2 роки, а ця поробка яку я перший рік захищав, ледь виповзла в релізний стан разом з 1 з двох dlc. Вони друге dlc ще за 2 роки випустять?)
Будемо відверті нам випустили early access і через це ми бачимо оці шарахання від патчу до патчу. Замість зробити rt який вони закладали на старті, бо саме через це немає нормальної системи тіней (вона і не планувалась в класичному розумінні) вони зі світло фільтром граються :insane:
Гру можна пройти до кінця і отримати весь контент, тому під визначення "Ранній доступ" вже не підпадає. Її ще в кінці 2024 можна було пройти не без задоволення. Хоч і баг на багові був (традиція серії). Я б позбувався звички скаржитись на все підряд, і для початку спробував би DLC. Зараз таке життя, що в довгу шухляду ліпше не відкладати. Ну, або зробити рефанд.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Afit: 20.08.2026 21:41
yariksom: 20.08.2026 21:37 От цікаво було б якщо дійсно на Ray Engine покоління ХХХ склепали гру, мені дійсно шкода, що всі переходять на анріл, Відьмак був шикарний на своєму а тепер теж буде на цьому лайні. :rotate:
Я впевнений що в CD Projekt RED все буде працювати чудово. Вангую це буде як виняток, накшталт ARC Raiders. В Сталкері напевно бюджета не вистачає щоб трасування на ПК версії перенести з програмного на аппаратне. Це б і його якість підвищило й ресурси для рендеру вивільнило б
а на чому будується твоя впевненість? в3 на момент виходу не був шедевром оптимізації, про кб77 я промовчу, а це їх власний рушій і великий костяк розробників вже звільнився з сд проджект. як на мене, то з технічного боку сдпр точно втратили свій запас довіри, але це суто про технічний стан, все інше в них на висоті.
yariksom
Member

Повідомлення

Подивився відео з попередніх коментарів і зробив висновок, що персонаж і зброя для мене особисто краще в 1.9 а інше в 2.0 :rotate:
warp37
Member

Повідомлення

AlexWest: 20.08.2026 21:58
Paner: 20.08.2026 21:48
Ванільна версія зі стіму. А що тут лякатися? Подивіться на ютубі зрівняння 1,9 та 2,0 версій і зробіть свій висновок. Для мене стало на багато гірше, втратилась похмура атмосфера, все як в бордерлендсі стало.
Залізний ліс - ніби Silent Hill. :D
tornadox
Member

Повідомлення

yariksom: 20.08.2026 21:37От цікаво було б якщо дійсно на Ray Engine покоління ХХХ склепали гру, мені дійсно шкода, що всі переходять на анріл, Відьмак був шикарний на своєму а тепер теж буде на цьому лайні. :rotate:
Є декілька проектів на осучаснених x-ray рушіях, в ютубі можна знайти без проблем.
Afit: 20.08.2026 21:41Я впевнений що в CD Projekt RED все буде працювати чудово. Вангую це буде як виняток, накшталт ARC Raiders. В Сталкері напевно бюджета не вистачає щоб трасування на ПК версії перенести з програмного на аппаратне. Це б і його якість підвищило й ресурси для рендеру вивільнило б
А в чому винятковість ARC Raiders? Так, вони багато чого викинули щоб оптимізувати гру з UE5.
Гра втратила майже 93% стартової аудиторії, та кишить чітерами і дюперами.
Earanak
Member

Повідомлення

У меня как то однозначного мнения так и не сложилось по апдейту. Игра и до 2.0 - выглядела норм, как по мне.
Ну, стало гуще озеленение. Ну, ярче-насыщеннее стал тонмаппинг. Ну, помещения теперь мягче освещены.

При ярком солнечном освещении раньше в помещениях было мало вторичного освещения (отскоков). Были слишком контрастные тени и свет. В UE5 есть настройка которая отвечает за силу второго отскока освещения (GI), например в Gothic 1 Remake есть буквально такая настройка в самой игре. Она по сути делает свет в помещениях мягче, первые отскоки света мощнее становятся. Вот впечатление будто они прост бахнули эту настройку на х1.5 и стало действительно лучше :gigi:
BhnXwrrY2z.png
kairo
Member

Повідомлення

alex_sul: 20.08.2026 21:31 kairo viewtopic.php?p=4175130#p4175130
Доєднуйтесь до флешмобу, і поділітся думкою про XeSS (Low latency у Display не забудте) ;) :-P
Не певен, що в цьому році дійдуть до С2 руки. Придбав Ультімейт, щоб підтримати наших розробників. Зараз планую Ghost of Tsushima почати лише.
MessiaH
Member

Повідомлення

не знаю что они обновили, кроме х4 генератора никаких ощутимых изменений не увидел, такая же донная оптимизация, те же статерры проскакивают
XpertVision
Member

Повідомлення

Пробігся по іноземним коментам. Народ в великій кількості сходиться до спільного знаменника: крута рослинність, таке ж погане освітлення без покращенняь + дивний вибір світлофільтра.
MessiaH: 20.08.2026 22:53 не знаю что они обновили, кроме х4 генератора никаких ощутимых изменений не увидел, такая же донная оптимизация, те же статерры проскакивают
ну статери пройшли, принаймні я ті хвилин 15 що побігав, їх не побачив, а раніше вони були стабільно. І ФПС трохи підріс
Востаннє редагувалось 20.08.2026 22:59 користувачем XpertVision, всього редагувалось 1 раз.
tornadox
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 20.08.2026 22:08про кб77 я промовчу
:apes:
Зображення
yariksom
Member

Повідомлення

MessiaH: 20.08.2026 22:53не знаю что они обновили, кроме х4 генератора никаких ощутимых изменений не увидел, такая же донная оптимизация, те же статерры проскакивают
Можливо очки тре закапати :baby:
Serg IX
Member

Повідомлення

трохи побігав. фпс апнувся добряче. на 5070 в 2К с длсс на якість 160-190фпс на ультрах
MqM
Member

Повідомлення

yariksom: 20.08.2026 21:37 От цікаво було б якщо дійсно на Ray Engine покоління ХХХ склепали гру, мені дійсно шкода, що всі переходять на анріл, Відьмак був шикарний на своєму а тепер теж буде на цьому лайні. :rotate:
Це в тому всесвіті де вся команда збереглася, а Метро 2033 зі своїм рушієм не появилось ;)
Барбарис
Member

Повідомлення

Скачав оновлення, але длс не стало - довелось вручну через налаштування стіму вмикати. Все рівно лише пару годин вдалось побігати:
1) гра запустилась зі старих збережень в Прип'яті;
2) нові локації\аномалії цікаві;
3) з мутантом лише в катсцені стикався, але той пм - це ...(чого Скіф Гаус не може витягнути?);
4) нова автоматична гвинтівка - імба, схоже розробники врахували скарги, що натівська зброя слабка;
5) багів, вильотів не трапилось;
6) поки була лише туманна погода, тому не вдалось зацінити нову гамму.
Paner
Junior

Повідомлення

Кому цікаво. Налаштуваня епік.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Earanak: 20.08.2026 22:46 У меня как то однозначного мнения так и не сложилось по апдейту. Игра и до 2.0 - выглядела норм, как по мне.
Ну, стало гуще озеленение. Ну, ярче-насыщеннее стал тонмаппинг. Ну, помещения теперь мягче освещены.

При ярком солнечном освещении раньше в помещениях было мало вторичного освещения (отскоков). Были слишком контрастные тени и свет. В UE5 есть настройка которая отвечает за силу второго отскока освещения (GI), например в Gothic 1 Remake есть буквально такая настройка в самой игре. Она по сути делает свет в помещениях мягче, первые отскоки света мощнее становятся. Вот впечатление будто они прост бахнули эту настройку на х1.5 и стало действительно лучше :gigi:

BhnXwrrY2z.png
ще б вони бахнули щось для цього
спойлер
Зображення
:apes:, цікаво, що в с2 дійсно багато поверхонь де потрібні нормальні відзеркалення
XpertVision
Member

Повідомлення

Paner: 20.08.2026 23:58 Кому цікаво. Налаштуваня епік.
Воно таке мультяшне вдень стало в цілому чи тільки коли під наркотою?
Paner
Junior

Повідомлення

XpertVision: 21.08.2026 00:06
Paner: 20.08.2026 23:58 Кому цікаво. Налаштуваня епік.
Воно таке мультяшне вдень стало в цілому чи тільки коли під наркотою?
Як на мене, то не зрозуміло, коли граєшь, то не звертаєшь уваги на деталі, а якщо ходити вдивлятися, то багато помічєшь косяків. Відзеркалення у воді це просто жесть.
AK_47
Member

Повідомлення

Сделайте лучше a-life 2.0 чтоб не хуже первой трилогии, я опять со своими 5ю копейками про пустую зону и спавн всего под игрока в зоне 150м :laugh:

Ну вот бежишь во 2й части и чувствуется что под тебя все спавнится, дальше 150м пустота и полный ноль, нет того ощущения как в первых частях когда какой-то нпс мог дойти с начальных локаций до Припяти, лутались, развивались, подбирали лучший хабар, можно было наблюдать на карте как бегают нпс на других локациях, воюют за территории, первым делом ищут себе укрытие для ведения огня, зона жила в оффлайне, за пределами видимости главного героя, а тут...ну где этот a-life ВТОРОЙ? чтоб называть его вторым когда он в разы хуже первых частей.
Відповісти