Найдешевший і7 4 ген який мені поки вдавалося знайти у ноуті за 800 грн

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hileeq
Junior

Повідомлення

Зображення
Не зміг пройти повз Retina 2013 року всього за 16 євро. Корпус трохи постраждав від молока, але після ретельного розбору, мийки та обслуговування маємо наступну живу конфігурацію:

Процесор: Core i7

ОЗП: 8 ГБ

Накопичувач: SSD 256 ГБ

Дисплей: Живий, але з розводами (але +- юзать під шось можна).

Батарея: На диво жива хоч вона мені і не потрібно, залишив лише тому що треба її довго виколупувать.

Клавіатура: працює, даже не хрустить!

Які є плани та що вже зроблено:
Донорство дисплея. Є ще одна така сама ретіна (вже третя в колекції!), але без дисплея, зате у топ-конфігурації: 16 ГБ ОЗП, 512 ГБ SSD і дискретна NVIDIA 750! План — перекинуть модуль LCD з цьої бідосі туда.
З того, що лишилося, хочу? зняти батарею (щоб не роздулася) і підняти віддалений доступ щоб макось була доступна у будь який момент. Чакрейн і тд щоб гратися із старими іос: джейли, даунгрейди і тд.

Є проблемка:
Чорний екран через удальонку. Коли відключаєш рідний шлейф дисплея, пристрій стартує, але через RDP/VNC бачу лише чорний екран. Підозрюю, що macOS/Windows у маках без підключеного фізичного монітора просто не ініціалізують графічний підсистема. Треба або підключати биту панельку шо виглядатиме убого, або є варіант пробувать якісь обманки які були популярні за часів майнінга, але не знаю чи у моїй ситуації це спрацює...

Є ще план через appleNVME-NVME адаптер який на аліку коштує 2 бакси і спробувати втулити туди повноцінну десктопну відяху (благо, інтегралці пофіг, а дискретки в цій платі немає).

Короче, насипайте цікавих ідей, як ще можна заюзати цей трупик у господарстві!
П.С. Варіанти типу «викинь цей хлам» не розглядаються принципово :)

Ну а якщо буде дуже цікаво то я відео залив сюда:
Востаннє редагувалось 29.09.2026 19:02 користувачем Hileeq, всього редагувалось 1 раз.
Shpoker
Member

Повідомлення

Hileeq: ↑ 29.09.2026 18:55Треба або підключати биту панельку шо виглядатиме убого, або є варіант пробувать якісь обманки які були популярні за часів майнінга, але не знаю чи у моїй ситуації це спрацює...
Сработает, у меня заглушки хдми через тайп-с докинг работали норм. (а вообще - графика не нужна, или гуглить в сторону виртуального дисплея (по линуксом я умею, а под маком небыло нужды))
А вот без батареи не запустится с огромной вероятностью
Востаннє редагувалось 29.09.2026 19:04 користувачем Shpoker, всього редагувалось 1 раз.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Поставить Windows 10 та и всё :)
Hileeq
Junior

Повідомлення

Shpoker: ↑ 29.09.2026 19:00
Hileeq: ↑ 29.09.2026 18:55Треба або підключати биту панельку шо виглядатиме убого, або є варіант пробувать якісь обманки які були популярні за часів майнінга, але не знаю чи у моїй ситуації це спрацює...
Сработает, у меня заглушки хдми через тайп-с докинг работали норм.
А вот без батареи не запустится с огромной вероятностью
Блин точно! Макам надо хотя б убитую батарею...

Відправлено через 55 секунд:
XXXshadyXXX: ↑ 29.09.2026 19:02 Поставить Windows 10 та и всё :)
Буду ставить 10ку когда приедет адаптер на народний НВМЕ, что б протестить с адаптером и дисккретной ГПУ :super:
Відповісти