Тобто фасад буде гріти верх?kairo: ↑ 29.09.2026 22:44Ось приклад встановлення радіаторів в твій корпус(480+360):Blinkin: ↑ 29.09.2026 20:12Привіт)
Маю проц 9800Х3Д та 5090 Palit Game Rock. Корпус - Fractal Design Define 7 XL Dark. Хочу все ставити на воду (і проц і відюху), робити все буду сам, замовив вже все з аліка. В чому питання: 2 радіатори 420х45, один наверх, один спереду. Питання по передньому - хочу прикручувати його до корпусу бокса, потім до нього прикручувати радіатори, які будуть на вдув працювати (тобто тягнути з радіатора/ззовні повітря), а не на видув. На скільки це менш ефективніше від видуву?
Теоретично можу прикрутити до корпусу вентилятори, а вже на них повісити радіатор, тоді вентилятори будуть брати холодне повітря ззовні, продувати через радіатор - профіт. Але мене лякає те, що радіатор, який вагою більше 1 кг. буде висіти по суті на вентиляторах, на скільки це ок?В твоєму корпусі найоптимальніше буде фасад на вдув, топ на видув. І ще один задній вентилятор на видув. Чи встане все і не буде проблем, тут тільки збірка покаже.
- спойлер
Видео лінуса надіюся дивилися де з радіаторів бутерброд робили і яка його реальна ефективність вийшла
ПС: Моя думка що радіатори мають викидати тепло наружу. Для цього має бути забезпечений вдув свіжого(холодного) повітря в корпуус.
В якості бонуса будуть нормальні температури на всіх інших компонентах, починаючі від оперативки і закінчуючі VRM на материнці + nvme.
Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
Я тут погоджуюся, але є один нюанс - потужна помпа додає декілька десятків ватт, і більше кількість вентиляторів в корпусі теж щось споживає.l-m: ↑ 08.10.2026 15:04kairo
Люди на ютубі вочевидь не знають базової фізики. Якщо комп з розетки споживає 500 Вт, то 99.9% з них піде в тепло. Чи буде при цьому на ГПУ 80 градусів, чи 40, в будь-якому випадку всі 500 Вт врешті будуть гріти кімнату. Отже, якщо після переходу на СРО не збільшилося споживання (наприклад через більший розгін), то й немає звідки взятись більшій кількості тепла.
З іншої сторони при однакових частотах більш холодні компоненти трішки менше споживають.
Але скоріше при одному ліміті TDP відяха трішки краще бустить на воді. Тобто споживання таких не змінюється.
ПС: а куди 0.01% йде якщо не в тепло? Чіки чур роботу по пересуванню повітря і прокачки води не рахувати