Во какФахівці Державного університету Північної Кароліни (США) запропонували нову методику виготовлення комп'ютерної пам'яті, яка в перспективі може прийти на зміну сучасним технологіям виробництва пристроїв зберігання даних.
Зараз в комп'ютерах застосовують два основних типи пам'яті - енергонезалежна, але відносно повільна (жорсткі диски, SSD-накопичувачі), а також швидка оперативна, що потребує постійного живлення. Нова розробка, як стверджується, поєднує переваги обох видів.
"Ми винайшли пристрій, який може зробити революцію в галузі зберігання даних", - вважає професор Пол Франзоні, один з учасників дослідження.
Розробка отримала назву "подвійний польовий транзистор із плаваючим затвором".
Доктор Франзоні пояснив, що сучасна незалежна пам'ять використовує електрично ізольовану область - так званий плаваючий затвор.
Заряд у ній інтерпретується або як одиниця, або як нуль, тобто позначає один біт інформації. Застосування двох "плаваючих затворів" дозволяє пристрою зберігати дані в енергонезалежному і (або) швидкому енергозалежному стані.
Таким чином, кажуть дослідники, технологія теоретично дозволить значно підвищити швидкість завантаження комп'ютерів та програм, а також скоротити споживання енергії системами зберігання даних за рахунок комбінування двох типів пам'яті.
Новости
Последние статьи и обзоры
Как Вам такая новость: Розроблено революційний вид комп'ютерної пам'яті
-
sashok-1982
Member
- Откуда: Широта: 50° 26'N, Долгота: 30° 31'E. город герой Киев, Позняки
-
DaKaR
Member
Таких новостей пруд пруди, уже раз 20 изобретали новые диски которые вмещают 1000гб, 1000 ядерные процессоры и прочее
-
sashok-1982
Member
ну диски на 1000 Гб это как бы и не новость давно 
-
Vlad_35
Member
Блин, чувствую когда я буду стареньким дедушкой, буду в компах понимать меньше, чем дедушки сегодня.
Прогресс агромнючими шагами шагает.
просто жуть! Жуть от того, сколько бабала нужно выкидывать ежегодно на абгрейд.
Комплектуха обесценивается в полтора раза каждый год.

Прогресс агромнючими шагами шагает.
просто жуть! Жуть от того, сколько бабала нужно выкидывать ежегодно на абгрейд.
Комплектуха обесценивается в полтора раза каждый год.
-
sashok-1982
Member
Vlad_35
Прогресс мать его ...
Прогресс мать его ...
-
DaKaR
Member
ГЫГЫ, имеется ввиду оптическиену диски на 1000 Гб это как бы и не новость давно
-
viperest1
Member
Це все за таким принципом-пішов в магазин купив самий крутий комп,а поки довіз його додому то вже придумали щось новіше ,потужніше і краще 
-
sashok-1982
Member
viperest1
это точно. Я когда то купил SE W810i за 3 700 грн.
(он только у нас появился), а через недели две он стоил уже 2 100 
это точно. Я когда то купил SE W810i за 3 700 грн.
-
viperest1
Member
Я тепер також з сумом дивлюся на ціну і7-930, який я купив за 2700.Але що поробиш 
-
Stanley
Member
sashok-1982
главное слово из всей новости "теоретично"
такие разработки в новостях появляются чуть ли не ежедневно, только почему-то до массового производства они не доходят
главное слово из всей новости "теоретично"
такие разработки в новостях появляются чуть ли не ежедневно, только почему-то до массового производства они не доходят
-
sashok-1982
Member
Stanley
Ну про БАК (коллайдер) тоже говорили что он теоретически сможет доказать существование "Бозона Хигса" (или как его там?), и что в итоге - таки доказал. Но толку от этого нам с Вами 0.
Ну про БАК (коллайдер) тоже говорили что он теоретически сможет доказать существование "Бозона Хигса" (или как его там?), и что в итоге - таки доказал. Но толку от этого нам с Вами 0.
-
DaKaR
Member
Откуда такая инфа?Ну про БАК (коллайдер) тоже говорили что он теоретически сможет доказать существование "Бозона Хигса" (или как его там?), и что в итоге - таки доказал.
-
nochnik89
Member
viperest1
это почему с печалью ?
Или ты просто недвно его купил ?
это почему с печалью ?
Или ты просто недвно его купил ?
-
viperest1
Member
nochnik89
Купив в серпні минулого року свій проц.а також ін.комплектуху
Купив в серпні минулого року свій проц.а також ін.комплектуху
-
sashok-1982
Member
Как от куда? Из CERN конечно
. А что не доказали? Ну может я ошибся. Была мулька что кто то, где то, что нашел, может америкосы на своем Тэватроне.
-
DaKaR
Member
Ну согласно англ/рус викпедии ничего не доказано.