Новини
Останні статті і огляди
Пам’ять GDDR7 на відеокартах GeForce RTX 5070 Ti тепер можна розігнати з 28 Гбіт/с до 39 Гбіт/с, але приріст продуктивності мізерний
-
yariksom
Member
Предлагаю обсудить Пам’ять GDDR7 на відеокартах GeForce RTX 5070 Ti тепер можна розігнати з 28 Гбіт/с до 39 Гбіт/с, але приріст продуктивності мізерний
Розгін заради розгону получився та й ресурс картизменшується, зараз більше користі від андервольту получається.
Розгін заради розгону получився та й ресурс картизменшується, зараз більше користі від андервольту получається.
-
dext
Member
Це значить, що ядро 5070 Ti не насичує VRAM в іграх в достатній мірі, варто було протестувати на LLM.
Загалом це максимально ризикована ідея розганяти зараз DRAM/VRAM, особливо GDDR7
Загалом це максимально ризикована ідея розганяти зараз DRAM/VRAM, особливо GDDR7
-
StingerYar
HWBOT OC Team
От всім і чудова демонстрація, що шина не просто так каструється

-
alex_sul
Advanced Member
Ну а що дивного то? Розгін vram вже років 10 нічо вагомого не дає! Це дисципліна стала виключно для бенчерів які змагаються.
Розгін же ядра від карти до карти може дати великий приріст: моя arc b580 при розгоні до 3250 (плюс 10% рівно) піднімає фепес у сталкері з 62 нативних на ультрах до 70 рівно. А це 13% плюсу!
Тож не витрачайте час на vram - ганяйте ядро!
Розгін же ядра від карти до карти може дати великий приріст: моя arc b580 при розгоні до 3250 (плюс 10% рівно) піднімає фепес у сталкері з 62 нативних на ультрах до 70 рівно. А це 13% плюсу!
Тож не витрачайте час на vram - ганяйте ядро!
-
gregory_amd
Member
какие llm вы собрались тестировать на 16 жлобобайтах то...dext: ↑ 01.10.2026 09:16 Це значить, що ядро 5070 Ti не насичує VRAM в іграх в достатній мірі, варто було протестувати на LLM.
в целом я полностью согласен с вашим утверждением, но к 5070 оно не применимо конкретно)
-
Nekros
Member
Дивно що нема поліпшення продуктивності, адже це підйом пропускної здатності з 900гб/с до 1200гб/с.
Тоді навіщо там взагалі gddr7, могли б і gddr6 у 600гб/с обійтись раз різниці нема
Тоді навіщо там взагалі gddr7, могли б і gddr6 у 600гб/с обійтись раз різниці нема
-
dext
Member
Gemma4-12B/26B-A4B, Qwen3.5-9B/Qwen3.6-35B-A3B, NemotronCascade-30B-A3B - вони всі нормально працюють на 16GB навіть на AMD, приріст від розгону VRAM може бути суттєвимgregory_amd: ↑ 01.10.2026 09:20 какие llm вы собрались тестировать на 16 жлобобайтах то...
в целом я полностью согласен с вашим утверждением, но к 5070 оно не применимо конкретно)
Востаннє редагувалось 01.10.2026 09:30 користувачем dext, всього редагувалось 1 раз.
-
Zill0
Member
та хоч би openai/whisper-large-v3. Норм моделька для розпiзнавання запису робочих дзвiнкiв. Приблизно 11 гiг споживаєgregory_amd: ↑ 01.10.2026 09:20 какие llm вы собрались тестировать на 16 жлобобайтах то...
-
OleksandrV
Junior
Часто чую таку думку на форумах, але не находжу підтвердження. Наскільки я розумію при підняті частот на відеопам'яті вольтаж не підіймається, тобто немає підвищення одного з основних факторів деградації чипа. Другий такий фактор це температура, але зі свого досвіду: на 5070 після розгону пам'яті на 2000Мгц температура збільшилася з 64 до 66. Тобто тут теж я ризиків не бачу. Може я упускаю якийсь нюанс?dext: ↑ 01.10.2026 09:16 Загалом це максимально ризикована ідея розганяти зараз DRAM/VRAM, особливо GDDR7
-
yariksom
Member
Мудрі АМД так і поступилиNekros: ↑ 01.10.2026 09:20Тоді навіщо там взагалі gddr7, могли б і gddr6 у 600гб/с обійтись раз різниці нема
-
Yaroslav308
Member
Ну люди втискають навіть qwen3.8 27b, звичайно, лоботомовану до 3 біт. Та і карта може бути не одна, декілька 5060 ti досить популярний варіант.gregory_amd: ↑ 01.10.2026 09:20 какие llm вы собрались тестировать на 16 жлобобайтах то...
-
WWQ
Member
Тестил эту ерунду... там такое впечатление что примерно после значения 2500-2800 включается какая то защита и прироста просто нет... та и нагрев не растет, что странно, короче кукуруза одним словом...
-
leif
Member
навіть не пробував цю фігню, одразу здалось сумнівною ідеєю і так воно і виявилось на практиці.
а от +3000 в АБ юзаю з липня 2025го (тобто отримую 34гбіт/с), приріст якийсь там є, температури пам'яті абсолютно норм, не бачу сенсу від цього відмовлятись.
а от +3000 в АБ юзаю з липня 2025го (тобто отримую 34гбіт/с), приріст якийсь там є, температури пам'яті абсолютно норм, не бачу сенсу від цього відмовлятись.
-
Filabatya
Member
Скільки градусів, стільки і фпс дає пам'ять +3к, йой най буде 
-
Tyler
Member
Розгін пам'яті дає пропускну здатність, яка критично важлива для швидкості роботи Ші'шок, те шо в іграх і софті прирісту майже нема це я так давно ясно
-
Robostyle
Member
Все чтоль забыли что gddr нормально так ослабляет тайминги по мере роста частоты.
И сами рекорды - чистый разгон 300 МГц, попутали в новостях частоту, эффективную и ГТ/с
Думаю то же самое было даже во времена gddr5, просто инструментов не было и интереса тестить первые ранние 1-1,5 ГГц чипы на 2-2,5ГГц
И сами рекорды - чистый разгон 300 МГц, попутали в новостях частоту, эффективную и ГТ/с
Думаю то же самое было даже во времена gddr5, просто инструментов не было и интереса тестить первые ранние 1-1,5 ГГц чипы на 2-2,5ГГц
-
yurius_r
Member
Якесь дивне порівняння в новині - лише відносно +3000 розгону. Щоб зрозуміти чи є там вузькі місця у карти із коробки треба із стоком порівнювати. Та й навіть якщо пам'ять не вузьке місце тут, не факт що вона не вузьке місце в інших моделях. Тож як на мене всі ці питання "а нафіга" по перше задані зарано, а по друге хтось поплутав форум
-
Kapycta1_2_3
Junior
там із повишеням частоти зростають і таймінги, у самому драйвері зашита таблиця, можливо ще контроллер памяті переключається у інші режими, хотя це не доказано, а лиш теорія, в стоці він із 1/16 працює, можеш пошукати способи разгона кольцевої шини від цього більше сенсуWWQ: ↑ 01.10.2026 11:12 Тестил эту ерунду... там такое впечатление что примерно после значения 2500-2800 включается какая то защита и прироста просто нет... та и нагрев не растет, что странно, короче кукуруза одним словом...
-
Ray2000gt
Advanced Member
Можливо страпи змінюються, або режим роботи КП. Тому й приросту немає.
Коли майнили ефір, цю тему копали досить глибоко.
Коли майнили ефір, цю тему копали досить глибоко.