Ринкова капіталізація AMD перевищила трильйон доларів. Це у півтора раза більше, ніж в Intel

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Shepard1985
Member

Повідомлення

kairo: 22.09.2026 13:16
Shepard1985: 22.09.2026 13:1110 років тому частка АМД була 15%, а сьогодні лише 30%.
Мала бути 300%!!!
За 10 років ситуація не змінилась суттєво.
Доля зросла всього лиш вдвоє! А якщо відкинути корпоративний сегмент і глянути статистику Стім, то доля АМД майже досягла 50%.
Я ж і казав і кажу, що за останні 10 років АМД подвоїла з 15 до 30% свою присутність на ринку ЦП, на мій погляд це мало, але так як наразі потуги на TSMC забрала собі Нвідіа, то навіть якби АМД викотила гарний продукт у вигляді відеокарти, то виробити її буде ніде. Всі це розуміють. Будувати фабрики АМД не буде, а з 11% у TSMC багато чого не накліпати. Тому я не чекаю від АМД нічого в майбутньому. Ходила новина по інету, що АМД хоче клепати свої чіпи на фабриках Інтел. Ну це як європейці та американці колись всі свої високотехнлогічні фабрики і заводи вивезли у Китай, а тепер вже Китай все виробляє, вкравши технології, а захід майже не виробляє нічого окрім стурбованості.
Rabbitultra
Member

Повідомлення

Трильйон, чого не 5 відразу? Просто 5 звучить солідніше
Коли буквально весь сучасний іт сегмент, як і вся економіка піндосів зав'язані на двох компаніях - опен аі і антропік, які не є профітними. Зате ефемерні циферки ростуть, підкріплені хіба що словами "trust me bro", оце і є бульбашка
VovaII
Member

Повідомлення

Sanьka: 22.09.2026 12:06До чого К2Д до Бартона
Я порівнюю їх не по потужності, а по "яскравості" на ринку у свій час. Тільки не починай згадувати слотовий Церлерон А. То надто давно було.
Starsclub1999
Junior

Повідомлення

gregory_amd: 22.09.2026 09:00 Самое главное, все мы знаем что амд - единственная в мире компания акции которой рушатся в канаву каждый квартальный отчёт Даже если там будет 999999% прибыли. Уже три года эту тенденцию наблюдаю. Нету более предсказуемой компании когда закупаться :lol:
У амд (возможно и у интела тоже) основной заработок идёт с энтерпрайз сегмента, в последние годы в датацентрах доля процессоров амд возросла в несколько раз. В Hetzner (самый крупный агломерат дата-центров в Германии) серверов на эпиках больше чем на зеонах стало. Как раз в этом сегменте всё стабильно, без факапов откровенных на данный момент
Відповісти