Новини
Останні статті і огляди
Розкрито особливості чипів AMD Ryzen Z3 для портативних ігрових систем
-
Rabbitultra
Member
Виробники портативок в інтерв'ю сказали що вони всі на нинішньому ринку мертві через ціни. Ну, побачимо що буде, але я трохи скептичний. Не будуть люди масово брати портативку за 2к, це надто дорого
-
Shepard1985
Member
Якщо приріст буде хоча б на 50%, то це прогрес. Але з того, що я побачив, навряд там буде більше FPS на виході!
-
phobosse
Member
І хто цей хлам на rdna3.5 купить, враховуючи нові ціни на пам'ять ?
-
unique-neon
Member
Не спеціаліст в залізі, але і на rdna 4 fsr4 явно віджирає частину ресурсу, так як кадрів вдвічі більше не стає все-такиScoffer: ↑ 02.10.2026 12:37Я так і написав, апнули алу. В рдна4 Matrix Cores це окремі виділені блоки, а не частина алу. В 4ме FSR 4 працюватиме на алу і віджиратиме ігрову продуктивність на свою роботу, окрім того що це просто не ефективно.
-
Shepard1985
Member
Але як можна було обрізати графічний чіп, який на Z2 extreme ні..ера не тягне?!
Мені здається, що це щось окремо робиться саме для Стім Дека 2, адже у порівнянні зі Стім Деком 1 напевно тут буде приріст у 70%, але від Z2 extreme це буде слабше, або на рівні. Єдиний мабуть тут плюс - це енергоефективність. І той факт, що тут вказано 15-25 W, то мені здається це ще одне підтвердження тому, що це готують для Valve. Ну а якщо я помиляюсь, то це насправді дуже сумно.
Мені здається, що це щось окремо робиться саме для Стім Дека 2, адже у порівнянні зі Стім Деком 1 напевно тут буде приріст у 70%, але від Z2 extreme це буде слабше, або на рівні. Єдиний мабуть тут плюс - це енергоефективність. І той факт, що тут вказано 15-25 W, то мені здається це ще одне підтвердження тому, що це готують для Valve. Ну а якщо я помиляюсь, то це насправді дуже сумно.
-
waryag
Member
Цікаво, чим АМД не влаштовувала нативна РДНА4?
Хай навіть десь програла би в енергоефективності, зате виграла би в швидкості виходу готового продукту, не відволікала би інженерів на застаріле проміжне покоління, яке ще й треба підтримувати, зекономила би гроші і т.п.
Відправлено через 15 хвилин 47 секунд:
Хай навіть десь програла би в енергоефективності, зате виграла би в швидкості виходу готового продукту, не відволікала би інженерів на застаріле проміжне покоління, яке ще й треба підтримувати, зекономила би гроші і т.п.
Відправлено через 15 хвилин 47 секунд:
Shepard1985: ↑ 02.10.2026 18:37Якщо приріст буде хоча б на 50%, то це прогрес. Але з того, що я побачив, навряд там буде більше FPS на виході!
Порівнюйте з мідлом, а не дорогим топом, і все буде добре.Shepard1985: ↑ 03.10.2026 00:02Але як можна було обрізати графічний чіп, який на Z2 extreme ні..ера не тягне?!
-
Shepard1985
Member
А що є мідлом, що є топом?waryag: ↑ 03.10.2026 15:40 Цікаво, чим АМД не влаштовувала нативна РДНА4?
Відправлено через 15 хвилин 47 секунд:Shepard1985: ↑ 02.10.2026 18:37Якщо приріст буде хоча б на 50%, то це прогрес. Але з того, що я побачив, навряд там буде більше FPS на виході!Порівнюйте з мідлом, а не дорогим топом, і все буде добре.Shepard1985: ↑ 03.10.2026 00:02Але як можна було обрізати графічний чіп, який на Z2 extreme ні..ера не тягне?!
-
Scoffer
Member
У амд політика партії така. В apu ще з самих перших apu принципово не ставлять останню актуальну графіку. Мабуть сильно сцяться конкуренції з молодшими дискреткамиwaryag: ↑ 03.10.2026 15:40Цікаво, чим АМД не влаштовувала нативна РДНА4?
-
Аціо
Member
Якщо зібрати до купи усі перемінні на ринку, проаналізувати та ретельно розглянути усі супутні,Scoffer: ↑ 03.10.2026 20:16У амд політика партії така. В apu ще з самих перших apu принципово не ставлять останню актуальну графіку. Мабуть сильно сцяться конкуренції з молодшими дискреткамиwaryag: ↑ 03.10.2026 15:40Цікаво, чим АМД не влаштовувала нативна РДНА4?![]()
то стане на 99.99% зрозуміло що АМД залізобетонно не хоче конкурувати з Нвідією,
саме тому вони роблять все щоб не заважати куртці, та створюють ідеальні для нього умови.
Фактично АМД не конкурент а партнер та союзник Нвідії, інакше так АМД би домінувала у ноутбуках та лоу, мідл, хай мідл сегментах, але цього не буде саме тому що Ліза та куртка рідня.
А якби було інакше так АМД би робила топ графіку у АПУ, допрацювала відповідь на DLSS5 та FSR,
це б взагалі оверкілл був би для Нвідії - уявіть куртка запустив технологію яка 5090 зробила рівною по швидкодії 9070хт, сам себе закопав фактично, догрався. Але ні відповідь буде у 2028-2029 роках на нових відеокартах, коли воно вже буде не актуально, а Нвідія запилить х3 х4 швидкодії її аналог.
АМД ніколи не втратить момент - втратити момент, як казав Стіві.
Я лише додам - Ліза завжди змусить АМД втратити момент всупереч вигоди самої АМД та на користь любого вуйки куртки Нвідії.
-
waryag
Member
А може просто не встигають, і це всіх влаштовує. Хоча яка там конкуренція, система з дискреткою при рівній продуктивності дешевша. (консолі виносимо за лапки)Scoffer: ↑ 03.10.2026 20:16У амд політика партії така. В apu ще з самих перших apu принципово не ставлять останню актуальну графіку. Мабуть сильно сцяться конкуренції з молодшими дискретками
Відправлено через 38 секунд:
Меці було б цікаво почути внутрішню аргументацію )Аціо: ↑ 04.10.2026 04:16 Я лише додам - Ліза завжди змусить АМД втратити момент всупереч вигоди самої АМД та на користь любого вуйки куртки Нвідії.