Не зміг пройти повз Retina 2013 року всього за 16 євро. Корпус трохи постраждав від молока, але після ретельного розбору, мийки та обслуговування маємо наступну живу конфігурацію:
Процесор: Core i7
ОЗП: 8 ГБ
Накопичувач: SSD 256 ГБ
Дисплей: Живий, але з розводами (але +- юзать під шось можна).
Батарея: На диво жива хоч вона мені і не потрібно, залишив лише тому що треба її довго виколупувать.
Клавіатура: працює, даже не хрустить!
Які є плани та що вже зроблено:
Донорство дисплея. Є ще одна така сама ретіна (вже третя в колекції!), але без дисплея, зате у топ-конфігурації: 16 ГБ ОЗП, 512 ГБ SSD і дискретна NVIDIA 750! План — перекинуть модуль LCD з цьої бідосі туда.
З того, що лишилося, хочу? зняти батарею (щоб не роздулася) і підняти віддалений доступ щоб макось була доступна у будь який момент. Чакрейн і тд щоб гратися із старими іос: джейли, даунгрейди і тд.
Є проблемка:
Чорний екран через удальонку. Коли відключаєш рідний шлейф дисплея, пристрій стартує, але через RDP/VNC бачу лише чорний екран. Підозрюю, що macOS/Windows у маках без підключеного фізичного монітора просто не ініціалізують графічний підсистема. Треба або підключати биту панельку шо виглядатиме убого, або є варіант пробувать якісь обманки які були популярні за часів майнінга, але не знаю чи у моїй ситуації це спрацює...
Є ще план через appleNVME-NVME адаптер який на аліку коштує 2 бакси і спробувати втулити туди повноцінну десктопну відяху (благо, інтегралці пофіг, а дискретки в цій платі немає).
Короче, насипайте цікавих ідей, як ще можна заюзати цей трупик у господарстві!
П.С. Варіанти типу «викинь цей хлам» не розглядаються принципово
Ну а якщо буде дуже цікаво то я відео залив сюда: