Xbox планує масові звільнення у Blizzard та Halo Studios

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Demedik: ↑ 22.09.2026 19:43 Смотря кого почистят. Где-то читал, что там невероятно раздутый менеджмент.
Ми ж всі розуміємо, що роздутий менеджмент захищатиме себе, тож у криворуких майків під ніж підуть кодери, художники і т.п.

Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
1234waltz: ↑ 22.09.2026 20:24Продовжувати можна довго. За кожними такими непопулярними рішеннями "злих директорів", з загадкової причини, стоять прорахунки цілих студій, а часто і самих "святих" панів кодерів, які роблять дендрофекальні рушії та прототипи прототипі по 7 років за рахунок великої компанії.
А розпуск нінжа студіо? Гру релізнули в пасі взагалі без просування.
І взагалі, ідея "будемо релізити ігри в ГП і малювати там шалені прибутки, але зі студій будемо вимагати фінансові показники без урахування цього" це просто катастрофа.
1234waltz: ↑ 22.09.2026 20:24Улюблені гравцями розробники ремастерів та рімейків Блюпоінт теж не на рівному місті злими Соні були закриті. Самі визвались робити ААА онлайн проект, в чому не мали жодного досвіду, самі зафейлили не доходячи навіть до технодемки за роки розробки.
А де був контроль соні весь цей час? І навіть якщо обісрались, навіщо розпускати студію? Посадили знову за ремастери, хай відпрацьовують.
Demedik
Member

Повідомлення

waryag: ↑ 24.09.2026 08:29 Ми ж всі розуміємо, що роздутий менеджмент захищатиме себе, тож у криворуких майків під ніж підуть кодери, художники і т.п.
Ну тогда помянем.
1234waltz
Member

Повідомлення

waryag: ↑ 24.09.2026 08:29 А розпуск нінжа студіо? Гру релізнули в пасі взагалі без просування.
І взагалі, ідея "будемо релізити ігри в ГП і малювати там шалені прибутки, але зі студій будемо вимагати фінансові показники без урахування цього" це просто катастрофа.
Сенс просувати мертве кінцо без геймплею, вони подивились на результат і керівництво вирішило не позоритись, щоб не плюсувати до 70 лямів на розробку ще збитки у вигляді витрат на маркетинг. Я б так само зробив. Гра тупо демка УЕ5. Витратив 7 годин (7 годин та 31 хвилину, зібрав 775 з 1100 геймскор), пройшов всю гру, з яких я 4 години дивився катсцени, ще годину-дві просто тримав стік "вперед" йдучи по прямій дивлячись красиві ландшавти під трьоп персонажів, і десь годинку в'ялого геймплею. Так воно все дико красиво і це найдосконаліша в плані візуалу гра на сьогодні. Але там гри не має. Мені реально шкода людей, які це не в геймпассі (як я) грали, а купили за фулл-прайс.

Якщо слідкували за новинами, то саму франшизу не хоронять, IP лишаеться за Майкрософт і вони планують в майбутньому віддати його іншій студії. Так що може під кінець життєвого циклу наступного гену консолей, років через 6 ще й вийде якись Hellblade 3.

Щодо того, які гарні Нінзі, і які погані МС. То студію не хотіли закривати, а намагались продати в повному складі - покупців не знайшлось, дві угоди зірвались. Тож вирішили "творців" на мороз, а бренд собі лишити.

Продажі в Steam: За аналітичними оцінками сервісу Raijin, у Steam було продано приблизно 272 тисячі копій гри
Приблизно 87% гравців у Senua's Saga: Hellblade II на консолях Xbox (де грає переважна більшість користувачів Game Pass) не пройшли гру до кінця.
Майже половина кинула на самому початку: Лише 52% гравців змогли подолати першого боса, зустріч з яким відбувається вже за перші 30 хвилин геймплею. Решта 48% вимкнули гру ще раніше.
Тож. Що робити зі студією, яка витратила майже п'ятирічку на гру без геймплею, збільшила штат за час розрробки у два рази, спалила 70 лямів баксів і дай боже щоб заробила 13 лямів баксів (якщо уявити, що всі 272 тисячі копій брали без знижки)?
Вот у вас є така студія - збитки у 50 лямів баксів, мертвий в плані просування ГеймПассу тайтл, який люди кидають на першій годині гри. Щож робити? Дати ще 70 лямів баксів і п'ять років? Чи продати?
waryag: ↑ 24.09.2026 08:29 А де був контроль соні весь цей час? І навіть якщо обісрались, навіщо розпускати студію? Посадили знову за ремастери, хай відпрацьовують.
waryag
Member

Повідомлення

1234waltz: ↑ 24.09.2026 14:43Сенс просувати мертве кінцо без геймплею, вони подивились на результат і керівництво вирішило не позоритись, щоб не плюсувати до 70 лямів на розробку ще збитки у вигляді витрат на маркетинг.
Я вибачаюсь, мав на увазі танго, що випустила хай-фай раш. Майки не змогли продати хорошу гру і закрили студію.

Відправлено через 7 хвилин 33 секунди:
1234waltz: ↑ 24.09.2026 14:43Якщо слідкували за новинами, то саму франшизу не хоронять, IP лишаеться за Майкрософт і вони планують в майбутньому віддати його іншій студії.
Вони нездатні забезпечити нормальний випуск і продажі ігор по власним великим франшизам.
І з їхніми управлінськими звичками та темпами звільнення кадрів я не думаю, що дл них прийде перспективна молода команда, що робитиме щось круте.
Величезна структура іксбокс, в яку ввалили під сотню мільярдів, шаленими темпами повертається у догеймпасний стан, а там і закриття недалеко.
1234waltz
Member

Повідомлення

waryag: ↑ 25.09.2026 10:01 Я вибачаюсь, мав на увазі танго, що випустила хай-фай раш. Майки не змогли продати хорошу гру і закрили студію.
За Танго, так, доволі тупий мув був. Evil Within та Ghostwire вважаю одними з кращих представників свого жанру впринципі. Якщо не плутаю, то японська команда за ті дедлайни, кранчі та умови які ставив "Широкіч" люто зненавидили Майкрософт. Але це було при Широкому Філі у 24 році, тож це на його совісті.
Втім, те що потім всі Evil Within та Ghostwire "продавали" для роздачі в Епік сторі Сідні... тфу... Тіму Свині, то з продажами все доволі сумно там було.
Вони нездатні забезпечити нормальний випуск і продажі ігор по власним великим франшизам.
І з їхніми управлінськими звичками та темпами звільнення кадрів я не думаю, що дл них прийде перспективна молода команда, що робитиме щось круте.
Величезна структура іксбокс, в яку ввалили під сотню мільярдів, шаленими темпами повертається у догеймпасний стан, а там і закриття недалеко.
Проблема в тому, що з 2020 року, зі старту гену консолей Філ дуже сильно стартегічно обісрався з тайтлами та цілевказанням.
Влив божевільні грощі в Ретардфолл, який хоч і не став другим Конкордом, але провалився поховавши під собою студію.
Влив бабла в Сеную два, яка по результатам вийшла унилим неграбельним фейлом.
Влив бабла в Сталкер, який затримався на два роки.
Слабо продавлював маркетингом ігри Обсидіанів. Так їх тайтли за останні п'ять років не назвати шедеврами, але це були міцні середнячки, та ще й чомусь класичні рпг-шки. Але Соні он примудряється продавати навіть такий кал як новий Вульворін.
Старфілд вийшов фейлом замість сістем-селлера.
Deathloop мабуть найслабша гра Аркейнів, не погана, але мені в певний момент стало скучно і я її просто дропнув.
Хейло - ну це не моє, не буду нічого казати.

Але сказати що Філ прямо деган і всі рішення і тп погані - та ні. Індіана джонс успішний, ремастер Подлівіона хайпанув, Дум та ювілейні ремастери продаються аж бігом, затягнув в геймпасс купу успішної та популярної індюшатини типу Сілксонга, Форза живіша за всіх живих, Блізард та Актівіжн конвеєр з заробляння бабла.

Просто вийшло так, що цей ген консолей (окрім життєвого циклу першого Світча) взагалі слабий вийшов, у Соні так-то теж вижжена пустеля замість хоч якихось тайтлів. Що там крім дитячого Астробота та Йотея то вийшло для гена годного, та особливо нічого - теж сплошні конкорди ат вульверіни. Просто залізяка від Соні сама по собі краще продається, а так там гоймери в ту саму Фіфу, гоночки, НБА та онлайн грають кроссплатформені.
Васильович
Member

Повідомлення

1234waltz: ↑ 25.09.2026 11:15Ретардфолл
1234waltz: ↑ 25.09.2026 11:15Вульворін
1234waltz: ↑ 25.09.2026 11:15Подлівіона
Чоловіче, ти ж не на іміджборді, а на форумі - поважай інших учасників, пиши назви по-людськи!
waryag
Member

Повідомлення

1234waltz: ↑ 25.09.2026 11:15Але сказати що Філ прямо деган і всі рішення і тп погані - та ні.
Його провали в іншому.
Він просував ідею геймпасу як спосіб майків камбекнути у консолях, але не зміг мобілізувати внутрішні студії, щоб зробити його достатньо привабливим і популярним.
Далі була покупка зенімакс за дуже вигідною ціною, але він не виконав роботу над помилками і управлінська криза іксбокс тільки поглибилася.
Але замість наведення порядку він завалює проблеми грошами і купляє актиблізард за лютим оверпрайсом.
Виправлення помилок знову немає, але топи майків вкрай незадоволені показниками, тому починаються урізання витрат і скорочення.
А далі його звільняють і призначають йесмена...
Відповісти