Новини
Останні статті і огляди
Змагаймось в нашій команді Folding@Home!
-
ronemun
Advanced Member
-Я все правильно зрозумів?
- так
- Клієнт запускати з параметрами -smp 4 -bigadv..
а також bigpackets=big i memory=4600 (див. viewtopic.php?p=744663#p744663" target="_blank )
- так
- Клієнт запускати з параметрами -smp 4 -bigadv..
а також bigpackets=big i memory=4600 (див. viewtopic.php?p=744663#p744663" target="_blank )
-
Artistus
Digital Artist
а якщо в конфігу прописати рядок
extra_parms=-smp -bigadv
Так в лінуксовому клієнті можна зробити? Працювати буде?
Добавлено через 1 час 40 минут 38 секунд:
Аби кожного разу не вводити для 4-ядерного проца ./fah6 -smp 4 -bigadv, можна зробити так:
echo "./fah6 -smp 4 -bigadv -verbosity 9 $* &" > fah
chmod +x fah
Тепер для БЖ просто вводимо...
./fah
P.S. Прийшло завдання 6903.. подивимось...
extra_parms=-smp -bigadv
Так в лінуксовому клієнті можна зробити? Працювати буде?
Добавлено через 1 час 40 минут 38 секунд:
Аби кожного разу не вводити для 4-ядерного проца ./fah6 -smp 4 -bigadv, можна зробити так:
echo "./fah6 -smp 4 -bigadv -verbosity 9 $* &" > fah
chmod +x fah
Тепер для БЖ просто вводимо...
./fah
P.S. Прийшло завдання 6903.. подивимось...
-
ronemun
Advanced Member
Добавлено через 3 минуты 53 секунды:
chmod +x fah
після перезавантаження не тре буде ще раз вводити?
-
Artistus
Digital Artist
ronemun
Не треба буде.
Бааааалін! Треба буде.
Блін, рано встав, дивлюсь, я майже впритул до дедлайна вписуюсь на цій БЖ. ТПФ=68 хв, а крайній ТПФ - 72 хв, якщо більший, то бонусів уже не буде.
Майже 5 днів завдання буде рахуватись. Не дай Бог електрику вимкнуть - і я в прольоті з бонусами.
Зараз гаджет показує 47 КППД.
Не треба буде.
Бааааалін! Треба буде.
Блін, рано встав, дивлюсь, я майже впритул до дедлайна вписуюсь на цій БЖ. ТПФ=68 хв, а крайній ТПФ - 72 хв, якщо більший, то бонусів уже не буде.
Майже 5 днів завдання буде рахуватись. Не дай Бог електрику вимкнуть - і я в прольоті з бонусами.
Зараз гаджет показує 47 КППД.
Востаннє редагувалось 08.03.2012 14:24 користувачем Artistus, всього редагувалось 1 раз.
-
Freddy Krueger
Member
Крок якийсь завеликий, а може це нормально. Просто на моєму 2600к 4,5 Ггц крок 52:50, невже HT і 2Мб кешу роблять таку різницю.
Схоже що 6904 не зможеш рахувати, у мене самого на такий жабі до дедлайну 15 годин, але це сама жирна і рідкісна жаба.
Схоже що 6904 не зможеш рахувати, у мене самого на такий жабі до дедлайну 15 годин, але це сама жирна і рідкісна жаба.
-
ShaggY
Member
Freddy Krueger
Тю, спробуй))
Може на вихідних доберуся з свіжими силами, та розберусь лінухом.. Подивимось що може 6 ядер))
Мені от що цікаво, чи багато я можу виграти в розгоні якщо змню охлад на проці?
Тю, спробуй))
Може на вихідних доберуся з свіжими силами, та розберусь лінухом.. Подивимось що може 6 ядер))
Мені от що цікаво, чи багато я можу виграти в розгоні якщо змню охлад на проці?
-
Freddy Krueger
Member
ShaggY
Та я бы 6904 только и считал бы, но не идут гады
, точнее идут но ооочень редко.
Та я бы 6904 только и считал бы, но не идут гады
-
ronemun
Advanced Member
Freddy Krueger 9 000 000

Добавлено через 3 минуты 32 секунды:
Artistus, (72-68)*100=400 хв>6,5 год. Запас конкретний, але постав комп на автовключення, якщо світло зникне, автозапуск віртуалки і клієнт у автозугрузку у лінуксі
ну і гріх не розігнати проц до 5ГГЦ. Без НТ вони значно меньше жруть, а отже і гріються
Добавлено через 3 минуты 32 секунды:
Artistus, (72-68)*100=400 хв>6,5 год. Запас конкретний, але постав комп на автовключення, якщо світло зникне, автозапуск віртуалки і клієнт у автозугрузку у лінуксі
ну і гріх не розігнати проц до 5ГГЦ. Без НТ вони значно меньше жруть, а отже і гріються
-
Freddy Krueger
Member
-
ronemun
Advanced Member
вітаєм новачка
kolia1984
Добавлено через 13 минут 3 секунды:
ShaggY
випробуй розгінний потенціал при меншій кількості ядер і нижчій частоті північного моста
Якщо Лінукс не думаєш використовувати постійно (як основну систему), то для фолдингу образ з linuxforge краще - нема лишніх компонент. Також я сумніваюсь що на 3.7ГГц твій проц зможе рішати 6903 під віртуалкою - вона зменьшує продуктивність на 17%, отже тобі тре мати 3,5/0,83=4,2ГГц мінімум, тоді в тебе ТПФ буде як в Artistus ~68хв
Добавлено через 4 минуты 38 секунд:
Artistus
вирубай на ніч на робочому компі лишні фічі, які нагружають проц, в тому числі гаджети - порівняй приріст продуктивності
kolia1984
Добавлено через 13 минут 3 секунды:
ShaggY
випробуй розгінний потенціал при меншій кількості ядер і нижчій частоті північного моста
Якщо Лінукс не думаєш використовувати постійно (як основну систему), то для фолдингу образ з linuxforge краще - нема лишніх компонент. Також я сумніваюсь що на 3.7ГГц твій проц зможе рішати 6903 під віртуалкою - вона зменьшує продуктивність на 17%, отже тобі тре мати 3,5/0,83=4,2ГГц мінімум, тоді в тебе ТПФ буде як в Artistus ~68хв
Добавлено через 4 минуты 38 секунд:
Artistus
вирубай на ніч на робочому компі лишні фічі, які нагружають проц, в тому числі гаджети - порівняй приріст продуктивності
-
ShaggY
Member
ronemun
Я думаю що для фолдингу краще 6 ядер на 3,7 ніж 4 на 4ггц. ну темпа суттєво падає на проці і на врм материнки))
я просто спеціально переглядав тести, і 6-ть ядер на меншій частоті рвуть 4 на білшій..
Ну є ж інші задачі, які все одно дадуть там більший ппд ніж у вінді.
До речі, сайдбар жере в поряді ресурс цп у фолдінгу..
Я думаю що для фолдингу краще 6 ядер на 3,7 ніж 4 на 4ггц. ну темпа суттєво падає на проці і на врм материнки))
я просто спеціально переглядав тести, і 6-ть ядер на меншій частоті рвуть 4 на білшій..
Ну є ж інші задачі, які все одно дадуть там більший ппд ніж у вінді.
До речі, сайдбар жере в поряді ресурс цп у фолдінгу..
-
ronemun
Advanced Member
я мав на увазі, перевір чи взагалі твій проц гониться вище 3,7 ГГц, ну хоча б до 4,1ГГц. Якщо охолодження не тримає 6 ядер вище 3,7, тимчасово відключи 1-2 ядра
А ще краще, не відключай, розжени, але тестуй не на 6 потоків, а на 4-5 (щоб не перегрівався)
ясно що 6х3,7>4х4, у фолдингу паралельність досягає 100% навіть на 64 ядрах, не те що 6
А ще краще, не відключай, розжени, але тестуй не на 6 потоків, а на 4-5 (щоб не перегрівався)
ясно що 6х3,7>4х4, у фолдингу паралельність досягає 100% навіть на 64 ядрах, не те що 6
-
ShaggY
Member
темпа по ядрах не знаю.. але по іншому датчику вище 53 не бачив.. І це при 1,5В
на 4-х ядрах градусів майже на десять холодніше..
До 4,1 не проходив фолдинг тест, а шось 3,8-9 начебто нормально, але то я так не на довго.. не грався багато, просто хотів побачити як маштабується фолдинг))
вопросик.. по чему приустановке юбунту, не льзя вібрать 6 процессоров?
все норм?
на 4-х ядрах градусів майже на десять холодніше..
До 4,1 не проходив фолдинг тест, а шось 3,8-9 начебто нормально, але то я так не на довго.. не грався багато, просто хотів побачити як маштабується фолдинг))
вопросик.. по чему приустановке юбунту, не льзя вібрать 6 процессоров?
все норм?
-
ronemun
Advanced Member
1,5В на 45нм атлонах підходить для 3,7ГГц, не більше. Піднімай напругу. 53 град, якщо ЦПУ (в АIDA64), то це явно на кришці. В АМД ця температура по різному, деколи вище на 10град ніж на ядрах (явний глюк - такого бути не може, деколи нижче чи рівно). Ти зафіксуй різницю між кришкою і ядрами на нерозблокованому проці (але при розгоні і під тестом - LinX, IntelBurningTest - щоб температура була висока - тому що ця різниця змінюється при підвищенні температури), а тоді на розблокованому прикидуй температуру на ядрах. Я сам тестував Х3@X4 Athlon 3,7ГГц при 1,488 В, в Лінпаку 60 град на ядрах максимум, і то на звичайному, боксовому кулері. Звичайно, все стабільно (і у фолдингу теж).
6-ядерні кристали робились по технології з діелектриком на підкладці, через що значно меньші струми витоку (утечки), тому вони споживають як 4-ядерні і тримають вищу частоту.
АМД проци дуже чутливі до частоти північного моста (тобто кеш і контролер памяті - тут краще зменьшити, з них приріст продуктивності не великий, а глюків - вагон). Звичайно, північний міст Х4 Фенома мав би працювати на тій же частоті і у Х6-розблокованому проці.
Пробуй також збільшити % синхронізації при розблокуванні (для збалансування ядер)
Частота ядер значно сильніше впливає на швидкість обрахунків, ніж північний міст чи частота памяті, зате останні значно чутливіші до розгону
Добавлено через 11 минут 12 секунд:
-вопросик.. по чему приустановке юбунту, не льзя вібрать 6 процессоров?
-вже казали,
відкрий в блокноті Linux64_FAH.vmx і вистав параметри numvcpus і maxvcpus на 6 (відповідно кількості потоків для твого проца). Збережи зміни.
6-ядерні кристали робились по технології з діелектриком на підкладці, через що значно меньші струми витоку (утечки), тому вони споживають як 4-ядерні і тримають вищу частоту.
АМД проци дуже чутливі до частоти північного моста (тобто кеш і контролер памяті - тут краще зменьшити, з них приріст продуктивності не великий, а глюків - вагон). Звичайно, північний міст Х4 Фенома мав би працювати на тій же частоті і у Х6-розблокованому проці.
Пробуй також збільшити % синхронізації при розблокуванні (для збалансування ядер)
Частота ядер значно сильніше впливає на швидкість обрахунків, ніж північний міст чи частота памяті, зате останні значно чутливіші до розгону
Добавлено через 11 минут 12 секунд:
-вопросик.. по чему приустановке юбунту, не льзя вібрать 6 процессоров?
-вже казали,
відкрий в блокноті Linux64_FAH.vmx і вистав параметри numvcpus і maxvcpus на 6 (відповідно кількості потоків для твого проца). Збережи зміни.
-
ShaggY
Member
значення Core - завжди було ниждче, що на цьому, що на старому проці.
1,5 з моєї практики - багато для 3,7 в загальному випадку десь 1,45В.
спробую зменшити НБ частоту.. память не чіпав взагалі, все на авто бо глючна якась..(
все.. лінуха є) тепер тре клієнта якось поставити)
7 - й клієнт поставив..не конектеться(
1,5 з моєї практики - багато для 3,7 в загальному випадку десь 1,45В.
спробую зменшити НБ частоту.. память не чіпав взагалі, все на авто бо глючна якась..(
все.. лінуха є) тепер тре клієнта якось поставити)
7 - й клієнт поставив..не конектеться(
- Вкладення
-
-
Freddy Krueger
Member
ShaggY ставь по этой инструкции 6-й клиент через терминал, на нём проще БЖ ловить
SergeyR 19 000 000
все во лишь на одну цифру больше меня
ronemun 7 000 000
Вот она, та самая пузатая 6904
, накаркал я себе
SergeyR 19 000 000
ronemun 7 000 000
Вот она, та самая пузатая 6904
Номер задачи: 6904 (0-11-67)
Имя задачи: ha_shooting
Размер задачи: 54,56 МБ
Размер результата:
Очки: 358539,16
Фреймы: 100
Ядро: GRO-A5
IP сервера: 130.237.232.237
Очков в час: 3064,68
Очков в сутки: 73552
Ср. время на шаг: 1:10:11
Bonus factor: 11,3674
Client.cfg: bigpackets=big
Завершено: 7%
-
ronemun
Advanced Member
Freddy Krueger
SergeyR
Добавлено через 2 минуты 27 секунд:
в мене рекорд: 100 000 ППД середній за за 7 діб (тобто 7*8=56 результатів підряд на Kakao)
SergeyR
Добавлено через 2 минуты 27 секунд:
в мене рекорд: 100 000 ППД середній за за 7 діб (тобто 7*8=56 результатів підряд на Kakao)
-
ShaggY
Member
оке, вечером мож попробою..)
Короче что то не понятное с моми процом или компом, пол ночи с разгоном игрался, так и не понял в чем прикол.. на 6 ядрах 3,7 и дальше в клиенте 6,34 вылетает.. в 7-м в течении как минимум 20 минут все норм, не только на 3,7 но и на 3,9. шо за х***??
щас оставил колбасится на 4-х ядрах на 4-х ГГЦ посмотрим что из этого будет)
кстати темпа на 4-х кор - 35; цпу - 42, прям мерзнет на 4-х ядрах.. энергоэфективность и вправду лучше чем на четырехядерном фенике. и это при том, что сейчас стоит 1,5.. а там только 1,45 было и горячее.
так зависал комп, что это сообщение не выдержал и написал аж на работе, то на 6-ти ядрах так зависал что аж не выдержал уже этого(
Короче что то не понятное с моми процом или компом, пол ночи с разгоном игрался, так и не понял в чем прикол.. на 6 ядрах 3,7 и дальше в клиенте 6,34 вылетает.. в 7-м в течении как минимум 20 минут все норм, не только на 3,7 но и на 3,9. шо за х***??
щас оставил колбасится на 4-х ядрах на 4-х ГГЦ посмотрим что из этого будет)
кстати темпа на 4-х кор - 35; цпу - 42, прям мерзнет на 4-х ядрах.. энергоэфективность и вправду лучше чем на четырехядерном фенике. и это при том, что сейчас стоит 1,5.. а там только 1,45 было и горячее.
так зависал комп, что это сообщение не выдержал и написал аж на работе, то на 6-ти ядрах так зависал что аж не выдержал уже этого(
-
ronemun
Advanced Member
при 6-ти ядрах напругу піднімай хоча б до 1.55, а також шамань з процентом балансування (у відємну сторону, по замовчуванню він -2, истав -4, -6). ну і північний міст старайся не гнати.
(я думаю НТ і память ти зменшив до безпечних величин, розженеш їх потім)
(я думаю НТ і память ти зменшив до безпечних величин, розженеш їх потім)
-
ShaggY
Member
яж кажу, чомусь при 1,55 клієнт 6,34 вибиває.. соьмий працює.. не розумію шо таке. північний та HT не чіпаю, тілльки множника підіймаю. що відсоток балансування? коре калібрейшн?
память не чіпаю взагалі, бо вона якась глючна.. та і пофіг в принципі..
память не чіпаю взагалі, бо вона якась глючна.. та і пофіг в принципі..