Новини
Останні статті і огляди
Огляд гри Control Resonant та технологій NVIDIA. Паранормальний хаос
-
MessiaH
Member
Предлагаю обсудить Огляд гри Control Resonant та технологій NVIDIA. Паранормальний хаос
Игра сама по себе такая же полнейшая дичь как и первая часть. Что вся серия Анал Вейка, что Контрол просто сюжетно какой-то бред наркомана в каматозе. Графика лучше первой части, но в целом ничего особенного нет в этой игре. Оверхайпленная дичь. Пустой и убогий геймдизайн, стремная боевка, где просто надо отскакивать вовремя, наносить пару ударов после чего применять силовую атаку. Ну и отдельно по оптимизации - она отсутствует, движок крайне прожорлив сам по себе, видимо ребята из Ремеди вдохновлялись Уриной 5, а трассировка ставит на колени любое существующее железо, правда mfg работает хорошо
Игра сама по себе такая же полнейшая дичь как и первая часть. Что вся серия Анал Вейка, что Контрол просто сюжетно какой-то бред наркомана в каматозе. Графика лучше первой части, но в целом ничего особенного нет в этой игре. Оверхайпленная дичь. Пустой и убогий геймдизайн, стремная боевка, где просто надо отскакивать вовремя, наносить пару ударов после чего применять силовую атаку. Ну и отдельно по оптимизации - она отсутствует, движок крайне прожорлив сам по себе, видимо ребята из Ремеди вдохновлялись Уриной 5, а трассировка ставит на колени любое существующее железо, правда mfg работает хорошо
-
Demedik
Member
Прошел ее. Осталось одно доп. задание. В общем сюжет хороший, в стиле Ремеди. Боевка в целом хорошая, но не хватает нормальных комбо(все таки хотелось чтобы было ближе к ДМС). А так за счет способностей - все очень неплохо. Идет нормально, проблем с производительностью не заметил. Каких-то багов не видел(ну или были не заметные). На прохождение потратил часов 50 - это и не удачные попытки, и иногда тупление. Лвл дизайн - отличный. Если и получалось заблудиться то это было на пару минут.
Боссы хорошие, со своими механиками которые когда понимаешь, достаточно легко победить. Самый сложный был для меня Танцовщица, но и самый прикольный.
Короче да - потраченных денег вообще не жалею и думаю в итоге когда-то перепройду эту игру.
Боссы хорошие, со своими механиками которые когда понимаешь, достаточно легко победить. Самый сложный был для меня Танцовщица, но и самый прикольный.
Короче да - потраченных денег вообще не жалею и думаю в итоге когда-то перепройду эту игру.
-
Mainkoon
Member
Кому сподабалась перша Control (сам пройшов двічі), як заходить наступна?
-
IceKeeper
Member
До певного рівня (годин 20) бої дуже важкі, навіть із звичайними мобами. Записок дууууже багато, більшість із них не мають сенсу та інтересу. Атмосферно все цікаве. Шизофренія класна. Геймплейно можливостей набагато ширше. Проходження місцямі бісить, бо тупо не вдупляєш, що треба робити. Мапа стала краще ніж у першому Контролі. Пасхалок і відсилок до попередніх частин всесвіту обʼєктивно мало. Гра постійно затягує та бісить рівнем складності. Вона варта своїх грошей. Тим паче, що ціна на тлі останніх релізів дуже демократична.Mainkoon: ↑ 06.10.2026 13:54 Кому сподабалась перша Control (сам пройшов двічі), як заходить наступна?
-
Gordiy
Junior
Перша сподобалась. Другу награв вже 40 годин (фінал), десь на 7/10.Mainkoon: ↑ 06.10.2026 13:54 Кому сподабалась перша Control (сам пройшов двічі), як заходить наступна?
-
Mercator
Member
Про всяк випадок, там є налаштування складності, такі ж саме як і у останньому думі, тобто можеш накрутить собі дамагу, а мобам скрутити, і проходить на чілі. тобто як що хочеш чисто сюжет і атмосферу подивитись, то це легко зробити)IceKeeper: ↑ 06.10.2026 14:15До певного рівня (годин 20) бої дуже важкі, навіть із звичайними мобами. Записок дууууже багато, більшість із них не мають сенсу та інтересу. Атмосферно все цікаве. Шизофренія класна. Геймплейно можливостей набагато ширше. Проходження місцямі бісить, бо тупо не вдупляєш, що треба робити. Мапа стала краще ніж у першому Контролі. Пасхалок і відсилок до попередніх частин всесвіту обʼєктивно мало. Гра постійно затягує та бісить рівнем складності. Вона варта своїх грошей. Тим паче, що ціна на тлі останніх релізів дуже демократична.Mainkoon: ↑ 06.10.2026 13:54 Кому сподабалась перша Control (сам пройшов двічі), як заходить наступна?
-
IceKeeper
Member
Я не дуже полюбляю гратись із налаштуванням складності. Зазвичай граю "як то задумали розробники"Mercator: ↑ 06.10.2026 14:19 Про всяк випадок, там є налаштування складності, такі ж саме як і у останньому думі, тобто можеш накрутить собі дамагу, а мобам скрутити, і проходить на чілі. тобто як що хочеш чисто сюжет і атмосферу подивитись, то це легко зробити)
-
walkman3000
Member
я спочатку використовував коса+молот під вогнем, а коли молот замінив на кулаки то гра перетворилась на демку Онімуша. засртяг тільки на останньому резонанті і тільки тому що спочатку по сюжету треба завалити Гедрона, а так все з першого разуIceKeeper: ↑ 06.10.2026 14:15Гра постійно затягує та бісить рівнем складності
-
MessiaH
Member
В 4к нативе даже без лучей вообще этот кусок ссанины на 5090 выдаёт в районе 65-70 кадров, т.е. на твоей 5080 там будет в районе 40-45, а это лютый лагодром. С лучами там просто швах, а не игра, только выручает mfg, и это при крайне посредственной картинке.Demedik: ↑ 06.10.2026 13:05Идет нормально, проблем с производительностью не заметил.
Такой же отстой как и первая частьDemedik: ↑ 06.10.2026 13:05Лвл дизайн - отличный. Если и получалось заблудиться то это было на пару минут.
Ну то что превратили игру в слэшер это отдельная тема, но боевка тупое заклинивание противников, хрень лютаяDemedik: ↑ 06.10.2026 13:05Боевка в целом хорошая, но не хватает нормальных комбо(все таки хотелось чтобы было ближе к ДМС)
Этот кусок трэшака не стоит даже того чтобы с торрента качать. Посему снёс эту дичь в корзинуDemedik: ↑ 06.10.2026 13:05Короче да - потраченных денег вообще не жалею и думаю в итоге когда-то перепройду эту игру.
-
Demedik
Member
Я шел через ауру огоня(бафать оружку) и стан. Первый опциональный резонант которого убил был огненный. Сильно проблем с дамагом не ощутил. В парк пошел уже после Танцовщицы. А после парка уже зону эвакуации.IceKeeper: ↑ 06.10.2026 14:15 До певного рівня (годин 20) бої дуже важкі, навіть із звичайними мобами. Записок дууууже багато, більшість із них не мають сенсу та інтересу. Атмосферно все цікаве. Шизофренія класна. Геймплейно можливостей набагато ширше. Проходження місцямі бісить, бо тупо не вдупляєш, що треба робити. Мапа стала краще ніж у першому Контролі. Пасхалок і відсилок до попередніх частин всесвіту обʼєктивно мало. Гра постійно затягує та бісить рівнем складності. Вона варта своїх грошей. Тим паче, що ціна на тлі останніх релізів дуже демократична.
-
der_meister
Member
у меня мозг от головоломок иногда закипает (возраст наверное
), а так, как прошел 1ю часть, в эту играю с удовольствием, не пожалел, что купил
-
man1242
Member
Граю наразі у 2к з длсс якість, маю 60-70fps та FG x3, працює гра відміно без жодних проблем. Завжди маю стабільні 150-200fps. Картинка звісно слабша ніж у Алан Вейк 2 але на рівні, звісно виключно за допомогою PTMessiaH: ↑ 06.10.2026 14:45Или слепой, или слоупок. В 4к нативе даже без лучей вообще этот кусок ссанины на 5090 выдаёт в районе 65-70 кадров, т.е. на твоей 5080 там будет в районе 40-45, а это лютый лагодром. С лучами там просто швах, а не игра, только выручает mfg, и это при крайне посредственной картинке.Demedik: ↑ 06.10.2026 13:05Идет нормально, проблем с производительностью не заметил.
- спойлер
На загальне відчуття погоджуюсь з вашою оцінкою наразі, награв зараз 26годин лише, але дивлячись на бюджет та конкурентів все ж таки дав 8 з 10. Гра в якій дійсно на свій бюджет відчуваєтся той шалений геймдев початку нульових, амбіції та бажаня експерементувати та бути грою.Gordiy: ↑ 06.10.2026 14:16Перша сподобалась. Другу награв вже 40 годин (фінал), десь на 7/10.Mainkoon: ↑ 06.10.2026 13:54 Кому сподабалась перша Control (сам пройшов двічі), як заходить наступна?
-
Filabatya
Member
man1242
Не краще в 2х з 120фпс, але нормальним відкликом?
Не краще в 2х з 120фпс, але нормальним відкликом?
-
man1242
Member
Особисто я на своєму залізі різниці не побачив між х2 та х3 як і між х4, а ось різниця між 120fps та 180fps на 240гц моніторі я бачу як і плавність руху у грі. Передивився щойно, різниця між х2 та х3 це додаткові 2мс до затримки PCL.
-
VirusikZloy
Member
игра параша но я прошел 
-
harito
Member
Гамно а не игра. Дошёл до первого босса и снёс нафиг.
-
kairo
Member
Обов'язково планую грати, але вже дочекаюсь компліт видання із усіма ДЛЦ. Маю величезний беклог.
-
MessiaH
Member
Не стал себя утруждать даже, я не знаю что там они курят чтобы выдумать АВ2 и всю серию Контрол. Просто сюжет бредовейшая дичь
-
VirusikZloy
Member
Ну да там вся контора походу укурков их всех надо уволить а студию закрытьMessiaH: ↑ 06.10.2026 17:32Не стал себя утруждать даже, я не знаю что там они курят чтобы выдумать АВ2 и всю серию Контрол. Просто сюжет бредовейшая дичь
-
MessiaH
Member
Max payne вся серия вполне нормуль игрульки были, Квантум Бряк очень зашла, но Алан Вейк вся серия редкостная срань и Контрол такая же ссанины, причем левелдизайн в Контроле просто жесть какая хрень, хоть во второй части Контрола карту сделали нормальную. В первой очень бы хотелось чтобы тот, который такое придумал сам в этих локациях по этой карте искал толчок когда приспичитVirusikZloy: ↑ 06.10.2026 17:35Ну да там вся контора походу укурков их всех надо уволить а студию закрыть