FirstTDM: ↑
08.10.2026 15:49
leaf2: ↑
08.10.2026 14:59шукаю та підбираю під себе
ДБЖ. він же упс. потрібно мати пару хвилин щоб зберегти дані роботи на ПК та коректно його вимкнути. споживання ПК типово 320-340Ватт по ватметру в розетці на ПК+монітор.
APC Back-UPS 900VA
APC Easy UPS 900VA
APC Back-UPS L-I 750VA AVR
гарний вибір. от тільки при роботі ПК з сучасним блоком живлення з (APFC) такий UPS з апроксимованою синусоїдою може вимикатися або перезавантажуватися через перевантаження блоку APFC, або мати занадто довгий час перемикання (понад 10 мс), або мати занадто високу частоту писка дроселів БЖ.
Із старими блоками з пасивним рPFC такі упси будуть працювати.
Тому і вказав спочатку чиста синусоїда.
- Хто мав справу з такими марками лінійно-інтерактивних упсів?
- Як розрахувати ємність батареї самому (тобто скільки приблизно буде працювати упс з такою батареєю), щоб знати яку купляти.
Volt Polska SINUS PRO 850 E PLUS (3SPM08012M)
ARUNA UPS 1000 TOR
Europower EP-MPS-800/12
LogicPower LPL-PSW-1500VA+ (37720)
VITALS Master UL-1500sp
Marsriva MR-UF1000P-H
Відправлено через 6 хвилин 19 секунд:
МОНАХ: ↑
08.10.2026 16:32
► Правду мені мій знайомий електро-ремонтник говорив (я йому свої старі дбж на продажу спихнув), що справжній клієнт ближче до зими почне з'являтися.
► Можу помилятися в нюансах, але гучна робота - то ще не неприємність, тут потрібно думати також за те, що: швидша зарядка - більші токи - менша кількість циклів - швидший знос акумулятора. Звісно, "залізо" буває різне і алгоритми зарядки по різному бувають зроблені, але саме тому тут уже також важливо вивчати, яка "схемотехніка" і які акумулятори, бо на відносно-"доступних" моделях перейматися цим питанням не дуже то й будуть.
leaf2: ↑
08.10.2026 14:59
Volt Polska SINUS PRO 850 E PLUS (3SPM08012M)
...
чистий синус. і там треба ще докупляти окремо батарею.
► Теж не так давно розглядав для себе саме таку схему, бо хотів чистий синус під свій БП і заплатити за всю "схему" (відносно ціни дбж з чистим синусом) не дуже багато. Але так як мій БП достатньо "лояльний" до модифікованої синусоїди і все, що потрібно - це витримати перемикання на акумулятори при найвищому споживанні і кілька хвилин на вимкнення, то я вирішив, що буде простіше взяти таки дбж з модифікованою синусоїдою, переплативши за його більшу потужність, ніж потрібна по факту (щоб мати запас і впевненість, що БП не вимкне дбж при переході на акумулятор). У Вас відносно невелике споживання і якщо є можливість взяти в когось стандартний дбж з модифікованим синусом, щоб перевірити, як спрацьовує Ваш БП з таким дбж. Основна суть: дбж з модифікованим синусом - суттєво дешевше вийде, для того, щоб вимкнути ПК - саме те, що треба. Чистий синус важливий для більш-менш тривалої роботи.
порада гарна. в тему. тільки поряд немає в кого взяти та перевірити упс з апроксимованим синусом на своєму ПК. один працює з ноутбуком та купив собі зарядну станцію. йому якраз її вистачає щоб пережити віключення електрики. і дати попробувати мені не хоче))
а так би я вже дізнався чи працює апроксимовавний синус чи ні. а так ризикувати що раптом куплю новий та в мене буде несумісність.... не хочеться.
та й з живим прикладом знав би що мені купляти, та яку батарею. розумію що більше тим краще, але головне завершити роботу та зберегти результати. а другі 10 чи треті 20 хвилин то вже різниці не має.