Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Ха, ще як важливо, що немає значенння, або не головне говорять ті, хто сам не пробував.l-m: ↑ 09.10.2025 00:05але применшувати значення підсилювача, це серйозна помилка
Приклад, який я ніколи не забуду: випаяний пред у Nad320BEE, нас трохи не знесло звуком у полутора метрах наскільки це було борзо, прозоро, динамично, панчово. Це був інший клас тракту, а потім я туди прикрутив мощник MF 2x120 і це знов став інший клас тракту, але щоб це розуміти треба самому пробувати.
До речі, з навушниками теж саме. Взагалі грає тракт, тут нема важливіше чи ні. Є бюджетні обмеження, які змушують виставляти пріоритети
-
Ostin
Member
Я вірно розумію, що маючи на руках якийсь 100-200 баксовий свисток чи підсилювач, ви плануєте покращувати звук купівлею більш дорогого підсилювача? Все перераховане вами - це умовно якась база. Коли маєш на руках недорогий, але пристойний пристрій і з нього слухаєш музику. І якщо ви уважно читали, то я підтримую ідею мати базовий нормальний пристрій для звуку. Я не підтримую лише іншу ідею - що для покращення звуку потрібно замінити цей пристрій на більш дорогий за умовно 1000+, а не апгрейдити колонки чи навушники.l-m: ↑ 09.10.2025 00:05CEntrance DACport HD та Drop THX AAA 789 ... Drop THX AAA ONE, Creative Super X-Fi AMP, S-Audio Focus 2
Найдорожчий підсилювач, який в мене був - це Yulong A28
Тому, що стосується вух, я точно їх трохи спробував. Цей я використовував по балансу, замодивши відповідні великі лопухи і подаючи сигнал через балансні XLR. Висновок з того всього я виніс один - треба постійно купувати дорожчі навушники
-
Radio Bay
Member
Ostin: ↑ 09.10.2025 09:30Висновок з того всього я виніс один - треба постійно купувати дорожчі навушники
Я прихильник того, що треба апати то одне, то друге
-
Scoffer
Member
Вірно, після деякого порогового рівня вже не має значення що там вище. Якщо у людя колонки умовно видають 10% спотворень на низах і +/- 5дБ ковбасня на ачх, що цілком нормально для техніки ну доволі так вище середньої, а людь біжить заміряти який же там демпінг фактор в підсилювачі і на скільки тисячних відсотка краще цап, то розумним такого людя не назвешOstin: ↑ 09.10.2025 09:30Я не підтримую лише іншу ідею - що для покращення звуку потрібно замінити цей пристрій на більш дорогий за умовно 1000+, а не апгрейдити колонки чи навушники.
Відправлено через 4 хвилини 49 секунд:
І кімната ще три моди на 10дБ кожна дає
-
corruptedflesh
Member
у всіх людей цей рівень різний.Scoffer: ↑ 09.10.2025 16:00Вірно, після деякого порогового рівня вже не має значення що там вище.Ostin: ↑ 09.10.2025 09:30Я не підтримую лише іншу ідею - що для покращення звуку потрібно замінити цей пристрій на більш дорогий за умовно 1000+, а не апгрейдити колонки чи навушники.
в якомусь огляді вже не пам'ятаю на що оглядач сказав що йому з 3к за девайс починаються diminishing returns.
але комусь може і з навушників з алі за 5 баксів
-
Ostin
Member
То це з алішними вухами треба апгрейдити підсилювач до 3к? Чи думка була в чомусь іншому?)corruptedflesh: ↑ 09.10.2025 16:14у всіх людей цей рівень різний
Девайс девайсу різниця. Якщо між колонками за 100-200 і за 3к - різниця просто космос, то між підсилювачем за 100-200 і підсилювачем за 3к ту різницю ще й знайти треба) І навіть якщо вона буде відчутна, то аж ніяк не порівнянна з прірвою в першому варіанті.
А так-то ніхто і не сперечається, що гарним колонкам\вухам гарний підсилювач - і все буде чудово.
-
Hotspur
Member
абсолютно точно. і викидати 100-200-500 доларів на провода замість заміни колонок дурниціOstin: ↑ 09.10.2025 09:30Я не підтримую лише іншу ідею - що для покращення звуку потрібно замінити цей пристрій на більш дорогий за умовно 1000+, а не апгрейдити колонки чи навушники.
-
Radio Bay
Member
Розумним не назвеш тих, хто виміряє звук у відсотках чогось там, бо будь-який цап цей й характер і манера, R2R та дельта-сігма - це принципово різна модель звуку.Scoffer: ↑ 09.10.2025 16:00 і на скільки тисячних відсотка краще цап, то розумним такого людя не назвеш
Так, контраст меншийcorruptedflesh: ↑ 09.10.2025 16:14в якомусь огляді вже не пам'ятаю на що оглядач сказав що йому з 3к за девайс починаються diminishing returns
Ага, порівняй алішний пыдсилювач та NAD Masters, MF Trivista або якийсь Meridian . Не розумію. звідкіля ці дурня береться про складнощі пошуку різниці між цим та цим. Мабуть, коли нема досвіду, я є тільки фантазії. Так і бачу, як Pioneer A-10AE хутко розкачує Dynaudio ConfidenceOstin: ↑ 09.10.2025 16:41то між підсилювачем за 100-200 і підсилювачем за 3к ту різницю ще й знайти треба
Апгрейдитись треба в перекладку, а не концентруватися на одному. Якщо, наприклад, в тебе Pioneer A-10AE та DALI Oberon 3 , то купувати DALI Rubicon 2 не має сенсу, треба апати підсилювач спочаткуOstin: ↑ 09.10.2025 16:41То це з алішними вухами треба апгрейдити підсилювач до 3к?
-
Hotspur
Member
звук це фізика. тому звичайно його треба вимірювати. завждиRadio Bay: ↑ 09.10.2025 17:25Розумним не назвеш тих, хто виміряє звук у відсотках чогось там, бо будь-який цап цей й характер і манера, R2R та дельта-сігма - це принципово різна модель звуку.
-
Radio Bay
Member
Знов те саме, виміри характеризують лише технічне виконання, а не звук девайсаHotspur: ↑ 09.10.2025 17:28звук це фізика. тому звичайно його треба вимірювати. завжди
Відправлено через 36 хвилин 39 секунд:
Hotspur
Щоб зрозуміти про що я кажу потрібно послухати R2R та мультибіт, та, бажано одночасно порівняти з дельта-сігмою. Це не виміряється
-
lewerlin
Member
До фізики відносяться чисто хвилі. Стерео, котре психоакустика, вже "по-фізичному" не поміряєш.Hotspur: ↑ 09.10.2025 17:28звук це фізика. тому звичайно його треба вимірювати. завжди
Ну наміряв ти осцилографом меандр у "мультика" і "дельти". А як воно буде сприйматись на слух? Чому "дельта" беземоційна, зате детальна, а "мультик" підриває з крісла? При чому і те, і те виконанням можна легко зіпсувати.
На сьогодні єдиний інструмент, який міряє зразу весь тракт - людське вухо. Якість мірялки у всіх різна, тут нічого не поробиш. Але це не та тема, куди можна влетіти дипломом фізмату і всіх урити.
Отправлено спустя 32 секунды:
Мірятись то воно міряється. З трактуванням вимірів є проблеми.Radio Bay: ↑ 09.10.2025 19:10Це не виміряється
-
Radio Bay
Member
Згоден. Все можна виміряти, питання, що міряти, чим, та як пояснитиlewerlin: ↑ 09.10.2025 19:22З трактуванням вимірів є проблеми
-
Hotspur
Member
там є з 10 моментів. АЧХ сигнал шум діапазон рівність діапазону і так далі. коли у 2 систем ці 10 показників + - рівні можна включати психоакустикуlewerlin: ↑ 09.10.2025 19:22До фізики відносяться чисто хвилі. Стерео, котре психоакустика, вже "по-фізичному" не поміряєш.
Ну наміряв ти осцилографом меандр у "мультика" і "дельти". А як воно буде сприйматись на слух? Чому "дельта" беземоційна, зате детальна, а "мультик" підриває з крісла? При чому і те, і те виконанням можна легко зіпсувати.
На сьогодні єдиний інструмент, який міряє зразу весь тракт - людське вухо. Якість мірялки у всіх різна, тут нічого не поробиш. Але це не та тема, куди можна влетіти дипломом фізмату і всіх урити.
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
міряти що сподобалось і потім купляти таке. або краще. Я так зрозумів що не люблю HD 600 і люблю Баердинімікс 880-990Radio Bay: ↑ 09.10.2025 19:32Згоден. Все можна виміряти, питання, що міряти, чим, та як пояснити
-
corruptedflesh
Member
а ще вуха треба поміряти, дуже рекомендую, бажано раз на рік перевірятись.Hotspur: ↑ 09.10.2025 17:28звук це фізика. тому звичайно його треба вимірювати. завждиRadio Bay: ↑ 09.10.2025 17:25Розумним не назвеш тих, хто виміряє звук у відсотках чогось там, бо будь-який цап цей й характер і манера, R2R та дельта-сігма - це принципово різна модель звуку.
пс: я ж казав що тут знайдуться фанати аміра з audiosciencereview
-
Hotspur
Member
такcorruptedflesh: ↑ 09.10.2025 20:47а ще вуха треба поміряти, дуже рекомендую, бажано раз на рік перевірятись.
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
він молодець. він найшов проблемі в 3 полосці Elac яку я думав купляти, проблему потім підтвердив виробникcorruptedflesh: ↑ 09.10.2025 20:47 я ж казав що тут знайдуться фанати аміра з audiosciencereview
-
corruptedflesh
Member
оце написав по приколу і задумався:corruptedflesh: ↑ 09.10.2025 20:47а ще вуха треба поміряти, дуже рекомендую, бажано раз на рік перевірятись.Hotspur: ↑ 09.10.2025 17:28 звук це фізика. тому звичайно його треба вимірювати. завжди
це ж можна буде параметричним еквалайзером підтягнути для лівого каналу частоти по яким в мене просадка в лівому вусі.
хм. для навушників може проканає
-
lewerlin
Member
ПФ! Їдем в лабу Сеннхайзера, нас садять в "тиху" кімнату, роблять пачку тестів і видають апаратний еквалайзер у вигляді залізяки, адаптований під конкретний слух.corruptedflesh: ↑ 09.10.2025 20:58це ж можна буде параметричним еквалайзером підтягнути для лівого каналу частоти по яким в мене просадка в лівому вусі.
хм. для навушників може проканає
Німці в принципі хотіли зробити півтора десятка типових пресетів і пустити таке на ринок, але так воно прототипом і лишилось.
-
corruptedflesh
Member
читаю повідомлення і між строк бачу "аудіометрія" та "слуховий апарат"lewerlin: ↑ 09.10.2025 21:57ПФ! Їдем в лабу Сеннхайзера, нас садять в "тиху" кімнату, роблять пачку тестів і видають апаратний еквалайзер у вигляді залізяки, адаптований під конкретний слух.corruptedflesh: ↑ 09.10.2025 20:58це ж можна буде параметричним еквалайзером підтягнути для лівого каналу частоти по яким в мене просадка в лівому вусі.
хм. для навушників може проканає![]()
Німці в принципі хотіли зробити півтора десятка типових пресетів і пустити таке на ринок, але так воно прототипом і лишилось.
до речі, сучасні слухові апарати є прикольні, керуються через апку по бт, регулються рівні підслення, є шумодав, можна музику грати, є пресети "еквалайзера", але вони на основі того що лікар налаштував... цінники правда від 500 баксів за вухо і до бескінечності.
так от, в принципі з таким підходом можна налаштувати собі шо хочеш і як хочеш чути, а щоб "пацани зацінили" показувати ідеальні заміри тієї техніки
-
Radio Bay
Member
А от як поміряти вплив зміни живлення, спец. USB карти, комутації та, наприклад, Fidelizer крім вух то питання 
-
lewerlin
Member
Тільки у інженерів Сеннхейзера підхід "не медичний"