Чипмейкери готуються до випуску мікросхем GDDR7 на 4 та 6 ГБ. Це дозволить подвоїти обсяг відеопам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yurius_r
Member

Повідомлення

Я прямо вже бачу наступника Radeon 9500 4GB із одною мікросхемою і шиною пам'яті на 32 біти :D

P.S. в існуючій ситуації всі ці новини як з іншого світу
VRoman
Member

Повідомлення

Надеюсь что доступность ускорителей с большим объёмом памяти вернёт на игровой рынок видюхи ушедшие в сборки для ИИ. А то они все 5090 скупили ради своих ИИ моделей.
Kullerok
Member

Повідомлення

alextampa: 21.09.2026 13:41 Може до 2028 цей ші-бум зачахне і ринок нормалізується :rotate:
Скорее появиться какой-то Скайнет чем это все прекратиться :gigi: :gigi: и я прям вот щас не шучу.
my4a4oc
Member

Повідомлення

Kullerok: 21.09.2026 17:39
alextampa: 21.09.2026 13:41 Може до 2028 цей ші-бум зачахне і ринок нормалізується :rotate:
Скорее появиться какой-то Скайнет чем это все прекратиться :gigi: :gigi: и я прям вот щас не шучу.
от тоді і подешевшає, а от чи потрібні вони вже тоді будуть, питання другорядне :rotate:
Rabbitultra
Member

Повідомлення

Пацани, хтось думаю стане більше в 2 рази пам'яті? У нас просто буде вужча шина при тій самій кількості
btmn
Junior

Повідомлення

Зря они так. Могли бы постараться сделать чипы по 2.1гб, а потом по 2.2гб, а то разогнались... :D
Zakarul
Member

Повідомлення

Это хорошо. мне как раз видуха нужна на 200гб видеопамяти. Ну или пусть апдейтят strix halo, шоб под 300гб памяти :super: :super: :super:
KimRomik
Member

Повідомлення

Я одне скажу: це тільки підніме популярність вбудовок та ДДР5... Тому що замість того щоб купувати балласт у вигляді відеокарти з своєю пам"яттю, можна просто знайти процесор з потужною вбудовкою та озу 32-64 ГБ. Так, ця комбінація буде програвати топовим відеокартам, але через ціни та бум ШІ, такий варіант вполне може виправдати себе...
CnC_General
Member

Повідомлення

KimRomik: 21.09.2026 20:35 Я одне скажу: це тільки підніме популярність вбудовок та ДДР5... Тому що замість того щоб купувати балласт у вигляді відеокарти з своєю пам"яттю, можна просто знайти процесор з потужною вбудовкою та озу 32-64 ГБ. Так, вони будуть програвати топовим відеокартам, але через ціни та бум ШІ, такий варіант вполне може виправдати себе...
спойлер
аха ха ха...... ну прям ситуація з Intel Dual Core Pentium® XE та чипсетами з вбудованою графікою Radeon Xpress 200. Це той де вбудовано графічний чип Radeon 9500 + 64Мб відкушувало з оперативки. Коли типовий комп мав 512Мб.
материнка АСУС P5RD1 .
А потім через місяць приходиться вже купляти жирафа 6600ГТ , бо ігри не тягне вбудована графіка , та розкатала губу та хочеться ще більше ползунки все вправо на максимум.
Відповісти