Kioxia вважає, що часи недорогих терабайтних SSD уже минули

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kefka
Junior

Повідомлення

dead_rat: 21.01.2026 19:46
Tiufin: 21.01.2026 19:27
Перше більш-менш велике (але не розпіарене/занадто дороге) місто, яке згадалось - Бостон.
Середня зарплата після податків - 63600 в рік. Тобто 5300 на місяць.
Тільки от це ДО податків.
:lol:

Віддай дяді Сему 25-30%

Boston has a high cost of living, with a living wage for a single adult estimated well over $60,000 annually, according to the MIT Living Wage Calculator.
Боже варто вам ознайомитися з системою податків в США перед тим як щось писати. Наприклад в США немає ПДВ це означає що продукти та послуги в США коштують на 20% дешевше ніж в Україні, в США податкове навантаження на громадянина залежить від рівня його доходу, чи є в нього сім'я чи ні, чи є власне житло. Це вам не Україна де людина яка отримує мінімалку і знімає квартиру, та має на утриманні двух дітей сплачує ті самі податки що і людина яка заробляє мільйон та має 4 квартири у центрі Києва.
Scoffer
Member

Повідомлення

Kefka
Маячня. В штатах інші податки, але фінальний ефект той же. Є податки з зп, є податки з прибутку, є податки з продажу, є корпоративні податки і є ще купа інших цікавих податків ще й різних від штату до штату. Чи по-твоєму як у них бюджет наповнюється? Святим духом?
https://worldpopulationreview.com/count ... -countries
У нас в порівнянні все доволі нормально з податками, +/- на рівні штатів, і точно набагато краще ніж в сусідніх європах.
Kefka
Junior

Повідомлення

До прикладу якщо я живу в Пенсільванії і отримую мінімалку, я сплачу всього 10 % податків з заробітньої плати.Це 7% пенсійни збір, і 3% штатний податок. І це нагадую при відсутності ПДВ. В Україні ви платите 23% податку)))
Мінімальний заробіток в штаті Пенсільванія складає 600 000 на рік, і за рік ви заплатите всього 64 000 грн податку. В той час як в Україні при середній, не мінімальній зарплаті у 240 000 грн на рік ви заплатите 56 000 грн податку. Отже американець отримає 536 000 доходу на рік при мінімалці, а Українець при середній всього лише 184 000. От ви і росказуйте про життя та податки в США далі.

Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
Scoffer
Ви мене не чуєте. Податок в США залежить від рівня доходу наявності житла і інших факторів. 37% податку це максимальна ставка яку сплачують громадяни з високим рівнем доходу. В США існують 7 податкових ставок: 10%, 12%, 22%, 24%, 32%, 35% і 37%
Scoffer
Member

Повідомлення

Kefka
Це ти не чуєш. Те що збір однієї кишені перенесли в іншу не відміняє того що ти все одно за це заплатиш. Не прямо так опосередковано. Бюджет наповнюється через податки.
Kefka
Junior

Повідомлення

Scoffer
Так звісно це так. Але у цьому справедливість що платити має більше той хто більше заробляє, а не так як у нас.
dead_rat
Member

Повідомлення

Kefka: 23.01.2026 11:17 Scoffer
Так звісно це так. Але у цьому справедливість що платити має більше той хто більше заробляє, а не так як у нас.
З чиєї точки зору це справедливо?
Ostin
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.01.2026 11:44З чиєї точки зору це справедливо?
Ну якщо взяти приведений приклад вище, де людина без свого житла з сім'єю приречена вічно злидарювати, а людина з власним житлом і можливістю здавати ще щось в оренду сплачує той же самий податок.
З точки зору біології - все вірно. Хтось колись назаробляв дітям і діти тепер перейшли у вищий клас від народження. З точки зору суспільства, демократій і отого всього - це класова нерівність, яка поглиблюється. Тобто злиденна людина не має навіть шансу видертись зі злиднів, якщо буде просто виконувати обов'язки на роботі.
Ну і про дітей та сім'ю. Не забуваймо, що кожна нечисть при владі або відвертий кримінал майже завжди ліпить одне і те ж: все заради сім'ї, бо це найголовніше і т.д. Тому вирощування нерівності закладено в фундамент біології. Але багатьом з "тих, що знизу" це не подобається, бо їм дурять також голови "ти маєш обов'язок перед державою" і "держава про тебе піклується" ;) .
Як на мене, справедливо було б вибрати якийсь один офіційний курс і відкрито ним іти. Типу "право сильного і еліта від народження - наше все". Тоді бурління мінімальні, бо кожен знає своє місце. Індуси не дадуть збрехати.
dead_rat
Member

Повідомлення

Ostin: 23.01.2026 12:48
dead_rat: 23.01.2026 11:44З чиєї точки зору це справедливо?
Ну якщо взяти приведений приклад вище, де людина без свого житла з сім'єю приречена вічно злидарювати, а людина з власним житлом і можливістю здавати ще щось в оренду сплачує той же самий податок.
З точки зору біології - все вірно. Хтось колись назаробляв дітям і діти тепер перейшли у вищий клас від народження. З точки зору суспільства, демократій і отого всього - це класова нерівність, яка поглиблюється. Тобто злиденна людина не має навіть шансу видертись зі злиднів, якщо буде просто виконувати обов'язки на роботі.
Ну і про дітей та сім'ю. Не забуваймо, що кожна нечисть при владі або відвертий кримінал майже завжди ліпить одне і те ж: все заради сім'ї, бо це найголовніше і т.д. Тому вирощування нерівності закладено в фундамент біології. Але багатьом з "тих, що знизу" це не подобається, бо їм дурять також голови "ти маєш обов'язок перед державою" і "держава про тебе піклується" ;) .
Як на мене, справедливо було б вибрати якийсь один офіційний курс і відкрито ним іти. Типу "право сильного і еліта від народження - наше все". Тоді бурління мінімальні, бо кожен знає своє місце. Індуси не дадуть збрехати.
Це якийсь комунізм.
Давай реалістичніше.

Є Джон алкаш, робе на мінімілці.
Є я, ніщеброд по народженню, але розумний, що вджобував як проклятий щоб влізти у ІТ і вибився у люди і взяв іпотеку.
Є Маск.

Де справедливість що я маю віддавати 37% з важко заробленого, а помноживши на мою зп це десь х20 від того що платить Джон. А Маск сміється і отримує від державоньти 100 мільярдів як самий нещасний?

Справедливості не існує, суспільство забере в тебе все що зможе.
Ostin
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.01.2026 13:02Справедливості не існує, суспільство забере в тебе все що зможе.
Саме тому треба просувати таку думку. Кожен за себе. Сильніший правий. Справедливості не існує. Тобі має бути пофіг на інших, інакше тебе з'їдять.
Я дуже шкодую, що свого часу в молодості недостатньо володів зазначеними тезами, тому припустився багатьох помилок. Одна з яких - це віра в повністю придуману сутність "держава".
dead_rat: 23.01.2026 13:02ніщеброд по народженню, але розумний, що вджобував як проклятий
Набагато ефективніше лизати сідниці потрібним людям. З мого спостереження - кратно ефективніше з точки зору профіту на затрачені зусилля. Але тут як вже ляже на систему цінностей. От моя система "зіпсована" в цьому напрямку, тому роблю непрактичні речі і теж частенько вджобую :D
dead_rat: 23.01.2026 13:02Є Джон алкаш, робе на мінімілці
Забери слово алкаш - і нічого не поміняється. Якщо людина просто середньостатистична, не надто розумна чи обдаровані чимось іншим - вона прирівняна до алкаша за результатом. Чи справедливо це - так, напевно. Алкаш, він же має право випити, чи не так? :gigi:
dead_rat: 23.01.2026 13:02вибився у люди
Спробуй вибитись в люди, коли твій керівник трамп або йому подібний) Я знаю одного такого по роботі. Там люди специ, які за день йому вирішували тижневі задачі відділу, були злиті через нелояльність)
Вибитись в люди - це унікальну суміш власних зусиль, обдарованості, а також вдачі бути з потрібними людьми в потрібному місці. Іноді воно просто не їде, скільки не вджобуй. Бо не там почав, і не там продовжив, і взагалі зайнявся не тим...
dead_rat
Member

Повідомлення

Ostin
Згоден
Dilfin
Member

Повідомлення

Rosberg: 22.01.2026 13:36
Dilfin: 22.01.2026 13:30
Це голуба мрія глобалістів все здавати в оренду...
Все за підписку. Типу, нікуди не дінуться. Головне створити відповідні умови.
Так, щоб люди немали нічого власного і жили в кредит.

Відправлено через 7 хвилин 15 секунд:
Demedik: 22.01.2026 19:28
Dilfin: 22.01.2026 13:30 Це голуба мрія глобалістів все здавати в оренду...
Причем тут это?

"Глобалист — это сторонник глобализма, то есть идеи и процесса интеграции мира в единую систему в экономической, политической, культурной и других сферах, выступающий за стирание границ и создание единого мирового порядка или правительства. В широком смысле, это человек, который видит мир как взаимосвязанную систему, а в узком — приверженец политики, направленной на укрепление этой взаимосвязи, часто ассоциируется с неолиберальной идеологией, свободной торговлей и иммиграцией." (с)

Думаю термин который Вы имели ввиду:
"Неофеодализм — это социологический термин, описывающий возрождение феодальных черт в современном обществе, где власть и богатство концентрируются в руках новых "сеньоров" (гигантских корпораций, олигархов), а рядовые граждане становятся "вассалами", зависимыми от цифровых экосистем, данных и платформ, теряя суверенитет и попадая в новую иерархию неравенства. Этот процесс характеризуется персонализацией власти, формированием элит, архаизацией культуры, где борьба корпораций и кланов вытесняет общественные институты, а граждане всё больше арендуют, а не владеют, попадая в зависимость от технологических гигантов. "
Тому, що такий порядок речей придумали і озвучили ті, хто приймає участь у Давоському світовому економічному форумі, це не мої вигадки.
kairo
Member

Повідомлення

Ostin: 23.01.2026 13:33Одна з яких - це віра в повністю придуману сутність "держава".
Хто ж тоді побудував такі держави, як США, Німеччина, Японія? Прибульці? Атланти? Якраз для того, щоб створити розвинену державу із високими соціальними стандартами та економічним розвитком, мають бути національно орієнтовані еліти, вибудувані інституції та громадянське суспільство. Інакше усюди б люди жили, як в Сомалі. В нас по розвалу совка не було національних еліт, досвіду державотворення та основна маса населення мала совєцький менталітет, де людина та держава протиставлені один одному. Результат у нас на очах.
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 22.01.2026 20:59 Tiufin
Нажаль, народ котрий отримував від глобалізму найбільше(американці), вирішили все розвернути назад і назло ворогам поламати собі все
Так, є таке. Хоча зростання хейту в бік глобалізму спостерігається у всьому світі - завдяки інтернету та всіляким теоріям змов, що в ньому розквітають.
І ще, хотів би доповнити, що американці наразі його ломають, бо перестали отримувати найбільше. Наразі найбільше отримує Китай, який не погодився стати частиною системи. В захотів, користуючись перевагами глобалізму, потихеньку будувати свою, незалежну систему. Проте, це не знімає відповідальності із США, які, будучі архітектором цієї системи, отак криво її побудували, що не врахували можливість такого сценарію та виростили некерованого монстра.
Востаннє редагувалось 24.01.2026 01:39 користувачем Tiufin, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 24.01.2026 01:33
dead_rat: 22.01.2026 20:59 Tiufin
Нажаль, народ котрий отримував від глобалізму найбільше(американці), вирішили все розвернути назад і назло ворогам поламати собі все
Так, є таке. Хоча зростання хейту в бік глобалізму спостерігається у всьому світі - завдяки інтернету та всіляким теоріям змов, що в ньому розквітають.
І ще, хотів би доповнити, що американці наразі його ломають, бо перестали отримувати найбільше. Наразі найбільше отримує Китай, який не погодився стати частиною системи. В захотів, користуючись перевагами глобалізму, потихеньку будувати свою, незалежну систему. Проте, це не знімає відповідальності із США, які, будучі архітектором цієї системи, отак криво її побудували, що не врахували можливість такого сценарію.
Чуваки 80 років(окей, 40) жирували у борг.
Ім китайці в борг зробили світову фабрику усього.

А тепер - ой яка погана система, а нас негативне торгівельне сальдо!! Бо ми вирішили нічого не виробляти і жити в борг!
Tiufin
Member

Повідомлення

Ostin: 23.01.2026 12:48Типу "право сильного і еліта від народження - наше все". Тоді бурління мінімальні, бо кожен знає своє місце. Індуси не дадуть збрехати.
Ну і де та Індія, навіть маючі величезне населення та купу території із ресурсами? Це як раз гарний приклад того, що це хибний шлях.
Та й взагалі, хибність такого підходу вже довела історія.

Відправлено через 9 хвилин 55 секунд:
dead_rat: 24.01.2026 01:37
Tiufin: 24.01.2026 01:33
І ще, хотів би доповнити, що американці наразі його ломають, бо перестали отримувати найбільше. Наразі найбільше отримує Китай, який не погодився стати частиною системи. В захотів, користуючись перевагами глобалізму, потихеньку будувати свою, незалежну систему. Проте, це не знімає відповідальності із США, які, будучі архітектором цієї системи, отак криво її побудували, що не врахували можливість такого сценарію.
Чуваки 80 років(окей, 40) жирували у борг.
Ім китайці в борг зробили світову фабрику усього.

А тепер - ой яка погана система, а нас негативне торгівельне сальдо!! Бо ми вирішили нічого не виробляти і жити в борг!
Так, звісно- будували по-дурному, допустивши таку критичну помилку. А тепер руйнують також по-дурному, як слон у посудній лавці.
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 24.01.2026 01:57
Ostin: 23.01.2026 12:48Типу "право сильного і еліта від народження - наше все". Тоді бурління мінімальні, бо кожен знає своє місце. Індуси не дадуть збрехати.
Ну і де та Індія, навіть маючі величезне населення та купу території із ресурсами? Це як раз гарний приклад того, що це хибний шлях.
Що не так з Індією?

Я от раніше думав, що монархія у Таіланді це теж якась фігня. Але якось я змінив своє ставлення. Просто система інша, а оцінювати ми намагаємося по капіталістичним міркам
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.01.2026 02:01Що не так з Індією?
Ну а який там рівень життя? Оце і не так.

dead_rat: 24.01.2026 02:01Я от раніше думав, що монархія у Таіланді це теж якась фігня. Але якось я змінив своє ставлення. Просто система інша, а оцінювати ми намагаємося по капіталістичним міркам
Не знавець політичного устрою тайланду. Але гадаю, там монархія - більше номінально. Ну хоча б тому, що економічний устрій при реальній монархії - це феодалізм, де все (навіть люди) належить феодалам.
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 24.01.2026 02:06
dead_rat: 24.01.2026 02:01Що не так з Індією?
Ну а який там рівень життя? Оце і не так.

dead_rat: 24.01.2026 02:01Я от раніше думав, що монархія у Таіланді це теж якась фігня. Але якось я змінив своє ставлення. Просто система інша, а оцінювати ми намагаємося по капіталістичним міркам
Не знавець політичного устрою тайланду. Але гадаю, там монархія - більше номінально. Ну хоча б тому, що економічний устрій при реальній монархії - це феодалізм, де все (навіть люди) належить феодалам.
Погугли, король Таіланду серед найбагатших людей світу і грає дуже велику роль.
По факту там конституційна монархія, король - найбільший землеволодар

Це не як у британців
Scoffer
Member

Повідомлення

Капіталізм не має ніякого стосунку до політичної системи. В китаї партія і капіталізм, у франції демократія і совок совком поганяє.
Я вкотре повторюсь шо ідеальне комбо це сильна стабільна політична система, авторитарна звісно тому що ніяка демократія не вивозить в стабільність, і дикий капіталізм. Всі азіати на цьому вилізли з якимись просто неймовірними швидкостями росту економіки. До них те ж саме демонструвала франківська авторитарна іспанія. А як вступили в євросовок і розвели :censoured: , так одразу бурний розвиток і завершився.
Прошу ознайомитись з історією:
https://www.forbes.com/sites/timreuter/ ... h-miracle/
Спочатку спробував будувати типовий совок, всрався, розігнав всіх благо авторитаризм і міг, деяких прямо в вікно, і почав будувати капіталізму. Приріст економіки за 15 років з 12 до 76 лярдів, тільки японія випереджала за темпами росту, котра, зауважую, теж ніфіга не демократією була.

Відправлено через 7 хвилин 47 секунд:
За пропозицію в 26му році організувати демократію треба вже починати давати в пику. Всі чудово бачать онлайн без реєстрації і смс як демократія буде захищати гренландію 30ма солдатами від усього півмільярдного євросовка :laugh: Абсолютно недієздатне зборище :censoured: ів.

Відправлено через 7 хвилин 38 секунд:
Конкретно в Україні має бути встановлена військова, або військово-релігійна диктатура. Гетьманат. Тому що загрози нікуди не дінуться ні в осяжному, ні в неосяжному майбутньому. Історична, традиційна для нас форма правління. І нічого носитись з тою напівдохлою бредятиною, з котрою вже на самому західному заході вирішили зав'язати.
Накрайняк королівство, благо корона з рук самого папи була видана і валяється без діла. Ніякий інший папа корону не відкликав. Декілька формальностей, і вуаля, Regnum Rusiæ відроджено.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer

Зараз де-факто диктатура.
Яку періодично повертають до притомності демократичні інструменти і інституції.
Відповісти