Thermal Grizzly випустила полірувальну пасту для видалення слідів рідкого металу

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

F1irSt: ↑ 04.10.2026 19:58Еластичності нуль
Не нуль
F1irSt: ↑ 04.10.2026 19:58ефективність гірше термопаст
Свіжонамазаних. Через рік вже зовсім інша картина. Графітова прокладка це про поклав і забув назавжди. Дуже зручно. Особливо в усяких ноутах, котрі гріються як наче подуріли і термопаста висихає в максимально оперативні терміни.
F1irSt: ↑ 04.10.2026 19:58головне завдання це закриття мікропор
Нісенітниці. Головне завдання це заповнення кривизни геометрії. Графіт в деяких обмеженнях з цим може впоратись. Але якщо площини зовсім криві то тільки термопаста.
S0N1C
Member

Повідомлення

сусальне золото ніхто не пробував? по ціні мабуть буде як всі ці супер пасти, метали та пади :rotate:
CnC_General
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.10.2026 14:49 До речі, якщо достатньо добре шліфонути площини кулера і кришки проца, то ніякого термоінтерфейсу в принципі не треба. Контакт і без того буде гарний.
Патентуйте ідею поки дозволяю :D
S0N1C: ↑ 04.10.2026 20:29 сусальне золото ніхто не пробував? по ціні мабуть буде як всі ці супер пасти, метали та пади :rotate:
а між такими шліфованими поверхнями сусальне золото
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
F1irSt
Junior

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.10.2026 20:11
F1irSt: ↑ 04.10.2026 19:58Еластичності нуль
Не нуль
F1irSt: ↑ 04.10.2026 19:58ефективність гірше термопаст
Свіжонамазаних. Через рік вже зовсім інша картина. Графітова прокладка це про поклав і забув назавжди. Дуже зручно. Особливо в усяких ноутах, котрі гріються як наче подуріли і термопаста висихає в максимально оперативні терміни.
F1irSt: ↑ 04.10.2026 19:58головне завдання це закриття мікропор
Нісенітниці. Головне завдання це заповнення кривизни геометрії. Графіт в деяких обмеженнях з цим може впоратись. Але якщо площини зовсім криві то тільки термопаста.
Нуль, він, як труха, я такий купував для експерименту. БУДЬ-ЯКА ТЕРМОПАСТА БУДЕ КРАЩЕ НАВІТЬ ЧЕРЕЗ 3-И РОКИ.
Поклав й забув? Але температур будуть вище навіть бюджетної MX-5 на кілька градусів. Графіт нажаль не впорається з нерівною поверхнею проца й металу охолодження. Й це, як раз доводять десятки тестів, де термуха на умовні 10 ват, дає кращі результати аніж цей чорний шлак з 100++ ватами, котрі вигадали китайці, й це на пічках по залізу, а не на офіс ПК. Тож, слабоефективний чорний папірець за 35-40$ буде гіршим, Тим паче коли він дуже крихкий й одне необачне ворушіння й в тебе в руках вже розірванне на шмаття це чорне невідоме чудовисько ( й це я теж на власні очі бачив ). Хоча й в інеті такі тести з її властивостями вже є, й все знову виявилось не так, як маркетоулухі вигадували.
Навіть пам'ятаю перші новини, то білий графіт, то чорний, в десятки разів краще охолодження за термопасти й розпіарені прокладки honewell, а на ділі пшик, навіть після кількох тижднів тестів в прожарці.
ТЕ ВРАЖЕННЯ КОЛИ ЦЕ РІВЕНЬ ЯКОЇСЬ GD-900 котрі китайози відрами продають за кілька баксів, маж нехочу.
А ТАК, ПОКИ НІЧОГО РЕВОЛЮЦІЙНОГО В ОХОЛОДЖЕНІ НЕ ЗРОБИЛИ З ЦИХ ДОПОМІЖНИХ " РЕЧОВИН ", ПОКИ ТІЛЬКИ ПАСТИ, МЕТАЛ ТА ПРОКЛАДКИ. Хоча кожні мають свою проблему...
F1irSt
Junior

Повідомлення

S0N1C: ↑ 04.10.2026 20:29 сусальне золото ніхто не пробував? по ціні мабуть буде як всі ці супер пасти, метали та пади :rotate:
А сенс? Мідяха більше проводить, тільки якщо срібло, але то таке😁😁
Ну й не забувай, золото ще й можуть бадяжити металами, для кольору, тому там провідність рази в 2-2.5 падати буде.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.10.2026 14:22Для довгострокової експлуатації нічого краще звичайної термопасти не вигадали.
Honeywell PTM7950
nutman
Member

Повідомлення

Скальпировал свой 10700к года 3 назад, никаких проблем с тех пор. По-видимому надо ожидать, судя по комментам А, это не о том всё, чет я плохо высыпаюсь в последнее время
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 04.10.2026 22:44Honeywell PTM7950
Її дуже складно зняти коли прикипить, і температури в простої не вражають. Я пробував, мені не сподобалось шо проц має вихлоп під 60-ку на робочому столі.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.10.2026 23:06Я пробував, мені не сподобалось шо проц має вихлоп під 60-ку на робочому столі.
Я поклав на ГПУ, ось такі температури в простої на кастомі. При цьому температура 9800X3D в простої на термопасті ID-COOLING FROST X45 - 40 градусів.
спойлер
Screenshot 2026-10-04 231203.png
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Воно тільки плавитись починає при 45. До 45 теплопровідність погана. Скоріш за все термодатчики у тебе брешуть. Або то не Honeywell PTM7950 :rotate: Я пробував в ноут, ноут мав відчутно гарячий вихлоп в простої. Прибрав.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.10.2026 23:17коріш за все термодатчики у тебе брешуть.
Це не серйозно))
Воно тільки плавитись починає при 45. До 45 теплопровідність погана.
Ти трохи плутаєш. Для першого розплавлення термопереходу, треба +45 градусів. Далі навіть в твердому стані він має хорошу теплопровідність.
Аціо
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.10.2026 23:17 kairo
Воно тільки плавитись починає при 45. До 45 теплопровідність погана. Скоріш за все термодатчики у тебе брешуть. Або то не Honeywell PTM7950 :rotate: Я пробував в ноут, ноут мав відчутно гарячий вихлоп в простої. Прибрав.
В мене на Сапфір 9070хт Honeywell PTM7950, цілком добре воно відводить тепло і за 35-40 градусах.
Точніше як помітив - от буквально перших пару днів не дуже добре відводило, а потім з огляду з усього термоінтерфейс прогрівся добре розтікся по кристалу та на низьких температурах також файно тримає, відводить.

А от на процесорі воно дійсно зайве, бо то для кристалів гарне, а не металевих кришок.
На процесорі чудово себе відчувають термопасти на кшталт мх7, яку правда треба феном нагріти до 40-45 градусів щоб вона легко наносилась як і мх4. Рідкий метал звичайно цікава забавка, але занадто специфічна.
Аціо
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 04.10.2026 23:24
Scoffer: ↑ 04.10.2026 23:17коріш за все термодатчики у тебе брешуть.
Це не серйозно))
Воно тільки плавитись починає при 45. До 45 теплопровідність погана.
Ти трохи плутаєш. Для першого розплавлення термопереходу, треба +45 градусів. Далі навіть в твердому стані він має хорошу теплопровідність.
Саме так, то тільки ініціація перша потрібна, далі все добре.
Filabatya
Member

Повідомлення

Аціо
або купити на аліку рамку для ам5 і нанести побільше мх7 :gigi:
Sanьka
Member

Повідомлення

Аціо: ↑ 05.10.2026 02:19кшталт мх7, яку правда треба феном нагріти до 40-45 градусів щоб вона легко наносилась як і мх4.
Що за нісенітниця. Наноситься МХ7 дуже добре на відміну від МХ6. Звісно не як МХ4, але все одно акуратно, рівномірно, не рветься як МХ6.
В мене є усі МХ (окрім 5ї, але вона швидко втратила актуальність)
спойлер
.Зображення
Sanьka
Member

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.10.2026 20:11Через рік вже зовсім інша картина.
Через рік-півтора знімається кулер/водоблок, намазується нова і забувається на наступні півтора роки. Якісні термопасти мають теплопровідність вище ніж термоінтерфейс (12вт), не вимагають 45+ для кондиції і дешевші.

Хоча цікаво було б спробувати Segotep Kunlun GPE-01 з надпровідного графену. Поверхня ватера в мене якісна, шліфувати не треба.
Напевно спробую, але вже коли перейду на нову платформу.
erazel
Member

Повідомлення

Поясність блін, бо мені щось фізика не сходиться. Що означає термопаста висохла? Ну типу є якийсь "силікон" як носій, є частки металу в ньому як теплопровідник. Намазали, металічні частинки починають передавати тепло між поверхнями. Пройшли роки, силікон "висох", але ж металічні частинки нікуди не ділись, як проводили тепло так і проводять, то д рідина випаровується а не теплоносій ;) . Звісно коли зєднання рухоме то може осипатися потрохи, але ж у нерухомих(стаціонарні ПК) то що погіршується у термопасті з роками?
WWQ
Member

Повідомлення

erazel
условно "влажный" термоинтерфейс работает лучше чем "сухой", не значительно..., но лучше. Для некоторых эти 3-8 градусов могут быть важны...
unique-neon
Member

Повідомлення

Sanьka: ↑ 05.10.2026 07:36Наноситься МХ7 дуже добре на відміну від МХ6
mx6 теж добре наноситься, багато раз вже наносив, якщо мова за ам5 крапля по центру кришки і далі прикручую кулер - крапля сама розтікається по кришці
Scoffer
Member

Повідомлення

erazel: ↑ 05.10.2026 08:07Поясність блін, бо мені щось фізика не сходиться.
Нормально все там з фізикою. Монолітний шмат оксиду алюмінію має теплопровідність порядку 35Вт/(м·К). А свіжомазана термопаста на його основі в кращому випадку 4-6. Тому що пісок це не моноліт. Зв'язуюча силіконова олія має теплопровідність менше 1, от в середньому ті 4 і виходять, а коли висихає, заповнюється повітрям, то ці 1 стають нулем і 4 перетворюється на 2. З іншими наповнювачами цифри можуть відрізнятись, але суть та сама.
Відповісти