Китайська відеокарта Lisuan LX 7G100 виявилася втричі повільнішою за GeForce RTX 5060

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erazel
Member

Повідомлення

Reinmar: ↑ 25.09.2026 10:20 буде так,як і з пам'яттю, пророчили халяву, а по факту подемпінгували рік, після продають по цінам старих виробників. Мрії про "китай - дешево та круто,все для геймерів" така фігня
Та ніхто халяву не очікує. Очікують +1 гравця на ринку відях, що заставить інших виробників активніше рухатися.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: ↑ 25.09.2026 08:43це фантастика
Китайская ддр5 передает привет. Китай это не рашка, где только разговоры и распил.
У них есть и мозги и мощности.
denizen
Member

Повідомлення

Геральт: ↑ 25.09.2026 08:43
big_bang: ↑ 25.09.2026 08:34 Китайська відеокарта в 2020 - ахахаха, не мішіть мої копита
Китайська відеокарта в 2026 - ШООО ??? ахахаха, не cмішіть мої копита
Поправив. :-/
Тут, на форумі, власників інтел карт з ліхтариком шукати треба. А власники китайських відеокарт взагалі як в тій рекламі - ні, синку, це фантастика ©
Що вони там для суверенних кантор випускають їх справа. Але світ на місці стояти не буде, поки вони будуть "розвиватись".
Світ вже стоїть на місці, багато прогресу є в GPU за останні роки? хіба тільки змогли збільшили кількість блоків.
tornadox
Member

Повідомлення

l-m: ↑ 25.09.2026 04:37Як там, китайська сміттєва пам'ять сильно "приземлила" корейських та американських гігантів? Зараз вже навіть інколи дорожча, байдуже що гірша - https://www.overclockers.ua/ua/news/cxm ... ices-rise/
Як тільки державні субсидії зникають, виявляється що китайські чіпи не тільки гірші, а ще й дорожчі, через значне відставання в архітектурах та техпроцесах. Банально 16-гігабітний кристал пам'яті DDR5 від CXMT має площу приблизно на 40% більшу, ніж аналогічний чип у поточному техпроцесі Samsung, якби висновки очевидні.
Настільки погані, що буде ставити в преміальні лептопи, смартфони і планшети за оверпрайс
https://www.overclockers.ua/ua/news/app ... e-devices/
Геральт
Active Member

Повідомлення

denizen: ↑ 25.09.2026 15:00 Світ вже стоїть на місці, багато прогресу є в GPU за останні роки? хіба тільки змогли збільшили кількість блоків.
Ну, не знаю. В мене поточний мідл не сильно поступається минулому топу і випереджає позаминулий топ. В НВ також, як відомо, 5070=4090© Так що прогрес є.
Інша справа, скільки воно коштує :rotate:
tornadox
Member

Повідомлення

denizen: ↑ 25.09.2026 15:00 Світ вже стоїть на місці, багато прогресу є в GPU за останні роки? хіба тільки змогли збільшили кількість блоків.
Прогрес є, але не таким як ми собі уявляли мабуть років 10-20 назад. Умовно на кожен покращення чи оптимізацію в hardware, ми отримуємо погіршення і bloat в software.
1234waltz
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 25.09.2026 15:43 Умовно на кожен покращення чи оптимізацію в hardware, ми отримуємо погіршення і bloat в software.
Та як сказати. Друга та треті версії OpenGL у порівнянні з Вулканом якраз концептуально сильно відрізняються в сторону того, що в Вулкані спихнули весь низькорівневий геморой на розробника рушія та гри. Тобто воно "типу" de-bloated але зі зростання вимог до кодера в геометричній прогресії. Це одна з причин, чому стільки рушіїв фактично вмерли з переходом на Вулкан ат ДХ12.
Mozdev
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 25.09.2026 15:43
Прогрес є, але не таким як ми собі уявляли мабуть років 10-20 назад. Умовно на кожен покращення чи оптимізацію в hardware, ми отримуємо погіршення і bloat в software.
Тут все простіше монополісти оптимізують профіти.
l-m
Member

Повідомлення

tornadox: ↑ 25.09.2026 15:02
l-m: ↑ 25.09.2026 04:37Як там, китайська сміттєва пам'ять сильно "приземлила" корейських та американських гігантів? Зараз вже навіть інколи дорожча, байдуже що гірша - https://www.overclockers.ua/ua/news/cxm ... ices-rise/
Як тільки державні субсидії зникають, виявляється що китайські чіпи не тільки гірші, а ще й дорожчі, через значне відставання в архітектурах та техпроцесах. Банально 16-гігабітний кристал пам'яті DDR5 від CXMT має площу приблизно на 40% більшу, ніж аналогічний чип у поточному техпроцесі Samsung, якби висновки очевидні.
Настільки погані, що буде ставити в преміальні лептопи, смартфони і планшети за оверпрайс
https://www.overclockers.ua/ua/news/app ... e-devices/
Відповідь чому цей аргумент повністю хибний наскільки очевидна, що її боляче друкувати — це заслуга дефіциту, а того що вона гарна. Іншими словами краще поставити сміття та продати "преміальні лептопи, смартфони і планшети за оверпрайс", ніж не поставити нічого, та відповідно не продати "преміальні лептопи, смартфони і планшети за оверпрайс",
tornadox
Member

Повідомлення

l-m: ↑ 25.09.2026 20:49Відповідь чому цей аргумент повністю хибний наскільки очевидна, що її боляче друкувати — це заслуга дефіциту, а того що вона гарна. Іншими словами краще поставити сміття та продати "преміальні лептопи, смартфони і планшети за оверпрайс", ніж не поставити нічого, та відповідно не продати "преміальні лептопи, смартфони і планшети за оверпрайс",
Ти не спростував мій аргумент. Ти просто придумав до нього інший, зручніший для себе, і його вже спростовуєш. :laugh:
Impulse101
Member

Повідомлення

AssayMAS: ↑ 24.09.2026 19:40
erkins007: ↑ 24.09.2026 18:39Ноуты на х86 тоже умеют отлично в энергоэффективность
всё что встречал требует ручной настройки и правильного ПО... прям из коробки редко когда работает - и народ редко когда заморачивается например с правильными энергоэффективными кодеками ради +20минут просмотра видео на фоне пары часов.
Оно типо есть и работает - но не одной кнопкой настраивается.
Взял недавно Asus Vivobook На Ryzen 5 220 + Radeon 740M. Ноут отработал с 9 утра до 18:30 с короткими перерывами в сумме не более часа в режиме гугл таблицы + браузинг + немного ютуба. Под конец сеанса было что-то около 23% заряда батареи. Никакой ручной настройки не было. Только 11 винда из "коробки". Если это не энергоэффективность, то я не знаю что тогда.
waryag
Member

Повідомлення

Megaclite: ↑ 24.09.2026 16:44
vsx: ↑ 24.09.2026 16:24

Поэтому х86 процессоры делают аж 2 компании?
із-за патентів. Тому і ніхто не хоче їх робити.
Є ARM який продає ліцензію і готові блоки і є безкоштовна RISK-V, а тим більше вони кращі і енергоефективніші чим X86

M5 ultra знищує шо Intel шо AMD, і це маленька коробка без водяного охолодження і величезних кулерів
Арм продає не блоки, а готову архітектуру. Ліцензії на кастомізацію є лише у старих гравців, і з ними арм активно судиться, щоб їх забрати чи обмежити.

Відправлено через 17 хвилин 33 секунди:
dfcz: ↑ 24.09.2026 17:23 Это тройное отставание от 5060 сейчас, но огромный прогресс по сравнению с тем что было, условно, три года назад. Глядишь ещё через года 3-4 уже будет что-то на уровне 6060. Особенно если кожан продолжит навешивать 96- и 128-бит шины своим картам среднего сегмента.
Це катастрофа. Карта має продуктивність 1060 (мабуть в більшості реальних ігор буде гірше) при значно кращому техпроцесі, на покоління новішій пам'яті і при цьому - більшому жору.
І немає хоча би зачаточних рт і тензорних блоків, на базі яких можна почати працювати над апскейлером і т.п.
AssayMAS
Member

Повідомлення

Impulse101: ↑ 25.09.2026 22:23 Если это не энергоэффективность, то я не знаю что тогда.
почитай надписи на аккумуляторе - почитай надписи на БП
и сравни разницу в быстродействии при работе от аккума и БП
и мейн стрим это 50+-Ватт аккумы у 300-400$ ноутов что на 2 часа при норм подсветки экрана ПРИ ПРОСМОТРЕ ВИДЕО. А что ноут из коробки с ПРЕДУСТАНОВЛЕННОЙ виндой умеет в спящий режим - то не каждому до недавно времени ноуту было доступно.
Alexsandr
Member

Повідомлення

AssayMAS: ↑ 26.09.2026 08:33 почитай надписи на аккумуляторе - почитай надписи на БП
и сравни разницу в быстродействии при работе от аккума и БП
и мейн стрим это 50+-Ватт аккумы у 300-400$ ноутов что на 2 часа при норм подсветки экрана ПРИ ПРОСМОТРЕ ВИДЕО. А что ноут из коробки с ПРЕДУСТАНОВЛЕННОЙ виндой умеет в спящий режим - то не каждому до недавно времени ноуту было доступно.
Еще раз больше чем на рабочий день просмотр ютуба мейнстрим акум и 17 дисплей. При локальном просмотре скорее всего дольше протянет. Но да у интел машинки на пару часов 12 поколение. 125U половну дня на диагонали 15 при том, что винда перекидывает нагрузку часто не на продуктивне ядра. надо еще похимичить с интелом, ибо коряво все с коробки.
Відповісти