Вибір обладнання на ADSL технології, для повноцінного використання інтернету

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
RA
Member

Повідомлення

Дана тема має допомогти правильно підібрати обладнання для інтернету на ADSL технології, щоб не виникало додаткових проблем із провайдером стосовно якості іентернету.
Тут хочу навести таблицю девайсів із основними параметнрами, для того щоб користувачам було зручно підібрати обладнання під їх регламетованцу швидкість.

Попало до мене додому 2шт ADSL модема та 2 шт ADSL роутера з Wi-Fi. Користуюся інтернетом провайдера VEGA на ADSL технології із швидкістю до 25Мбіт/сек, тому вирішив перевірити дані девайси. При підключенні інтернету та перевірці швидкості на сайті http://www.speedtest.net/" target="_blank із тим самим містом,були результати швидкості, які суттєво (до 2Мбіт/сек) відрізнялися один від одного. Зателефонувавши у службу підтримки та перевіривши усі налаштування модемів та роутерів, підключаючись по черзі кожним девайсом, на основі практичного дослідження прийшли до висновків:
1. Різне обладнання конектиться із сервером провайдера на різній швидкості, тому потрібна дана таблиця, щоб не виникали конфлікти із провайдерами. Дуже часто менша швидкість виникає за рахунок девайсу користувача, а не халяви провайдера, тому перед виставленням претензій перевірте параметри вашого обладнання.
2. Версія прошивки також впливає на швидкість, але у меншій степені.

Такі дані можна глянути, зайшовши у налаштування девайсів через браузер та глянути у відповідному пункті меню.
Ось приклад на модемі D link 2500U :

ЗображенняЗображення

1 - швидкість із, якою конектиться обладнання із сервером, яка являється максимальною швидкістю закачки.
2 - макс швидкість віддачі.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

RA
как показывает практика на АДСЛ линиях модем играет маловажную роль(при правильной настройке), АДСЛ устаревшая технология, особенно с нашей постсоветской "лапшой" и провайдерами(которым "положить" на пользователя из-за отсутствия конкуренции)
Зайдите на форумы ОГО и увидите что 40% проблем связанны с проводами еще 40% с настройками в Укртелекоме и только 20% с оборудованием пользователя(это настройки компа и модема).

По вашему:
1. Про различную скорость - мной не замачена существенная разница, один и тот-же модем может соединяться в течении дня с различной скоростью к линии, в зависимости от нагрузки на провайдера, внешних факторов влияющих на линию и прочих. (Как думаете зачем в АДСЛ модемах есть функция Seamless Rate Adaptation)
2. Версия прошивки добавляет функции, исправляет ошибки , но опять-таки на скорость оно влияет малозначительно.

Главное влияет на скорость: провода, при том не только домашние, а до распределительной коробки и дальше до связи и настройки у провайдера, остальные факторы дают несущественный плюс который малозначительный по сравнению с предыдущими.
п.с.-кривые прошивки, перегрев, извращение с настройками модема в расчет не беру, там все может быть от простого(настройки модема) до невыполнимого(хард косяки)
RA
Member

Повідомлення

Klon
Для тебе зроблю скріни та скину!
Усе однакове, тільки модеми міняються!
Відкрию одну таємницю - теорія від практики відрізняється!
Читай уважно, що я написав! :tomat:
ПС. У мене не ОГО, а ВЕГА! :lol:
-Евгений-
Member

Повідомлення

То, что разное оборудование по-разному ведет себя на разных линиях - не секрет. То, что даже на одной и той же линии одно и то же оборудование может работать по-разному в зависимости от целого ряда факторов - тоже не секрет. А чтобы с уверенностью говорить о превосходстве того или иного устройства, нужно сделать не один тест, и даже не два, а значительно больше. А потом обработать результаты.
RA
Member

Повідомлення

-Евгений-:То, что разное оборудование по-разному ведет себя на разных линиях - не секрет. То, что даже на одной и той же линии одно и то же оборудование может работать по-разному в зависимости от целого ряда факторов - тоже не секрет. А чтобы с уверенностью говорить о превосходстве того или иного устройства, нужно сделать не один тест, и даже не два, а значительно больше. А потом обработать результаты.
Я вчора цим і займався. Підозри на таке були давно, а от вчора зібрав 4 зразки.
ПС настроював модеми ОГО, (які суто настроєні під даного провайдера і зроблені спеціально для нього) під ід ВЕГА. У службі підтримки сказали, що не підтримується дане обладнання і не має інформації для його налаштування. Потанцював з бубном і настроїв.
Glitel GT-5802W http://ogo.in.ua/forums/topic/7412-obsu ... na-sprava/" target="_blank
Даний девайс показав найбільшу щвидкість з"єднання із сервером провайдера! ~16.5 Мбіт/сек. Його застосовую для інтернету від ВЕГА більше року і маю з чим порівняти, оскільки користуюсь послугами даного провайдера з 2007 року.
Сьогодні буду тестити простенький модем ZyXEL.

Якщо у вас ADSL інтернет із швидкістю до 15 Мбіт/сек - у даних , що знаходяться у налаштуваннях модему буде написана ваша макс швидкість.
S
Member

Повідомлення

RA
узнай на каком оборудовании работает провайдер и себе купи той же фирмы. Но я бы тоже больше грешил на линию.
RA
Member

Повідомлення

S - так чому на різних девайсах різна швидкість ?

У темі я хочу зробити у табличній формі макс значення девайсів - те на що вони здатні.
di2di
Member

Повідомлення

RA
а что тут выбирать???
любой модем загнать в бридж и юзать полноценный роутер
S
Member

Повідомлення

RA:S - так чому на різних девайсах різна швидкість ?
да что что угодно может быть но однотипное оборудование работает обычно стабильнее.
RA
Member

Повідомлення

Із моделей
D link 2500U, Glitel GT-5802W, GetNet GA-121A, HUAWEI HG530 - Glitel GT-5802W показав найбільшу швидкість, хоча він зроблений під замовлення ОГО і не підтримується провайдером ВЕГА!
другий результат у D link 2500U ~ 16 Мбіт/сек
третій і четвертий - однакові у GetNet GA-121A, HUAWEI HG530 ~ 14 Мбіт/сек

Чому так?
У технічній службі підтримки провайдера мені сказали, що я зараз підключений на швидкість до 25 Мбіт/сек.
При швидкості менше 15 Мбіт/сек результати інформації у модемі співпадають із параметрами максимальної швидкості згідно тарифного плану!

Хватає теорію розводити! Хто це пояснить?
di2di
Member

Повідомлення

RA
те 1 модем и каждый раз при подключении он выдает один и тот же резалт???
RA
Member

Повідомлення

di2di:RA
те 1 модем и каждый раз при подключении он выдает один и тот же резалт???
Так, із похибкою у ~ 0,1 Мбіт/сек в інформації про налаштування модема
Спідтест також має невелику похибку пінгу та швидкості.
S
Member

Повідомлення

RA:Хватає теорію розводити! Хто це пояснить?
никто - тем более на таких бюджетных девайсах вроде хуавея и длинк. Постаь до купы туда циску 3-5 тыс грн посмотри как она работать будет. Но лучше повторюсь ставить того же производителя что и у провайдера.
RA
Member

Повідомлення

S
згоден за виробника, але за дороге обладнання - НІ!
di2di
Member

Повідомлення

RA
2 км воздушки до коробки: когда был разжат порт - длинк 2760 скорость прыгала 12 до 18
пров: укртел
6 подъездов до телефонной подстанции: разные модемы - но скорость всегда была максимальной 22
пров: фарлеп ныне вега

зы растояние и сотояние линии больше влияет на скорость чем сам модем =)
RA
Member

Повідомлення

у себе вдома, ДЕ ОДНАКОВА ВІДСТАНЬ ТА ПАРАМЕТРИ МЕРЕЖІ, пробував 4 різні девайси!
Доходить?
На кожному із девайсів параметри завжди однакові...
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

RA:ПС. У мене не ОГО, а ВЕГА! :lol:
Дык, линия все равно Укртелекома, просто ВЕГА арендует НС за 30 грн. в месяц :)

Мое лично мнение, что оборудование влияет на скорость линии, но обычно разница не очень большая, я бы даже сказал на уровне погрешности. А то что одни модемы подымаются на 20Мбит, а другой на 15Мбит, то дело не в исполнении дивайса, стандарты и алгоритмы работы одни для всех, просто если провайдер на IPDSLAM оборудовании не задал ADSL Service Mode вручную, то от этого и получается разная скорость. Например, сейчас линия подняласть на стандарте G.dmt, а в другой раз модем решил поднять на G.Lite
RA
Member

Повідомлення

StasTODD:
RA:ПС. У мене не ОГО, а ВЕГА! :lol:
Дык, линия все равно Укртелекома, просто ВЕГА арендует НС за 30 грн. в месяц :)

Окрема лінія ВЕГИ, яка з Укртелекомом нічого спільного немає.
ПС. Сусід пенсіонер-шишка із силових структур. У нього не було телефону ніякого. Спеціально тягнули...
-Евгений-
Member

Повідомлення

RA:D link 2500U, Glitel GT-5802W, GetNet GA-121A, HUAWEI HG530 - Glitel GT-5802W показав найбільшу швидкість, хоча він зроблений під замовлення ОГО і не підтримується провайдером ВЕГА!

Чому так?
В общем случае - из-за использования разными производителями разного оборудования и разных микропрограмм. При уверенном приеме (принудительное ограничение скорости) значения получаются похожими. При неуверенном начинаются различия. Более того, в дальнейшем может оказаться, что модем, соединяющийся на скорости, к примеру, 16 мбит/с, обеспечивает меньшую эффективную скорость прокачки, чем модем, соединяющийся на скорости 15 мбит/с. Ну и так далее

С уважением,
ваш Кэп Очевидность :)
RA
Member

Повідомлення

-Евгений-:
RA:D link 2500U, Glitel GT-5802W, GetNet GA-121A, HUAWEI HG530 - Glitel GT-5802W показав найбільшу швидкість, хоча він зроблений під замовлення ОГО і не підтримується провайдером ВЕГА!

Чому так?
В общем случае - из-за использования разными производителями разного оборудования и разных микропрограмм. При уверенном приеме (принудительное ограничение скорости) значения получаются похожими. При неуверенном начинаются различия. Более того, в дальнейшем может оказаться, что модем, соединяющийся на скорости, к примеру, 16 мбит/с, обеспечивает меньшую эффективную скорость прокачки, чем модем, соединяющийся на скорости 15 мбит/с. Ну и так далее

С уважением,
ваш Кэп Очевидность :)

Робоча швидкість менша від шв з"єднання, але щоб на меншій шв з"єднання була більша робоча швидкість - Ще такого не бачив. :facepalm:
Відповісти