Драйверы Catalyst/Crimson для видеокарт AMD/ATI Radeon

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Serfer
Advanced Member

Повідомлення

Обсуждаем драйверы Catalyst\Crimson.
Зображення

Последние драйверы Crimson Edition 16.9.2 для видеокарт AMD/ATI Radeon можно скачать с сайта AMD www.amd.com

Поддерживаются графические процессоры Radeon начиная с 7700 и более новые.

Для видеокарт серий HD5ххх-HD6ххх, HD7000–HD7600, HD8000–HD8400 предназначена версия Radeon Software Crimson Edition Beta 16.2.1 Beta (последние финальные драйверы Catalyst 15.7.1)

Для видеокарт серий 2ххх-4ххх предназначена версия Catalyst 13.9 Legacy для Windows Vista/7/8 и Catalyst 14.4 для Windows XP (ссылка ниже)

Если вы не знаете или не уверены какую версию драйвера для вашей модели видеоадаптера нужно использовать, воспользуйтесь следующей программой:
Программа автоопределения нужного драйвера для вашей видеокарты и его автоматической закачки и установки

Ссылки на страницу загрузки драйверов:

Для актуальных моделей видеоадаптеров: Windows Vista/7/8/10
32-bit
64-bit

Для видеокарт HD5xxx-6xxx-HD7000–HD7600, HD8000–HD8400: Windows Vista/7/8/10
64-bit
32-bit

Windows XP (Catalyst 14.4)
32-bit
64-bit
Для корректной работы ATI Control Center в Windows XP необходимо наличие Microsoft .NET Framework 2.0 или 3.0

AMD Catalyst™ 14.4 Release Candidate for Linux

Catalyst 13.9 Legacy для Radeon HD 2000—4000 Windows Vista\7\8
Win Vista\7\8 32bit
Win Vista\7\8 64bit
Catalyst 14.4 Legacy для Radeon HD 2000—4000 Windows XP
WinXP 32bit
WinXP 64bit

Драйверы для AGP-видеокарт XP/Vista/7:
Catalyst AGP Hotfix - страница закачки.

Последний релиз для DirectX 9 карт: Catalyst 9.3
Последний релиз для DirectX 8 и ниже карт: Catalyst 6.5

FAQ по полному удалению драйверов ATI из WinXP, 2003, 2000
AMD Clean Uninstall Utility

Соблюдение всех правил конференции обязательно. Нарушение правил наказывается замечаниями!

Если у вас есть предложения или информация для улучшения данного FAQ, пишите, пожалуйста, в ЛС.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 03.11.2016 10:37 користувачем Serfer, всього редагувалось 131 раз.
bonya
Member

Повідомлення

на 11.5 є приріст відносно 11.4 прев'ю, які так хвалили кілька останніх сторінок?
Serfer
Advanced Member

Повідомлення

bonya, про ігри не скажу, не перевіряв ще, а в 06 марку приріст з 11377 до 11428 попок на радеоні 4850 без розгону.
xmarcx
Member

Повідомлення

Небольшой прирост есть.
bonya
Member

Повідомлення

ок, дякую. може хтось відпишеться про стан справ на 6хх0?
Mechanical
Member

Повідомлення

bonya:ок, дякую. може хтось відпишеться про стан справ на 6хх0?
Небольшой прирост есть
Проверил в 3dmark11,Crysis,AvP
Хотфикс я не ставил.
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

Хм... я вже 2 роки не видаляю старі дрова, а нові ставлю по старих і проблем не було ще..
ScorpionRRR
Member

Повідомлення

А я вообще снял 4850-ю (не удаляя дров), продал, установил 5850 и не устанавливал дров :)

Устанавливаю всегда дрова поверх старых. Всегда все отлично. Сейчас на 11.4. Все гуд :super:
Matumba2
Member

Повідомлення

Может, кто подскажет или даст ссылку на драйвера для Х1300 ? Из доступных не становятся ни какие. Win-764.

Добавлено через 17 минут 36 секунд:
Уже нашел. :D
Micky
Member

Повідомлення

У мене на 11.4 температура в FurMark на 6-7 градусів нижча, аніж в інших версіях Catalyst, у тому числі і 11.5, відео Gigabyte GV-R585OC-1GD.
NE0
Member

Повідомлення

Serfer:bonya, про ігри не скажу, не перевіряв ще, а в 06 марку приріст з 11377 до 11428 попок на радеоні 4850 без розгону.
Прожени марк кілька разів підряд і побачиш завжди різний результат... ніколи однакового не буває :laugh:
Перевір ФПС на іграх, бенчі ігр - от це показник якості драйверів
xmarcx
Member

Повідомлення

У 11.5 с качеством вроде всё норм. Для 5ххх серии по крайней мере.
Serfer
Advanced Member

Повідомлення

NE0, пісяля виходу 11.6 так і зроблю. Прожену о6 марк, мафію2 і джустКаусе2 :-P Вистачить?
xmarcx
Member

Повідомлення

11.6 будет какой-то уникальный?
NE0
Member

Повідомлення

Просив користувачів відеокарток 4 серії, особливо картки 4870х2 зробити бенч ігор на версіях драйверів 11.4 та 11.5 - ніхто не захотів, а от шкода!
В силу обставин зараз користуюся відеокарткою 4870х2, тому викладаю результати тестів у грі ГТА4 на драйверах різних версій:

драйвер 10.3
Зображення

драйвер 11.4
Зображення

драйвер 11.5 (хотфікс)
Зображення

Із результатів видно, що версія драйверів 10.3 та 10.4 - є самі продуктивніші для відеокарточки 4870х2, а можливо і для усіх відеокар 4 серії.
П. С. Врахуйте те, що тест версії драйверів 10.3, був проведенній на старій моїй конфігурації із процесором Q9450, а тести 11-ої версії драйверів - на новій, із процесором І5-760, який є продуктивніший від попереднього.
xmarcx
Member

Повідомлення

11.5 от 9-го мая.

Зображення

На 11.5b фпс немного подрос на тех же настройках.

Зображення
NE0
Member

Повідомлення

xmarcx У тебе яка відеокартка? Ти вмієш уважно читати? Я написав стосовно відеокарти 4870х2 та відеокарт 4 серії :learn:
xmarcx
Member

Повідомлення

NE0, это не ответ на твой пост. Я написал о драйверах в общем, о динамике прироста фпс с выходом новых сборок и хотфиксов.
Твои посты я можно сказать не читаю, так как считаю, что твои посты не настолько уникальны и информативны, что обязательны к прочтению и осмыслению. Так что чего там "стосовно" я не знаю. :D

З.Ы. Кстати, поздравляю с даунгрейдом. :shuffle:
NE0
Member

Повідомлення

xmarcx, eipku - у вас напевно хворе уявлення або неправильне сприйняття реальності :lol:
viewtopic.php?f=5&t=22025&start=280" target="_blank - якщо ви уважно почиаєте мій коментар стосовно драйверів 11.4 , то побачите, що на радеони 5 серії вони дають приріст ФПС, а от у 4870х2 - навпаки...
У іграх 4870х2 трошки слабший від 5870 (лише у де-яких іграх), так що не видавайте бажане за дійсне :learn:

"NE0, это не ответ на твой пост. Я написал о драйверах в общем, о динамике прироста фпс с выходом новых сборок и хотфиксов.
Твои посты я можно сказать не читаю, так как считаю, что твои посты не настолько уникальны и информативны, что обязательны к прочтению и осмыслению. Так что чего там "стосовно" я не знаю. :D

З.Ы. Кстати, поздравляю с даунгрейдом. :shuffle:"

Даунгрейд тимчасовий. А от якщо не звертаєш на мої пости увагу, то чому постійно коментуєш їх? Або читай їх уважно , або н6е звертай увагу... Те що ти говориш і робиш не збігаеться, так хто пістя того є неадекватним?

П.С. А де ділися наші модератори, які не слідкують за правилами?
Кількома постами вище був порушений пункт 2.4, а реакції ніякої немає, за те у флеймі вони люблять щось утнути незрозуміле, яке не входить у ніякі правила ...

"2.4. Запрещен мат в любой его форме.
Для особо "умных": сюда также попадает использование всяческих сокращений, вроде "не знаю", "пнх", "ппц" и т.д., а также замена букв символами либо перестановка букв, вроде "йух", "3,14здец", "еб@ть" или любые другие наборы символов, которые могут быть приравнены к мату. Будьте культурными!"
xmarcx
Member

Повідомлення

Кстати 11.5b существенно повысил фпс в Witcher 2, полноценно задействовав кросс.
На 11.5 кросс можно сказать не работал, хотя грузились оба ГП.

11.5

Зображення

11.5b

Зображення
NE0
Member

Повідомлення

[quote="xmarcx"]Кстати 11.5b существенно повысил фпс в Witcher 2, полноценно задействовав кросс.
На 11.5 кросс можно сказать не работал, хотя грузились оба ГП.

:lol:
Те, що я завжди казав, що крос не на всіх версіях драйверів коректно працює.
xmarcx - почитай мої пости - я тобі ще це казав кілька місяців тому, а от і тепер сам напевно зрозумів...
У радеонів вдалих версій драйверів не так аж і багато. Мені найбільше сподобались із 11 версії - 11.4, хоча глюкавості у запуску їх та у користуванні є відчутне, на 10-й версії такого не було.
ПС - значок кроса у іграх має бути і на 11-й версії - це перший показник коректної його роботи...
Зображення
Відповісти