Відеокарта AMD Radeon RX 9070 XT стала беззаперечним лідером за популярністю серед читачів PC Games Hardware

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Yurius
Member

Повідомлення

Hells Angels: 10.08.2026 20:37читаємо уважно, платоспроможність це заплатити за товар відразу, а не платити 1/10 кожен місяць.
маячня
Striker
Member

Повідомлення

Hells Angels: 10.08.2026 20:37читаємо уважно, платоспроможність це заплатити за товар відразу, а не платити 1/10 кожен місяць.
Та ок. Я можу купити одразу, тільки навіщо? Що це змінює? А от платити впродовж певного часу допомагає правильно планувати свій бюджет, і ціна трохи нижче стає за рахунок отриманих %.
warp37
Member

Повідомлення

Hells Angels: 10.08.2026 20:37
Striker: 10.08.2026 20:34Фігню пишете. В мене десь близько 500к кред лімітів, у дружини десь 400к. Тільки і робимо, що купуємо все в розстрочку. Бо так просто вигідніше, коли вся інша сума лежить в ОВДП під %.
читаємо уважно, платоспроможність це заплатити за товар відразу, а не платити 1/10 кожен місяць.
Яке відношення розстрочка має до наявності усієї суми? У мене всі розстрочки оформлюються за наявності більшої частини суми або взагалі усієї. Гроші також можуть бути заморожені на депозитах чи облігаціях, що краще ніж коли велика сума просто "гниє" разом з операційними коштами.

Навіщо у наш нестабільний час брати розстрочку, не будучи впевненим у повному погашенні? :-P

Ну ще можна історію в УБКІ підкачати. :up:
Hells Angels
Member

Повідомлення

warp37: 10.08.2026 20:43Яке відношення розстрочка має до наявності усієї суми?
в тебе є 120к і ти обмежений цією сумою, ти обираєш так щоб влізти у цей бюджет.
коли у тебе розстрочка на всю комплектуху то вже зовсім інше, бо думаєш не про обмеження у 120к, а про те що платити по 10к у місяць на протязі року, чи можна і по 13к але за дорощу і кращу комплектуху
Striker: 10.08.2026 20:39планувати свій бюджет
планувати бюджет це коли в тебе є гроші на рахунку і ти рахуєш скільки ти маєш витратити на все впродовж певного проміжку часу, ну і всякі форсмажори ніхто не відміняв, котрі вплинуть на те що платити треба, але нема чим
vsx
Member

Повідомлення

Kopstr: 10.08.2026 17:53 vsx
Забавно что люди досих пор в ценовой политике сравнивают только игры. А то что у Нвидии лучше работают с кодеками, c AI генерации, например тот же ДЛСС можно новый подключить в любой игре даже мультиплеерной, я так помню как у меня кент плевался на АМД играя в АИОН2 когда он не мог банально прикрутить ФСР 4.0 к этой игре потому что через оф дрова не возможно было а через скейлер анти чит ругался. Ключевым еще фактором например для меня как жителя в Украине стало енергопотребление - например зимой когда у тебя банально акум батарея то ее хватит намного больше если сравнивать ту же RTX 5070 и 9070xt при одинаковых условиях нагрузки на гпу. Например у Nvidia есть RTX HDR - что очень помогает в некоторых даже старых игрушках где нативного HDR нет. Есть например более лучший DSR чем у АМД. Лучший фрейм ген чем у АМД - сейчас я не знаю ну когда у меня была 7900xtx это был ужас.
получается все таки есть смысл брать 5060Ti вместо 9070ХТ?
Scoffer
Member

Повідомлення

А ви оптимісти планувати зараз компи на рік вперед :D
kairo
Member

Повідомлення

Американці, які по вуха сидять в розстрочках, який рівень платоспроможності відносно українців мають?
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 10.08.2026 21:57Американці, які по вуха сидять в розстрочках, який рівень платоспроможності відносно українців мають?
Американці по вуха в розсрочках діляться на два принципових сорти: розсрочки для збільшення обороту бізнесу, і розсрочки на плейстейшн. Перші живуть доволі непогано. Другі та от якось не дуже.
kairo
Member

Повідомлення

Patruletz: 10.08.2026 19:04ага, середньостатистичний мужик котрий стоїть біля станка на заводі стільки заробляє за місяць
На якому заводі? Зараз мабуть крім мілтек заводів немає практично. А там ЗП досить непогані по українським міркам.
FastBullet
Member

Повідомлення

kairo: 10.08.2026 21:57
Американці, які по вуха сидять в розстрочках, який рівень платоспроможності відносно українців мають?
ой дурне)) ти спочатку зроби таку фінансову систему як в штатах, а потім порівнюй)) бо там у багатьох випадках просто розтермінування)
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.08.2026 21:59Американці по вуха в розсрочках діляться на два принципових сорти: розсрочки для збільшення обороту бізнесу, і розсрочки на плейстейшн. Перші живуть доволі непогано. Другі та от якось не дуже.
В США приблизно 10% людей, які є власниками бізнесу. Тобто, 90% мають рівень платоспроможності гірше за українців?
Востаннє редагувалось 10.08.2026 22:05 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 10.08.2026 22:01Тобто, 90% мають рівень платоспроможності гірше за українців?
Якби без війни, то скоріш за все відсоток був би схожий. Більшість американців живуть доволі фігово, від зарплати до зарплати і з нулем накопичень. Часи золотої америки давно пройшли.
kairo
Member

Повідомлення

FastBullet: 10.08.2026 22:01бо там у багатьох випадках просто розтермінування)
Там рівно так само, як в Україні є як безвідсоткове розтермінування так із відсотками. І мова не про відсотки, а про "платоспроможність це заплатити за товар відразу".

Відправлено через 35 секунд:
Scoffer: 10.08.2026 22:04Більшість американців живуть доволі фігово, від зарплати до зарплати і з нулем накопичень.
Бідні нещасні американці)))
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 10.08.2026 22:05Бідні нещасні американці)))
Ти бачив колись щоб у нас тікали від швидкої щоб не збанкрутіти? А от в америці це реальність.
Patruletz
Member

Повідомлення

kairo: 10.08.2026 21:59На якому заводі?
да тут є поруч хімзавод невеличкий зовсім :rolleyes:
FastBullet
Member

Повідомлення

kairo: 10.08.2026 22:05
FastBullet: 10.08.2026 22:01бо там у багатьох випадках просто розтермінування)
Там рівно так само, як в Україні є як безвідсоткове розтермінування так із відсотками. І мова не про відсотки, а про "платоспроможність це заплатити за товар відразу".

Відправлено через 35 секунд:
Scoffer: 10.08.2026 22:04Більшість американців живуть доволі фігово, від зарплати до зарплати і з нулем накопичень.
Бідні нещасні американці)))
ну тоді позич мені без відсотків :lol: :lol: :lol: хоча б мільйон гривень на рік)) чи скільки в тебе там є :lol: :lol: :lol: :lol:
а краше мільярд))
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 10.08.2026 18:58Оце я вважаю ключовим.
Якщо ви граєте багато і воно вам прямо пече, то можна і взяти 5080.
Я теж рахую, що якщо для людини ігри, це основне хоббі, то нічого поганого в покупці потужної відеокарти немає. Купують ж люди велосипеди за тисячі євро))
Filabatya
Member

Повідомлення

велосипед відуха найвлучніше порівняння, бо коштують тепер однаково хороші :lol:
є броня береш перше, нема друге :shuffle:
7 то ніщо, хоч би 10 чи 12)
ада по чому?
Востаннє редагувалось 10.08.2026 22:12 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
kairo
Member

Повідомлення

FastBullet: 10.08.2026 22:07ну тоді позич мені без відсотків хоча б мільйон гривень на рік)) чи скільки в тебе там є
а краше мільярд))
Я на днях взяв монік за 54к на 7 місяців без відсотків. Дуже зручно. Не тому, що в мене грошей на нього немає, а тому що за цей період інфляція поїсть гривню та мені менше навантаження фінансове одночасне.

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Filabatya: 10.08.2026 22:09велосипед відуха найвлучніше порівняння, бо коштують тепер однаково хороші
Ну як сказати))
спойлер
Screenshot 2026-08-10 221043.png
Patruletz
Member

Повідомлення

kairo: 10.08.2026 21:59Зараз мабуть крім мілтек заводів немає практично. А там ЗП досить непогані по українським міркам.
все що повязане з військом повна зал...
дививсь чисто по своїй сфері, так там на мої теперішні обовязки вішають ще 3 посади котрі ніяк не суміжні, а платити вони обіцяють на 10к більше чим маю зараз, це не говорячи вже про обмеження котрі повішає на мене контракт :laugh:
Відповісти