Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
FarCry
Member

Повідомлення

kairo
Побачив фотки, тепер все зрозумів. Крутяк. :super:
Сам колись давно хотів зібрати кастомний луп. Але це така сpака, коли треба щось замінити... та ще й добру 1000$ зверху накинути треба.
Потім геморой перепродати компоненти, бо як правило старіші покоління на воді вже нікому не потрібні. А ще я після модифікацій відеокарти довго й нудно повертав їй стоковий вигляд з "пломбами", щоб в гарантії не відмовили. З тих пір більше не чіпав цю тему. Залишився на повітрі. Тільки один раз на рік компрессором видуваю.
kairo
Member

Повідомлення

FarCry: ↑ 28.09.2026 23:59 kairo
Побачив фотки, тепер все зрозумів. Крутяк. :super:
Сам колись давно хотів зібрати кастомний луп. Але це така сpака, коли треба щось замінити... та ще й добру 1000$ зверху накинути треба.
Потім геморой перепродати компоненти, бо як правило старіші покоління на воді вже нікому не потрібні. А ще я після модифікацій відеокарти довго й нудно повертав їй стоковий вигляд з "пломбами", щоб в гарантії не відмовили. З тих пір більше не чіпав цю тему. Залишився на повітрі. Тільки один раз на рік компрессором видуваю.
Це як тюнінг спортивних авто, тут кайф в процесі планування кастому, потім збору і тестуванню. Ну й приємно дивитись, коли в тебе температури компонентів ~50 градусів при 600-800 обертів. На рахунок перепродажу, все продається, як звичайні комплектухи, хіба якщо брати карту відразу на воді, то буде важко продати. Як на мене, простіше взяти звичайну і пересадити на воду. На рахунок повернення "товарного вигляду", я свою 4090 вже раз 5 перезбирав, коли не міг вгадати із товщиною прокладок. В цей раз клав термоперехід та thermal putty, то в мене весь процес годину зайняв. Коли роки через два прийде час оновлювати систему, то візьму собі якусь 6080-6090 + водоблок до неї, а свою Гігу продам з пломбою повністю обслужену B-)
Melki
Member

Повідомлення

cAkeJJ: ↑ 28.09.2026 23:31І ще якби вистачало там місця на 30мм вентилі, я би поставив не думаючи або Т30 фантекси
эти Т30 заставили меня перейти на 20мм радиатор
kairo
Member

Повідомлення

З цією усією 12VHPWR істерією мені прийшла в голову ідея. Взяти термодатчик 2-пін, підключити до Квадро Аквакомп та прикріпити до роз'єму 12VHPWR . І налаштувати алярм в Аквас'ют по температурі. Ціна рішення 200 грн. :shuffle:
Blinkin
Junior

Повідомлення

Привіт)
Маю проц 9800Х3Д та 5090 Palit Game Rock. Корпус - Fractal Design Define 7 XL Dark. Хочу все ставити на воду (і проц і відюху), робити все буду сам, замовив вже все з аліка. В чому питання: 2 радіатори 420х45, один наверх, один спереду. Питання по передньому - хочу прикручувати його до корпусу бокса, потім до нього прикручувати радіатори, які будуть на вдув працювати (тобто тягнути з радіатора/ззовні повітря), а не на видув. На скільки це менш ефективніше від видуву?
Теоретично можу прикрутити до корпусу вентилятори, а вже на них повісити радіатор, тоді вентилятори будуть брати холодне повітря ззовні, продувати через радіатор - профіт. Але мене лякає те, що радіатор, який вагою більше 1 кг. буде висіти по суті на вентиляторах, на скільки це ок?
Melki
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 29.09.2026 11:45Взяти термодатчик 2-пін, підключити до Квадро Аквакомп та прикріпити до роз'єму 12VHPWR . І налаштувати алярм в Аквас'ют по температурі. Ціна рішення 200 грн.
эээ, не забирай хлеб у Ноктуа и Дербауэра
Blinkin: ↑ 29.09.2026 20:12питання: 2 радіатори 420х45
сначала их туда прикрути, потом приходи с вопросами
Blinkin: ↑ 29.09.2026 20:12радіатор, який вагою більше 1 кг. буде висіти по суті на вентиляторах, на скільки це ок?
нинасколько - ты так не прикрутишь
спойлер
вообще можно, но оглядываясь на весь твой текст я сильно сомневаюсь что ты знаешь как
kairo
Member

Повідомлення

Blinkin: ↑ 29.09.2026 20:12Привіт)
Маю проц 9800Х3Д та 5090 Palit Game Rock. Корпус - Fractal Design Define 7 XL Dark. Хочу все ставити на воду (і проц і відюху), робити все буду сам, замовив вже все з аліка. В чому питання: 2 радіатори 420х45, один наверх, один спереду. Питання по передньому - хочу прикручувати його до корпусу бокса, потім до нього прикручувати радіатори, які будуть на вдув працювати (тобто тягнути з радіатора/ззовні повітря), а не на видув. На скільки це менш ефективніше від видуву?
Теоретично можу прикрутити до корпусу вентилятори, а вже на них повісити радіатор, тоді вентилятори будуть брати холодне повітря ззовні, продувати через радіатор - профіт. Але мене лякає те, що радіатор, який вагою більше 1 кг. буде висіти по суті на вентиляторах, на скільки це ок?
Ось приклад встановлення радіаторів в твій корпус(480+360):
спойлер
Зображення
В твоєму корпусі найоптимальніше буде фасад на вдув, топ на видув. І ще один задній вентилятор на видув. Чи встане все і не буде проблем, тут тільки збірка покаже.

Які хоч комплектуючі води?
Blinkin
Junior

Повідомлення

kairo: ↑ 29.09.2026 22:44
Blinkin: ↑ 29.09.2026 20:12Привіт)
Ось приклад встановлення радіаторів в твій корпус(480+360):
спойлер
Зображення
В твоєму корпусі найоптимальніше буде фасад на вдув, топ на видув. І ще один задній вентилятор на видув. Чи встане все і не буде проблем, тут тільки збірка покаже.

Які хоч комплектуючі води?
дякую, зрозумів
радіатори Alphacool, водоблок відюхи - також, водоблок проца Alphacool Core 1 Aurora, Aqua Computer ULTITUBE D5 150 PRO з помпою D5 PWM

Відправлено через 1 хвилину :
Melki: ↑ 29.09.2026 21:21
Blinkin: ↑ 29.09.2026 20:12питання: 2 радіатори 420х45
сначала их туда прикрути, потом приходи с вопросами
в чому проблема їх туди прикрутити? о_О
Melki
Member

Повідомлення

Blinkin: ↑ 29.09.2026 23:09в чому проблема їх туди прикрутити?
в их размерах - они туда не станут
Відповісти