Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Xan Kriegor: 21.09.2026 17:07Що скажете на рахунок FO32U?
Отличный монитор за разумную цену!

Много раз обсуждали матрицы QD-OLED 3-го поколения прямо в этой ветке... в том числе и на примере FO32U...

Если устраивает 165Гц и Displayport 1.4 - то можно смело брать FO32U
s1R1us
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.09.2026 14:50 Тільки з ним :up: він там з напиленням антибліковим, так що не повністю дзеркало)
зрозумів, дякую :up:

тоді далі моніторю тему і чекаю коли з'явиться в продажу. якщо старт продажу в Китаї у вересні, то до нас прибуде ближче до грудня, можливо мав хто досвід?
lordep
Member

Повідомлення

Поділюсь враженнями від користування своїм першим OLED-монітором а саме Samsung 32" Odyssey Gaming G80SH (LS32HG802SIXUA). Попередній монітор був ASUS MX27AQ (IPS, 60Hz, напівматовий), купувався в 2016 році, порівнювати буду саме з ним. Обирав з матрицею QD-OLED так як на мою думку цей тип матриці має менше проблем ніж WOLED. Якістю зображення задоволений повністю, швидкість матриці та відгук феноменальні. Зображення дуже насичене кольорами, монітор має хороший запас яскравості. В неігровому застосуванні яскравість встановив "3/50", в іграх "10/50". HDR-контент виглядає неймовірно. Матове покриття сильне, значно сильніше ніж в ASUS MX27AQ, свій силует я не бачу взагалі. При прямому попаданні світла чорний дещо набирає фіолетового відтінку але криміналу немає. Сірий колір - бандінгу немає, білий - білий. "ШИМ"- відсутній, очі не втомлюються. При перегляді відео потрібно щоб його якість була на високому рівні адже чіткість зображення монітору призводить до того, що низькоякісний відео-контент виглядає гірше ніж на IPS. Монітором задоволений але... кому цікаво мій відгук про проблему DisplayPort в Samsung 32" Odyssey Gaming G80SH (LS32HG802SIXUA).

Деякі рекомендації при роботі з OLED-монітором:
1) Встановіть темну тему для ОС;
2) Встановіть в ОС вимкнення дисплею через 1-3 хв або заставку "Пустий екран";
3) Шпалери в ОС встановіть в режим "Слайд-шоу" та оберіть зміну в 1 або 10 хв. Найкраще пасують шпалери призначені саме для OLED (в гуглі oled wallpaper 4k);
4) Для браузера встановіть розширення Dark Reader;
5) Яскравість та контраст встановіть на рівень комфортний для очей, не потрібно викручувати все на максимум.
FirstTDM
Member

Повідомлення

lordep: 22.09.2026 12:11Обирав з матрицею QD-OLED
lordep: 22.09.2026 12:11Якістю зображення задоволений повністю, швидкість матриці та відгук феноменальні. Зображення дуже насичене кольорами, монітор має хороший запас яскравості.
lordep: 22.09.2026 12:11HDR-контент виглядає неймовірно.
Поздравляю! Ну вот... еще один Вау! отзыв :super:
lordep: 22.09.2026 12:11Деякі рекомендації при роботі з OLED-монітором:
Всё, в принципе верно, но в реале не так страшно... имхо, можно немного проще:

2) Выключать не надо монитор - достаточно заставки (пустой экран, геометрический вальс...) через 3-5 мин
5) Да. Контраст лучше не трогать, а яркость понизить под 100-150 нит для работы - в сети множество обзоров и рекомендуемых параметров для разных мониторов - я работаю в SDR с яркостью 27% - для игр перехожу в HDR
kairo
Member

Повідомлення

Я ще вмикав автоматичне приховування панелі Пуск, але відмовився через незручність. В налаштуваннях МСІ є Taskbar Detection, який приглушує яскравість панелі Пуск.
Відповісти