Опубліковано перший огляд флагманської відеокарти ASUS ROG Matrix GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

leif: 26.11.2025 16:52я ж вам ніби пояснив про 10%, звідки вони взялись в цьому обговоренні і чому до них не варто чіплятись, а ви ніби не зрозуміли
То як мені отримати відчутний буст перформансу у моїй hunt showdown? То шо робити щоб було більше 5% бусту над даунвольтом ні то шо стоком? про оті примарні 10% вже і не мрію. Може залити 800W білс і тоді зможе?
Бо жор буститься на 20% гарантовано, а от перформанс як пощастить і шось не дуже щастить.

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
leif: 26.11.2025 17:00ці дві гри це зовсім не те що ваші дві гри. "неправильні" ігри, ясне діло
Ті ігри у мене є і я у них хоча б пограти можу, а нашо мені циферкі з ігор у які ніколи не грав і не буду?
leif: 26.11.2025 17:00вам ніхто і не каже тут, що різниця між розгоном в стелю ПЛ і андервольтом буде помітна в будь якій грі і буде однаковою. ні, вона буде відрізнятись, десь її може і не бути. це як з порівнянням 4090 проти 5090, десь різниця дуже помітна, десь мінімально результати відрізняються. можна було б вже і звикнути, не розумію чому ця істина вам так складно дається
Тобто, давайте вжарювати +100W і може десь якось рандомно колись шось це дасть, а може й не, ну як карта ляже? Ну дуже корисно таким заматися, дуже мотивує.
leif
Member

Vpupkin: 26.11.2025 17:11То як мені отримати відчутний буст перформансу у моїй hunt showdown? То шо робити щоб було більше 5% бусту над даунвольтом ні то шо стоком? про оті примарні 10% вже і не мрію. Може залити 800W білс і тоді зможе?
Бо жор буститься на 20% гарантовано, а от перформанс як пощастить і шось не дуже щастить.
Відповів вам на це в попередньому повідомленні, додати нічого.

Дивно, що ви з такою чутливістю до шуму від відеокарти і відмовились від системи рідинниого охолодження. І навіщо ви обрали ці страждання, загадка :think:

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Vpupkin: 26.11.2025 17:11Ті ігри у мене є і я у них хоча б пограти можу, а нашо мені циферкі з ігор у які ніколи не грав і не буду?
плануєте лише в ці 3 грати і все? ну, тоді справді не треба, логіка залізна. чи вам подобається конфіг розгону/андервольту міняти кожен місяць? тут є профіт -- розганяємо, тут немає -- андервольтимо :lol:

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Vpupkin: 26.11.2025 17:11вжарювати +100W
))) кожен раз коли ви пишете "вжарювати 100вт" ну прям дуже смішно, такий жах, ууу

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Vpupkin: 26.11.2025 17:11Ну дуже корисно таким заматися, дуже мотивує.
я скільки разів вже сказав, що це справа особиста? не хочете -- не займаєтесь, я один раз розігнав, потестував, все, користуюсь з задоволенням, не думаю там про те, в яких іграшках скільки профіту від розгону відносно андервольту, не страждаю через шум і зайві 100вт тепла від слова геть. якщо ви страждаєте -- не робіть так, робіть андервольт. ну, вже не знаю як ще пояснити))
Vpupkin
Member

leif: 26.11.2025 17:15Дивно, що ви з такою чутливістю до шуму від відеокарти і відмовились від системи рідинниого охолодження. І навіщо ви обрали ці страждання, загадка
Життя міняється, вже нема можливості юзати ПК вагою в 30кг, доводиться страждати.
leif: 26.11.2025 17:15плануєте лише в ці 3 грати і все?
У багатбох іграх буде ще цікавіше, вічний упор в ліміт фпс, а у розгоні картина буде максимально марною, + до жору при тому самому фпс.
leif: 26.11.2025 17:15))) кожен раз коли ви пишете "вжарювати 100вт" ну прям дуже смішно, такий жах, ууу
Так, зайві 100W це +20-25% споживання за гулькін нос перформансу, тому я обираю відчутне зменшення споживання без відчутних втрат перформансу.

Відправлено через 21 хвилину 38 секунд:
leif
Поясніть як мені отримати оті 10% ну хоча б більше 5% бусту, чому +300 по ядру і + 2000 по пам'яті не дають навіть 5%?
Шо не так? Може карта погана і 3030мгц кукурузні? Чи тіко у 3д марку буде буст?
Як мені доторкнутися до отого профіту від оверклоку над даунвольтом? Про профіт над стоком вже навіть не мрію.
Дайте інструкцію шо робити, хочу отих 10% безкоштовних фепесів.
спойлер
Изображение
Изображение
leif
Member

Vpupkin: 26.11.2025 17:23Так, зайві 100W це +20-25% споживання за гулькін нос перформансу, тому я обираю відчутне зменшення споживання без відчутних втрат перформансу.
яка на практиці різниця скільки це в відсотках в даному випадку? від самого початку в розрізі цієї теми я писав, що роблю вибір між андервольтом і розгоном в стелю ПЛ на користь останнього саме тому, що СО відеокарти дозволяє взагалі не помічати ці додаткові 100вт споживання. якби ситуація була іншою, можна було б зрозуміти, але при 600вт комфорт використання такий самий як при 500вт, а на платіжку за світло мені байдуже, то яка мотивація юзати 500вт режим? я не бачу жодної. ви бачите -- добре

Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
Vpupkin: 26.11.2025 17:45Дайте інструкцію шо робити, хочу отих 10% безкоштовних фепесів.
щось вас заклинило трохи, відповідаю вам, а ви продовжуєте те саме питати ніби відповідь не зрозуміли. що ж, буває :)
Vpupkin
Member

leif: 26.11.2025 17:50щось вас заклинило трохи, відповідаю вам, а ви продовжуєте те саме питати ніби відповідь не зрозуміли. що ж, буває
Просто як виявляється той буст фпс залишився у тесті марномарку, а у реальності відтворити невиходить і оверклок німожет показати чогось суттєвого на фоні даунвольту, а на фоні стоку так взагалі сміх буде.
В результаті шо ми можемо стверджувати:
1. Оверклок гарантовано бустить жор, разом з ним сухість козюльок і шум.
2. Ви дуже крутий пацан шо вам по цимбалах те зайве тепло і шум і вартість енергії.
3. Буст перформансу так і незнайдений, але у теорії десь можливо має бути.
І залишилося одне питання. Оті зайві 100w з вашою офігезною супер СО взагалі непомітні, а оті 162фпс на фоні 155фпс вам помітні? Чи ви граєте у цифру у кутку екрану?
leif
Member

до речі, цікаво чи тестили +300 на ядро на стабільність, адже, скажімо, у мене, не в усіх стрес тестах можна було її отримати, хоча іграшки крутились без проблем. і саме тому я тримаю розгін ГПУ тільки на +255, тому що навіть 270 вже не дозволяє пройти все що завгодно.

можливо у нас з вами і до андервольту різний підхід в тому, що стосується стабільності і мені він (андервольт) видався не дуже привабливим саме тому, що довелось занадто вже високо задирати напругу для повної стабільності при бажаному рівні продуктивності і профіт виявився мінімальним. ви як тестували на стабільність розгон і андервольт?

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Vpupkin: 26.11.2025 18:07а у реальності
"реальність" це ваша одна гра, я так розумію) чи дві? ну, ок
Vpupkin: 26.11.2025 18:07а на фоні стоку так взагалі сміх буде.
а на скільки у вас сток продуктивніше за андервольт?
Vpupkin: 26.11.2025 18:07Чи ви граєте у цифру у кутку екрану?
а ви у що граєте? у цифру споживання? аа, я забув, ви дуже чутливий до 100rpm вертушок. нема питань, може варто андервольтнути ще сильніше, вам сподобається ;)
Vpupkin: 26.11.2025 18:07162фпс на фоні 155фпс
це де у вас таке? скільки у мене різниці між андервольтом і розгоном я вище написав, ви і це пропустили?

Відправлено через 5 хвилин 8 секунд:
аа, це ви знову скріншоти скинули з тієї самої гри що вчора, я не подивився

Відправлено через 53 секунди:
але справді, подумайте над тим щоб андервольтнути до 0.8. уявіть який вам кайф по шуму і теплу буде. мммм, ващє. подумаєш, трохи фпс туди-сюди, ви і не помітите
Vpupkin
Member

leif: 26.11.2025 18:12"реальність" це ваша одна гра, я так розумію) чи дві? ну, ок
Мені тестувати у неіснуючих умовах?
leif: 26.11.2025 18:12а на скільки у вас сток продуктивніше за андервольт?
+- тесаме, у випадках стелі навіть швидшим може бути.
leif: 26.11.2025 18:12а ви у що граєте? у цифру споживання? аа, я забув, ви дуже чутливий до 100rpm вертушок. нема питань, може варто андервольтнути ще сильніше, вам сподобається
Це вже за межами гри, це комфорт у реальності і трохи здорового глузду над марнотратством і пофігізмом.
leif: 26.11.2025 18:12це де у вас таке? скільки у мене різниці між андервольтом і розгоном я вище написав, ви і це пропустили?
А може ви нормально налаштувати незмогли?
leif
Member

Vpupkin: 26.11.2025 18:28А може ви нормально налаштувати незмогли?
у мене є підозра, що про "нормальне налаштування" у вас досить приблизні уявлення, враховуючи, що ви не відповідаєте як тестували стабільність свої параметри розгону і UV

Відправлено через 38 секунд:
Vpupkin: 26.11.2025 18:28це комфорт у реальності
однозначно треба ставити 0.8в, годі думати. такий комфорт буде, нереальний просто
Vpupkin
Member

leif: 26.11.2025 18:35у мене є підозра, що про "нормальне налаштування" у вас досить приблизні уявлення, враховуючи, що ви не відповідаєте як тестували стабільність свої параметри розгону і UV
Ніяк, працює, не падає, нейронки крутяться, іграшки граюця, знакить ОК.
leif: 26.11.2025 18:35однозначно треба ставити 0.8в, годі думати. такий комфорт буде, нереальний просто
Я взагалі за кастомну воду і пропеллери не більше 800рбертів.
Топ карта на повітрі це зашквар для глухих і я не жартую зараз.
leif
Member

ось бачите, моя підозра виявилась небезпідставною. ви робіть собі як знаєте, але мене така "стабільність" не влаштовує. ми про різні речі взагалі розмовляємо. у мене іграшки бігали і тести проходились і при більшому + на ядро в АБ і шо з того? зараз попроходжу тести на цих налаштуваннях, скажу, що це у мене такі результати :lol:
Vpupkin: 26.11.2025 18:50Я взагалі за кастомну воду і пропеллери не більше 800рбертів.
зараз немає кастомної води -- ставте 0.8 на ядро, в ваших трьох іграшках фпс же он ціла купа, вистачить з запасом. чому досі так не зробили? можете пояснити?
Vpupkin: 26.11.2025 18:50Топ карта на повітрі це зашквар для глухих
вважайте як вам завгодно, мені яке діло до цього?) у всіх людей різні погляди на такі речі
Vpupkin
Member

leif: 26.11.2025 19:50"стабільність" не влаштовує.
А яка в мене стабільність?
Поки зеро проблем, вам треба меньше проблем за 0? Чи треба добовий прогон підігрівача для галочкі?
leif
Member

Vpupkin: 26.11.2025 19:55А яка в мене стабільність?
яка вас влаштовує. це найголовніше :up:
Vpupkin: 26.11.2025 19:55зеро проблем
:laugh: на глазок зеро, угу
Vpupkin: 26.11.2025 19:55Чи треба добовий прогон підігрівача для галочкі?
ви не повірите, тут знову 3дмарк потрібен :idea:
Vpupkin
Member

leif
Ну звісно можна зайнятися довбограйством в марномакру, витратити час і енергію шоб було, це дуже корисне заняття, підвищує якість життя.
Без марномарку за 35$ взагалі ніяк, нема ні оверклокінгу ні андервольту ні стабільності поки грошей не дав за такий потрібний продукт.
leif
Member

Vpupkin: 26.11.2025 20:10Ну звісно можна зайнятися довбограйством в марномакру
мені здається, вам і так норм, судячи з того, що ви пишете. не заморачуйтесь такими речами, воно вам справді не треба.

а от стосовно андервольту 0.8в це ви щось потужно маху дали, давно вже мав стояти. ну, буває, краще пізно ніж ніколи
анти__бот
Member

leif
Це шо зараз одна топова карта видає 600вт і це не враховуючи систему?

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Нормальний такий дуйчик а не пеке, жах :rotate: куди світ котиться
leif
Member

анти__бот
Виділяє тепла як шестеро людей в стані спокою :eek:

Але, як бачиш, погляди на те скільки має споживати 5090 бувають різні, ось людина відписалась у якої карта на такому чіпі в іграшках в середньому 250вт кушає :shuffle: Асус в сабжевій новині пропонує в той же час всі 800вт, різниця більше ніж в три рази, а чіп той самий :) і таке буває
STARL1GHT
Member

Impulse101: 24.11.2025 17:07 Кому шашечки возьмут, кому ехать - есть Astral LC, Suprim LC, и другие более приземленные добротные..
Якщо вже в рамках бренду, то скоріше всього TUF і, як максимум, ROG Strix. :gigi:

Отсосал, бедуїнська пилюка і супер-пупер-ультра-преміум-про-макс в формі йуха — то чисто щось на багатому. :gigi:
анти__бот
Member

leif
Матрицею попахує :gigi:
Про погляди зрозуміло, мені он і 130 ватт в маленькому корпусі забагато, але так в падло займатись тим андервольтінгом
А скіки вона їсть в холостому ході? :gigi:
Ну та 5090
Slewin77
Junior

Inqizitor2022: 25.11.2025 04:50 если бы Асус упоролся и сделал 2 чиповую версию
почти 2 кила потребления... на одном 2х6 микрофите... каеф :jump: , жду!
Inqizitor2022
Member

Slewin77: 27.11.2025 17:08 почти 2 кила потребления... на одном 2х6 микрофите... каеф :jump: , жду!
3 16 пин разъёма, не один.
Ответить