Intel рекомендует использовать в игровых ПК Core i7-10700K вместо AMD Ryzen 9 3900XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

warp 37, leif - років зо два як активно "прочухую" усі можливі новини/тести по процессорах і Intel, і AMD на той випадок якщо категорично ("проц"+"мама") "гавкне" мій профільний. Якщо не вдаватися в подробиці, з цього усього, те єдине, що на фоні AMD мені безапеляційно подобається у Intel (включаючи в перелік - кількість ядер, ціну виробу, продуктивність, температури, "обкатаність" логіки мат-плат і т.д. і т.п.), це продуктивність на 1 ядро - ВСЕ. З іншого боку, єдине що мені не подобається у AMD на фоні Intel - це необхідність "на старті" закупати весь повний можливий комплект якісної високочастотної оперативної пам`яті, щоб через 3-5 років не докупати (розганяти купу планок хоч і схожих по характеристиках - то таке собі "задоволення") і одразу мати та "розуміти" повний потенціал зв`язки "процессор-оперативка" в зв`язку із більшою залежністю AMD-проців в даному відношенні.

...Щоб я сьогодні взяв собі Intel із його перевагою продуктивності на 1 ядро у порівнянні з AMD - самої цієї одноядерної переваги та кількості FPS для мене замало; як мінімум мають бути рівні між собою інші наступні показники: кількість ядер, ціна, реальний TDP, +/- продуктивність "проца" вцілому - ОДНОЧАСНО! Це - як мінімум, щоб я задумався/засумнівався: власних же тестів-бенчмарків Intel та "Мстюнів" на коробці мені для цього точно недостатньо буде. Навпаки - щось аж трохи "бомбити" починає від того маркетингового дурдому потихеньку.

Це якщо "проци", але якщо мова про ігровий ПК, як Intel акцентує увагу, то ще ж є такий не менш важливий елемент як відеокарта. Усе розглядається в комплексі; за одне життя "проца" потрібно буде змінити 2-3 відеокарти на протязі мінімум 5 років - краще "вкинутись" у "стартову" (або зміну "стартової"-"затички") відеокарту, ніж переплачувати при +/- рівних показниках за "проц" тільки лише задля переваги на 1 ядрі, якщо брати до уваги те, що більше 60Гц монітор не може, більше 27 дюймів у fullHD для мене не потрібні і стабільні 30 fps - залюбки влаштовують.

Якщо ж мати зайві кошти, фанатіти (по "залізу" чи іграх), то, звісно, запросто можна розглядати Intel хай і на "одноразовій" 1200 "логіці" на рік-два як найкращій по всім показникам системі - років за два усе одно 100% буде змога поміняти - тут уже і монітор на 144Гц, і "проц", який це дозволяє, не кажучи вже про відеокарту... "гуляй душа".

:) В 2013-му, до речі - навпаки, мене ніхто б не змусив зібрати ПК на AMD...
mickey rat
Member

kuvalda:
Hotspur: после того как на 9900К сгорит материнка ты его положишь на полку как уже было с Lynnfield и LGA 1156 когда ты в детский сад ходил. что там пиарит какой то дурак не интересно, особенно зная страсть Интела к чемоданам
Какие вы злые, фх греет стул, да?
Ты даже не уловил мою мысль...И я не пытаюсь доказать что лучше или хуже
Я просто написал, что если есть бабки - можно Интел брать, если не хочешь много денег на комп - амд.Что вы там придумываете себе?
Почему люди тогда берут себе Ренжи последние,Х7, если есть крузак/лх ?)
Задумайся над своим мировоззрением
Если ты не хочешь покупать Интел
Это не значит что другие не должны так делать
ты не совсем силен в аналогиях, но попробую обьяснить тебе на твоём же языке, интел это не ренжи, а старинная машина на дровах за оверпрайс)
leif
Member

Hotspur:после того как на 9900К сгорит материнка ты его положишь на полку как уже было с Lynnfield и LGA 1156
кул сторі. мені, мабуть просто пощастило, що у мене 9900к в розгоні на 200-доларовій m-itx мамці з самого початку 2019 року молотить без жодних проблем.

і lynnfield, до речі, у мене теж був, навіть два: i5 750 з 2009р + ще одна система зібрана трохи пізніше на i7 860, все з ними в порядку було довгі роки. теж пощастило :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 49 секунди:
МОНАХ: як мінімум мають бути рівні між собою інші наступні показники: кількість ядер, ціна, реальний TDP, +/- продуктивність "проца" вцілому - ОДНОЧАСНО!
ти тест почитав, який я тобі скинув? що там не рівного? однакова ціна, кількість ядер\потоків, інтел навіть жере\гріється менше, видає вище фпс. і так буде не тільки з 10400f і 3600х, а з будь-яким сегментом. все по-твоєму списку. чого власне не вистачає?
DuckRider
Member

кто вообще будет собирать игровой пк на 3900?
kuvalda
Member

mickey rat:
kuvalda:
Какие вы злые, фх греет стул, да?
Ты даже не уловил мою мысль...И я не пытаюсь доказать что лучше или хуже
Я просто написал, что если есть бабки - можно Интел брать, если не хочешь много денег на комп - амд.Что вы там придумываете себе?
Почему люди тогда берут себе Ренжи последние,Х7, если есть крузак/лх ?)
Задумайся над своим мировоззрением
Если ты не хочешь покупать Интел
Это не значит что другие не должны так делать
ты не совсем силен в аналогиях, но попробую обьяснить тебе на твоём же языке, интел это не ренжи, а старинная машина на дровах за оверпрайс)
Ну пусть будет так
Старинные дрова, которые больше хавают и греются порят ваши «экономные» малолитражки.
Все правильно ведь и логично, не так ли?
Хочешь больше фпс - будь готов расплатится потреблением, но это нормально. Вы очевидных вещей не понимаете, о чем говорить можно?
kuvalda
Member

leif:
Hotspur:после того как на 9900К сгорит материнка ты его положишь на полку как уже было с Lynnfield и LGA 1156
кул сторі. мені, мабуть просто пощастило, що у мене 9900к в розгоні на 200-доларовій m-itx мамці з самого початку 2019 року молотить без жодних проблем.

і lynnfield, до речі, у мене теж був, навіть два: i5 750 з 2009р + ще одна система зібрана трохи пізніше на i7 860, все з ними в порядку було довгі роки. теж пощастило :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 49 секунди:
МОНАХ: як мінімум мають бути рівні між собою інші наступні показники: кількість ядер, ціна, реальний TDP, +/- продуктивність "проца" вцілому - ОДНОЧАСНО!
ти тест почитав, який я тобі скинув? що там не рівного? однакова ціна, кількість ядер\потоків, інтел навіть жере\гріється менше, видає вище фпс. і так буде не тільки з 10400f і 3600х, а з будь-яким сегментом. все по-твоєму списку. чого власне не вистачає?
Ну вот по поводу потреблением проца судя по моей памяти 9900к больше так кушал нежели 3700х, так что тут плюс амд за некий баланс
Но если не ошибаюсь, то 10400 холоднее 3600 при той же производительности
Обладатели фх, не нужно писать про з490 и 10400...При таких условиях он тоже ваш любимый 3600 высушит...и да, нужно заплатить...
Последний раз редактировалось kuvalda 20.08.2020 15:24, всего редактировалось 1 раз.
WWQ
Member

kuvalda:Обладатели фх, не нужно писать про з490 и 10400...При таких условиях он тоже ваш любимый 3600 высушит...и да, нужно заплатить...
сейчас вообще не имеет смысла брать К камни, достаточно Z мамки с хорошей озу + какойнить 6\12 или 8\16 без К... при помощи фиксации буста через mce + разгон по шине на выхлопе получим ~ те же частоты.
Последний раз редактировалось WWQ 20.08.2020 15:28, всего редактировалось 1 раз.
kuvalda
Member

WWQ:дел
Ты немного промахнулся.
Он про проц скорее всего
bombeybox
Member

leif:чого власне не вистачає?
Об'єктивності не вистачає, але ж звідки тобі, синьопузий фанбой, про неї знати, так ? ;)
10400F у свому стоці і реалістичному сценарії придбання (не з Z - чіпсетом і 4000 рамою) - мотлох на фоні червоного конкурента, як і усі інші non-k рішення від Інтелу, і який авторитетні gamers nexus загнобили як тільки можна. Один ти тут в кожній темі, зі своїм твікнутим 9900к та рамою, розповідаєш, як Інтел навалює в кожному сегменті (спойлер - ні).
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=csFwlKgZCzM https://www.youtube.com/watch?v=dhXxCoX0bso
Як же набридло читати коментарі під кожною темою по процессорам, де завжди є одна і та ж сама зграйка наркоманів, яка "відкриває всім очі" на те, які продуктивні сині процесори і як не варто брати АМД для ігор :facepalm: Добре хоч в темах по ВК вас немає :up:
leif
Member

bombeybox
ти так і не навчився спілкуватись не по-бидлячому :facepalm:
bombeybox:мотлох на фоні червоного конкурента
"тести не тести" на сайті на якому ти це пишеш? в тесті, результати якого ти ігноруєш навіть з пам'яттю 2666 амд очевидно програє, так що мантра про мат. плату тут не спрацює.
bombeybox:авторитетні gamers nexus
кому авторитетні, кому ні.
анти__бот
Member

Вы все ничего не понимаете, топ интела это 7700к все остальное плохое.
kuvalda
Member

WWQ:
kuvalda:Обладатели фх, не нужно писать про з490 и 10400...При таких условиях он тоже ваш любимый 3600 высушит...и да, нужно заплатить...
сейчас вообще не имеет смысла брать К камни, достаточно Z мамки с хорошей озу + какойнить 6\12 или 8\16 без К... при помощи фиксации буста через mce + разгон по шине на выхлопе получим ~ те же частоты.
Согласен :beer:
Fulkrum
Member

warp 37:Действительно, что может заставить собирать игровую систему на платформе Intel?
Ого, почти 5% в 1080р. Конечно нужно брать Интел за ту же цену но с 1.5 раза меньшим количеством ядер. И ни в коем случае не запускать фоновые задачи во время игр, а то эти 5% в 1080р могут потеряться.
oracool
Member

tablestikus:
Hotspur: а если не приводить нереальные примеры то жизнь будет проще
В чем пример нереальный? в АМ4 ты можешь всунуть максимум 4ххх поколение, в 1700 - 11ое поколение.
АМД анонсировала что AM4 закончится с Zen 3?
dead_rat
Member

В каждой теме одно и тоже, ребят, вы не думали написать ботов, чтоб они срались за вас?

Аргументы одни и те же, люди те же, тема та же... Вот реально, боты отлично справятся.
kuvalda
Member

bombeybox:
leif:чого власне не вистачає?
Об'єктивності не вистачає, але ж звідки тобі, синьопузий фанбой, про неї знати, так ? ;)
10400F у свому стоці і реалістичному сценарії придбання (не з Z - чіпсетом і 4000 рамою) - мотлох на фоні червоного конкурента, як і усі інші non-k рішення від Інтелу, і який авторитетні gamers nexus загнобили як тільки можна. Один ти тут в кожній темі, зі своїм твікнутим 9900к та рамою, розповідаєш, як Інтел навалює в кожному сегменті (спойлер - ні).
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=csFwlKgZCzM https://www.youtube.com/watch?v=dhXxCoX0bso
Як же набридло читати коментарі під кожною темою по процессорам, де завжди є одна і та ж сама зграйка наркоманів, яка "відкриває всім очі" на те, які продуктивні сині процесори і як не варто брати АМД для ігор :facepalm: Добре хоч в темах по ВК вас немає :up:
То есть, когда 10400 с паршивой паматью хуже чем 3600 с заряженной, и то, 10-15 процентов и то не везде.. то это «мотлох»? А если 9600к разогнанный будет пороть тот же 3600 на те же 15 процентов, то для амд «це перемога»
?)
leif
Member

kuvalda:когда 10400 с паршивой паматью хуже чем 3600 с заряженной
в тому то і справа, що в огляді тут на оверах навіть 10400 з пам'яттю 2666мгц видав кращий фпс в більшості тестів ніж 3600X з пам'яттю 3600мгц
oracool
Member

Nutbar:
Hotspur:AM4 крайне хороша в плане апгрейда и все платы дешевые за исключением Х570 с их больными на голову вентиляторами. у Интела одноразовые материнки с одноразовыми ЦП которые через пару лет никуда не поставишь потому что материнки сгорели. Вот и все, даже школьнику понятно но не половине форума оверклокерс
Даже B550 не всегда дешевле аналогичных плат на Z490, сравните цены, там разница на уровне прогрешности. АМ4 осталось жить ещё + одно поколение процессоров. 1200 осталось жить ещё + одно поколение процессоров. Где она хороша в плане апгрейда? Может, несколько лет назад была (как и 1151), но мы живём сегодня.
Ну я тебе скажу что B550 таки дешевле. Я взял ASUS ROG Strix B550-I Gaming за 5800. А теперь глянь в Хотлайн, сколько подобная рогатая на Z490 стоит.
Denvys5
Member

tablestikus: И вообще, если у тебя интел 2017 года, его абсолютно нет смысла менять ни на амд ни на интел нынешних поколений.
Это речь про 7600К? Или может 7350К? Ах нет, это, наверное, про 7640X :lol:
kuvalda
Member

leif:
kuvalda:когда 10400 с паршивой паматью хуже чем 3600 с заряженной
в тому то і справа, що в огляді тут на оверах навіть 10400 з пам'яттю 2666мгц видав кращий фпс в більшості тестів ніж 3600X з пам'яттю 3600мгц
Зря ты это написал, сейчас познаешь гнев разогнанных фх-ксов
Их «куллеры» уже крутятся на полную, оставь в покое этих людей.
Ответить