Минулого кварталу поставки готових комп’ютерів скоротилися на 20,1%. Apple та ASUS тримаються краще за інших

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kruler
Member

Повідомлення

а с прибылью что? :laugh:
Mozdev
Member

Повідомлення

Ну все, ще трошки, парочку підвищень цін на пам'ять та вк, і купа компаній банкроти.
yariksom
Member

Повідомлення

Kruler: ↑ 09.10.2026 12:37 а с прибылью что? :laugh:
Швидше всього залишилась на тому ж рівні або зросла, бо майбутні ризики включені в ціну товару.
S0N1C
Member

Повідомлення

асус тримаються за рахунок того шо і так нічого не продавали? :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
а, сюди і ноути входять, я коли читаю "готових комп"ютерів" - в мене системник перед очима :rotate:
Scoffer
Member

Повідомлення

S0N1C
Воно мабуть тільки на ноутах і тримається ще якось.
S0N1C
Member

Повідомлення

Scoffer
100%
мені більш цікава доля отих всіх великих загідних збирачів готових РС :rolleyes: там де ще донедавна можна було купити готовий комп з ддр5, топовим процом та ртх 5090 по ціні цієї самої 5090 :gigi:
Kullerok
Member

Повідомлення

Kruler: ↑ 09.10.2026 12:37 а с прибылью что? :laugh:
Ну посчитай на сколько все удорожает и отними 20% там плюс хороший всеравно
МОНАХ
Member

Повідомлення

► ... "Сусідня контора" попросила остаточно "почухати" вимоги для закупок "офісників" на тендери, цікаво було глянути, що пропонується в не зовсім ще "при-плінтусному виконанні": Intel Core i3-14100 на 610-тій "логіці, 2.5" SATA ССД на 512Гб, "рам" 16Gb DDR4 3200MHz, БП на 450Вт, + в комплекті Samsung Essential S3 LS24D360, Gembird KBS-WM-03-UA ("клавомиша") з Win11 PRO "на борту" - 43 тисячі на сьогодні. Схожа конфігурація на початок серпня пропонувалася була за 32 тисячі :rotate: (половина "комплектухи" ОЕМ-"ноунейм" під вітчизняними "брендами", ясне діло). У мене одна рекомендація: "Хuлі ви сидите вже пів-року?! Робіть заявку, бо якщо до Нового року ще поваландаєтесь, то замість 9 штук добре якщо 3-4 ще візьмете!".
S0N1C
Member

Повідомлення

МОНАХ
за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка :shuffle:
Барбарис
Member

Повідомлення

Та закупи по любому будуть падати. Навіть можна не брати до уваги підняття цін. Ринок же не безкінечний. Більшість тих готових пк офісні, а вже декілька поколінь вони не потребують оновлення - продуктивності у ворді вистачає :gigi:
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 09.10.2026 15:35 МОНАХ
за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка :shuffle:
по перше іноді пишуть комп'ютери значить повинен бути стаціонар. Але головний прикол був раніше(зараз не знаю чи працює так), що списати техніку було майже неможливо. Але через "ремонти" можна було отримати новий комп в старому корпусі що було простіше.

Відправлено через 15 хвилин 27 секунд:
МОНАХ: ↑ 09.10.2026 15:21 У мене одна рекомендація: "Хuлі ви сидите вже пів-року?! Робіть заявку, бо якщо до Нового року ще поваландаєтесь, то замість 9 штук добре якщо 3-4 ще візьмете!".
якщо бюджетники то чекайте їх наприкінці листопада чи в грудні
dead_rat
Member

Повідомлення

Може сталося щось? :popcorn:
FastBullet
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 09.10.2026 16:42 Може сталося щось? :popcorn:
А що сталося ?? Надприбутки зростають , все іде за планом , продажі впали на 20%, а ціни пішли вгору , наприклад, на ОЗУ на 500% . Do the math :lol: :lol: :lol:
daesz
Member

Повідомлення

Mozdev: ↑ 09.10.2026 12:48 Ну все, ще трошки, парочку підвищень цін на пам'ять та вк, і купа компаній банкроти.
Очікую оледи останнього покоління по 200-300$ :popcorn:
МОНАХ
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 09.10.2026 15:35 за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка :shuffle:
► Бачив по схожій "начинці" якісь НР-іхи пропонують. Правда вже за 46 "шматків" і це будуть 15-ти-дюймовки - з таким екраном сумнівне трохи "задоволення" навіть для друкарської машинки. Але на "регіональних хабах", де треба прийняти пошту і набрати/надрукувати десяток "папірців" за день - дійсно згодиться.
► Дешевше можуть бути якісь вітчизняні Пролоджіки або їм під стать, які на китайський "дешевий-серійний-але-ще-робочий-ноунейм" клеять свої бірки... (десь з пів-року тому пересікався з чуваком, що задіяний в таких тендерах, то, здається, такий "ноут" ще можна було взяти до 40 тисяч за штуку при партійній закупці).
rjavyi_pastor: ↑ 09.10.2026 16:32 якщо бюджетники то чекайте їх наприкінці листопада чи в грудні
► Та вони ще в кінці травня мали б те все оперативно організувати, коли бюджет виділили - плужать так, що аж у мене сльози навертаються (хоч я до того геть ніяким чином відношення не маю, але просто страшно робиться, коли бачиш, як люди - як ті бабки-кульбабки - абсолютно дупля не ріжуть, що зараз з цінами відбувається :weep: ).
FirstTDM
Member

Повідомлення

Mozdev: ↑ 09.10.2026 12:48Ну все, ще трошки, парочку підвищень цін на пам'ять та вк, і купа компаній банкроти.
Кол-во экземпляров падает, но цены растут и прибыль растет - никакого банкротства не предвидится... такова реальность... B-)
Alexsandr
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 09.10.2026 15:35 за ці гроші ще можна ноути брати, все одно використання аля друкарська машинка :shuffle:
Нету ноута приличного за эти деньги. Да и машинка не совсем только для набора текста в блокноте должна быть.

Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
rjavyi_pastor: ↑ 09.10.2026 16:32 Але головний прикол був раніше(зараз не знаю чи працює так), що списати техніку було майже неможливо. Але через "ремонти" можна було отримати новий комп в старому корпусі що було простіше.
Там где-то есть инструкция,техника должна работать 10 лет. И ремонт прикрыли если грамотно делать, т.к. ремонт это без изменения ключевых характеристик.
EvhenS
Member

Повідомлення

Ага, а потім взагалі купувати перестануть. З чого б це?
Vladys77
Member

Повідомлення

Комп'ютери поки не на часі. А там третя світова...

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
МОНАХ: ↑ 09.10.2026 15:21 ► ... "Сусідня контора" попросила остаточно "почухати" вимоги для закупок "офісників" на тендери, цікаво було глянути, що пропонується в не зовсім ще "при-плінтусному виконанні": Intel Core i3-14100 на 610-тій "логіці, 2.5" SATA ССД на 512Гб, "рам" 16Gb DDR4 3200MHz, БП на 450Вт, + в комплекті Samsung Essential S3 LS24D360, Gembird KBS-WM-03-UA ("клавомиша") з Win11 PRO "на борту" - 43 тисячі на сьогодні. Схожа конфігурація на початок серпня пропонувалася була за 32 тисячі :rotate: (половина "комплектухи" ОЕМ-"ноунейм" під вітчизняними "брендами", ясне діло). У мене одна рекомендація: "Хuлі ви сидите вже пів-року?! Робіть заявку, бо якщо до Нового року ще поваландаєтесь, то замість 9 штук добре якщо 3-4 ще візьмете!".
В мене 12-14 років тому потужніший ПК був :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Ноут та ще й дешевий здохне швидко. Його з лайна збирають.

Краще вже тоді Міні ПК. В крайньому разі китайський.

Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
Ноут та ще й дешевий здохне швидко. Його з л@йна збирають. Батарей накриється за рік. Шарніри виломаються з м'ясом. А далі все інше відмовлятиме. SSD від перегріву накриється і т.д.

Краще вже тоді Міні ПК. В крайньому разі китайський.

А за 43к грн... я б взяв Apple Mac Mini M6 16 ГБ 256 ГБ за 50к грн.
Відповісти