Захист у блоках живлення: як сучасний БЖ захищає ваш ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Mozdev
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Захист у блоках живлення: як сучасний БЖ захищає ваш ПК

Той факт що кабель нагрівається до 90 градусів вже є порушенням технічних норм безпеки, і недопустимо до використання, вже не кажучи про 146, здається що все-таки маркетологи перемогли інженерів і тепер маркетингові відділи займаються проєктуванням.
Liam
Member

Повідомлення

Багато проблем у ПК починаються через людські помилки, такі як підключення неправильного кабелю, неповне вставлення кабелю у роз’єм або прокладання кабелів таким чином, що створює навантаження на роз’єм.
Та звісно, що сереться все таж невістка.
yariksom
Member

Повідомлення

Рекламка, що тут обговорювати - рекламка.
Злой Ворон
Member

Повідомлення

Це той самий Equalizer що згорів? :lol:
https://itc.ua/ua/novini/marketyng-vs-r ... iv-zgoriv/
Alexsandr
Member

Повідомлення

Нагрев зашкаливает и там и там. Не АТХ 3.1 этой фирмы брать не стоит как я понимаю, там нет такой надежности? А вообще при возможности отдать более киловатта по 12вольтам делает защиту от КЗ к примеру весьма проблемной. Гріти цей кіловат може спокійно до пожежі без спрацювання захисту.
Sanьka
Member

Повідомлення

Злой Ворон: ↑ 05.10.2026 15:58Це той самий Equalizer що згорів?
https://itc.ua/ua/novini/marketyng-vs-r ... iv-zgoriv/
Саме так, це той що захищає :lol:
S0N1C
Member

Повідомлення

Минулого місяця користувач з ніком Der8auer оприлюднив результати тестів ASUS ROG Equalizer та виявив, що він працює гірше за стандартні роз’єми 12V-2×6.
:lol:
bclogin
Member

Повідомлення

Як на мене, то для топових відеокарт прискорювачів обчислень настав час переходити на напругу живлення 24В або навіть 36В, бо задеклароване струмове навантаження до 50А на роз’єм 12V-2×6 це вже занадто.
Так, доведеться переглядати схемотехніку БП/конверторів, робити окрему лінію 24/36В і це додатково підвищить ціну заліза, але для топових/професіональних продуктів це виправдано.
А більшість користувачів залишаться зі звичайними БП.
Afit
Member

Повідомлення

bclogin: ↑ 05.10.2026 18:13 Як на мене, то для топових відеокарт прискорювачів обчислень настав час переходити на напругу живлення 24В або навіть 36В, бо задеклароване струмове навантаження до 50А на роз’єм 12V-2×6 це вже занадто.
Так, доведеться переглядати схемотехніку БП/конверторів, робити окрему лінію 24/36В і це додатково підвищить ціну заліза, але для топових/професіональних продуктів це виправдано.
А більшість користувачів залишаться зі звичайними БП.
Я готовий був би змінити БЖ, аби для відяхи йшла лінія хочаб 24В. Можна поступово, для флагманских рішень, а потім спускати нижче. Тоді питань до 12V (а тоді 24V) я думаю відпали би питання
Відповісти