Останні статті і огляди
Новини
Cенс в установці SSD замість HDD на ноутбук на базі AMD E-450
-
volodya81
Member
Ситуація така. Є ноутбук Леново Г575 (4 Гб памяті), який використовується для офісної роботи. Працювати на ньому дещо дискомфортно. Напрягає довга загрузка програм (в 2-3 рази довше ніж на нормальних ноутах), проте під час загрузки процесор також майже на 100% завантажений. Правда повторна загрузка того ж Ворда проходить значно швидше.
Думаю продати вінта і купити ССД на 60 Гіг якого мені з головою. Чи є у цьому сенс? І чи зможу я скопіювати диск С з ноута на ССД-диск без переустановки вінди та програм (це дуже важливо)?
Думаю продати вінта і купити ССД на 60 Гіг якого мені з головою. Чи є у цьому сенс? І чи зможу я скопіювати диск С з ноута на ССД-диск без переустановки вінди та програм (це дуже важливо)?
-
siruf
Advanced Member
Да смысл есть. ССД гораздо устойчивее к встряскам чем жесткие диски, легче, меньше потребляет энергии.
По скорости будет прирост в 3-4 раза для больших файлов и в 20 раз для случайных операций.
Скопировать можно путем клонирования всех разделов диска, есть по моему вот такая программа справится http://biblprog.org.ua/ru/macrium_reflect_free_edition/" target="_blank если нет то нужно будет нечто иное искать.
Сразу дам рекомендацию на http://hotline.ua/computer-diski-ssd/cr ... 064m4ssd1/" target="_blank
Они 7 мм в толщину. Те которые 9-10 мм могут не влезть в некоторые ноуты.
По скорости будет прирост в 3-4 раза для больших файлов и в 20 раз для случайных операций.
Скопировать можно путем клонирования всех разделов диска, есть по моему вот такая программа справится http://biblprog.org.ua/ru/macrium_reflect_free_edition/" target="_blank если нет то нужно будет нечто иное искать.
Сразу дам рекомендацию на http://hotline.ua/computer-diski-ssd/cr ... 064m4ssd1/" target="_blank
Они 7 мм в толщину. Те которые 9-10 мм могут не влезть в некоторые ноуты.
-
volodya81
Member
siruf дякую. Але на іноземних форумах пишуть, що після установки ССД на одноядерний Інтел Атом (1,66 Гіга з НТ) так і на одноядрений АМД С-50 - швидкості не додало і люди жаліють про витрачені гроші. Мій процесор швидший на 50-80% і я собі думаю чи буде ефект.
-
siruf
Advanced Member
Да ССД создает чуть большую нагрузку на процессор. Но на процессоре с двумя настоящими ядрами, это не должно быть заметно.volodya81:siruf дякую. Але на іноземних форумах пишуть, що після установки ССД на одноядерний Інтел Атом (1,66 Гіга з НТ) так і на одноядрений АМД С-50 - швидкості не додало і люди жаліють про витрачені гроші. Мій процесор швидший на 50-80% і я собі думаю чи буде ефект.
А скорость файловых операций должна вырасти в разы. Единственное - операционка Вин 7?
У меня тоже есть нетбук на старом 230 Атоме на Вин ХР с 1 Гб памяти, и мне кажется что ему уже ничего не поможет
-
volodya81
Member
Я так зрозумів, що дискоморту в роботі особливо не уникнути? І що Ви скажете щодо ССД Інтел 330 60 Гіг? Ноут стоїть в офіс і ніхто його не таскає нікуди, тому переваги ССД у стійкості до стрясків для мене не актуальні.siruf:Да ССД создает чуть большую нагрузку на процессор. Но на процессоре с двумя настоящими ядрами, это не должно быть заметно.volodya81:siruf дякую. Але на іноземних форумах пишуть, що після установки ССД на одноядерний Інтел Атом (1,66 Гіга з НТ) так і на одноядрений АМД С-50 - швидкості не додало і люди жаліють про витрачені гроші. Мій процесор швидший на 50-80% і я собі думаю чи буде ефект.
А скорость файловых операций должна вырасти в разы. Единственное - операционка Вин 7?
У меня тоже есть нетбук на старом 230 Атоме на Вин ХР с 1 Гб памяти, и мне кажется что ему уже ничего не поможет
-
siruf
Advanced Member
У меня Ворд2010 подвисает на профильном железе иногда, так что скорее это специфика програмного обеспечения чем железа.volodya81:
Я так зрозумів, що дискоморту в роботі особливо не уникнути? І що Ви скажете щодо ССД Інтел 330 60 Гіг? Ноут стоїть в офіс і ніхто його не таскає нікуди, тому переваги ССД у стійкості до стрясків для мене не актуальні.
Встряска не актуальна пока кто то ногой не зацепит шнур от зарядки.
И прощайте все файлы с проектом за несколько месяцев. Бывает редко но запоминается надолго.
По поводу интеля - не знаю, читайте обзоры http://www.thg.ru/storage/obzor_intel_s ... index.html" target="_blank
Крушиалов прошел через меня десяток - только приятные впечатления.
-
volodya81
Member
Провів тест і виявив, що сенсу немає. Відкриття Опен Офісом прайсу розміром 1,7 Мегабайт:
Lenovo G575 AMD E-450 2*1,65 Гц - 42 секунди (оцінка вінта Віндою 5,9);
Samsung R40 Plus Intel Core Duo 2*2 Гц - 8 секунд (оцінка вінта Віндою 4,7. Вінт стара 80-ка).
І якщо ССД вінт додасть мому вінту швидкості і файл буде відкриватися не 42 секунди, а 41 - від цього нічого не зміниться.
Lenovo G575 AMD E-450 2*1,65 Гц - 42 секунди (оцінка вінта Віндою 5,9);
Samsung R40 Plus Intel Core Duo 2*2 Гц - 8 секунд (оцінка вінта Віндою 4,7. Вінт стара 80-ка).
І якщо ССД вінт додасть мому вінту швидкості і файл буде відкриватися не 42 секунди, а 41 - від цього нічого не зміниться.
-
siruf
Advanced Member
Довольно странные результаты. У Вас вирусов часом не водится на ноутбуке?
На моем старом атоме открытие вордовских файлов подобного размера занимает 10 ну может 20 секунд, если с парой картинок.
Как говорил выше - шустростью не отличается.
Не желаете понаблюдать какие процессы занимаю процессор? С подключенным интернетом и без него...
Плюс сам Опен Офис довольно коряво работает с файлами.
На моем старом атоме открытие вордовских файлов подобного размера занимает 10 ну может 20 секунд, если с парой картинок.
Не желаете понаблюдать какие процессы занимаю процессор? С подключенным интернетом и без него...
-
Fishnya
Alex
volodya81
ну 42 и 41 - это точно нет, гораздо ниже будет.
ну 42 и 41 - это точно нет, гораздо ниже будет.
-
thunder_blade
Member
volodya81
Ставил SSD ставил на ацеровский нетбук на атоме , с последним стало куда удобней работать + ударо устойчивость, внда грузится XP секунд за 25-30
Ставил SSD ставил на ацеровский нетбук на атоме , с последним стало куда удобней работать + ударо устойчивость, внда грузится XP секунд за 25-30
-
BigDeF
Member
SSD в любом случае должен помочь
-
volodya81
Member
Цей же самий файл Екселем відкривається за 8 секунд, Опен офісом за 42 секунди. Вірусів немає, у мене на офісі два таких ноута і на обох одне і теж.siruf:Довольно странные результаты. У Вас вирусов часом не водится на ноутбуке?
Добавлено через 1 час 54 минуты 22 секунды:
Написали в лічку розміщую для усіх:
Я в старый ноутбук на базе Pentium Dual Core 1.73GHz с чипсетом Radeon X1250 ставил SSD Intel X25-M 80GB вместо 7200 оборотного 2.5 HDD Seagate последнего поколения. Разница была в основном в загрузке системы, а далее в работе разница есть, но такого эффекта, как на десктопе, где всё летает, не было. Но я сравниваю с очень быстрым мобильным жёстким диском, с более простым 5400 оборотным разница будет больше. Другое дело конечно же Pentium и сам мощнее нетбучных E450.
Тут думаю, если уж надо покупать хард, то ссд будет в любом случае быстрее и лучше, а если уже есть хард, то можно и не заморачиваться.
-
wolfsanek
Reviewer
OpenOffice на Java написан, это для бюджетных процессоров нехилая нагрузка. Поэтому AMD E-450 и открывает файл 42 секнуды, а на буке с Core Duo 2 за 8 секунд. Разница исключительно за счет CPU.volodya81:Цей же самий файл Екселем відкривається за 8 секунд, Опен офісом за 42 секунди
-
volodya81
Member
Ну що ж, вирішив я таки поексперементувати. На ноут Lenovo G575 (AMD E-450/4 Gb) поставив SSD Kingston SSDNow V+200 60GB 2.5" SATAIII MLC
Результати тестів:
Ща на виході:
HDD:
Запуск Віндоус 7 хоме бейсік - 48 секунд
Запуск Ворд 2010 - 19 секунд (повторний 2 секунди)
Запуск ФайрФокс 15.1 - 5 секунд (повторний 2 секунди)
Вимкнення ноута - 26 секунд.
SSD:
Запуск Віндоус 7 хоме бейсік - 35 секунд
Запуск Ворд 2010 - 9 секунд (повторний 2 секунди)
Запуск ФайрФокс 15.1 - 3 секунди (повторний 2 секунди)
Вимкнення ноута - 15 секунд.
Тобто, в цілому швидше. Але після завантаження вінди, офісу та браузера - різницю помітити дуже складно. На мою думку збільшилася "відзивчивість" системи загалом, на думку дружини - різниці немає.
З іншої сторони інакшого шляху прискорити цей ноут немає.
Результати тестів:
Ща на виході:
HDD:
Запуск Віндоус 7 хоме бейсік - 48 секунд
Запуск Ворд 2010 - 19 секунд (повторний 2 секунди)
Запуск ФайрФокс 15.1 - 5 секунд (повторний 2 секунди)
Вимкнення ноута - 26 секунд.
SSD:
Запуск Віндоус 7 хоме бейсік - 35 секунд
Запуск Ворд 2010 - 9 секунд (повторний 2 секунди)
Запуск ФайрФокс 15.1 - 3 секунди (повторний 2 секунди)
Вимкнення ноута - 15 секунд.
Тобто, в цілому швидше. Але після завантаження вінди, офісу та браузера - різницю помітити дуже складно. На мою думку збільшилася "відзивчивість" системи загалом, на думку дружини - різниці немає.
З іншої сторони інакшого шляху прискорити цей ноут немає.
-
derus
Member
volodya81
Допустили 2 фатальные ошибки
1 когда купили Lenovo IdeaPad G575
2 когда взяли SSD Kingston SSDNow V+200
От этого и низкий результат
-
volodya81
Member
Lenovo IdeaPad G575 йшов з ліцензійною віндою та офісом стартер 2010 + коштував по акції 3600 грн. Ноут з нормальним процесором без вінди коштував би дорожче. Думав, що для офісної роботи він буде ідеальним, але "комфорту немає".derus:volodya81
SSD Kingston SSDNow V+200 - дешевий, разом з карманом та кріпленням коштує всього 564 грн. Результати його роботи порівняно з вінтом - на порядок кращі. В кармані зараз ношу вінт з ноута, чим погано?
-
vladim
Member
volodya81
Сходите по этой ссылке, там говорят о вашем ССД.
http://hard.rozetka.com.ua/kingston_ssd ... id=1706108" target="_blank
Сходите по этой ссылке, там говорят о вашем ССД.
http://hard.rozetka.com.ua/kingston_ssd ... id=1706108" target="_blank