ошибка данных CRC, проблеми при роботі з великим обсягом даних

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

ошибка данных CRC, проблеми при роботі з великим обсягом даних
неможливо установити програми, ігри з ISO образів, при спробі встановити гру через DAEMON TOOLS PRO через певний час після початку встановлення вибиває помилку і образ сам розмонтовується, при установці через UltraISO образ не розмонтовується але всеодно вибиває таку помилку Изображение.
при розпаковуванні великих RAR архівів також помилка.
провіряв ж диск через Victoria, бед блоків незнайдено, тільки кандидатів на ремап близько 200.
Після переустановки WINDOWS 7 симптоми не пройшли.
Не знаю чи має це якийсь звязок до перечислених симптомів але uTorrent при завантаженні образів пару разів вибивав "ошибка данных CRC", а в системних папках в панелі задач пропали інструменти (в папці Администрирование пусто).
Можливо це якось повязано з настройками в Біосі, ну може там таймінги неправильні стоять або проц частота чи вольтаж неправильний, але справа в тім що я не знаю правильних, сам я нічого майже не змінював (тільки частоту проца, але раніше з такою частотою все працювло норм, частоту ставив не на максимум), в корпусі стоїть в сумі (з куллером на проці відеокарті і БП) 5 вентиляторів, тому варіант з перегрівом виключений.

мої варіанти можливих несправностей:

1) настройка в біосі ,таймінги на оперативі
2) на жорсткому диску таблиця крива
3) пздц оперативі
4) пздц жорсткому диску
5) пздц материнці
6) прошивка біоса крива
7) інтернет (crc) бо все що я установлюю приходить з інтернету
8) вірус в оперативі або ще десь, бо після переустановки вінди проблеми не зникли.

Хелп мі пліз оверклокери!!! :(
Fishnya
Alex

собственно Вы всё правильно назвали - битые оперативка, диск, сам образ
ASSASSIN-X
Junior

Fishnya:собственно Вы всё правильно назвали - битые оперативка, диск, сам образ
якщо оперативка то як знати чи поправимо це? на сайті виробника і в інетах таймінгів для своєї моделі я не знайшов,
і я ж не можу замінювати все підряд, я хочу визначити в чому проблема, якісь проги або в лайвсіді з командної строки чи щось тому подібне, бо якщо я куплю нову оперативку а проблема не зникне то мну буде дуже сумно)
A_A
Member

ASSASSIN-X
в профиле так все понятно написано :rolleyes:
загрузись с любого лайв сд/двд обычно в них уже есть все необходимые тестовые утилиты HD Tune ,MemTest,...итд
ASSASSIN-X
Junior

прогнав диск і оперативу через Вікторію і Мемтест з лайвсіді, все чисто, ніодного бедблока або помилки, у вікторії близько 30 блоків в зеленій зоні, ВСЕ ЧИСТО!!!! перезагрузив пробую встановити (ну а раптом) гру з образа - та ж сама помилка,
спробую ще перекачати образ, більше варіантів не знаю,
сомбоді хелп мі :weep: :weep: :weep: (сказав анархіст)
11motor
Member

Аналогичная проблема, жесткий диск Hitachi 1Tb , проверка MHDD ошибок не выявила, кабеля SATA и порты подключения менялись. Память проверялась memorytestом все чисто. Установлена W 7, настройки в БИОСе по умолчанию,тайминги на оперативке в автомате. При распаковке больших RAR архивов может вылететь ошибка CRC в разных местах (иногда на 23% иногда 67% и т.д.) Причем этот же архив на внешнем жестком диске распаковывается нормально как на внешний жесткий, так на логический диск Hitachi :-/ Правда в отличии от ситуации описаной ТС с системными папками все нормально.
Куда копать дальше ? :insane:
ASSASSIN-X
Junior

системні папки і правда тут непричому, це інша історія, незнаю навіщо я про них написав) пздц.. знать би хоча б в чому пробла, щоб знати що міняти або як ти сказав куди копати! ппц в інеті багато в кого така проблема як у нас і ніде я не знайшов відповіді про її причину або її рішення, ені вже набридло слухати музон і дивитися серіали та фільми на пк я хочу вже в ігри погамать або якісь проги поустанавлювати і пентагон взламувати!!! ХЕЛП СОМБОДІ НУ!!!!! :( :( :( :( :( :( :weep: :weep: :weep: :( :weep:

Добавлено через 18 минут 28 секунд:
Це мабуть здастся дурістю але всеж можливо причина в інтернет зєднанні ,ну там в роутері або платі? Може вони якось незамітно втрачають пакети? хоча я ще такого не зустрічав, але ж все що я намагаюся встановити - скачане з інета!
Я спробую нарити якийсь диск і встановити щось з нього, потім відпишуся про результат
11motor
Member

ASSASSIN-X:проц частота чи вольтаж неправильний, але справа в тім що я не знаю правильних, сам я нічого майже не змінював (тільки частоту проца, але раніше з такою частотою все працювло норм, частоту ставив не на максимум).
А какой именно i5? С буквой К? ;)
А по образам такой вопрос, если раньше было всё нормально, попробовать установить из какого-нибудь старого образа любую программу, получиться или нет??? Попробовать взять другой жесткий диск, попросить на время. Я в своё время таким образом и обнаружил проблему, решил снова в какую-то старую игру побегать, а она начала у меня на разных процентах распаковки выбивать ошибки. Скопировал с внешнего жесткого диска снова дистрибутив все равно - ошибки. А я точно помню, что в прошлом году проблем с установкой не было, попробовал с внешнего и, вуаля, установилась :lol:

Добавлено через 14 минут 10 секунд:
11motor:
ASSASSIN-X:проц частота чи вольтаж неправильний, але справа в тім що я не знаю правильних, сам я нічого майже не змінював (тільки частоту проца, але раніше з такою частотою все працювло норм, частоту ставив не на максимум).
А какой именно i5? С буквой К? ;)
А по образам такой вопрос, если раньше было всё нормально, попробовать установить из какого-нибудь старого образа любую программу, получиться или нет??? Попробовать взять другой жесткий диск, попросить на время. Я в своё время таким образом и обнаружил проблему, решил снова в какую-то старую игру побегать, а она начала у меня на разных процентах распаковки выбивать ошибки. Скопировал с внешнего жесткого диска снова дистрибутив все равно - ошибки. А я точно помню, что в прошлом году проблем с установкой не было, попробовал с внешнего и, вуаля, установилась :lol:
Вдогонку лежит в загашнике старый WD 80 Gb SATA, тесты MHDD проходит нормально бэдов - нет. Но при попытке поставить любую операционку после перезагрузки или не загружается вообще или БСОД, бьются файлы. На американском форуме нашел народ с аналогичными траблами, оказалось виновата прошивка винта :mad:
ASSASSIN-X
Junior

проц у мене intel i5 2300 на частоті розгону 3.30 GHz (стандартна частота 2.80), надиво стабільна система при такій частоті розгону, я точно не підбирав частоту, але можливо якось знижу до 3.00~3.20 GHz , ви не туди копаєте, адже при різних частотах раніше все працювало норм, а сталося це наскільки я памятаю після перерозподілу диску якоюсь з відомих утиліт (чи акронікс чи партітіон чи щос на подобі них).
І як ви підмітили проц у мене без маркіровки "К" а отже нічого страшного з розгоном частоти я йому зробити не міг! і взагалі симптоми які я вже назвав мало схожі на проблеми з процесором.
я тут висунув невелиу, та лаадна, Велику теорію причини всіх моїх проблем з CRC, зроблю ще невеликий тест і відпишуся.... :idea:

Добавлено через 44 минуты 44 секунды:
І так панове оверклокери
що і має статися коли поєднати розумну людину і пк -
Я ЗНАЙШОВ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ!!!

як я вже раніше писав проблема зявилася після перерозподілу диску лажовою програмою (ніколи не використовуйте портабл версії таких, НІКОЛИ!!!!)
і так рецепт лікування помилки crc при роботі з великими файлами від -ASSASSIN-X-:

1) Рецепт для звичайних юзерів які не люблять довго копатися в інтернетах і програмах:
нам потрібно відключити використання режиму DMA для HDD:
Панель управления\Диспетчер устройств
шукаємо пункт "IDE ATA/ATAPI контроллеры"
розкриваємо його і бачимо список наших контроллерів, там потрібно знайти той до якого підключений наш проблемний диск, скоріше за все це будуть пункти перший чи другий (у мене це ATA Channel 0)
вибираємо контроллер до якого підключений наш проблемний жорсткий диск і вибираємо його Свойства
в Свойствах переходимо на вкладку "Дополнительные параметры" і знімаємо галочку з "Задействовать DMA"

2) Ну а рецепт для юзвірів які незадоволені впавшою швидкістю системи звичайно складніший, потрібно перепрошити HDD, прошивку зазвичай мжна знайти на сайті виробника (так кажуть)

І підкінець мої роздуми через що помилки crc перестають зявлятися після відключення режиму DMA, в мене варіанти 3:
1) через те що це зменшило на якомусь проблемному вузлі швидкість потоку даних, вважайте це було лікування симптомів а не самої проблеми
2) апаратний збій в прошивці, і тепер або прошивка відмовляється нормально функціонувати з режимом DMA або драйвера в Windows стали неправильно встановлюватися через неправильне визначення пристрою (знову ж таки - прошивка)
3) і звісно неможна виключати можливість проблеми в БІОС, або таймінги неправильні, або вольтаж і т.п. або прошивка крива (я її вже 2 рази обновляв, всяке могло статися)).

Але тимнеменш симптоми ми подолали, буду радий якщо ті в кого були такіж проблеми відпишеться тут чи допомогло їм відключення DMA :beer: :super: B-)
A_A
Member

ASSASSIN-X
и в каком режиме сейчас работает HDD?... PIO :)
ASSASSIN-X
Junior

режим PIO:4
я розумію що не фонтан але всеж краще ніж постійні CRC)
A_A
Member

ASSASSIN-X
да уж решение :insane: это на костыль больше похоже ...если хдд помирает купи норм ,разбей акронисом (не портабл :banghead: ) на пару разделов основной и логический поставь нормальную
систему и радуйся :gamer:
ASSASSIN-X
Junior

я зараз пробую в біосі все порішати, пробую ставити DMA норм, якщо будуть успіхи відпишуся
ASSASSIN-X
Junior

Чортівня якась робиться, трохи в біосі полазив, тепер в диспетчері поставив режим DMA назад, пару разів вже перезагружався, тепер ігри встановлюються повністю, але добіса повільно! один Макс Пейн 3 встановлюється 2 ГОДИНИ,
режим контроллера - Multi-Word DMA
11motor
Member

А что же Вы удивляетесь, это же не чистый DMA. Скорость обмена с жестким диском по минимуму :D Меняйте шлейф, драйвера на контроллер SATA, да и не мешало бы попробовать другой жесткий диск, наконец-то :)
ASSASSIN-X
Junior

коли нарию другий жестяк то попробую) а зараз буду перевстановлювати вінду, повне форматування зроблю (ааа всі альбоми ac/dc :weep: ), в біосі виставлений режим ahci тому потім з дровами проблеми сподіваюся не буде.
шлейф тут не причому, я 3 різних (однакових) шлейфа пробував і ніхріна,
11motor
Member

ASSASSIN-X:коли нарию другий жестяк то попробую) а зараз буду перевстановлювати вінду, повне форматування зроблю (ааа всі альбоми ac/dc :weep: ), в біосі виставлений режим ahci тому потім з дровами проблеми сподіваюся не буде.
шлейф тут не причому, я 3 різних (однакових) шлейфа пробував і ніхріна,
Хорошо, что шлейфы меняли, значит не в нем скорее всего дело. А меняли ли порты? Я так понимаю жесткий у Вас подключен к разъему SATA3? Попробуйте подключить к разъему SATA2.
Драйвера на контроллер SATA ставите от W 7 или от Intel? ;)
Не можете найти жесткий диск, так друзья же есть с компами, поставьте свой диск к ним в системник и проверьте распаковку и режимы работы в течении буквально получаса, я думаю, может и проясниться ситуация :up:
ASSASSIN-X
Junior

жестяк підключений в самий перший порт, оскільки на ньому ОС стоїть, я думав про те що ви написали і раніше, просто ще нагоди не випадало, коли зроблю щось із перечисленного відпишуся.
Я й недумав що режим Multi-Word DMA самий повільний
Ответить