Thermal Grizzly випустила полірувальну пасту для видалення слідів рідкого металу

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
CnC_General
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Thermal Grizzly випустила полірувальну пасту для видалення слідів рідкого металу
красота!!!! тепер власникам скальпованих проців аля 13700к / 14600к / 14900к буде доречно! :D
yariksom
Member

Повідомлення

CnC_General: ↑ 04.10.2026 13:34тепер власникам скальпованих проців аля 13700к / 14600к / 14900к буде доречно!
Ага, зітруть камні до текстоліту.
username_1
Member

Повідомлення

новинку можна придбати за €18,9.
Это вам не листик очень мелкой наждачки за 27 грн/шт из Эпицентра. :)
yariksom: ↑ 04.10.2026 13:54Ага, зітруть камні до текстоліту.
Цитата:
Днями вона випустила TG Metal Polish & Restore — спеціальну полірувальну пасту для металевих поверхонь.
S0N1C
Member

Повідомлення

поліруй не поліруй все одно получішь... отримаєшь ту ж саму температуру, принаймі так казали раніше коли тестували наслідки потемніння від рідкого металу :shuffle: але тепер новий продукт, треба все перетестити і обов"язково виявити переваги нового продукту :idea:
CnC_General
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 04.10.2026 13:56 поліруй не поліруй все одно получішь... отримаєшь ту ж саму температуру, принаймі так казали раніше коли тестували наслідки потемніння від рідкого металу :shuffle: але тепер новий продукт, треба все перетестити і обов"язково виявити переваги нового продукту :idea:
навіть якщо різниця в температурах буде незначною, то зовнішній вигляд буде огого!!!! можна продати дорожче)
Scoffer
Member

Повідомлення

S0N1C
Для довгострокової експлуатації нічого краще звичайної термопасти не вигадали. Всі альтенативи або з наслідками, або заморочені як графітова прокладка, для котрої треба спочатку площини шліфонути.
S0N1C
Member

Повідомлення

можливо я помиляюся, але ото фото з новини - то скоріш за все свіжемазаний метал просто витерли, якщо він там побуде якийсь час і "в"їсться" в метал, то після полірування зовнішній вигляд буде полірованого проца :laugh: і вже різниці між поліролями не буде
doc-oc
Member

Повідомлення

Вот у людей проблемы :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

До речі, якщо достатньо добре шліфонути площини кулера і кришки проца, то ніякого термоінтерфейсу в принципі не треба. Контакт і без того буде гарний.
Патентуйте ідею поки дозволяю :D
S0N1C
Member

Повідомлення

а якщо зняти кришку :eek:

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
таке ще не придумали заново? :gigi:

Зображення
Bukakanga
Member

Повідомлення

если отполировать поверхность крышки процессора, то сотрется маркировка проца...
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Просто Інтел інженери не вміють робити нормальні процесори. В них кожного разу виходять обігрівачі. Тільки зробили нормальну ультру, а далі знову по 300 Вт споживання.
evenmore
Member

Повідомлення

Я как-то заморочился с весьма горбатым Thermalright Macho rev B, часов 8 аккуратной работы 6-7 размерами наждачки на стекле, а потом шлиф пастой, чтоб вывести в идеал (с потерей никелирования, естественно). Температуры на ам4 поменялись на что-то типа 1-2 градуса, на уровне погрешности. С тех пор разве что сильные следы окисления с пяток убираю жёсткой стороной кухонной маочалки, и то просто чтоб на крышке ЦП следов не оставалось.
А крышку ЦП не знаю какой смысл полировать. Маркировку сотрёт - с гарантии слетит. Если гарантия не нужна, лучше скальп. Если кажется, что скальпа мало - кастомная крышка или открытый кристал.
Afit
Member

Повідомлення

Bukakanga: ↑ 04.10.2026 15:11 если отполировать поверхность крышки процессора, то сотрется маркировка проца...
Её и так нестанет после ЖМ
werneo
Member

Повідомлення

Виглядає смішно, але років з 10–20 назад (я точно не пригадаю, коли і з яким це процом в мене було), я продавав якийсь із i7 який я поюзав декілька років для заміни на нове покоління, яке вийшло, і продати я його не міг довгий час, бо кришка була темна від того, що я використовував рідкий метал від Coollaboratory, і мені всі покупці на ЛОХ.ЮА казали, що кришка темна, бо проц перегрівався. І хочете вірте, а хочете ні, продав я його після того, як почистив кришку чимось на кшталт скотчбрайт (була вдома якась така абразивна тряпочка чи губка). Так що, з одної сторони смішно, а з іншої не дуже...

П.С. Вгорі писали, якщо відполірувати, то стреться маркування. Нічого тоді не стерлося.
Mike88
Member

Повідомлення

werneo: ↑ 04.10.2026 18:00 кришка була темна від того, що я використовував рідкий метал
чому в дідів чорніють CPU? :D
erazel
Member

Повідомлення

werneo: ↑ 04.10.2026 18:00 Виглядає смішно, але років з 10–20 назад (я точно не пригадаю, коли і з яким це процом в мене було), я продавав якийсь із i7
Ну 20 навряд чи бо перший і7 вийшов десь в 2010 році, потім десь в 2011 вийшли санді брідж :)
S0N1C
Member

Повідомлення

erazel
ну скоро буде, кінець 2008-го перший і7
Intel Core i7-920
werneo
Member

Повідомлення

erazel: ↑ 04.10.2026 18:59 Ну 20 навряд чи бо перший і7 вийшов десь в 2010 році, потім десь в 2011 вийшли санді брідж :)
18?:) перший, 920ий в 2008 в мене вже був.
F1irSt
Junior

Повідомлення

Scoffer: ↑ 04.10.2026 14:22 S0N1C
Для довгострокової експлуатації нічого краще звичайної термопасти не вигадали. Всі альтенативи або з наслідками, або заморочені як графітова прокладка, для котрої треба спочатку площини шліфонути.
Графіт то маркетинг. Еластичності нуль, ціна висока, ефективність гірше термопаст.
А все чому? Тому що головне завдання це закриття мікропор, а не вигадана теплопровідність в 100500 циферок. Робити по аналогу з термухами теж нема сенсу, бо зв'язуючі речовини будуть робити гірше теплопровідність. ТОМУ ГРАФІТОВА ПРОКЛАДКА ТАК Й ЗАЛИШИТЬСЯ МАРКЕТИНГОМ, КОТРИЙ КИТАЙОЗИ БУДУТЬ ПРОДАВАТИ ВСІМ...
Відповісти