Модельний ряд та характеристики перших процесорів Intel Nova Lake для настільних ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
S0N1C
Member

Повідомлення

ох уж ця відеобробка, з часів Р4 недає фанам інтела сумувати :laugh: було ще перекодування в МР3, чараз чомусь не згадують :gigi:
Fulkrum
Member

Повідомлення

Lorichic: ↑ 02.10.2026 20:18из того что можно найти в интернетахя знайшов самий гірший результат в інтернеті
https://www.techpowerup.com/review/inte ... us/23.html
Незнаю шо там інші тестять, у мене в іграх якраз 60-80 Вт тіліпається з максималкою у кіберпанк з лучами.
Lorichic: ↑ 02.10.2026 20:18меня комп для игр
А у мене комп для всього. Подивитись тести можна тут:
https://www.techpowerup.com/review/inte ... lus/7.html
250к швидше всюди крім ігр, де у 1440р програє 5%, а у 4к - 3% і це з 5090.
Lorichic: ↑ 02.10.2026 20:18Microsoft Defender быструю проверку делает за 6 сек
Ну якщо у тебе дефендер робить повний скан системи за 6 секунд то питань немає. Неможливо щось довести людині якщо вона базові речі не розуміє і про що взагалі була розмова.

Отправлено спустя 4 минуты 18 секунд:
S0N1C: ↑ 02.10.2026 20:33 уж ця відеобробка, з часів Р4 недає фанам інтела сумувати
Ну да, я ж тільки про відеообробку написав, а не вказав її як один з кількох видів додатків. Важко бути фанатом, доводиться завжди купувати дорожчі і гірші проц :think: також погортай тести з течпаверап, або будь які інші.
У мене, доречі, проців амд більше було ніж інтел.
Lorichic
Member

Повідомлення

Fulkrum: ↑ 02.10.2026 22:50250к швидше всюди крім ігр
:lol:
По твоей ссылке скан антивирусом
спойлер
avast-antivirus.png
winrar
спойлер
winrar.png
обработка изображений
спойлер
ai-topaz-photo-ai.png
эмулятор для консоли Nintendo Switch
спойлер
emulation-switch.png
Отправлено спустя 5 минут 12 секунд:
9800x3d вообще красавчик, в половине приложений надавал пинков 250к, сильно помогли 18 ядер?
Fulkrum
Member

Повідомлення

Lorichic: ↑ 03.10.2026 00:02 По твоей ссылке скан антивирусом
ого, не знав що маю справу з професійним черіпікером. З 50 тестів знайшов 4 сінглкор додатків (при розмові з самого першого повідомлення про саме мультзадачні сценарії) і радий :facepalm: причому у сайнбенчі навіть у сінгл кор Х3Д щось не спасає.
Lorichic: ↑ 03.10.2026 00:029800x3d вообще красавчик, в половине приложений надавал пинков 250к
та красунчик. в півтори рази дорожчий проц зливає у продуктивності і на 7-10% швидший в іграх. І це ще на нього ціну скинули, у квітні він був вдвічі дорожчий!
Lorichic
Member

Повідомлення

Fulkrum: ↑ 03.10.2026 00:45про саме мультзадачні сценарії)
Стоп, тест с techpowerup скинул ты, где там мультизадачные тесты? Вообще диалог с тобой зашёл на тему надо ли обычному пользователю куча ядер, судя по этому тесту нет, 8 ядер амд не хуже 18 интела в приложениях, в играх лучше, про цену речи не было, цена на 250к согласно его производительности, недорого потому как всего 6 нормальных ядер, а в нагрузку 12 абы шо, ты напоминаешь владельцев FX...зато он кодит быстро
Павло_
Member

Повідомлення

Знову в Intel новий сокет, коли AMD використовує AM5 для якого достатньо обновити UEFI
Rex
Member

Повідомлення

Чому у мене не сходиться загальна кількість ядер у процесорів, в яких відсутній bLLC, в стовбчику Total Cores?? :puzzle:
Fulkrum
Member

Повідомлення

Lorichic: ↑ 03.10.2026 01:08 где там мультизадачные тесты?
для мультизадачних тестів треба включати логіку, бо будь-який тест що паралелиться на всі ядра це і є буквально тест на мульизадачність. якщо в тебе її нема - нічим не можу допомогти.
Lorichic: ↑ 03.10.2026 01:08судя по этому тесту нет, 8 ядер амд не хуже 18 интела в приложениях
спойлер
Зображення
гірше, причому на третину, а відставання в іграх 3-5% з 5090, якого ти не побачиш бо у тебе немає 5090.
Lorichic: ↑ 03.10.2026 01:08ты напоминаешь владельцев FX
ніколи таким не був, прикинь. Бо купував кращі варікі по ціні/продуктивності для конкретної конфігурація компа, а не вівся на маркетинговий трьоп.
Lorichic
Member

Повідомлення

Fulkrum: ↑ 03.10.2026 10:47для мультизадачних тестів треба включати логіку
Звучит как сам себе навоображай, цифры где? Я не просто так спрашиваю, вот ты написал что 250к до двух раз лучше 7800x3d в многозадачности, без тестов, а ведь там не только важна чистая вичислительная мощь, а и работа с памятью, как скажутся высокие задержки core ultra, даст ли буст 3D кеш райзену, тема не раскрыта, занимаешься вангованием и выдумками, несерьёзно

Отправлено спустя 4 минуты 27 секунд:
Кстати выше тест winrar многопоточный, но 7800x3d дёргает 250к потому как если тестируется задача к примеру 32мб, он в 3d кеше крутит её, так и с многозадачностью как бы не вышло
yurius_r
Member

Повідомлення

Rex: ↑ 03.10.2026 10:04Чому у мене не сходиться загальна кількість ядер у процесорів, в яких відсутній bLLC, в стовбчику Total Cores?? :puzzle:
Або йдеш до школи вчити математику, або викочуєш чутки від "перевірених джерел" - в добі лише 24 години, все не встигнути B-)
alexeygalas
Member

Повідомлення

Rex: ↑ 03.10.2026 10:04Чому у мене не сходиться загальна кількість ядер у процесорів, в яких відсутній bLLC, в стовбчику Total Cores??
Таке буває, коли заповнюєш табличку в метро з телефону стоячи в дверях готовим до виходу на станції
Fulkrum
Member

Повідомлення

Lorichic: ↑ 03.10.2026 11:36Кстати выше тест winrar многопоточный, но 7800x3d дёргает 250к
Тест продуктивності WinRAR не залучає всі ядра процесора на 100%, оскільки алгоритм стиснення RAR має математичні залежності: кожен блок даних спирається на попередній, що обмежує можливості розподілу навантаження між великою кількістю потоків. :facepalm:
Продовжуй далі натягувати сову на глобус. Факти від цього не зміняться.
AlexWest
Member

Повідомлення

Sanьka: ↑ 02.10.2026 15:18
alexeygalas: ↑ 02.10.2026 13:27двома обчислювальними кристалами, які зможуть запропонувати вдвічі більше ядер і кешу bLLC.
Sanьka: ↑ 02.10.2026 11:46Відкрив в табличку в надії побачити 12р ядер.
Нафіга мені двокристальні тормоза з міжкристальними затримками?
Таке у АМД є ще з часів 3000 рузенів.
Мені цікавий процесор для ігор з 12 ядрами без костилів і переплати за 100500 недоядер.
У АМД таки хоча б очікується 12ядерні ссх, я очікував від синіх якогось ігрового конкурента.
В Інтел продуктивні ядра завжди були потужніші, ніж у AMD. Тобто, ті 8 можуть і зрівнятися з їхніми 12. Плюс різниця в кеші, архітектурі та інших дрібних нюансах. Тому рано панікувати. Я більше переживав би за сирість нової платформи.
Fulkrum
Member

Повідомлення

Lorichic: ↑ 02.10.2026 18:48зайди в BF6 и сравни со своим ;)
А чого це "твій" проц так просаджується у 1% Low? 17% гірше це через те що БФ6 гарно паралелиться виходить і менше дропається у важких сценах на процах де більше ядер?
спойлер
Зображення
Sanьka
Member

Повідомлення

AlexWest: ↑ 03.10.2026 13:59В Інтел продуктивні ядра завжди були потужніші, ніж у AMD. Тобто, ті 8 можуть і зрівнятися з їхніми 12.
Тоді чому в іграх Інтел 8+дофіга зливає з тріском амдшним 8 з х3д?
Якщо у АМД буде 12Р на одному чіплеті +х3д, а у Інтел знову всього 8Р, то це злив синіх.
А Інтел ще грозився, що щось там за геймерів подумає, ага....головне щоб не продовжили традицію від'ємної продуктивності.
Lorichic
Member

Повідомлення

Fulkrum
Это не мой, а у тестера, игра динамичная если речь про мультиплеер, ещё от карты зависит
https://www.techspot.com/review/3043-ba ... benchmark/
Fulkrum: ↑ 03.10.2026 00:45знайшов 4 сінглкор додатків
На 95% загружен 7800x3d
спойлер
Screenshot_20261003-141522.png
фото из интернета

Отправлено спустя 28 минут 5 секунд:
Выходит что ты соскочил с темы, bf6 упоминался в контексте фпс/ватт, я свой результат засветил, ты только промямлил что у тебя на 25w больше, фпс при этом не указал, понимаю что 250к можно ужать до 75w, но каков при этом будет результат? То что в интернете есть, это больше сотки ватт
Fulkrum: ↑ 03.10.2026 14:34виходить і менше дропається у важких сценах на процах де більше ядер?
Выходит что 9800x3d не замечаешь на картинке
AlexWest
Member

Повідомлення

Sanьka: ↑ 03.10.2026 14:52
AlexWest: ↑ 03.10.2026 13:59В Інтел продуктивні ядра завжди були потужніші, ніж у AMD. Тобто, ті 8 можуть і зрівнятися з їхніми 12.
Тоді чому в іграх Інтел 8+дофіга зливає з тріском амдшним 8 з х3д?
Якщо у АМД буде 12Р на одному чіплеті +х3д, а у Інтел знову всього 8Р, то це злив синіх.
А Інтел ще грозився, що щось там за геймерів подумає, ага....головне щоб не продовжили традицію від'ємної продуктивності.
Бо в Інтел нема X3D. Це ж логічно. Зрівнюйте їхні проци без суперкешу. Там ± паритет. А якщо й не дотягнуться до АМД, то зроблять дешевшими, ніж в АМД. Не нам же ж з вами вчити їх вести бізнес.
Fulkrum
Member

Повідомлення

Lorichic: ↑ 03.10.2026 15:27На 95% загружен 7800x3d
а у мене 60-70% з дропами до 40%. Саме те про що я тобі й писав. Такий от алгоритм у Вінрара, не паралелиться більше ніж на певну кількість ядер.
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Lorichic: ↑ 03.10.2026 15:27Выходит что ты соскочил с темы, bf6
у мене нема БФ6, сорян. Я тобі кинув вже течпаверап. Якщо мало нагугли тести від харвар анбоксд, геймерс нексус і інших визнаних оглядачів. Там всюди одна й та сама картина - 20-30 вт різниці в іграх. І це з однаковими умовами тестування і зачасту спеціальним пристроєм для зняття показників напряму з контактів на материнках, а не у якихось софтварних тулах де похибка може бути у десятки відсотків. Ніякими більше 100 Вт ніде й не пахне. Сама прожерлива гра у мене це КБ2077. Там теж 100 ватт немає з повними лучами. Десь 80-90 тіліпається.
Ще раз кину на всяк випадок:
спойлер
Зображення
Lorichic: ↑ 03.10.2026 15:27Выходит что 9800x3d не замечаешь на картинке
помічаю. Значить щось пофіксили. Жаль тільки 9800х3д все одно повільніший у продуктивності і дорожчий в два рази.
Lorichic: ↑ 03.10.2026 15:27 250к можно ужать до 75w
хто таким займатися тільки буде якщо там 160 Вт тільки може у сайнбенчі буває, і кулєр за 30 євро навіть під стрес тестом тримає температуру на рівні 70С.
valera60
Member

Повідомлення

Denvys5
l-m
Rex
спойлер
Маркировка BFC в названии процессоров указывает именно на наличие Big Last Level Cache. Добавление или отключение этого огромного кэша меняет энергопотребление и теплораспределение внутри процессора, из-за чего Intel вынуждена менять конфигурацию активных ядер (P, E и LP-E) для каждого конкретного SKU
Lorichic
Member

Повідомлення

Fulkrum
Не заладился как то диалог, хронология:
Lorichic: ↑ 02.10.2026 18:48мне например сечас важнее не фпс\долар, а фпс\ватт в связи с возобновившимися отключениями, зайди в BF6 и сравни со своим
Fulkrum: ↑ 02.10.2026 19:52Ого, мій на 25 вт більше жере
А через сутки оказывается
Fulkrum: ↑ 03.10.2026 20:15у мене нема БФ6, сорян
Ты где намерял +25w?

Отправлено спустя 2 минуты 19 секунд:
Fulkrum: ↑ 03.10.2026 20:15Значить щось пофіксили. Жаль тільки 9800х3д
Он изначально был лучший в батле, это core ultra пофиксили выпустив plus, первое поколение там печально выглядит
Відповісти