Проблема заключається в тому,що на моїй материнці відмовляється працювати СЛІ-режим.Вірогідність неполадок інших складових виключена.Я просто переставив заліз зі своєї GA-X58A-UD3R,де,доречі,все робило,як часи,освіжив вінду,і всьо.....інша карта перестала бачиться взагалі.Крутиться кулєр,але на цьому і все.Спочатку і проц бачитись не хотів,але операція "виняв-вставив-завів"допомогла,все норм.
Так-от,сам процес:ставлю вінду чисту,ставлю дрова на відеокарту,бо у вінді на 4хх немає,і після ребута мені показується екран привітання в норм.розрішалові(тобто,драйвери стають),але на цьому і кінець - після кількох секунд ступора вінда йде в ребут.Допоміг вхід в безпечному режимі і видалення драйверів на відеокарту.Пробував ставити старіші версії дров - нічого.Але при завантаженні з однією відеокартою все було норм,і драйвери робили.Доставлення другої ніяк не міняло ситуації,вона просто не бачилась.Потім я поставив другу відяху поближче до першої,і,шо ви думаєте...вінда почала ставить на неї драйвери.Потім і "центр керування нвідіа" сказав,що побачив ще один адаптер.Але через те,що стали відла в сусідні слоти,режим СЛІ робив в режимі 16+8,а це мене не влаштовувало,плата могла більше.Я переставив відеокарту туди,де вона була і спочатку,і,о чудо,все запрацювало.Режим 16+16,все,як треба.Але не довго музика грала,а точніше,до першого ребута - зранку ПК вже не вмикався.Знову ж таки - з одним відлом все завелось.
Тепер питання:чому така непогана мать не хоче робить те,шо від неї потребується?Заводський брак?Чи,може,хтось з вас з таким стикався?Допоможіть,будь-ласка,якшо можете.
Новини
Останні статті і огляди
MSI Big Bang-XPower
-
The Guy
Junior
-
DrMOS
Member
sharoyob
Пожалуйста предоставьте подробную конфигурацию системного блока в формате:
- CPU
- MB и версия BIOS
- RAM
- VGA, производители и вся возможная информация
- OS
- PSU
- Версия драйвера на видеоадаптер
Какие параметры системы изменены в BIOS, разгон и тд.
Пожалуйста предоставьте подробную конфигурацию системного блока в формате:
- CPU
- MB и версия BIOS
- RAM
- VGA, производители и вся возможная информация
- OS
- PSU
- Версия драйвера на видеоадаптер
Какие параметры системы изменены в BIOS, разгон и тд.
-
The Guy
Junior
Так система та,що в профілі
intel core i7 950
MSI Big Bang-Xpower,bios 1.3
Kingston HyperX 2000Mhz
Gigabyte GTX460 768Mb.Не оверські,нічого такого - в мене - з самих перших поставок,я зразу взяв,як появились.
Windows 7 Ultimate x64
High Power 850W
260.99,але кажу ж,що пробував і старіші.Розгон робив,але від нього нічого не залежал.Налаштування дефолтні,тільки всякі косметичні настройки були введені,нічого особливого.
Сьогодні були здвиги в потрібному напрямку - я поставив вінду з одним відлом,поставив дрова,доставив інше,і всьо - система його корректно опізнала,драйвер пікнув про те,що можна б і СЛІ увімкнути....Але все-одно,два питання є:
1)Чому воно не працює так,як мало б(як було раніше)
2)Чому дровина показує,що монь підключено до другого адаптера,а не до першого?
intel core i7 950
MSI Big Bang-Xpower,bios 1.3
Kingston HyperX 2000Mhz
Gigabyte GTX460 768Mb.Не оверські,нічого такого - в мене - з самих перших поставок,я зразу взяв,як появились.
Windows 7 Ultimate x64
High Power 850W
260.99,але кажу ж,що пробував і старіші.Розгон робив,але від нього нічого не залежал.Налаштування дефолтні,тільки всякі косметичні настройки були введені,нічого особливого.
Сьогодні були здвиги в потрібному напрямку - я поставив вінду з одним відлом,поставив дрова,доставив інше,і всьо - система його корректно опізнала,драйвер пікнув про те,що можна б і СЛІ увімкнути....Але все-одно,два питання є:
1)Чому воно не працює так,як мало б(як було раніше)
2)Чому дровина показує,що монь підключено до другого адаптера,а не до першого?
-
The Guy
Junior
Ап!Але сумний
В цієї плати викрився ще один дефект:некорректне відображення ОЗП.БІОС бачить 4ГБ,а ОС - 2.Питання тимчасово вирішилось встановелнням планок в сусідні слоти,але через якийсь час і такий спосіб перестав діяти.Ми з другом ставили і 10Гб туди(мої 4 і його 6),але плата бачила тільки 6.Що це може бути?
В цієї плати викрився ще один дефект:некорректне відображення ОЗП.БІОС бачить 4ГБ,а ОС - 2.Питання тимчасово вирішилось встановелнням планок в сусідні слоти,але через якийсь час і такий спосіб перестав діяти.Ми з другом ставили і 10Гб туди(мої 4 і його 6),але плата бачила тільки 6.Що це може бути?
-
viperest1
Member
З оп те саме з 12гб може бачити навіть і 6 поки що гріщу на пам'ять ,але може бути і проблема в мамі
-
DrMOS
Member
viperest1 sharoyob
Контроллеры памяти в Bloomfield/Gulftown очень капризные, попробуйте поднять напряжение на контроллере. Ну и на всякий случай стандартно продуть слоты от пыли и тд, контакты на памяти почистить ластиком.
Контроллеры памяти в Bloomfield/Gulftown очень капризные, попробуйте поднять напряжение на контроллере. Ну и на всякий случай стандартно продуть слоты от пыли и тд, контакты на памяти почистить ластиком.
-
viperest1
Member
DrMOS дякую,спробую коли буду проц.трошки гнати,а все продую і почищу 
-
The Guy
Junior
Ще чув версію,що треба частоту вручну виставити на ОЗУ.Може таке бути?
І ще варіант,більш вірогідний в моєму випадку:на хоботі бачив статтю,де писали,що такий баг може бути від погнутих ніжок на сокеті.Вся проблема в тім,що в мене таки є такі ніжки.І тут виникає питання:
де знайти в Києві толковий сервіс?Гарантія ж цього не покриває?Сам камінь працює чудово,як і всі інші компоненти,а от ОЗУ почала бачитись частково після того,як ніжки погнулись
І ще варіант,більш вірогідний в моєму випадку:на хоботі бачив статтю,де писали,що такий баг може бути від погнутих ніжок на сокеті.Вся проблема в тім,що в мене таки є такі ніжки.І тут виникає питання:
де знайти в Києві толковий сервіс?Гарантія ж цього не покриває?Сам камінь працює чудово,як і всі інші компоненти,а от ОЗУ почала бачитись частково після того,як ніжки погнулись
-
viperest1
Member
А звідки інфа що ніжки таки зігнені?,ви бачили це?,питаю бо коли ставили мій проц то ми акуратно оглянули всі ніжки і все було супер і камінь жодного разу не витягував. Пам'ять профільна не є у списку мами тому думаю цю продати і купити якусь з списку тоді буду знати 100%
-
The Guy
Junior
Ноги погнув по своїй же дурості - коли кріпив бекплейт до кулера,мать поклав на ліжко з пледом,де вони і зчепились.Коли запустив систему - все працювало,то я і не звернув уваги.А коли знайшов баг з ОЗУ,то пройшов час вже,і я не зв'язував це з контактами.
Вирішив нести до майстра.Зняв камінь,а на ньому знизу на одному місці аж темна пляма була,наче від сажі - пригоріло трохи,видно.І майстер сказав,що там 3 контакти були загнуті і замкнуті з четвертим.Певно,через це і підгорання вийшло.
Запустивши систему,я був радий - всю ОЗУ було видно без проблем.Але з'явився новий баг - вінда бачить одне ядро і один потік процесора.Як сама ОСь,так і ЦПУ-З.Думаю сьогодні знести систему,бо вона була встановлена при замкнутих контактах,а тепер,можливо,щось там змінилось,то воно так і показує.Бо БІОС і лінуха кажуть про 4 ядра.Що мене дуже тішить.
Всім дякую за допомогу!
Вирішив нести до майстра.Зняв камінь,а на ньому знизу на одному місці аж темна пляма була,наче від сажі - пригоріло трохи,видно.І майстер сказав,що там 3 контакти були загнуті і замкнуті з четвертим.Певно,через це і підгорання вийшло.
Запустивши систему,я був радий - всю ОЗУ було видно без проблем.Але з'явився новий баг - вінда бачить одне ядро і один потік процесора.Як сама ОСь,так і ЦПУ-З.Думаю сьогодні знести систему,бо вона була встановлена при замкнутих контактах,а тепер,можливо,щось там змінилось,то воно так і показує.Бо БІОС і лінуха кажуть про 4 ядра.Що мене дуже тішить.
Всім дякую за допомогу!