OpenAI представила тарифний план ChatGPT Pro за $500

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

1234waltz
Корпорації готові платити х2 чи навіть х3 грошей іншій корпорації, лишень щоб не платити співробітникам.
clickw0w
Member

Повідомлення

1234waltz: ↑ 30.09.2026 11:20
clickw0w: ↑ 30.09.2026 10:20 Для корпоратов токены уже давно выходят дороже аналогового джуна-разработчика. И это правильно. Пусть трезвеют все.
Недостатньо, треба щоб воно коштувало хочаб разів в 50 дорожче. Навіть олігофрени з Убера нічого не зрозуміли і продовжили заливати бюджети. І це при тому, що їх додаток це огидний шмат фекалій, які майже не мінявся за останні роки три, а всі мінорні зміни приносили тільки гіршу якість роботи.

Новина перша з 2025 року.
Компанія Uber вичерпала свій річний бюджет на використання інструментів програмування зі штучним інтелектом (зокрема Claude Code) усього за 4 місяці через надто активне споживання токенів інженерами.
Новина друга з 2026 року.
Близько 70% коду Uber вже генерується нейромережами.
Да, тренд хороший, но мало. Шизы вон минусуют всё равно, больно им жить в мире, где за ассистента их деградировавшему мозгу придётся платить. Причём, скорее всего, платить значительную часть всего заработанного.
Dilfin
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:35 1234waltz
Корпорації готові платити х2 чи навіть х3 грошей іншій корпорації, лишень щоб не платити співробітникам.
У корпоратів зараз манія, перевести все на автоматику, щоб виключити живих людей і вони змагаються хто це зробить швидше, а чи краще це, чи дорожче, їм все одно.
Georgin
Member

Повідомлення

Dilfin: ↑ 30.09.2026 11:57
dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:35 1234waltz
У корпоратів зараз манія, перевести все на автоматику, щоб виключити живих людей і вони змагаються хто це зробить швидше, а чи краще це, чи дорожче, їм все одно.
Це рівно до моменту, коли буде черговий фінансовий звіт, після якого біля домівок кервіної ланки з'являться мажоритарні акціонери зі страпонами :)
dead_rat
Member

Повідомлення

Georgin: ↑ 30.09.2026 12:08
Це рівно до моменту, коли буде черговий фінансовий звіт, після якого біля домівок кервіної ланки з'являться мажоритарні акціонери зі страпонами :)
Звіт виходить щокварталу, в ньому в сумі вже списано трильйонні витрати, де акціонери?
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, та звіти поки з баблом, бо туди вписують кредити, страховки та не вписують будівництво нової інфраструктури. Акціонери поки надіються, що проканає - люди зазвичай чекають до останнього.
leif
Member

Повідомлення

інтенсивність бриття тих, хто заробляє з використанням ШІ найбільше (або думає що заробляє такі теж є), продовжується. це цілком очікувано :kbd:

в той же час:
OpenAI представила GPT-6.1 Sol: майже рівень Astra за 20% ціни

За даними OpenAI, GPT-6.1 Sol також отримала суттєве зниження вартості кешованих вхідних даних. Для API ціна становить $2 за 1 млн вхідних токенів, $0,10 за 1 млн кешованих токенів і $10 за 1 млн вихідних. Таким чином, кешований вхід коштує лише 5% від звичайного, що особливо важливо для агентів, які багаторазово працюють з одним і тим самим контекстом.
я ще не встиг потестити, але звучить досить багатообіцяюче. цікаво спробувати і подивитись, як швидко IRL закінчаться токени і наскільки справді вона краща за попередників.
Georgin
Member

Повідомлення

dead_rat
Вірять у світле майбутнє як і ми :)
pelia
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:05 pelia
Ага, потім мені приносять навайбкожену аппку з трьома табличками і двома діаграммами, а внутрі 500 000 строк якогось коду :laugh:

А ще генії, котрі замість однієї сторінки тексту шлють мені 50 сторінок RFC аі слопу :mad:
Ну це вже особливі люди, у яких немає голови це сформулювати. Хоча, я був присутній на проекті, який не вайбкодився, бо вайбкод був заборонений, в якому по факту 3 таблички і 2 діаграми, а всередині коду ще більше, який ще й ламається постійно і 100500 лінт рулів і стільки ж безтолкових тестів. Проект був перенесений з .нет і ангуляра на некст :rotate:
Shepard1985
Member

Повідомлення

Абсолютно нікчемний ШІ. 100 пудів, що більшість тих, хто долучилися до створення, розробки цього ШІ - це якісь євреї. Так брехати, як бреше Chatgpt, ну це просто жесть.
Помиляється дуже часто і робить вигляд, що це норм.
Rucha
Member

Повідомлення

Shepard1985: ↑ 30.09.2026 16:16 якісь євреї.

Я так розумію, пан чистої арійської раси?
rizakrko
Member

Повідомлення

Shepard1985
Достатньо невеличкого дослідження, щоб зрозуміти, що поточні ШІ моделі не "брешуть". Як і не "кажуть правду". Вони видають найбільш ймовірний наступний токен, на цьому і усе. Поняття правди чи брехні до цього інструменту не застосовні.
Shepard1985
Member

Повідомлення

Rucha: ↑ 30.09.2026 16:18
Shepard1985: ↑ 30.09.2026 16:16 якісь євреї.

Так, арійської. А вам подобається те, що сьогодні вчиняють євреї? Особисто мені не подобається, що роблять путін, трамп, віткофф, кушнер, нетаньяху, лавров...
Коли в їхніх діях щось зміниться, я теж зміню свою думку щодо них.
maksim2020
Member

Повідомлення

rizakrko
Ну як не застосовні. Он, цукер вигнав видатного математика й замість нього узяв якогось шниря зі стартапа, який буквально експлуатує найнятих індусів/філіпінців для веріфікації видачі ЛЛМок - робить т.з. RLHF. Вони й вирішують, де правда, а де брехня.
Shepard1985
Member

Повідомлення

rizakrko: ↑ 30.09.2026 17:47 Shepard1985
Достатньо невеличкого дослідження, щоб зрозуміти, що поточні ШІ моделі не "брешуть". Як і не "кажуть правду". Вони видають найбільш ймовірний наступний токен, на цьому і усе. Поняття правди чи брехні до цього інструменту не застосовні.
Але ж це не просто інструмент. Інструмент це лопата, молоток... Цей "інструмент" начебто має здібності навчатися, вдосконалюватись...
dead_rat
Member

Повідомлення

Shepard1985: ↑ 30.09.2026 19:14
Rucha: ↑ 30.09.2026 16:18
Так, арійської. А вам подобається те, що сьогодні вчиняють євреї? Особисто мені не подобається, що роблять путін, трамп, віткофф, кушнер, нетаньяху, лавров...
Але ж перелічені люди - не євреї, де логіка?
Ну ок, нетаньяху єврей
tablestikus
Member

Повідомлення

GetOutTheWay: ↑ 30.09.2026 10:43 цікаво, цієї 500$ підписки вистачить вайб-хакерам для спокійного пролізання в інфраструктуру?
ні, вони нагрібають десятки підписок і намагаються їх менеджити щоб було більше токенів і провайдери токенів їх не спалили і не забанили
Shepard1985
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 30.09.2026 19:28
Shepard1985: ↑ 30.09.2026 19:14

Ну ок, нетаньяху єврей
Я перепрошую, але це не люди. Ну я не хотів застосовувати слово на літеру ж., тому і назвав їх культурно. Вони всі однієї крові.
Востаннє редагувалось 30.09.2026 19:47 користувачем Shepard1985, всього редагувалось 1 раз.
tablestikus
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:05 А ще генії, котрі замість однієї сторінки тексту шлють мені 50 сторінок RFC аі слопу :mad:
Який повнгістю не читабельний.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:15 S0N1C
Вони будуть акумулювати слоп чи резонувати з ним :super:
Валити гріндкор!

Відправлено через 5 хвилин 55 секунд:
Всі досі ссуться виходити, бо "а вдруг таки вистрилить?"

Відправлено через 9 хвилин 54 секунди:
Shepard1985: ↑ 30.09.2026 19:46
dead_rat: ↑ 30.09.2026 19:28
Ну ок, нетаньяху єврей
Я перепрошую, але це не люди. Ну я не хотів застосовувати слово на літеру ж., тому і назвав їх культурно. Вони всі однієї крові.
Не твоє - ось і бісишся.
Shepard1985
Member

Повідомлення

tablestikus: ↑ 30.09.2026 20:04
dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:05 А ще генії, котрі замість однієї сторінки тексту шлють мені 50 сторінок RFC аі слопу :mad:
Який повнгістю не читабельний.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:15 S0N1C
Вони будуть акумулювати слоп чи резонувати з ним :super:
Валити гріндкор!

Відправлено через 5 хвилин 55 секунд:

Всі досі ссуться виходити, бо "а вдруг таки вистрилить?"

Відправлено через 9 хвилин 54 секунди:
Shepard1985: ↑ 30.09.2026 19:46

Не твоє - ось і бісишся.
Мені чуже не треба, на відміну від мешканців Йорданської долини. Ті готові і матір рідну продати...
Відповісти