падіння множника частоти процесора при навантаженні

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
AlfieAllen
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Маю мат. плату MSI 760GM-P21(FX), bios v17.3, раніше стояв процесор Athlon II x2 260 і проблем не було, але нещодавно вирішив обновити систему до Phenom II x4 965, а рішення про оновлення материнської плати було під питанням тому, що вона підтримує процесори з ТДП до 95Вт, а Phenom II x4 965 має ТДП 125Вт, але разом з тим у списку підтримуваних процесорів він є. Вирішив купити спочатку процесор, а потім при потребі мат. плату. І тут з'явилася наступна проблема.
Процесор без проблем запустився з куллером CoolerMaster Hyper 612 PWM, але під навантаженням в іграх навіть таких як Dota 2 через 15 хв гри раз на хвилину на 15 сек фпс падав з 50+ до 10-12. Пізніше я виявив, що це падає множник частоти цпу з х17 до х4 на декілька секунд (10 - 15) і потім знову підіймається. Це не кулл'с'кует бо я цю технологію вимкнув у біосі. Без навантаження частота не падає. Як я пізніше виявив у аіда64, що при навантаженні на цпу, коли температура підіймається до 50 градусів, вона зразу підскакує до 255 градусів (255 ГРАДУСІВ), іде 48.. 49.. 255.., і тоді починаються регулярні падіння частоти. Це я так розумію зашкалюють датчики температури процесора, але чому?. З процесором Athlon II x2 260 таке не спостерігається.
Питання у наступному,це проблема з мат. платою чи з самим процесором? БЖ Chieftec CTG-750C 750 ВТ.
Зараз планую купити мат. плату Asus Crosshair V Formula-Z, з майбутнім FX-8350. Думаєте ця проблема буде з новою мат платою?
AlexMayhem
Junior

Повідомлення

255 градусов быть не может по определению, это более чем в два раза превышает температуру разрушения чипа, кстати само число 255 достаточно символичное (255 = 8 байт с учетом нуля) и судя по всему говорит о неверной работе датчика температуры ядра сбрасывающей температуру на максимальную при достижении ваших 49-50 градусов. Далее процессор решает что он уже плавится к чертям и пытается спастись троттлингом (падение тактовой частоты). Скорее всего подобное не лечится и требует замену чипа.
GIM49
Member

Повідомлення

AlfieAllen
Если семёрка ,в настройках указать работу 4х ядер...
кл win + R , ввести msconfig... выбрать параметр Загрузка....Дополнительные параметры..
и вверху выставить 4
спойлер
ЗображенняЗображення
Windows -попробуй перебить..
если не поможет-значит питальник материнки не выдерживает нагрузки процессора..
для эксперементов,попробуй понизить напряжение питания процессора и множитель на пару пунктов и проверить..
sasha76
Member

Повідомлення

не мучай мать а то питатель проца спалиш,три фазы ну не как немогут питать этого монстра я имею в виду проц.
Inspiring
Member

Повідомлення

Как вариант снизь частоту проца множителем до такого уровня что бы температура больше 50 не подымалась, пока не сменишь мать, да и на проц посмотришь будит ли выделываться
Відповісти