Змагаймось в нашій команді Folding@Home!

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

В конфиге должна быть строчка bigpackets=big, я щас не в курсе как идут БЖ, может дефицит, надо ждать, может словится.
Скинь чтоли свой конфиг без паскея, посмотрим, может чё нетак.
JuiZZZe
Member

Повідомлення

Freddy Krueger:Скинь чтоли свой конфиг без паскея, посмотрим, может чё нетак.
спойлер
[settings]
username=JuiZZZe
team=156571
passkey=xxxxxxxxxxxxxxx
asknet=no
machineid=2
bigpackets=big
extra_parms=-smp -forceasm -advmethods -verbosity 9
local=7

[http]
active=no
host=localhost
port=8080
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

JuiZZZe
Добавь в строку
extra_parms=-smp -forceasm -advmethods -verbosity 9 -bigadv
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

1. параметр -smp задає кількість потоків і має бути не просто -smp, а -smp 8 (де 8 - кількість потоків) . Величина може бути будь-яка, але якщо задаси більше, ніж може твій проц (тобто 8), то продуктивність сильно впаде. Сучасні версії програм (6.34 і 7.0) самі вірно виставлять кількість потоків, тож параметр не потрібен, крім (див. п.2)
2. кількість очок (при тій же продуктивності проца і безперервній роботі) залежить від номера задачі. Наприклад у мене на серваку (8 ядер на 2 ГГц) задача №7611 дає PPD=5тис (приблизно), №6099 - 9тис, №110хх (11040, 41, 50, 51) 13тис, задачі 70хх - 18-22 тис. Як на зло, якщо я ставлю -smp 8, то постійно отримую найгірші №7610-7611 або 6099, дуже рідко 70хх і ніколи 110хх. Але на інших компах з 2-4 потоками постійно йдуть тільки 110хх. Тож я на серваку після кожного завершення старої задачі зупиняю обрахунок, знищую папку work, змінюю -smp 8 на -smp 2, запускаю обрахунок. Скачується задача 110хх, я зупиняю розрахунок, змінюю на -smp 8, знову стартую. (якщо не змінити то обрахунок піде тільки на 2 потоках, які вказані -smp 2, тобто в 4 рази повільніше). Десь з місяць тому хватало просто декілька раз підряд перезапускати (зі стиранням папки work) поки не ловилась №70хх з ППД до 22 тис. Нажаль зараз це не проходить, добре що 110хх задачі йдуть. Звичайно цей процес можна запрограмувати, але руки не доходять.
3. величина PPD (для тієї ж задачі) залежить від часу її розвязку, що ділиться на 100 кроків-фреймів (TPF). Але залежність не прямопропорційна, а в степені 1,5. В 4 рази слабший проц дасть в 4 рази більший час, а отримає в 8 раз (4степінь1,5) меньший PPD. Але це якщо задача розвязувалась безперервно. Якщо були перерви то рахується весь час розвязку. Розрахувати PPD відповідно до TPF можна тут http://linuxforge.net/bonuscalc.php" target="_blank і тут http://linuxforge.net/bonuscalc2.php" target="_blank
3. Твій проц на 3,8ГГц зможе спокійно розвязувати т.зв бігжаби (big advanced задачі, з 1-2 млн. молекул). Їх тре розвязати за 4 доби (з передачею даних через інет). Тобто TPF має вкластися в 57,6 хв. Для цього параметри мають бути такі: -bigadv, -smp 8 (або більше), -memory 4096 (не завжди потрібно), НЕМАЄ бути параметрів -advanced або -betateam (для 7 клієнта client-type=beta). На 8 ядрах на 2 ГГц бігжаба 2686 дає PPD=12600, бігжаба 6900 - 15400. Перевага бігжаб - запустив і забув, недолік - тре вкластись в 4 доби. Нажаль, останні 3 тижні, навіть при даних параметрах і їх підборі, зміні версій клієнтів, переході на Лінукс, не можу зловити жодної бігжаби. Раніше тільки вони і були.

Добавлено через 2 минуты 38 секунд:
SergeyR:JuiZZZe
Добавь в строку
параметр -advmethods зупиняє дію параметра -bigadv
Теж саме -betateam.

Добавлено через 15 минут 17 секунд:
Якщо паралельно обраховуєш на відеокарті типу нвідіа Фермі (4 і 5 серія), то в настройках клієнта для відеокарти вистав параметр -betateam. При цьому приходять задачі, які меньше грузять проц, що сильно (15%) підвищує його PPD. Фокус тут напевно навіть не в нагрузці проца (в тактах), а у його постійному відволіканні. У мене процес відеокарти забирає у проца десь 1% (час процесу в менеджері задач поділити на весь час роботи), а PPD у ЦПУ-клієнті падає на 25-30%.

Добавлено через 17 минут 35 секунд:
Забув вказати, зараз для проца я використовую 7 клієнт, на всіх компах параметр beta (client-type=beta).
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

SergeyR:JuiZZZe
Добавь в строку
У меня конфиг без строчки extra_parms, хотя это вроде одно и тоже что и в ярлыке. А вообще как по мне 7-й клиент намного удобнее, но в ubuntu я так и невъехал откуда делать бекап задания :lamer:

ronemun вітаємо в нашій команді :beer: такі сили нам не завадять. Бачу не новачок у розрахунках?
Нажаль, останні 3 тижні, навіть при даних параметрах і їх підборі, зміні версій клієнтів, переході на Лінукс, не можу зловити жодної бігжаби. Раніше тільки вони і були.
Зараз перебої з завдань 2686, 6900, 6901 є тільки 6903, 6904, але ти швидше за все невкладешся в дедлайн.
JuiZZZe
Member

Повідомлення

ronemun SergeyR Freddy Krueger
спасибо - буду пробовать :beer:
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

SergeyR
Слил 6903 с бонусом :) , один раз всётаки померла.....из-за света :tomat:
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

Freddy Krueger
Вижу :) это хорошо !
А я вторые сутки борюсь с sr-2

Добавлено через 6 минут 28 секунд:
Разгон слабый и хоть застрелись...
Нужно 2 х 8 штырьковых АТХ 12в а у меня их только 1 х 8 второй 1х4
Может в этом все дело..... вобщем заказал блок

Добавлено через 17 минут 48 секунд:
Romanovfastov
С лимончиком
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

SergeyR:Freddy Krueger
А я вторые сутки борюсь с sr-2
Разгон слабый и хоть застрелись...
Нужно 2 х 8 штырьковых АТХ 12в а у меня их только 1 х 8 второй 1х4
Может в этом все дело..... вобщем заказал блок
По отдельности надеюсь нормально гонятся? А я думал камешки по 130вт, на самом деле 95. Фотки будешь выкладывать? охота поглазеть на монстра :lick:
Romanovfastov с первым :beer:
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

Freddy Krueger
На одном разгон 4290 это на гигабайте мат.плат.
А на ср-2 3400 иначе умирают жабы :facepalm:
Пока нечего выкладывать все разбросанно на столе, немного вчера ночью пополоскал водичкой материнку.. :horror: пришлось все снять сушить феном и наночь оставил сушится, поставлю завтра новый блок посмотрю

Добавлено через 1 минуту 44 секунды:
А у кого есть статистика по 6099 жабе , сколько времени на шаг и какой процессор ?
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

На одном разгон 4290 это на гигабайте мат.плат.
А на ср-2 3400 иначе умирают жабы :facepalm:
Биос обнови на всякий случай.
Пока нечего выкладывать все разбросанно на столе, немного вчера ночью пополоскал водичкой материнку.. :horror: пришлось все снять сушить феном и наночь оставил сушится, поставлю завтра новый блок посмотрю
Ого, :insane: надеюся в выключеном состоянии.
Щас поймал 6901, может тебе стоит на них настроится? С помощью скрипта под линуксом можно попробывать сделать 8 потоков(обман), тем самым ограничишься от 6903-04.
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

Freddy Krueger
Биос обновил, шаманил, танцы с бубном и остальная бутафория пока не помогла
Ловил 6901 но считает с таким же шагом как и 12 поточный... линух переставлял вобщем поигрался хорошо :-)
Пока на винде тестю

Матринка была выключена при заливе водой но после не запускалась , ночь прошла так :pray: :)
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

Матринка была выключена при заливе водой но после не запускалась , ночь прошла так :pray: :)
Жесть :gigi: , но материнка жива 100%, главное чтоб на разъёмы и сокеты ничего непопало, если трупик - заводской брак и на гарантию B-)
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

А у кого есть статистика по 6099 жабе , сколько времени на шаг и какой процессор ?

2xXeon 5335 (всього 8 ядер Core2 по 2ГГц) TPF=788с (W2k3x64 client 7)
Core i5 670@4.2 (2ядра 4 потока) TPF=1045с (W7x64 client 7)
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

ronemun
Спасибо !

Включил линух, 6903 задание 2,03 суток 340к теперь главное стабильность системы.
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

SergeyR: Включил линух, 6903 задание 2,03 суток 340к теперь главное стабильность системы.
Круто :super: . Какой разгон? А то 2 суток многовато кажется, у меня щитается за 3,7-3,8.
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

Freddy Krueger
Разгон как и говорил слабенький 3400 , блок питания новый в понедельник заберу, может тогда удастся поднять, пока пусть так считает
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

SergeyR
Тогда вполне неплохо. Будем надеется на блок. Задания в Киеве будешь сливать или по 3ж? теперь они намного быстрее считаются :)
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

Freddy Krueger
Не знаю почему но при отправке скорость падает до 10-15 кб а если отправляю ну например по скайпу в киев то 50кб :insane: Поставил другу в киеве на вертуалку линух , буду кидать ему результат (не будет ограничения во времени)а он от себя по нормальному быстрому инету, сам буду пробывать от себя ну или в киев. Естественно будут терятся очки но это лучше чем вобще без бонуса....

Добавлено через 8 минут 10 секунд:
Самое интересное что закачка днем примерно 100кб ночью до220кб а вот отправка...
SergeyR
HWBOT OC Team

Повідомлення

Freddy Krueger
6901 ? :-)
Відповісти