Вибір HDD

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

vitalek_87: ↑ 21.07.2026 21:40Доброго дня. Хто може порадити HDD 2.5" до 500 Гб внутрішній (докуплю карман) або зовнішній для зберігання домашнього фото/відео архіву. Буду дуже вдячний.
А разве еще есть на рынке на 500Гб? Имхо, они невыгодные по цене - на сегодня надо брать 2Тб

WD My Passport 1 TB Black (WDBYVG0020BBK-WESN) - 5К грн.
WD My Passport 2 TB Black (WDBYVG0020BBK-WESN) - 5,5К грн.

Естественно, что мы давно уже юзаем 2 TB для внешних бэкапов
daesz
Member

Повідомлення

Melki: ↑ 21.07.2026 22:56они отличаются только корпусом и ценой за него
Об'ємом до 500 гб можна знайти якийсь умовний CMR (та до 1 гб якщо постаратись).
S0N1C
Member

Повідомлення

можна взагалі поступити екзотично для таких обсягів - купити якісь BD-R M-Disc і відчути спокій від маркетингових 1000 років архівного зберігання :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
спойлер
Відповідно до випробувань за стандартом ISO/IEC 10995, проведеним компанією Millenniata, очікуваний термін експлуатації DVD-диска M-Disc становив 1332 роки, і лише 5% з перевірених екземплярів продемонстрували ознаки втрати даних через 667 років. Отже, передбачуваний реальний термін роботи таких дисків становить кілька сотень років.

Зображення
ну і чим записувати :D
vitalek_87
Junior

Повідомлення

FirstTDM: ↑ 21.07.2026 23:36 А разве еще есть на рынке на 500Гб?
Ну, на розетці є. Тільки не можу в цінах розібратися: ціна за зовнішній трохи менша ніж за внутрішній, за той самий об'єм. А на інших сайтах внутрішній взагалі в двічі дорожчий.
FirstTDM
Member

Повідомлення

vitalek_87: ↑ 22.07.2026 16:38Ну, на розетці є
Увидел... имхо, остатки распродают, но брать за такую цену вполне можно:

Внешний Жесткий диск Western Digital My Passport 500Gb USB 3.2 Black - 1 689₴
Nic_Roman
Member

Повідомлення

Привіт всім! На розетці появився Жорсткий диск Seagate BarraCuda HDD 2TB 7200rpm 256MB ST2000DM008 3.5 SATA III але зробив замовлення на Жорсткий диск Seagate SkyHawk 2TB 5400rpm 256MB ST2000VX017 3.5" SATAIII (8719706028240) варто брати скайхавк? Бо то для реєстратора! Р
В мене звичайний 1тб сігейт відпрацював 12років
Ijachok
Member

Повідомлення

Привіт! Людина хоче купити такий апарат https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 999143036/ (за лінком німецька мова)
Чи вартий він грошей, які просять?
Сам мабуть не ризикував би із юзаними HDD, але може я надто параноїдальний покупець?
S0N1C
Member

Повідомлення

Ну це фактично зараз ціна нового 32Тб диска :weep: але тут при меньшому обсязі буде якесь резервування, та і ссд + сам NAS коштують не мало, так шо в принципі - норм, ну може хай на кожен диск та ссд спитає смарт :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
The four IronWolf hard drives currently have approximately 11,600 operating hours and are reported as "OK" by DSM and SMART.
це для цих дисків - ніщо, рахуй нові :gigi:
vltk
Member

Повідомлення

Ijachok: ↑ 05.10.2026 22:06 Привіт! Людина хоче купити такий апарат https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 999143036/ (за лінком німецька мова)
Чи вартий він грошей, які просять?
Сам мабуть не ризикував би із юзаними HDD, але може я надто параноїдальний покупець?
Цена завышена ровно в два раза.
Ijachok
Member

Повідомлення

S0N1C, vltk, дякую!
S0N1C
Member

Повідомлення

я так дивлюся, у нас ринок HDD очікує новий стрибок цін? :insane:
Screenshot.png
Відповісти