GMK пропонує TriggerKey — це кейкапи з плавним механізмом спрацьовування, які перетворюють механічні перемикачі на аналогові тригери

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
hohlid19
Member

Повідомлення

Геральт: ↑ 07.10.2026 11:11 Щось я не дуже зрозумів. Якщо свіч аналоговий, то плавне натискання і так є. Якщо ні, то йому все одно, який там кейкап "над ним".
У механического свича только 2 состояния - замкнуто и разомкнуто. Тут типо хотят винтами сделать так, как это сделано на магнитках, типо если еле еле ты нажал на клавишу, то она все равно регает нажатие
спойлер
Хотя какой смысл от механики, если уже можно магнитку купить, коль тебе такое нужно
спойлер
Хотя 100-95% клав на магнитах нету :shuffle:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

hohlid19: ↑ 07.10.2026 20:22Хотя 100-95% клав на магнитах нету :shuffle:
Так, все вірно, це халепа
спойлер
MonsGeek M2 V5 HE Magnetic Switch Keyboard
Wooting Two HE full-size Analog Keyboard
AULA HERO 99 HE Hot-Swappable Magnetic Switch Keyboard
Keychron K4 HE Wireless Magnetic Switch Custom Keyboard
Keychron Q5 HE QMK Wireless Custom Keyboard
Keychron K10 HE Standard Edition
EPOMAKER HE108, 100%, Hall Effect
і т.д., і т.п.
Melki
Member

Повідомлення

набір ковпачків для механічних клавіш із вбудованим механізмом
клавіші з TriggerKey працюватимуть за принципом аналогового тригера та стіка геймпаду, реагуючи не просто на факт натискання, але й на силу та глибину натискання
я чи по украински перестал понимать, или шо-то тут не сходится в двух предложения подряд?

и еще вот это вот:
TriggerKey встановлюються поверх звичайних механічних перемикачів

клавиатура регистрирует два состояния клавиши - нажато и не нажато
какие еще триггеры с силой и глубиной?

я в гоночки играю:
- на клавиатуре я газ когда нажимаю, то это либо ничего (не нажато) либо тапка в пол (нажато). Чтобы плавненько медленно поехать, приходится кпочку быстренько жать/отпускать, по сути создавать PWM сигнал, и тогда колесики у моей машинки раскручиваются не быстро
- на геймпаде триггеры, регистрируют нажатие 0-100%, т.е. я не пальцем дёргая, я просто слегка нажимая имитирую нажатие педали не в пол, а пусть 20% и тогда моя машина едет медленно и спокойно

как такое на клавиатуре можно сделать вопреки конструкции клавиатуры, да еще и контролировать что-то при ходе клавиши 3-4мм?

автор статьи явно что-то напутал
hohlid19
Member

Повідомлення

Kosdnepr: ↑ 07.10.2026 20:52
hohlid19: ↑ 07.10.2026 20:22Хотя 100-95% клав на магнитах нету :shuffle:
Так, все вірно, це халепа
спойлер
MonsGeek M2 V5 HE Magnetic Switch Keyboard
Wooting Two HE full-size Analog Keyboard
AULA HERO 99 HE Hot-Swappable Magnetic Switch Keyboard
Keychron K4 HE Wireless Magnetic Switch Custom Keyboard
Keychron Q5 HE QMK Wireless Custom Keyboard
Keychron K10 HE Standard Edition
EPOMAKER HE108, 100%, Hall Effect
і т.д., і т.п.
Именно 100% тут последние 2. А с двухэтажным энтером ни одной
спойлер
впрочем как у 90% механик :weep:
Mozdev
Member

Повідомлення

Цікава штука, специфічна знайде своїх користувачів, але ціна абсолютно неадекватна.

Як писали вище беріть клавіатуру з хол ефект( магнітна), або Happy Hacking Keyboard (HHKB Hybrid Type-S) або Realforce (Topre R3) або будь-яку де можна задати точку актуації, або як в деяких магнітних задати декілька точок актуації з різною поведінкою яку можна запрограмувати.

Якщо я би зараз думав про покупку ультимативної клавіатури для себе, то це була б Wooting Two HE або Keychron Q6 HE.
syavik2001
Member

Повідомлення

Nekros: ↑ 07.10.2026 11:32 50€ за 4 кнопки коли докинувши ці 50€ до ціни клавіатури вже можна купити клаву одразу з магнітними перемикачами :shuffle:
Можно и не докидывать. Их на алике целая россыпь за 50 ЕВРО
Аціо
Member

Повідомлення

Геральт: ↑ 07.10.2026 11:11 Щось я не дуже зрозумів. Якщо свіч аналоговий, то плавне натискання і так є. Якщо ні, то йому все одно, який там кейкап "над ним".
Сама конструкція цього перемикача передбачає майже нульовий люфт, що дійсно багатьом подобається.
Зроблять такі з абеткою і можна брати, тобто ідея гарна, виконання сумнівне.
Відповісти