Новини
Останні статті і огляди
NVIDIA планує створити ШІ-помічника для розробників ігор, який допомагатиме в оптимізації продуктивності
-
alex_sul
Advanced Member
Пропоную обговорити NVIDIA планує створити ШІ-помічника для розробників ігор, який допомагатиме в оптимізації продуктивності
та вже є такий помічник у розробників:
та вже є такий помічник у розробників:
-
hohlid19
Member
Спасибо, нам ДЛСС хватило для "оптимизации" производства
-
yariksom
Member
Помічник буде казати "нахєра тобі саморобний дизайн, тим більше там колір плитки не такий як хоче гравець і не відповідає стандартам світ бейбі."
Багато ресурсів використовуєш, зара я нанейрослоплю тобі все з навантаженням ресурсу на 95% ефективніше.
А далі, в розвитку, буде генерувати Клей Обскур в різних варіаціях, воно успішене - успіше!, в ньому є то і то і то - Є!, додамо цього побільше тобі в гру? - додамо!
фігня.
Багато ресурсів використовуєш, зара я нанейрослоплю тобі все з навантаженням ресурсу на 95% ефективніше.
А далі, в розвитку, буде генерувати Клей Обскур в різних варіаціях, воно успішене - успіше!, в ньому є то і то і то - Є!, додамо цього побільше тобі в гру? - додамо!
фігня.
-
Demedik
Member
Т.е. дела у разработчиков настолько плохи, что оптимизацией теперь будет занимается ИИ?
-
Sanьka
Member
Для Ігродева настали темні часи
Дивно як колись розробники без усіляких ШІ могли робити шикарні оптимізовані ігри з чудовим сюжетом.....
Дивно як колись розробники без усіляких ШІ могли робити шикарні оптимізовані ігри з чудовим сюжетом.....
-
Геральт
Active Member
В мене є ліхтарикSanьka: ↑ 26.09.2026 12:18 Для Ігродева настали темні часи![]()
Dispatch - шикарна оптимізована гра з чудовим сюжетом. Можна й інші приклади згадати
-
Sanьka
Member
В тому і справа, що зараз класні ігри з ліхтариком шукати треба, молодець що ходиш з ним.Геральт: ↑ 26.09.2026 13:09В мене є ліхтарик
Dispatch - шикарна оптимізована гра з чудовим сюжетом. Можна й інші приклади згадати
А раніше я просто відкривав журнал ....(Наприклад Шпіль) і там в одному випуску ГТА Вайс Сіті, Мафія, АйсВіндДейл2, Медіівал ТВ, Нєчто(Дещо...?Щось..?...
Купа шикарних ігор на різний смак....З іншої сторони то було так давно, що деяких зовсім не було )
-
Nouriel
Member
Sanьka
а шо змінилось крім журнала? так само відкриваєш сайт і там будуть такі ж ігри.просто тобі зараз доступно більше інформації і ти знаєш про більшу кількість ігор
а шо змінилось крім журнала? так само відкриваєш сайт і там будуть такі ж ігри.просто тобі зараз доступно більше інформації і ти знаєш про більшу кількість ігор
-
Sanьka
Member
Nouriel: ↑ 26.09.2026 13:36а шо змінилось крім журнала?
Інформації більше, а якості менше.Sanьka: ↑ 26.09.2026 12:18Дивно як колись розробники без усіляких ШІ могли робити шикарні оптимізовані ігри з чудовим сюжетом.....
-
warp37
Member
Зачем оптимизировать игры?
Есть DLSS и генератор.
Зачем разработчики?
Теперь можно вместо индусов использовать ИИ-оптимизатор.
Есть DLSS и генератор.
Зачем разработчики?
Теперь можно вместо индусов использовать ИИ-оптимизатор.
-
Nouriel
Member
субєктивна думка не підтвердженна цифрамиSanьka: ↑ 26.09.2026 13:41Інформації більше, а якості менше.
-
warp37
Member
https://www.techradar.com/ai-platforms- ... -dangerous
Там Хуанг уже говорит, что не надо будет скоро даже таблицу умножения знать благодаря ИИ.
Впрочем, с дистанционным образованием ("образованием"), её сейчас дети итак не знают, хоть бы читать умели.
Там Хуанг уже говорит, что не надо будет скоро даже таблицу умножения знать благодаря ИИ.
Впрочем, с дистанционным образованием ("образованием"), её сейчас дети итак не знают, хоть бы читать умели.
-
Enjthesilence
Member
ну і як тобі оптимізація в тих іграх? я от пам'ятаю 30 фпс геймінг у 720п і це ще непогано. де та "чудо" оптимізація, в яких іграх і на якому залізі вона була?Sanьka: ↑ 26.09.2026 13:26В тому і справа, що зараз класні ігри з ліхтариком шукати треба, молодець що ходиш з ним.Геральт: ↑ 26.09.2026 13:09В мене є ліхтарик
А раніше я просто відкривав журнал ....(Наприклад Шпіль) і там в одному випуску ГТА Вайс Сіті, Мафія, АйсВіндДейл2, Медіівал ТВ, Нєчто(Дещо...?Щось..?...)......
Купа шикарних ігор на різний смак....З іншої сторони то було так давно, що деяких зовсім не було )
існували і зараз також виходять ігри дійсно оптимізовані - але це було і буде винятком з правил. якщо взяти залізо за останні 20 років, наприклад мідл сегмент гпу і подивитись скільки вони видавали фпс і на якій роздільній в актуальних для свого часу іграх, нема там ніякого чуда.
-
Nouriel
Member
а ну покажи шо там як ти говоришEnjthesilence: ↑ 26.09.2026 14:44якщо взяти залізо за останні 20 років, наприклад мідл сегмент гпу і подивитись скільки вони видавали фпс і на якій роздільній в актуальних для свого часу іграх, нема там ніякого чуда.
-
lw_007
Member
Мене більше вражає що таке патентують.
Цікаво, далі всіх ШІ асистенів патентувати почнуть?
І ті які допомагають правильно позувати на фото?
Цікаво, далі всіх ШІ асистенів патентувати почнуть?
І ті які допомагають правильно позувати на фото?
-
Sanьka
Member
В тих, що я перечислив? Чудова, хіба що Мафія споживала відносно багато, але там і гра на свій час проривна була (Система в мене тоді була бюджетна на Вілламеті і якійсь недо відясі типу 2/4мх)Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 14:44ну і як тобі оптимізація в тих іграх?
Взагалі в ті часи такого щоб гра жерла як не в себе не було(налаштувать особливо то і не було), ігри почали вимагати убер залізо з виходом Фаркрая-Дума-Кризиса
-
Enjthesilence
Member
Зрозумів. Тоді дозволь інше питання: що саме для тебе означає «чудова оптимізація»?Sanьka: ↑ 26.09.2026 17:19В тих, що я перечислив? Чудова, хіба що Мафія споживала відносно багато, але там і гра на свій час проривна була (Система в мене тоді була бюджетна на Вілламеті і якійсь недо відясі типу 2/4мх)Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 14:44ну і як тобі оптимізація в тих іграх?
Взагалі в ті часи такого щоб гра жерла як не в себе не було(налаштувать особливо то і не було), ігри почали вимагати убер залізо з виходом Фаркрая-Дума-Кризиса
Бо «гра не вимагала убер-заліза» і «гра була добре оптимізована» - це трохи різні речі.
Якщо подивитися саме на залізо свого часу й взяти середньобюджетні GPU, то ситуація була далеко не такою райдужною. 20 років тому той же Doom 3 уже міг досить сильно навантажувати навіть потужне на той момент залізо. У тестах середній сегмент цілком міг давати близько 30–40 FPS навіть у 1024×768, а з увімкненням важчих налаштувань FPS просідав ще нижче.І це далеко не поодинокий випадок. Далі були FEAR, Oblivion, Crysis, Metro 2033, бф3, відьмак 3 та купа інших ігор, які фактично ставали бенчмарками для заліза свого покоління. Тому я б не орієнтувався на спогади в стилі «раніше ігри літали й були чудово оптимізовані». Давай краще порівняємо це нормально: взяти, починаючи хоча б із 2005 року, середньобюджетні відеокарти приблизно однакового цінового сегмента на момент виходу і подивитися, як на них ішли популярні ігри того ж періоду.
Умовні карти за ~$150–300 на момент виходу, і дивитися реальний FPS, роздільну здатність та налаштування.
Бо якщо зробити таку вибірку, то стане видно, наскільки поширеним насправді був геймінг у районі 30–40 FPS на залізі свого часу.
Мені здається, це буде набагато показовіше, ніж порівнювати наші спогади про те, наскільки «добре все працювало» 20 років тому
Востаннє редагувалось 26.09.2026 17:41 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
-
Sanьka
Member
це коли предтопова відяха тягне усе актуальне на фулл-макс і ще якийсь час майбутні тайтли.Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 17:28що для тебе означає "чудова оптимізація?"
А не коли купуєш 5080, а її для деяких ігор (без програмних фіч зі своїми нюансами) вистачає лише на 1440р.
-
Enjthesilence
Member
я попросив тебе назвати такі ігри і конкретні відяхи, бо я не пам'ятаю такого дива. можливо раніше були предтопи, які тягнули 1440п у 60 фпс?Sanьka: ↑ 26.09.2026 17:36це коли предтопова відяха тягне усе актуальне на фулл-макс і ще якийсь час майбутні тайтли.Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 17:28що для тебе означає "чудова оптимізація?"
А не коли купуєш 5080, а її для деяких ігор (без програмних фіч зі своїми нюансами) вистачає лише на 1440р.
-
Sanьka
Member
правильно бо 1440р це явно не 2002 рік, це сучасні проекти переважно (не завжди звісно) з гівняною оптимізацією.Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 17:43я попросив тебе назвати такі ігри і конкретні відяхи, бо я не пам'ятаю такого дива. можливо раніше були предтопи, які тягнули 1440п у 60 фпс?