З’явилися детальні тести продуктивності The Witcher 3: Wild Hunt Remastered

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Mozdev
Member

Повідомлення

penetrator: ↑ 29.09.2026 20:40 Ремастернули так ремастернули.
3440х1440, все на макс, без РТ, без ДЛСС - 50-60 фпс на 9800х3д и 5080 :lol:

Самый главный вопрос - можно ли еще как то играть в легаси версию или хотя бы некстген патч?
Так легасі версія доступна в гог Witcher 3 GOTY Classic.(4.02 або 4.04 щось таке)
penetrator
Member

Повідомлення

Mozdev: ↑ 29.09.2026 20:55

Самый главный вопрос - можно ли еще как то играть в легаси версию или хотя бы некстген патч?
Так легасі версія доступна в гог Witcher 3 GOTY Classic.(4.02 або 4.04 щось таке)
Это не легаси, это некстген.

Короче нашел в настройках:
Manage installation -> Configure... -> снять галку с Auto updates и выбрать версию.

Но раньше некстгена никак :(
Enjthesilence
Member

Повідомлення

bombeybox: ↑ 29.09.2026 20:53
S0N1C: ↑ 29.09.2026 20:42шось усі три скріни виглядають якось не дуже
В грі зараз поламана Гамма + скріни зробив в HDR, а треба було вимкнути тоді, бо кольори зникли :gigi:
Enjthesilence: ↑ 29.09.2026 20:43якщо буде змога
Може хтось заютубить то я скину, я просто не ставлю ці моди взагалі собі)
в легасі був непоганий результат з ним, а в ремастері пт як я розумію занадто сильно вбиває фпс, от і цікаво, що в цьому плані краще) хоча відверто кажучи, взагалі не тягне цей ремастер на 3є проходження. занадто багато часу гра потребує, а проектів в черзі і так дуже багато
Вкладення
1.jpg
2.jpg
erkins007
Member

Повідомлення

bombeybox: ↑ 29.09.2026 19:37Трасування шляху - справжній геймченджер в приміщеннях. Біда в тому, шо він криво працює назовні
Это если он сделан качественно, как в той же Индиане. Тут же это добавлено сбоку и походу вообще не тестировалось.

Хейрворкс кстати поломали полностью. То что с ним волосы у Геральта блестят как зеркало это ещё полбеды, но вот падение фпс с 75 до 50 с ним это позор.
Такое впечатление что cdpr этот ремейк вообще не тестили.
Zealoth
Member

Повідомлення

В стиме можно выбрать любую из трех версий - классическую 1.32, некстген патч 4.04 и ремастер 5.00б. Для этого нужно в библиотеке стима нажать свойства игры и выбрать вкладку "Версии и бета версии". Тут разрабам респект.
Востаннє редагувалось 29.09.2026 21:13 користувачем Zealoth, всього редагувалось 1 раз.
Mozdev
Member

Повідомлення

penetrator: ↑ 29.09.2026 21:00
Mozdev: ↑ 29.09.2026 20:55

Это не легаси, это некстген.

Короче нашел в настройках:
Manage installation -> Configure... -> снять галку с Auto updates и выбрать версию.

Но раньше некстгена никак :(
О точно, то некстген, але він був ок, доречі в клієнті ГОГ Галаксі можна обрати три варіанти, якщо зайти в налаштуваннях керування файлами-налаштувати, то там бета канал якшо вимкнено то автоматом ставить версію 5+ тобто ремастер, але якщо натиснути і обрати там є ще два варіанти Next-gen( версія 4.04b) або Classic (версія 1.32) тому панове видихайте все є.
bigmonstr666
Member

Повідомлення

оптимізацію під червоних не підвезли, слаба карта 9700хт вилітає при запуску :D :D такого прикола навіть GCS не дозволило собі) качаємо новий драйвер після безуспішної маніпуляції :facepalm: але це прикол, я думаю запуск WITCHER4 буде на рівні сталкер 2 якщо не веселіше :popcorn:
Polyaan
Member

Повідомлення

Zill0: ↑ 29.09.2026 10:53 До рiмейку готовий
спойлер
photo_2026-09-29_09-52-08.jpg
Продал почку кота и готов :super:
bigmonstr666
Member

Повідомлення

а плюс ці клоуни все ж таки видалили старі сейви... хоча обіцяли що такого не буде... :facepalm: :facepalm: :facepalm: слів немає
kairo
Member

Повідомлення

Може патчами підтягнуть, але виглядає цей ремастер, як шляпа. Некстген апдейт(4.0) був кривий косий і найкраще, що в ньому було, то це текстури з Нексус-мода, а тут ще й поломали купу всього. CDPR мало було хейту через сирий реліз СР2077, то вони вирішили нагадати. Я вже боюсь, який там Відьмак 4 вийде.
penetrator
Member

Повідомлення

bigmonstr666: ↑ 29.09.2026 22:16 а плюс ці клоуни все ж таки видалили старі сейви... хоча обіцяли що такого не буде... :facepalm: :facepalm: :facepalm: слів немає
У меня все сейвы на месте, включая оригинальные из 2015 года.
Scoffer
Member

Повідомлення

Мені теж не подобається ремайстер. Гаму викрутили, текстури замилили, і на тому впорались. Світло на рейтрейсінгу взагалі не в тему, ще більш штучне ніж без нього.
Зато баг багом поганяє.
Serg IX
Member

Повідомлення

Дааа, треба надложити знак длсс і фг бо так туго. Волоси жруть сильно а вигляда шо леска Зображення
Вкладення
Без имени.jpg
amfiton
Junior

Повідомлення

У брамі ось таке запостили
спойлер
🇺🇦🐺 «Відьмак 3» заговорив українською

Сьогодні «Відьмак 3: Дикий Гін» отримав довгоочікувану офіційну українську локалізацію.

Напередодні релізу менеджерка проєктів локалізації CD Projekt RED Ольга Сушицька звернулася до українських гравців із незвичним проханням: хоча б у перший день трохи стримати критику.
Причина проста — українське ігрове ком’юніті має високі вимоги до локалізацій. А переклад такого масштабу створювався в умовах відключень світла, холоду, російських обстрілів та особистих трагедій членів команди.

🎮 Сушицька окремо попросила не переходити на образи перекладачів, навіть якщо гравці знайдуть неточності чи не погодяться з окремими рішеннями.

Є тут і ще один важливий момент: реакція аудиторії — це сигнал для студій, чи варто надалі інвестувати в українські локалізації.

Тож помилки — помічаємо, конструктивну критику — залишаємо. Хто вже спробував, як вам переклад?) 🇺🇦🎮
Scoffer
Member

Повідомлення

Переклад дуже посередній. Там огріхи вже в меню починаються. Але добре що хоч такий є.
Ще б озвучку... Бо англійські голоси там трішки кринжуваті якісь.
bigmonstr666
Member

Повідомлення

окей, проблема з сейвами доволі рандомна, у когось її немає, у когось є, мені допомогло це рішення:
"в панель управления зайти - крупные значки - региональные стандарты - дополнительно - язык программ не поддерживающих Юникод кнопка изменить язык системы - в появившемся окне поставить галочку использовать Юникод для поддержки языка во всем мире - применить и перезагрузить комп."

у кого вінда11, то команда control intl.cpl відкриє регіональні параметри.
enkosxs
Member

Повідомлення

Serg IX: ↑ 29.09.2026 22:33 Дааа, треба надложити знак длсс і фг бо так туго. Волоси жруть сильно а вигляда шо леска Зображення
Включил я этот ХейирВоркс.... Ну такое, на любителя. Видно что оно как то не так работает.
спойлер
Зображення
Kassatka
Member

Повідомлення

Геральт: ↑ 29.09.2026 13:31Kassatka
І то навіть не 8к :D
Виправляю ситуацію і викладаю детальні тести у 8K тут: viewtopic.php?p=4191991#p4191991
Спеціально скачав з зеленого магазу чисто затестити фпсіки, бо грати такі WASD-ігри від третьої/першої особи я категорично не хочу і не вмію, можу лише стріми дивитися.
Якщо коротко, то
- на пресеті Ультра (без трасування променів) та в нативному 8K зі зглажуванням FXAA маю 53 фпс.
- Якщо накотити фреймген FSR та зниження затримки, то 80 фпс.
- На пресеті ТП (легке трасування) теж у нативному 8K зі зглажуванням FXAA та без фреймгену 24 фпс,
- а на пресеті ТП Ультра (важке трасування променів без трасування шляху) 19 фпс.
- Якщо врубити трасування шляху, то падає аж до 7 фпс.
- А якщо ще й NVidia HairWorks врубити, то довго завантажувало сейв, показуючи 3 фпс на екрані завантаження, а потім вилетіло, так і не показавши картинку гри.

Як висновок, якщо без усяких трасувань, то ще й доволі грабельно на RX 7900 XTX у нативному 8K. Лише трохи до так всіма бажаних 60 фпс не дотягує.
Podolyanin: ↑ 29.09.2026 16:39що аж очі вилазять і їжте ремастер :-/ , розчарований :(
Ну от від усіх цих трасувань променів а тим більше шляху дійсно очі вилазять, таке зашумлене і мерехтить. Ніби піском посипали, а він ще й рухається по поверхні. Нафіг воно треба, без трасування і картинка чиста, і продуктивність у рази більша. Бо ну в дуже низькій роздільній здатності мабуть ті всі промені розраховуються.
А от DLSS 5 так і проситься на ці очевидно штучні тіла/шкіру та обличчя накатити.

Відправлено через 10 хвилин 20 секунд:
Kassatka: ↑ 29.09.2026 13:14що в грі 11-річної давнини топова RTX 5090 ледве 60 фпс витягує на DLSS Performance. І це ще помітьте без DLSS 5. :rotate:
Тож гра навпаки ще і доволі чудово оптимізована. Раз на RX 7900 XTX у 8K в нативі на ультра-налаштуваннях лише трохи до 60 фпс не дотягнулася. Якщо без отих ваших горе-променів.
enkosxs
Member

Повідомлення

Zealoth: ↑ 29.09.2026 16:36
enkosxs: ↑ 29.09.2026 16:12 Интересно как потянеть моя старушка 3080 его в разрешении 3440х1440. Но ещё интереснее попробывать скок она выдаст при неофициальном MFG от нвидии.
При выключенных лучах(любых) и длсс на качество оно в Белом саду 5070 ти выдает 90-100 кадров. И картинка честно говоря довольно паршивая по освещению и цветокору. Пргресса по визуалу вообще не вижу.

Включенная трасировка сьедает 40+ кадров, трассировка пути 50+.

Без включенного рейтрейсинга освещение вообще поломано.
Ну вобщем потестил и я чуть. На RTX 3080 в разрешении 3440х1440 и запредельном+ качестве:

Без трассировки - 65+фпс
спойлер
Зображення
трассировка лучи(max) - 22+фпс
спойлер
Зображення
трассировка пути - 16+фпс
спойлер
Зображення
конечно картинка в статике в трасировке путей выглядит более естественно. Но это нихрена не означается что она выглядит более атмосфернее чем без трасировки. Обычный летний стирильный лес.
Відповісти