Ви ними по черзі користуєтесь?) який у вас розмір руки?перемикачі у них у всіх механічні?наче тільки в vt3 max gen 2 оптика, як зі скролом наче в vt3 вын не дуже як я бачив по оглядахdestructX: ↑ 27.09.2026 21:03Маю і а9 плюс, і вт3, і делюкс м900. задавай питанняVincent66: ↑ 27.09.2026 20:55 Яка ж тяжка тема вибори мишей якщо заглибитись в ергономіку.. дуже допомогає eloshapes, підібрав щь схоже за розмірами до своєї w70 max, тохи симетрії та ергономіки. Треба допомога з реальними відгуками по мишам і чи тяжко перейти на симетрію.
Хось що я для себе виділив(в порядку спадання):
1.rapoo vt9 max gen 2, atk x1 v2 ultra max, atk a9 plus(mchose a7 v2 pro)
2.rapoo vt3 max gen 2, delux m900 pro(вона по довжині навіть трохи більша за мою 127мм)
Від g502x lightspeed відмовився через вагу та ціну/![]()
Новини
Останні статті і огляди
Мышь для Геймера! На чем остановиться?
-
Vincent66
Member
Востаннє редагувалось 27.09.2026 21:14 користувачем Vincent66, всього редагувалось 1 раз.
-
karokum
Member
EvgeniyK86
На ОЛХ за менше ніж 1000 можна знайти
На ОЛХ за менше ніж 1000 можна знайти
-
destructX
Member
АТК А9 Plus з олх - найідеальніший варіант зараз на ринку по співвідношенню ціна/якість. За 1500 грн отримати 800 акум з місячною автономністю, сучасним залізом та нормальним софтом це бестбайEvgeniyK86: ↑ 27.09.2026 21:07
а ціна теж роль грає, не хотілось переплачувати за понти з акумулятором, але що вже поробиш як технології пішли вперед
-
Vincent66
Member
Доречі теж замітив дуже гарну ціну на А9+ вона наче не поступається за начинкою від конкурентів але коштує дешевше аналоги від 1900+destructX: ↑ 27.09.2026 21:14АТК А9 Plus з олх - найідеальніший варіант зараз на ринку по співвідношенню ціна/якість. За 1500 грн отримати 800 акум з місячною автономністю, сучасним залізом та нормальним софтом це бестбайEvgeniyK86: ↑ 27.09.2026 21:07
а ціна теж роль грає, не хотілось переплачувати за понти з акумулятором, але що вже поробиш як технології пішли вперед
-
destructX
Member
ти*Vincent66: ↑ 27.09.2026 21:12Ви ними по черзі користуєтесь?) який у вас розмір руки?перемикачі у них у всіх механічні?наче тільки в vt3 max gen 2 оптика
так, раз в місяць десь міняю)))
19х10
так, оптика тільки у Рапу. Скажу одразу, сама технологічна - вт3: там і 3950, і оптичні мікрики, і л15 нордік з 8к, на олх менше 2к знайти можна
АТК - прекрасний аналог Суперлайта, версії ультімейт, а тим паче ейр, ще й краще на голову неї. конкретно за плюс версію відписав вище іншій людині
делюкс в цій трійки найгірша, і мені сподобалась менше всього
тому вибір я б залишив між рапу та атк, вибирати за формою/хватом. умовна атк точно універсальна в цьому плані
Відправлено через 8 хвилин 45 секунд:
а, по скролу Вт3 не знаю, в мене за декілька місяців проблем нема, тут шось незрозуміле "кастомне", походу від Кайлів. Свою я не розбирав, а нормального розбору я не знайшов
-
EvgeniyK86
Member
А що в мишок уже й софт є? Може вже й дум на мишці запустилиdestructX: ↑ 27.09.2026 21:14сучасним залізом та нормальним софтом
-
Vincent66
Member
ну тоді і mchose a7 v2 pro теж можна відкинути по як на мене це повна копія a9+ тільки дорожче. Не зрозуміле ціноутворення. Atk наче быльш преміальний бренд а ціна зазвичай нижча за mchose.destructX: ↑ 27.09.2026 21:30ти*Vincent66: ↑ 27.09.2026 21:12
Ви ними по черзі користуєтесь?) який у вас розмір руки?перемикачі у них у всіх механічні?наче тільки в vt3 max gen 2 оптика![]()
19х10
так, оптика тільки у Рапу. Скажу одразу, сама технологічна - вт3: там і 3950, і оптичні мікрики, і л15 нордік з 8к, на олх менше 2к знайти можна
АТК - прекрасний аналог Суперлайта, версії ультімейт, а тим паче ейр, ще й краще на голову неї. конкретно за плюс версію відписав вище іншій людині
тому вибір я б залишив між рапу та атк, вибирати за формою/хватом. умовна атк точно універсальна в цьому плані
а, по скролу Вт3 не знаю, в мене за декілька місяців проблем нема, тут шось незрозуміле "кастомне", походу від Кайлів. Свою я не розбирав, а нормального розбору я не знайшов
Я так зрозумів твій фаворит Вт3) а по автономності як вони?
Мені ще з виду сподобалась vgn y2 pro але вона буде маленька для моєї руки, в мене 19х9см.
Почитав відгук Krovatka про А9+ він нею як раз замінив g502 і ніяких проблем з переходом з ерго на симетрію не було, хоча в інших відгуках в людей прям починає боліти рука на симетрії і повертаються на ерго...не зрозуміло
-
EvgeniyK86
Member
destructX
Це вона? Бо щось я розгубився, багато схожих назв.
ATK a9 v2 plus 2.0
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/nova ... %7Corganic
а є ще а9 + драгонфлай, чи це все одне і теж
ATK a9 v2 plus 2.0
-
destructX
Member
Ну А лінійка у mchose також чудова. Чому не зрозуміла ціна? Конкретно А7 В2 має краще залізо, ттс голод енкодер, 8к, механічні омрони.Vincent66: ↑ 27.09.2026 22:18ну тоді і mchose a7 v2 pro теж можна відкинути по як на мене це повна копія a9+ тільки дорожче. Не зрозуміле ціноутворення. Atk наче быльш преміальний бренд а ціна зазвичай нижча за mchose.destructX: ↑ 27.09.2026 21:30
ти*![]()
19х10
Мені ще з виду сподобалась vgn y2 pro але вона буде маленька для моєї руки, в мене 19х9см.
Почитав відгук Krovatka про А9+ він нею як раз замінив g502 і ніяких проблем з переходом з ерго на симетрію не було, хоча в інших відгуках в людей прям починає боліти рука на симетрії і повертаються на ерго...не зрозуміло![]()
Просто у АТК А9 лінійка з скількох там, з десяти версій, конкретно Плюс це третя знизу
По формі нічого не можу сказати, симетрія, особливо форми суперлайт підійде майже під кожен хват. В ергономіці не кожен, гібридний кіготь з пальцевим хватом точно менш зручніший. Ну і кожному своє, тут неможливо шось рекомендувати
Ну й ергономіка ергономіці рознь, в мене є zaopin zpw, і вона кардинально інша по відчуттям і розмірам
Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
Так. Це обидві вони. Dragonfly це пішло від VGN, довго розповідати, не замарачуйтесьEvgeniyK86: ↑ 27.09.2026 22:29 destructX
ATK a9 v2 plus 2.0
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Рапу не то щоб фаворит, просто я її купив за 30$ чисто заради самої зарядженої по залізу ергономічної в колекцію за копійкиVincent66: ↑ 27.09.2026 22:18
Щодо автономності - обидві мишки супер довго тримають (якщо мова йде про 1000 герц), а рапу ще довше бо 54л15 це найкраще, що є на ринку для автономності. Була б моя воля я б ставив сюди 300/500 акуми для меншої ваги, для цього контролеру 800mah забагато
Щодо vgn y2, може бути маленька в залежності від хвату. Я рік користувався схожою vgn f1 moba, але кігтем/пальцями, мені було норм
Все рівно в мене в планах на новий рік щось з ATK Air+/Phantom/Ghost
Востаннє редагувалось 27.09.2026 22:50 користувачем destructX, всього редагувалось 1 раз.
-
karokum
Member
destructX
Клона Суперстрайка не видно на горизонті?
Клона Суперстрайка не видно на горизонті?
-
destructX
Member
Видно, вже навіть деякі є. Наприклад IPI HAZE
Але чекаю від mchose/atk, другі поки тільки дизайн в air версію свиснули
Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
Я думаю влітку вже буде представлено декілька версій від різних брендів
-
karokum
Member
destructX
ATK та, окрім всього іншого вони бомбезний софт роблять, що в такій мишці важливо. Бо, наприклад, софтом для АтакШарк\Аджаз\Скайрокс боляче користуватися (вони всі з одного підвалу ніби)
ATK та, окрім всього іншого вони бомбезний софт роблять, що в такій мишці важливо. Бо, наприклад, софтом для АтакШарк\Аджаз\Скайрокс боляче користуватися (вони всі з одного підвалу ніби)
-
destructX
Member
Це точно) раз тут про Rapoo мова йшла то в них теж софт чудовий, і також веб варіант є.karokum: ↑ 27.09.2026 23:00 destructX
-
EvgeniyK86
Member
destructX
А клавіатурами ви так не цікавитесь, може теж щось порадите?
-
Vincent66
Member
ну я здебільшого використовую хват ладонний і іноді ладонно-пальцевий і боюсь для ладонного y2 pro буде маленькою.destructX: ↑ 27.09.2026 22:42Ну А лінійка у mchose також чудова. Чому не зрозуміла ціна? Конкретно А7 В2 має краще залізо, ттс голод енкодер, 8к, механічні омрони.Vincent66: ↑ 27.09.2026 22:18
ну тоді і mchose a7 v2 pro теж можна відкинути по як на мене це повна копія a9+ тільки дорожче. Не зрозуміле ціноутворення. Atk наче быльш преміальний бренд а ціна зазвичай нижча за mchose.
Почитав відгук Krovatka про А9+ він нею як раз замінив g502 і ніяких проблем з переходом з ерго на симетрію не було, хоча в інших відгуках в людей прям починає боліти рука на симетрії і повертаються на ерго...не зрозуміло![]()
Просто у АТК А9 лінійка з скількох там, з десяти версій, конкретно Плюс це третя знизу![]()
По формі нічого не можу сказати, симетрія, особливо форми суперлайт підійде майже під кожен хват. В ергономіці не кожен, гібридний кіготь з пальцевим хватом точно менш зручніший. Ну і кожному своє, тут неможливо шось рекомендувати
Ну й ергономіка ергономіці рознь, в мене є zaopin zpw, і вона кардинально інша по відчуттям і розмірам
Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:Так. Це обидві вони. Dragonfly це пішло від VGN, довго розповідати, не замарачуйтесьEvgeniyK86: ↑ 27.09.2026 22:29 destructX
ATK a9 v2 plus 2.0
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:Рапу не то щоб фаворит, просто я її купив за 30$ чисто заради самої зарядженої по залізу ергономічної в колекцію за копійкиVincent66: ↑ 27.09.2026 22:18
Чомусь Рапу не жаліють пихати 3950 та 54L15 в смішну ціну
![]()
Щодо автономності - обидві мишки супер довго тримають (якщо мова йде про 1000 герц), а рапу ще довше бо 54л15 це найкраще, що є на ринку для автономності. Була б моя воля я б ставив сюди 300/500 акуми для меншої ваги, для цього контролеру 800mah забагато
Щодо vgn y2, може бути маленька в залежності від хвату. Я рік користувався схожою vgn f1 moba, але кігтем/пальцями, мені було норм
ну я не вірю в 4000,8000 герц, може кіберкотлети і бачать різницю але мені все рівно для офлайн ігр да і не шибко я різкий щоб побачити різницю.
З приводу ATK то я так зрозумів що їхні топові мишки це Z1 та X1 серії, теж їх розглядаю але не сильно бачу сенс брати..Ще якось мало інформації про Rapoo VT9, ну я маю на увазі ні оглядів ні відгуків...чи ніхто не брав ще собі.
Глянув zaopin zpw то вона дуже схожа по формі на Вт3 а відуття різні) магія.
-
destructX
Member
Ой, то вже в темі клавіатур. Але якщо коротко то для пересічного юзера - aula f75/cidoo qk75/mchose g75 та їх 87/100 версії. Якщо з нашого ринку з кирилецию та прозорими кейкапами то вибір тут тільки між Хатор та Прув, з хатор можу рекомендувати тільки останню skyfall лінійку, все іншеEvgeniyK86: ↑ 27.09.2026 23:14 destructX
Ну а якщо потрібна якась професійна рекомендація то треба йти в профільну тему до leif
-
karokum
Member
destructX
Про Rapoo чудова новина для мене, я якраз хотів собі щось нове помацати. Останнім часом шутери майже не граю, то закинув Scyrox V8 на полицю і дістав назад ATK X1 щоб рука менше напружувалась, та і енкодер тут для скролінгу в рази приємніше. АТК звісно по відчуттях якісніше (хоч вони і в +- одну ціну були), проте саме шутери такою здоровою цеглиною я би вже не грав
Про Rapoo чудова новина для мене, я якраз хотів собі щось нове помацати. Останнім часом шутери майже не граю, то закинув Scyrox V8 на полицю і дістав назад ATK X1 щоб рука менше напружувалась, та і енкодер тут для скролінгу в рази приємніше. АТК звісно по відчуттях якісніше (хоч вони і в +- одну ціну були), проте саме шутери такою здоровою цеглиною я би вже не грав
-
destructX
Member
Для долоні Рапу буде майже ідеальна)Vincent66: ↑ 27.09.2026 23:19ну я здебільшого використовую хват ладонний і іноді ладонно-пальцевий і боюсь для ладонного y2 pro буде маленькою.destructX: ↑ 27.09.2026 22:42
Ну А лінійка у mchose також чудова. Чому не зрозуміла ціна? Конкретно А7 В2 має краще залізо, ттс голод енкодер, 8к, механічні омрони.
Просто у АТК А9 лінійка з скількох там, з десяти версій, конкретно Плюс це третя знизу![]()
Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
Так. Це обидві вони. Dragonfly це пішло від VGN, довго розповідати, не замарачуйтесь
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Рапу не то щоб фаворит, просто я її купив за 30$ чисто заради самої зарядженої по залізу ергономічної в колекцію за копійкиЧомусь Рапу не жаліють пихати 3950 та 54L15 в смішну ціну
![]()
ну я не вірю в 4000,8000 герц, може кіберкотлети і бачать різницю але мені все рівно для офлайн ігр да і не шибко я різкий щоб побачити різницю.
З приводу ATK то я так зрозумів що їхні топові мишки це Z1 та X1 серії, теж їх розглядаю але не сильно бачу сенс брати..Ще якось мало інформації про Rapoo VT9, ну я маю на увазі ні оглядів ні відгуків...чи ніхто не брав ще собі.
Глянув zaopin zpw то вона дуже схожа по формі на Вт3 а відуття різні) магія.
У кожної лінійки моделей є фінальні версії, не тільки з1/х1. Просто на ринку є декілька умовних форм - deathadder/superlight/viper. От китайці й роблять модельні ряди під одну з цих форм, ну й намагаються зробити їх різними
Відправлено через 4 хвилини 56 секунд:
А я собі як раз Scyrox 6/8 теж хочу, нема нічого чисто під кіготьkarokum: ↑ 27.09.2026 23:35 destructX
Про Rapoo чудова новина для мене, я якраз хотів собі щось нове помацати. Останнім часом шутери майже не граю, то закинув Scyrox V8 на полицю і дістав назад ATK X1 щоб рука менше напружувалась, та і енкодер тут для скролінгу в рази приємніше. АТК звісно по відчуттях якісніше (хоч вони і в +- одну ціну були), проте саме шутери такою здоровою цеглиною я би вже не грав![]()
Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
Vincent66
а щодо ZPW та VT3 то форми різні прям відчутно, на елошейпс в 3д можна глянути. якшо рапу це майже чиста ДА, то зпв - steelseries prime
але вона теж класна, і для кігтя буде краща за традиційну ергономіку ДА
-
Vincent66
Member
Я собі все ж взяв Skyfall 80 Pro TKL) А дитині хотів взяти aula 75 але того кольру що він хотів вже не було, то він вибрав ajazz ak 820 max.Трохи згодом напишу відгукdestructX: ↑ 27.09.2026 23:32Ой, то вже в темі клавіатур. Але якщо коротко то для пересічного юзера - aula f75/cidoo qk75/mchose g75 та їх 87/100 версії. Якщо з нашого ринку з кирилецию та прозорими кейкапами то вибір тут тільки між Хатор та Прув, з хатор можу рекомендувати тільки останню skyfall лінійку, все іншеEvgeniyK86: ↑ 27.09.2026 23:14 destructX
А клавіатурами ви так не цікавитесь, може теж щось порадите?![]()
Ну а якщо потрібна якась професійна рекомендація то треба йти в профільну тему до leif![]()
-
destructX
Member
чудово, в мене повнорозмірка Скайфолл прошка майже рік, претензій немаVincent66: ↑ 27.09.2026 23:48Я собі все ж взяв Skyfall 80 Pro TKL) А дитині хотів взяти aula 75 але того кольру що він хотів вже не було, то він вибрав ajazz ak 820 max.Трохи згодом напишу відгукdestructX: ↑ 27.09.2026 23:32
Ой, то вже в темі клавіатур. Але якщо коротко то для пересічного юзера - aula f75/cidoo qk75/mchose g75 та їх 87/100 версії. Якщо з нашого ринку з кирилецию та прозорими кейкапами то вибір тут тільки між Хатор та Прув, з хатор можу рекомендувати тільки останню skyfall лінійку, все інше![]()
Ну а якщо потрібна якась професійна рекомендація то треба йти в профільну тему до leif![]()