В Європі відеокарти GeForce RTX 50-ї серії за останній рік подорожчали в середньому на 66%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
vsx
Member

Повідомлення

Afit: ↑ 08.10.2026 14:04
kairo: ↑ 08.10.2026 13:58 Зараз на Заході популярний тренд, люди продають свої 5090 та купують 5080.
А нащо?) Щоб на різниці заробити?
Ні, просто їм фпс занадто високий)
S0N1C
Member

Повідомлення

скоро буде "а SATA SSD в принципі на все вистачає" :laugh: або "IDE 320GB - статери не такі вже і помітні" :weep:
така мода в Європі :super:
Vlaad13
Member

Повідомлення

МОНАХ: ↑ 08.10.2026 14:14 ► Той випадок, коли ще встиг хоч і з відчутною переплатою, але купити собі нову відеокарту і закинув в закладки сторінки з онлайн-статистикою цін на неї, щоб час від часу радуватись, що ще відносно не дуже дорого її купив... а натомість отримав нову фобію, що, коли щось станеться з купленою відеокартою, то це вже остаточний АЛЄС! з такою динамікою. :insane:
Думаю у всіх людей які сидять на ддр5 фобія ще більша :laugh:
leif
Member

Повідомлення

S0N1C

та нє, то ти вже перегинаєш, графоній в грі то насправді прикольно, але не настільки важливо, з перевагами nvme перед сата не порівняти.

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Vlaad13: ↑ 08.10.2026 14:32Думаю у всіх людей які сидять на ддр5 фобія ще більша
яка фобія? звернутись по гарантії (яка на мою пам'ять до 30го року) в магазин? що тут страшного?
S0N1C
Member

Повідомлення

leif: ↑ 08.10.2026 14:26
S0N1C: ↑ 08.10.2026 14:19за 65к купувати зараз 5070ті, коли за 45 (поки) є 9070ХТ
уух, давно у мене радеонів не було, останній році так в 2010му -- 5850 ще з наліпкою ATI

отакий:
спойлер
Зображення
може час настав :think:
можна піти екзотичним шляхом і поміняти 32Гб на 32Гб :laugh:
Sapphire VGA 32GB R9700 AI-PRO
(правда треба перепитати чи то дійсно Sapphire R9700 AI-PRO 32GB)
denizen
Member

Повідомлення

leif: ↑ 08.10.2026 14:35 S0N1C

та нє, то ти вже перегинаєш, графоній в грі то насправді прикольно, але не настільки важливо, з перевагами nvme перед сата не порівняти.

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Vlaad13: ↑ 08.10.2026 14:32Думаю у всіх людей які сидять на ддр5 фобія ще більша
яка фобія? звернутись по гарантії (яка на мою пам'ять до 30го року) в магазин? що тут страшного?
у нас в країні по гарантії щось поремонтувати, або замінити дуже важко, мінімум прийдеться місяцями чекати, максимум, скажуть, що сам дурак.
Nortrom
Member

Повідомлення

, то я сам шокований цінами - 5060 від 22К, 5060Ti від 25
А ещё существует 9070GRE, который потихоньку выгоднее становится
leif
Member

Повідомлення

denizen: ↑ 08.10.2026 14:38у нас в країні по гарантії щось поремонтувати, або замінити дуже важко, мінімум прийдеться місяцями чекати, максимум, скажуть, що сам дурак.
щось вам не пощастило з цим видно. є куди більш оптимістичні досвіди у людей

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
9070хт нині реально імбовєйша карта. послідкую за тим як 5090 продаються на ОЛХ і подумаю ще, може і правда свапнутись
mertvei
Member

Повідомлення

leif
Підозрюю що зараз тобі ддр 5 ,по гарантії не поміняють максимум ,віддадуть гроші по чеку,по старій ціні і нічого ти в нашій країні,нікому не доведешь.
leif
Member

Повідомлення

mertvei: ↑ 08.10.2026 14:46Підозрюю що зараз тобі ддр 5 ,по гарантії не поміняють максимум ,віддадуть гроші по чеку,по старій ціні і нічого ти в нашій країні,нікому не доведешь.
спойлер
Зображення
kairo
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 08.10.2026 14:27Ні, просто їм фпс занадто високий)
Граю зараз в Форзу 5, 4К Ультра+РТ, DLSSQ+2xFG - 240 ФПС. Далі Гост оф Цусіма, де також фреймрейт за двісті. Далі Age of Wonders 4, яка буде літати на 50% GPU, далі RE4 та Alters, які теж будуть літати. Якщо не зациклюватись лише на UE5 AAA чи кривих ремастерах типу Відьмака, потужності подібних карт вистачає із запасом.
Востаннє редагувалось 08.10.2026 14:53 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

а на весь олх всього парочка пропозицій 5090 і компік в зборі з таким же супрімом як у мене. што ж додав все в обране, послідкую як швидко зникнуть з продажу :popcorn:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Vlaad13: ↑ 08.10.2026 14:32 Думаю у всіх людей які сидять на ддр5 фобія ще більша :laugh:
► :D Є таке; мої 64Гб зараз майже "ніздря-в-ніздрю" з 5070Ті по ціні "динамляться". :D Щоб спати спокійніше, скинув планки з 6400 на 6000 ще влітку, бо температури іноді вже за 55°C залітали.
спойлер
► Як не дивно, але от за М.2 ССД фобії і близько не виникає - ааащєє-по-барабану! :D на стандартних "вінтах" пересиджу, хоч до 2040-го...
kairo
Member

Повідомлення

leif: ↑ 08.10.2026 14:49а на весь олх всього парочка пропозицій 5090 і компік в зборі з таким же супрімом як у мене. што ж додав все в обране, послідкую як швидко зникнуть з продажу
Виклади на ОЛХ по тій ціні, по якій готовий із нею попрощатись і подивись, як піде. Може якийсь поціновувач 8К генерованого прону забере. Я інколи навіть фото не роблю, ставлю стокові, а як клієнт вже просить, скидаю. А як передумаєш, то будеш знати, яка в тебе карта цінна))
Востаннє редагувалось 08.10.2026 15:06 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

leif
Тут на форумі тему в продавайці створіть :gigi:
Обмін з доплатою в кінці добавте :shuffle:
erkins007
Member

Повідомлення

Afit: ↑ 08.10.2026 14:04
kairo: ↑ 08.10.2026 13:58 Зараз на Заході популярний тренд, люди продають свої 5090 та купують 5080.
А нащо?) Щоб на різниці заробити?
На 5080 цене не особо чтобы и выросла. У нас их можно найти за 75к, что ненамного дороже чем на релизе в феврале 25го.
А большинству игроков 5080 будет с головой.
Если бы не длсс5 возможно я тоже так сделал бы

Отправлено спустя 3 минуты :
leif: ↑ 08.10.2026 14:41щось вам не пощастило з цим видно. є куди більш оптимістичні досвіди у людей
Ну вот мне по гарантии вернули деньги за 7950х3д без проблем. Но тогда меня это устроило, потому что брал я его за 33к грн, а стоил он спустя год 25, а 7800х3д который я и купил после него вообще 14.
Но вот 5090 я брал за 150, а щас она 290.
Безусловно мне вернут по гарантии 150 в случае чего, но новую 5090 я на них уже не куплю
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, червона по суті як ті, але промені там страждають. Чисто якщо хочеться більше прибутку :laugh: або не треба промені, длсс і т. д.

S0N1C, там променів та зелених технологій нема
kairo
Member

Повідомлення

erkins007
Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а у разі неможливості – за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів. Сума, яку повинен повернути продавець, виробник або виконавець у разі підвищення ціни на товар провадяться виходячи з його вартості на час пред’явлення відповідної вимоги, а в разі зниження ціни – виходячи з вартості товару на час купівлі.
Востаннє редагувалось 08.10.2026 15:23 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
S0N1C
Member

Повідомлення

Барбарис: ↑ 08.10.2026 15:19 S0N1C, там променів та зелених технологій нема
erkins007
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 08.10.2026 15:20 erkins007
Окрім того, споживач має право розірвати договір. Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а у разі неможливості – за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів. Сума, яку повинен повернути продавець, виробник або виконавець у разі підвищення ціни на товар провадяться виходячи з його вартості на час пред’явлення відповідної вимоги, а в разі зниження ціни – виходячи з вартості товару на час купівлі.
Це все дуже чудово виглядає в теорії на папері, проте у нас така країна, де реальність сильно відрізняється від того що там вказано на папірцях.
Відповісти