Відеокарта GeForce RTX 5080 вийшла з ладу після експериментів користувача з DLSS 5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Megaclite
Member

Повідомлення

Видно же шо якась банка памяті деградувала
MAKKACIN
Member

Повідомлення

та там ./mats -e 20 -b 10 і все понятно буде :gigi:
Earanak
Member

Повідомлення

Смотрю каналы разные-всякие по сервис-центрам, когда вижу такие квадратики, чаще все это сдохшая видеопамять )) Но я не экспертный-эксперт.
yariksom
Member

Повідомлення

Megaclite: 22.09.2026 13:18 Видно же шо якась банка памяті деградувала
Не винесла навантаження під DLSS 5 :gigi:
Reinmar
Member

Повідомлення

не знаю,до чого тут длсс чи не длсс. Це як "грав в гта 5 і померла відеокарта" - висновок, гта 5 вбиває відеокарти) Я якось пк продув від пилу відімкнений від мережі, і після цього на наступний день померла відеокарта, тобто чистка вбиває відеокарти :rolleyes:
kairo
Member

Повідомлення

Відеокарта GeForce RTX 5080 вийшла з ладу після пляшки Чернігівського

Користувач Reddit потенційно вбив свою відеокарту пляшкою Чернігівського. По словам хлопа, зазвичай він п'є Оболонь, але в цей злощасний вечір обрав Чернігівське. Як тільки він відкрив пляшку, на моніторі з'явились артефакти. Приємний вечір за грою в Танки під пиво був зруйнований. Цей випадок міг бути звичайним збігом обставин, й проблема з GeForce RTX 5080 могла проявитися і в іншій грі. Але загалом це не покращує загальну статистику надійності сучасних топових відеокарт.
vmsolver
Member

Повідомлення

Ещё один случай, когда ничего не ясно, но мнение и отношение выражено, фактов нет, а отношение уже есть. Даже попытки сделать анализ не было, может просто DLSS5 послужила бенчмарком, который выявил скрытый дефект?

Сколько новостей пишутся о том, что условный 3D Mark убивает видеокарты (а на самом деле выявляет проблемы)? Сколько людей бояться запускать 3D Mark после этого?
GipeR
Member

Повідомлення

нафиг этот dlss 5 до официального релиза, может они чуть оптимизируют, но сейчас такие эксперименты могут стоить очень дорого
Polaroid1962
Member

Повідомлення

Ну дуже теоритично певні обчислення можуть давати більше навантаження на окремі елементи, щось на кшталт стрес-тесту. Але відеокарти не мають виходити з ладу при стрес тестах.

Відправлено через 22 секунди:
Polaroid1962: 22.09.2026 13:47 Ну дуже теоритично певні тип обчислень може давати більше навантаження на окремі елементи, щось на кшталт стрес-тесту. Але відеокарти не мають виходити з ладу при стрес тестах.
Геральт
Active Member

Повідомлення

У нього немає доказів, що саме це стало причиною виходу з ладу, але він поки що ігнорує DLSS 5, оскільки боїться за свій ПК.
Теж боюсь і теж ігнорую :gigi:
S0N1C
Member

Повідомлення

Polaroid1962
не мають, але виходили, від високого фпс в меню гри :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

Megaclite
Earanak
:yes:
S0N1C
Member

Повідомлення

S0N1C: 22.09.2026 13:55 Polaroid1962
не мають, але виходили, від високого фпс в меню гри :dontknow:
Amazon Patches New World to Solve "Dying RTX 3090" Dilemma
https://www.tomshardware.com/news/new-w ... -patch-fix
Serg IX
Member

Повідомлення

наступна новина "через використання dlss5 згорів 12VHPWR"
leif
Member

Повідомлення

vmsolver: 22.09.2026 13:37ничего не ясно, но мнение и отношение выражено, фактов нет, а отношение уже есть
ну це дефолт для новин на оверах, нічого нового)

я навіть не засуджую, так працює будь-який блог/канал/сайт нині: формується певна аудиторія і потім автору потрібно віщати в резонанс з поглядами ядра аудиторії, адже тоді це робоча і проста бізнес стратегія. аудиторія задоволена, трафік крутиться лавеха мутиться.

почни завтра овери постити новини в такому ж не явно вираженому, але постійно присутньому дусі протилежному нинішньому, а саме: "амд -- атстой, хуанг -- красавчік; китай -- кончені комуністи, відстають на десятиліття; інтел давай жгі, даві червону гадіну як у часи 2700к; віндовс 11 -- топ; за ШІ -- майутнє; епік геймс круче стіма; роз'єм 12 пін шикарна штука, не ведіться на хайп" і тут би порозбігалась половина юзерів від зради :lol:

я гарантую, я ставлю 4 снікерса на це
D_ad
Member

Повідомлення

Якась жовтушна новина (перепост) для такого поважного сайту.
"Після чогось" =/= "внаслідок чогось".
Користувач з тим самим успіхом міг ганяти бенчмарки при 120% TDP Utilization і отримати все те саме: відвал, пробій, прогар...

Проте не можна не сказати, що DLSS5 реально прожарює FP4/FP8 блоки на відяхах, накшталт FP64 бенчів для ЦП, що змушує працювати їх буквально на межі витривалості і що досі не пофіксили виробники біосами, а бо н-відіа драйверами. :-/ :shuffle:
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Polaroid1962: 22.09.2026 13:47Ну дуже теоритично певні обчислення можуть давати більше навантаження на окремі елементи, щось на кшталт стрес-тесту. Але відеокарти не мають виходити з ладу при стрес тестах.
так і є, коли я генерів зображення на локальних моделях (СтейбДифьюжен\Флакс) то в чатах "генераторщіків" була інфа щоб улучшали термоінтерфейс\обдув на банках пам'яті, і якщо в відяшки обдув починаеться з 60+ з чипа, то вмикать вентилятори примусово (що я і робив, бо чип не прогрівался до 60 і обдув не вмикався, а за врм\память було боязно).

На дллс5 не тестував - бо толку туди лізти з 3060, це потрібно дивитись тести на нових відяшках і де є моніторінг пам'яті.
S0N1C
Member

Повідомлення

leif: 22.09.2026 14:45 формується певна аудиторія
аудіторія яка за хуанга жопу рве - вже сформувалася :lol:
leif
Member

Повідомлення

S0N1C: 22.09.2026 14:54аудіторія яка за хуанга жопу рве - вже сформувалася
та ну ти шо, овери це чисто амд-фанклуб) співвідношення дай Бог щоб 80 на 20% при тому що у великої частини тих хто топить за амд в профілі джифос і це багато років так
Відповісти