Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Scoffer: ↑ 27.09.2026 14:29
zmax: ↑ 27.09.2026 13:40гугл каже що є оф. дистрибьютори фотон-ловол в україні.
Значить можна звернутись до цієї прекрасної контори і попросити копію сертифіката дилера. Якщо там написано ремонт і запчастини, то вимагати виконання дилерських зобов'язань.
Як малі діти, це ж недешева покупка. Може варто таки з'ясувати що буде якщо щось піде не так?
Що доводить що купівля китайця - це гроші на вітер.
Scoffer
Member

У липні 2026 року в США зареєстрували 85 714 нових електромобілів – на 31% менше, ніж роком раніше. Падіння триває вже десятий місяць поспіль, а частка електричних моделей на ринку скоротилася з 8,9% до 6,2%.
fantomrulezz
Member

Scoffer: ↑ 28.09.2026 17:00Падіння триває вже десятий місяць поспіль, а частка електричних моделей на ринку скоротилася з 8,9% до 6,2%.
Спад продажів почався після скасування федеральних податкових пільг для електромобілів.
У серпні український автопарк поповнили понад 4,2 тисячі електромобілів (BEV). Порівняно із серпнем 2025 року попит на електрокари скоротився на 47%
В нас теж падіння, пов'язане з поверненням ПДВ для електро.
Цікаво буде глянути, як вплинуло зростання цін на паливо.
Бо коли бенз улетів за сотню, мені якось зарядка по 2 гривні за кВт*г в принципі компенсує всі недоліки і обмеження електрички :rotate:
SergN
Member

fantomrulezz: ↑ 28.09.2026 17:26Бо коли бенз улетів за сотню
Просто один з психологічних бар'єрів. А так, нічим зростання з 60 до 80 не відрізняється від 80 -> 100. Он метро в Києві подорожчало майже в 4 рази, і ніхто не гудів. В наш час наявність палива для поїздки - це те, що важливіше.
fantomrulezz: ↑ 28.09.2026 17:26мені якось зарядка по 2 гривні за кВт*г в принципі компенсує всі недоліки і обмеження електрички
Так тоді і покупці китайців так само ж можуть ціною покупки хвалитися, що їм би мала б компенсувати.
fantomrulezz
Member

SergN: ↑ 28.09.2026 21:48Просто один з психологічних бар'єрів. А так, нічим зростання з 60 до 80 не відрізняється від 80 -> 100. Он метро в Києві подорожчало майже в 4 рази, і ніхто не гудів. В наш час наявність палива для поїздки - це те, що важливіше.
Ем, відрізняється, в першу чергу очікуваннями тренду.
Попереднє зростання залежало від внутрішніх факторів (курс, розбиті НПЗ, ускладнена логістика через війну) і була надія на відкат після стабілізації.
Останнє здорожчання - чисто зовнішні фактори (руда макака, яка влізла в війнушку) і дуже негативні очікування по цим факторам (іранська заваруха надовго + нестабільність розростається, хусіти і т.д.).
Тому зараз пошук альтернативи став більше актуальним.
Електро-авто все ще має суттєві обмеження і потенційний геморой у нас взимку через блекаути. Але економічно при домашній зарядці ну дуже вже велика економія. При наявності своєї розетки і як друге авто електро фактично безальтернативне економічно.
SergN: ↑ 28.09.2026 21:48Так тоді і покупці китайців так само ж можуть ціною покупки хвалитися, що їм би мала б компенсувати.
Не бачу економічно жодного раціонального сенсу в купівлі китайського авто.
Купити китайця на первинці - в нього величезна амортизація, яка на довгостроку перекриває з великим запасом всю вигоду від ціни на старті.
Купити китайця на вторинці - гівняна якість і жахливе постгарантійне обслуговування, проблеми з запчастинами, що разом приводить до жахливої ліквідності і знову таки величезного падіння в ціні.
Scoffer
Member

fantomrulezz: ↑ 28.09.2026 22:11Не бачу економічно жодного раціонального сенсу в купівлі китайського авто.
Якщо не рахувати, то і не побачиш
спойлер
Изображение
Магія :horror:
fantomrulezz
Member

Scoffer: ↑ 28.09.2026 22:31Якщо не рахувати, то і не побачиш
Еммм, де ти там Тігго 8 за 24к знайшов, якщо він у нас 39к коштує?
https://chery.ua/tiggo-8-csh.html
Изображение
Соренто теж дорожче, коротше ціни якісь з потолка.
Ну і амортизація для китайця порахована з потолка, продати 3-річного китайця зі знижкою всього в третину - це щось з області фантастики :laugh:
Последний раз редактировалось fantomrulezz 28.09.2026 22:40, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

fantomrulezz
Оце мені більше немає що робити як зараз шукати точні цифри. Все поручив шішечкі. В будь-якому випадку новий китаєць в експлуатації дешевше, особливо якщо доведеться бампара міняти. Я просто нагадаю що на свою чері я купив бампера за 2 тищі гривнів з чимось там по курсу 26. Щось у мене великі сумніви що на мою вольву буде хоча б 20 якщо щось трапиться.

Відправлено через 59 секунд:
fantomrulezz: ↑ 28.09.2026 22:37Ну і амортизація для китайця порахована з потолка
Амортизація прорахована доволі конкретно - здати в трейд-ін з потрохами і хай самі розбираються.

Відправлено через 5 хвилин 30 секунд:
До речі на трейд-іні китайці дають знижку на наступне авто півтори тищі, а корейці тищу. Дрібниця, але приємно.
fantomrulezz
Member

Scoffer: ↑ 28.09.2026 22:40Все поручив шішечкі.
Ясно понятно, змішались в кучу коні й люди.
Якими даними оперує ШІ-шечка, чи в однакових умовах ціни порівнює, звідки взяті умови трейд-іну - це все звісно неважливо.
Порівнюємо ціну на китайця в Китаї без податків і з доданою субсидією проти не-китайця десь на Марсі в сферичному вакуумі.
Дуже корисно.
спойлер
Насправді - ні.
А реальність така - у нас в Україні:
1. Китаєць зазвичай дійсно дешевше одноклассників нормальних брендів. От тільки не на 70%, як ти тут намагаєшся показати, а зазвичай на 10-20%.
2. Трейд-іну на китайців, які викупають 3-річного китайця зі знижкою всього в 30%, не існує в природі. Ну, в Україні, так точно.
3. Китаєць має ліківідність кардинально гірше одноклассників нормальних брендів. На вторинці через 5-7 років нормальний бренд знецінюється на 40-50%, китаєць - на 70%+.
4. В результаті китаєць має значно швидшу амортизацію, ніж нормальні бренди, і на довгострок з урахуванням всіх витрат, є гіршою і менш раціональною покупкою.
Scoffer
Member

fantomrulezz
Ти в циферках, в циферках кажи. Лозунги дешевше-дорожче не цікаво. Головний показник скільки баксів на місяць/рік обійдеться авто. Бо в відсотках мені от абсолютно все одно хто що там втратить, зарплату відсотками я не отримую.

Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
І ще кредитні програми варто б прорахувати якщо по-чесному для себе обирати. Не знаю як там зараз, а до повномасштабки у китайців прям дуже непогані умови були.
tablestikus
Member

Scoffer
Купи жигулі і ковиряй в гаражі - буде точно дешево
fantomrulezz
Member

Scoffer: ↑ 28.09.2026 22:56Ти в циферках, в циферках кажи. Лозунги дешевше-дорожче не цікаво.
Ти приніс в обговорення в якості аргументу для своїх тверджень фейкове порівняння, основане на некоректних даних, неіснуючих в реальності.

Ціни, яких не існує, вони спростовані, я дав посилання та скріни реальних цін.
Умови трейд-іну з викупом з мінімальною уцінкою, яких не існує в України (на сайті ділера взагалі немає умов трейд-іну).
І т.д. і т.п.

Чувак, це не так працює.
Я тобі вже нічого доводити і надавати докази не зобов'язаний, бо вже аргументовано спростував повністю твої аргументи.
"Ei incumbit probatio, qui dicit, non qui negat"
"Тягар доказування лежить на тому, хто стверджує, а не на тому, хто заперечує"
SergN
Member

Та в будь-якому разі ті китайці, що офіційно представлені в Україні, навряд чи представляють якийсь інтерес для покупців хоч в якихось придатних кількостях. Чим мають привабити покупця ось ці черрі-подібні старі розробки, якими укравто торгує?
Я так розумію, що розмову починали з тих представників, про яких "в цих ваших інтернетах"(с) добряче хайпують на новинках китайавтопрому останніх років випуску на ринок, де вони ледь не щодня щось анонсують чи запускають в продаж. І навіть мені ці картинки/відосіки здаються цікавими, особливо під каву щось подивитися, як хоч хтось в автопромі динаміку задає, але точно не щодо купівлі такого.
Але головне в тому, що жодна з цих "новинок" не поспішає на наш ринок в рамках офіційних каналів продажів, де буде і гарантія теж. А одиничні мають цінники зовсім непорівнювані з китайськими цінами, якими вони там дратують. В результаті знову ж невідомий китаєць-одноденка з хайпового стартапу, чи ж щось вже з напівпреміуму за +10...20%. Поки в безмитні часи навала дешевих електричок змусила українців заговорити і зацікавитися сучасними китайцями, то це і продажами підтверджувалося. Зараз же лише більше в інформаційній площині, в стилі "а пагаваріть".
Ответить