Потому что эмуляция это плохой метод. А эмуляция x86 на х86 это вообще путь в никуда. Нужно с помощью нейросетей разобрать закрытый проприетарный апи пс5 и выпустить свой протон. И тогда все заработает как надо.1234waltz: ↑ 06.10.2026 15:40 Демон Соулс ремастер та Астробот вже робочі, Вульворіна вже теж запускали. Поки головний недолік що рекомпайла, що емулятора - лютий оверхед, через що треба щось рівня RTX 5090 и Core i9-14900K для Демон Соулс (Астробот на чомусь простішому на порядок, типу 4070 крутився).
Новини
Останні статті і огляди
У США вживана PlayStation 5 Pro зараз коштує більш ніж у півтора раза дорожче за рекомендовану ціну
-
vsx
Member
-
1234waltz
Member
Я ж написав, що там "емуляція не емуляція" в обох проектах.vsx: ↑ 06.10.2026 16:32 Потому что эмуляция это плохой метод. А эмуляция x86 на х86 это вообще путь в никуда. Нужно с помощью нейросетей разобрать закрытый проприетарный апи пс5 и выпустить свой протон. И тогда все заработает как надо.
AnyPS5 - рекомпілятор, там нативний запуск рекомпільованого білда гри.
KyTyPS5 - "емулятор" тільки на словах, самі розробники в доках прямо пишуть, що це більш екзотичний аналог Wine, транслятор пропрієтарної API Соні в Vulkan API.
Тож саме тому там такий шалений прогрес, бо емулювати нічого не треба. Але оскільки воно все поки сире, то трансляція (та рекомпіляція) поки мають великі накладні витрати.
Вайн теж колись мав окрім косяків сумісності оверхед. Скажу більше, трансляція ігор які зав'язані на старі версії DX досі має оверхед, бо на відміну від майже безшовної трансляції DX12-Vulcan, бо старі версії DX від OpenGL більше відрізнялись.
-
vsx
Member
Какие еще экзы? Там 2-3 года кроссгены будут выходить минимум до 2030 года. Все что сейчас разрабатывают ноти дог, санта моника, и прочие всякие плюс гта 6 делается для пс 5. И с чего ты взял что эти разработки не лягут в основу аналогичного транслятора для пс6? Посмотрите как развонялся, подобный софт видите ли ему мешает.erkins007: ↑ 06.10.2026 15:02 мне хватает интеллекта понять что пс5 уже на закате поколения и экзы пойдут на пс6 уже. К тому же щас не эпоха пс3 и даже не пс4, щас ПК основная платформа.
Отправлено спустя 4 минуты 54 секунды:
1234waltz
Ну, будем надеяться что какой то из проектов выстрелит и его доведут до ума.
-
erkins007
Member
Не, эт и на ПК. Я про мыло в 30 фпсproos: ↑ 06.10.2026 15:07Ты про бег через бесконечное тыканье кнопки?)
Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
А ну да, Баба войны с желейным кубом и трансгалактика с лысой бабой от дракмана это прям эклюзивы уровня Спайдерменаvsx: ↑ 06.10.2026 16:57ноти дог, санта моника
А с чего ты взял что лягут? Тараканы башке так сказали?vsx: ↑ 06.10.2026 16:57. И с чего ты взял что эти разработки не лягут в основу аналогичного транслятора для пс6
-
1234waltz
Member
Кхем. Графічне API PS5 звісно змінилось відносно PS4, але має частину легасі.
KyTyPS5 буквально юзає частину напрацювань shadPS4.
А якщо детальніше про різницю між консолями.
Низькорівневе API там дійсно зовсім різне, але просто тому, що GCN та RDNA сильно відрізняються.
Високорівневе API - насправді також, відрізняється як OpenGL та Vulcan десь. Тож там розробникам від знання Vulcan та DX12 більше користі, ніж від коду shadPS4.
А загалом, там думаю нехилий буст дали відкриті АМД драйвера для Лінукс, які дозволили BC-250 нормально працювати. Бо це по факту дало доступ до коду низькорівневого. Можливо більше ніж shadPS4 (для якого попередні плати на базі ПС4 та відкриті дрова АМД на ЛІнукс теж ніби допомогали).
KyTyPS5 буквально юзає частину напрацювань shadPS4.
Тож якісь шматки коду скоріше за все все одно підуть в якості легасі, та будуть корисні в розробці некст-ген транслятора.shadps4-emu/shadPS4 — reference for understanding PS4 memory behavior, GPU resource aliasing and cache coherency, and the AVPlayer implementation.
А якщо детальніше про різницю між консолями.
Низькорівневе API там дійсно зовсім різне, але просто тому, що GCN та RDNA сильно відрізняються.
Високорівневе API - насправді також, відрізняється як OpenGL та Vulcan десь. Тож там розробникам від знання Vulcan та DX12 більше користі, ніж від коду shadPS4.
А загалом, там думаю нехилий буст дали відкриті АМД драйвера для Лінукс, які дозволили BC-250 нормально працювати. Бо це по факту дало доступ до коду низькорівневого. Можливо більше ніж shadPS4 (для якого попередні плати на базі ПС4 та відкриті дрова АМД на ЛІнукс теж ніби допомогали).
-
Demedik
Member
Да я в целом про это же. Просто думаю, что могут еще дедлайны профукать и в итоге на пс6 будет выходить.1234waltz: ↑ 06.10.2026 16:28 Інтергалактік обіцяють на ПС5 також. Але тут варто розуміти, Дракман це woke-шиз, який взагалі мало відношення до франшиз завдяки яким прославився мало має.
Анчартед створила та розвивала Хеннінг з Стрейлі, яких Дракман просто вижив з проекту на етапі розробки 4 частини Анчартед. В Ластовоза так-то 4 директори та головних геймдизайнерів, і до розробки геймплею цей шиз відношення не мав. Ну тобто тіп, на якому "поховали" франшизу Анчартед та завдяки шизі якого замість розвитку франшизи навіть соні-бої тупо ненавидять другу частину Ластовоза, яку назамовляли завдяки успіху першої.
В мене очікування від його нової гри - це високобюджетний шлак (який вже по слухам з'їв більше 300 лямів баксів), від якого будуть плюватись лютіше ніж від мікстейпа з росомахою, добре якщо не "повторить успіх" Сенуї 2 від Нінзь.
Краще б японцям заплатили за розробку чергового соулс-лайка, чи чергові гоночки робили - там хоч ризик облажатись мінімальний.
Для меня так точно нет не каких экзов впереди, дальше временных. Если бы новая Персона 6 и Дез Стрендинг(ну или новая шпионская игра от Кодзимы) выходили хотя бы во временной - я бы подумал... А так - ДС2 на ПК, Персона 6 - вообще стала мультиплатформой, новая игра от него - будет ХБокс + ПК.
Йотей... ну эта игра из серии - была бы плойка 5, взял бы по скидке. Ну и все как бы. Если это была история Юны - то да, тут было бы очень интересно...
В общем грустное поколение. Только у Сыча2 есть что-то интересное(ну и Сыч 1 за компанию), и то надо пока подождать, чтобы повыходили игры.
-
Kullerok
Member
Жду не дождусь когда любители секономить увидят цены на новые плойки
У меня прям цитаты уже заготовленные есть для вас

-
yariksom
Member
Так це сонібої, їх взагалі не шкода.doc-oc: ↑ 06.10.2026 14:30Пока лошьё готово выкидывать такие бабки, перекупы на этом лошье будут с удовольствием зарабатывать
Однак треба остерігатися, бо як спвали в одній пісні - "раз, два, три - і ти один із них"
-
warp37
Member
Ну, такие деньги за консоль - это потужно.
-
InCapt
Member
Так а де мінуси? не знаю, хто мав голову, той купив плойку весною, літом. Я, наприклад продав ноут на 4070. Купив нову пс5 про за 700€. Награвся в ексклюзиви. Продам через місяць за 1400-1500€ ,або обміняю на пк з 4080 super/ 5070 ti з доплатою в пару сотень.
-
Shaolin_Style
Member
с играм про газонюхов, скоро сони сама бренд пс на продажу выставит.Prescott: ↑ 06.10.2026 15:41Плюс, продал плойку, цены конь, игры выглядят хуже, 1.5 экза нормальных экза как-то переживуerkins007: ↑ 06.10.2026 14:45Пс5 это самое слабое поколения по экзам
-
S0N1C
Member
InCapt: ↑ 06.10.2026 20:05 Так а де мінуси? не знаю, хто мав голову, той купив плойку весною, літом. Я, наприклад продав ноут на 4070. Купив нову пс5 про за 700€. Награвся в ексклюзиви. Продам через місяць за 1400-1500€ ,або обміняю на пк з 4080 super/ 5070 ti з доплатою в пару сотень.
-
walkman3000
Member
газонюх продается лучше кодзимы2Shaolin_Style: ↑ 06.10.2026 21:31с играм про газонюхов, скоро сони сама бренд пс на продажу выставит.
-
divinity
Member
Це реально із-за виходу GTA6?
Люди готові купувати консолі, хоча в США в них вони і так у більшості є? Чи є якісь інші фактори? Бо виглядає дуже дивно.
-
Sanya94
Member
Хто ці люди які готові платити такий оверпрайс за консоль?
-
AceDeLaeda
Member
Так зараз оверпрайс на все, хіба ні? ОЗУ - космос, відяхи - космос, ССД -космос....тому все відносно.Sanya94: ↑ 06.10.2026 23:35 Хто ці люди які готові платити такий оверпрайс за консоль?
-
Rosberg
Member
MAGA.
-
den888
Member
мова про звичайну чи pro? як що звичайну, то інвестиція так собі =) хотілося б подивитися продаж хоча б за 1200€InCapt: ↑ 06.10.2026 20:05 Так а де мінуси? не знаю, хто мав голову, той купив плойку весною, літом. Я, наприклад продав ноут на 4070. Купив нову пс5 про за 700€. Награвся в ексклюзиви. Продам через місяць за 1400-1500€ ,або обміняю на пк з 4080 super/ 5070 ti з доплатою в пару сотень.
-
Prescott
Member
Что вы принимаете?InCapt: ↑ 06.10.2026 20:05Продам через місяць за 1400-1500€ ,або обміняю на пк з 4080 super/ 5070 ti з доплатою в пару сотень.
-
l-m
Member
Ну, це і так, і не так. Зараз же старі версії DX транслюються не в OpenGL як колись давно, а теж у Vulcan. Тому навпаки буває навіть швидше за оригінальну нативну версію. Навіть на Віндовс.1234waltz: ↑ 06.10.2026 16:47 Вайн теж колись мав окрім косяків сумісності оверхед. Скажу більше, трансляція ігор які зав'язані на старі версії DX досі має оверхед, бо на відміну від майже безшовної трансляції DX12-Vulcan, бо старі версії DX від OpenGL більше відрізнялись.