waryag: ↑
25.09.2026 10:01
Я вибачаюсь, мав на увазі танго, що випустила хай-фай раш. Майки не змогли продати хорошу гру і закрили студію.
За Танго, так, доволі тупий мув був. Evil Within та Ghostwire вважаю одними з кращих представників свого жанру впринципі. Якщо не плутаю, то японська команда за ті дедлайни, кранчі та умови які ставив "Широкіч" люто зненавидили Майкрософт. Але це було при Широкому Філі у 24 році, тож це на його совісті.
Втім, те що потім всі Evil Within та Ghostwire "продавали" для роздачі в Епік сторі Сідні... тфу... Тіму Свині, то з продажами все доволі сумно там було.
Вони нездатні забезпечити нормальний випуск і продажі ігор по власним великим франшизам.
І з їхніми управлінськими звичками та темпами звільнення кадрів я не думаю, що дл них прийде перспективна молода команда, що робитиме щось круте.
Величезна структура іксбокс, в яку ввалили під сотню мільярдів, шаленими темпами повертається у догеймпасний стан, а там і закриття недалеко.
Проблема в тому, що з 2020 року, зі старту гену консолей Філ дуже сильно стартегічно обісрався з тайтлами та цілевказанням.
Влив божевільні грощі в Ретардфолл, який хоч і не став другим Конкордом, але провалився поховавши під собою студію.
Влив бабла в Сеную два, яка по результатам вийшла унилим неграбельним фейлом.
Влив бабла в Сталкер, який затримався на два роки.
Слабо продавлював маркетингом ігри Обсидіанів. Так їх тайтли за останні п'ять років не назвати шедеврами, але це були міцні середнячки, та ще й чомусь класичні рпг-шки. Але Соні он примудряється продавати навіть такий кал як новий Вульворін.
Старфілд вийшов фейлом замість сістем-селлера.
Deathloop мабуть найслабша гра Аркейнів, не погана, але мені в певний момент стало скучно і я її просто дропнув.
Хейло - ну це не моє, не буду нічого казати.
Але сказати що Філ прямо деган і всі рішення і тп погані - та ні. Індіана джонс успішний, ремастер Подлівіона хайпанув, Дум та ювілейні ремастери продаються аж бігом, затягнув в геймпасс купу успішної та популярної індюшатини типу Сілксонга, Форза живіша за всіх живих, Блізард та Актівіжн конвеєр з заробляння бабла.
Просто вийшло так, що цей ген консолей (окрім життєвого циклу першого Світча) взагалі слабий вийшов, у Соні так-то теж вижжена пустеля замість хоч якихось тайтлів. Що там крім дитячого Астробота та Йотея то вийшло для гена годного, та особливо нічого - теж сплошні конкорди ат вульверіни. Просто залізяка від Соні сама по собі краще продається, а так там гоймери в ту саму Фіфу, гоночки, НБА та онлайн грають кроссплатформені.