Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
KPAH
Member

Повідомлення

dimus8210 спасибо за информацию, заказал себе Kepworth LiFePO4 Mini 12V/100AH (1280W*h)

Теперь встал вопрос какой инвертор и зарядку к нему брать, если мои подтребности это ПК в пике в 200Вт, ну с запасом инвертор бы взять на 500 например, вы просто обычно более страшными цифрами тут оперируете, что я даже пропустил что можно взять для более низких потреблений. Естественно чтоб это работало как UPS для ПК в идеале и бюджетно под эту батарейку. :shuffle:
dimus8210
Member

Повідомлення

KPAH: ↑ 08.10.2026 18:14 dimus8210 спасибо за информацию, заказал себе Kepworth LiFePO4 Mini 12V/100AH (1280W*h)

Теперь встал вопрос какой инвертор и зарядку к нему брать, если мои подтребности это ПК в пике в 200Вт, ну с запасом инвертор бы взять на 500 например, вы просто обычно более страшными цифрами тут оперируете, что я даже пропустил что можно взять для более низких потреблений. Естественно чтоб это работало как UPS для ПК в идеале и бюджетно под эту батарейку. :shuffle:
в темі з перевіреного Кулон широко обговорювася якщо дбж
Hotspur
Member

Повідомлення

KPAH: ↑ 08.10.2026 18:14Естественно чтоб это работало как UPS для ПК в идеале и бюджетно под эту батарейку.
кулон можеш купити. він гарний для малого споживання
KPAH
Member

Повідомлення

Hotspur: ↑ 08.10.2026 19:05
KPAH: ↑ 08.10.2026 18:14Естественно чтоб это работало как UPS для ПК в идеале и бюджетно под эту батарейку.
кулон можеш купити. він гарний для малого споживання
Я так понимаю их особо нигде нет в наличие и зарядка 30а, что с нашими графиками 5\1 прошлой зимой не особо радует, страшно представить что этой будет.
GreenMile
Member

Повідомлення

KPAH: ↑ 08.10.2026 20:39 и зарядка 30а, что с нашими графиками 5\1 прошлой зимой не особо радует, страшно представить что этой будет.
А скільки ви зібрались вдувати на заряд в АКБ ємністю 100А*г? :rolleyes:
KPAH
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 08.10.2026 20:43
KPAH: ↑ 08.10.2026 20:39 и зарядка 30а, что с нашими графиками 5\1 прошлой зимой не особо радует, страшно представить что этой будет.
А скільки ви зібрались вдувати на заряд в АКБ ємністю 100А*г? :rolleyes:
Хотелось бы в районе 50а, вроде как батареи рассчитаны на это или я чего-то не знаю? Прсото 30а это вообще неюзабельно даже в прошлом году, про этот даже не вижу смысла рассматривать такое, ибо оно не зарядит ничего.

Там вот как раз нашел спецификачии к батарее этой, написано максимум 50а
Вкладення
photo_2026-10-08_20-59-54.jpg
GreenMile
Member

Повідомлення

KPAH: ↑ 08.10.2026 20:53
GreenMile: ↑ 08.10.2026 20:43 А скільки ви зібрались вдувати на заряд в АКБ ємністю 100А*г? :rolleyes:
Хотелось бы в районе 50а, вроде как батареи рассчитаны на это или я чего-то не знаю? Прсото 30а это вообще неюзабельно даже в прошлом году, про этот даже не вижу смысла рассматривать такое, ибо оно не зарядит ничего.
50А - це для них максимум, а що 50А, що 30А не вкладається у ваш сценарій "зарядити за 1 годину" при цьому при щоденних кілька раз на день зарядках таким струмом може дуже швидко до батареї прийти розбаланс.
Бюджетно, під графік 5/1 і зараз, коли вже "почалось" - не вийде, треба або нарощувати акумів, або трохи апетити знижувати.
S0N1C
Member

Повідомлення

треба нарощувати вольти, точніше не брати 12в
GreenMile
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 08.10.2026 21:05 треба нарощувати вольти, точніше не брати 12в
Та тут вже пізно не брати 12В, пан вже замовив :-/
KPAH
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 08.10.2026 21:05 треба нарощувати вольти, точніше не брати 12в
Да понятно что 24v лучше, но тут бюджет не резиновый плюс я думал 50а вполне ок для 12v будет. Сейчас то я сижу со старенькой станцией 120вт зарядки, в любом случае получу прирост. :insane:

Просто если взять условный Must PV18-1012VPM гибридный инвертор, я смогу регулировать зарядку, и например выставить 30а а при жестких отключениях выставить условные 50а? Я правильно понимаю?
photo_2026-10-08_21-20-05.jpg
GreenMile
Member

Повідомлення

KPAH: ↑ 08.10.2026 21:17 Просто если взять условный Must PV18-1012VPM гибридный инвертор, я смогу регулировать зарядку, и например выставить 30а а при жестких отключениях выставить условные 50а? Я правильно понимаю?
photo_2026-10-08_21-20-05.jpg
Неправильно, у цього інвертора зарядний струм від мережі максимум 20А, а максимальні 70А він може видати лише в комбінації із сонцем, тобто 20А від мережі + 50А від сонця.
Z440_User
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 08.10.2026 21:37у цього інвертора зарядний струм від мережі максимум 20А
І то, скоріш за все при наявності в розетці 220...230В +/- 10%.

А ви впевнені що вам будуть на годину-дві включення давати оці 230В +/-10% ? ;)
KPAH
Member

Повідомлення

Z440_User: ↑ 08.10.2026 21:43
GreenMile: ↑ 08.10.2026 21:37у цього інвертора зарядний струм від мережі максимум 20А
І то, скоріш за все при наявності в розетці 220...230В +/- 10%.

А ви впевнені що вам будуть на годину-дві включення давати оці 230В +/-10% ? ;)
В соседнем доме не отключают, буду там заряжать. :laugh:
GreenMile
Member

Повідомлення

KPAH
Заманаєтесь бігати в сусідній будинок з цією балалайкою і акумулятором під пахвою :)
Візьміть кулон, він зі стабом, і на аліку додаткову зарядку на 20А замовте, тоді просто будете накидувати її додатково на акум за потреби максимально швидкого заряду.
KPAH
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 08.10.2026 22:01 KPAH
Заманаєтесь бігати в сусідній будинок з цією балалайкою і акумулятором під пахвою :)
Візьміть кулон, він зі стабом, і на аліку додаткову зарядку на 20А замовте, тоді просто будете накидувати її додатково на акум за потреби максимально швидкого заряду.
Так я не совсем понимаю смысл этого Кулона, то что мне гугл выдает то цены какие-то уж очень высокие. Типо 13к за инвертор, когда за 18к можно готовую станцию на 1квт взять где все уже встроенно будет, я видимо что-то не понимаю.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

KPAH: ↑ 08.10.2026 18:14Естественно чтоб это работало как UPS для ПК
1
KPAH: ↑ 08.10.2026 18:14и бюджетно
2
KPAH: ↑ 08.10.2026 20:53Хотелось бы в районе 50а
3
Пан, я так смотрю, тот ещё юморист.
Выберите 2 из 3 :-/
И это ещё про шум не начинали разговор.
Must - ложный путь, не нужно по нему идти.
Гибридный инвертор - рассмотреть можно (и нужно), но не Must.
Максимально бюджетно - будет с двойным преобразованием:
Всегда работаете через инвертор. Инвертор можно взять "автомобильный" и без синусоиды. Если для ПК / роутера / лампочек.
Холостой ход - порядка 15-20 Вт (слабее = меньше).
Появляется электрика - включается ЗУ (отдельное) и батарея подзаряжается. В то же время инвертор запитывается от этой же ЗУ+батареи.
Какой-то "серверной" (переделанной) зарядки вроде 60 А хватит (?). Это левел 70 баксов на Алике.
Инвертор - в зависимости от шума. Если у Вас нагрузка 200-300 Вт, то берёте честный 1 кВт, тогда он не будет шуметь на той нагрузке (Вы же часами планируете его гонять + под ухом). Для Алика - поиск 2000W (они указывают пик). Прайс - в зависимости от наворотов (розетки, клеммы, экран).

Но чаще всего - чтобы без этого колхоза - покупается гибридный инвертор. ХХ может быть чуть выше - в зависимости от моделей. У Datouboss 1600W (которые последний год сильно популярны в сегменте 12 В) он довольно высок (30+ Вт), но зато там мощная ЗУ, которая отчасти это компенсирует. Но под ПК - это оверкилл имхо. Есть проще.

Кулон это плюс стабилизатор, который Вам не нужен (?). И там тороидальный трансформатор, который дешёвым не может быть никак. Зато он тихий, но это неточно.
Z440_User
Member

Повідомлення

KPAH, кулон дає стаб, який вам гарантовано зарядить АКБ струмом 30А від напруги в розетці 140...280В, ще й на ваш пк буде давати в цей час стабільні 220В незалежно від того що у вас в розетці.

Зарядні станції так не вміють. Деякі взагалі можуть на мережу не перемкнутися, якщо світла вам дадуть нижче 185В або вище 265В. Можна отримати картину що світло дали, а станція не хоче заряджатися, бо напруга не та, чи скаче як скажена.

Ну це не кажучи що кулон сам гасне по низькому рівню АКБ і сам автоматом стартує та починає заряд, коли дали світло а він був вимкнувся по розряду АКБ (не вистачило). Ну і всякі там інші плюшки для котлів-насосів-електродвигунів і такого іншого, нецікавого для пк.
Hotspur
Member

Повідомлення

acm_fan: ↑ 08.10.2026 22:11Пан, я так смотрю, тот ещё юморист.
пан хоче мого китайського кулона який в нас продають по 1000+ доларів і акумчик хоча б 3000 Wh і це все дешево :gigi:. зараз такий конфіг вийде в 1500+ . без накруток і логістики з китаю
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Успокойтесь Вы со своими Кулонами и "сёстрами" :gigi: Пану даже синус не нужен.
И серверная зарядка, и гибридник будут заряжать от 120 В и прочего безумия.
Вот только мощность того заряда вдвое снизится, это факт. Так что нужно учитывать, если предпосылки есть.
У нас во многоэтажной застройке таким и не пахнет. Или 210+ В, или ничего. Поэтому не всем оно нужно / интересно.
Z440_User: ↑ 08.10.2026 22:19кулон сам гасне
Допиленные китайцами ЗУ тоже такое умеют. И даже не такое. Но за всякие фичи нужно доплачивать, как и всегда.
SergN
Member

Повідомлення

Z440_User: ↑ 08.10.2026 22:19 кулон дає...
А запит на те все, що дає кулон, був? Який сенс його всюди пропонувати?
KPAH: ↑ 08.10.2026 21:17Да понятно что 24v лучше, но тут бюджет не резиновый плюс я думал 50а вполне ок для 12v будет
50А може бути норм на правильно підібраній самозбірці, але дуже сумнівно на готових заводських акумах.
Так а який бюджет? Для тих, хто вже вляпався в 12В, закупивши акум(и), є ще один спосіб пізніше в рамках поточних акумів трохи левел-апнутися - це взяти універсальний 12/24В гібридник, який і 12В вміє високим струмом заряджати, але щоб він був за адекватною ціною, це треба на Алі з купонами/акціями купувати чи щось типу такого. Але може бути, що бюджет сильно обмежений і пораду можна ігнорувати. Тоді б дивився там щось з 12В, наявне на складах в Європі, і таке, що вміє видати нормальний зарядний струм з мережі.
Відповісти