Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Я зібрав свій ПК1 з профілю 2 роки тому, і не заглядав туди. Корпус фрактал торрент зі стоковими фільтрами. У мене на передній стінці пуш-пул система: 6х140мм на вдув у корпус, знизу 2х180м на вдув в корпус, на задній стінці 1х140мм на видув. Ото місяць тому розбирав - пилюки мінімально, при тому що сітки щотижня виглядають так (дома дві кицьки):
спойлер
Фронтальний фільтр:
f1.jpg
Вентилі за фільтром
f2.jpg
Нижній фільтр (ще один ковалок шерсті не потрапив на фото)
f3.jpg
От коли був попередній тазік "на видув", то ото половина тої шерсті була всередині ПК.
0kie
Member

Повідомлення

GreenMile
У меня такая же картина в ПК - столько же шерсти на фильтрах (сейчас дома одна кыця, раньше было несколько - не суть) и столько же пыли на вентиляторах. При отрицательном давлении. Важно с умом подходить к выбору корпуса и качества его фильтров. Тогда "плюс/минус" в давлении перестаёт играть важную роль, а на первый план выходит общий комфорт от работы за ПК, т.е. тишина. ;)
Melki
Member

Повідомлення

Striker: 20.09.2026 13:25В мене чомусь такого не було і немає
а у меня было, но сейчас нет
Striker: 20.09.2026 13:25 ззаду починає краще тягнути свіже повітря через нічим не закриту диромаху
шо?
Striker: 20.09.2026 13:25пил буде і так, і так
вот это крамольная истина и бороться с этим позитивным или негативным давлением лишь самоудовлетворение, ничего более
GreenMile: 20.09.2026 13:41Тому що:
а) корпус не є герметичним;
б) не існує фільтрів, які затримають 100% всієї пилюки.
а) солнце желтое
б) солнце желтое
так как ты не очень понимаешь написанное, перефразирую: это и так всем понятно
GreenMile: 20.09.2026 13:41Ок, неправильно прочитав це.
замётано
GreenMile: 20.09.2026 13:41Суть не в тому, що в корпусі ЗОВСІМ не буде пилюки при надлишковому тиску, суть в тому, що її буде істотно меньше, ніж при негативному.
а теперь хорошо подумай: там где у тебя стоит фильтр на входе, перед вентиляторами, давление воздуха позитивное или негативное?

0kie: 20.09.2026 13:44В итоге сделал отрицательное давление в корпусе. Ресурс у вентиляторов не вечен, а пыль есть и так, и эдак. При любом раскладе раз в полгода или даже год надо вскрывать системный блок и чистить от пыли. Зато ПК без нагрузки тихий, ибо половина вентиляторов в режиме "фанстоп", включая видеокарту. Протяжки вытяжными вертушками на 250-400 оборотов достаточно, чтобы и память, и процессор, и видеокарта в режиме кино/интернет/соцсети всегда были холодными. Видеокарта не заводится своими вентиляторами в таких задачах - только в играх. И при этом она холодная и чистая!
Теории - это хорошо, но нужна практика на своём конкретном железе и корпусе. При этом надо отречься от теорий и делать разные комбинации, чтобы найти свою золотую середину.
:super: :super: :super:
тут что-то комментировать - только портить (в хорошем смысле)
GreenMile: 20.09.2026 13:52 Я зібрав свій ПК1 з профілю 2 роки тому, і не заглядав туди. Корпус фрактал торрент зі стоковими фільтрами. У мене на передній стінці пуш-пул система: 6х140мм на вдув у корпус, знизу 2х180м на вдув в корпус, на задній стінці 1х140мм на видув. Ото місяць тому розбирав - пилюки мінімально, при тому що сітки щотижня виглядають так (дома дві кицьки):
спойлер
Фронтальний фільтр:f1.jpg

Вентилі за фільтром
f2.jpg

Нижній фільтр (ще один ковалок шерсті не потрапив на фото)
f3.jpg
От коли був попередній тазік "на видув", то ото половина тої шерсті була всередині ПК.

я отсюда вижу что пыли у тебя за фильтрами не сильно меньше чем у меня
кстати, у меня тоже кот длинношерстый вечно линяющий - если его вычесывать, то шерсти во всей квартире сильно меньше
Striker
Member

Повідомлення

Melki
Знову купа тексту. Коротше, конкретно напишіть, що ви пропонуєте? Переставити мені один кулер наверх на видув і подивитися на температури?
Вийде: на вдув 2х120 передня панель - знизу і по центру; 1х120 ззаду і зверху 1х140 і 1х120 на видув.

І ще питання наперед. Якщо все-таки надумаю взяти цей корпус (бо тут все чудово вентилюється), то по-вашому достатньо буде 1 на вдув і 2 на видув? Але тут в принципі відсутні фільтри, на моєму хоч спереду подвійна перфорація - на панелі і менша сітка за нею.
https://brain.com.ua/ukr/Korpus_NZXT_H5 ... tFEALw_wcB

Якийсь неадекват понаставляв десяток мінусів на всі мої повідомлення, щоб тебе діарея не відпускала декілька днів)
Melki
Member

Повідомлення

Striker: 20.09.2026 15:10Якщо все-таки надумаю взяти цей корпус
бери то что по кайфу
Striker: 20.09.2026 15:10десяток мінусів на всі мої повідомлення, щоб тебе діарея не відпускала декілька днів)
минус тебе за это
GreenMile
Member

Повідомлення

Melki: 20.09.2026 14:11 а теперь хорошо подумай: там где у тебя стоит фильтр на входе, перед вентиляторами, давление воздуха позитивное или негативное?
В зоні перед вентилятором - негативне, в якій... барабанний дріб... стоїть пиловий фільтр. Саме тому основна масса пилюки збирається на фільтрі і перед вентилятором, а в корпус потрапляють лише залишки. На відміну від негативного тиску, коли корпус всмоктує повітря всіми щілинами, а не фільтрами.

Melki: 20.09.2026 14:11 я отсюда вижу что пыли у тебя за фильтрами не сильно меньше чем у меня
Кількість пилюки можна порівняти лише у себе, а не з кимось, бо вихідні умови зовсім різні. Ви основного не прочитали: при негативному тиску в корпусі було повно шерсті, при позитивному - немає, лише дрібний порох.
Melki: 20.09.2026 14:11 кстати, у меня тоже кот длинношерстый вечно линяющий - если его вычесывать, то шерсти во всей квартире сильно меньше
Оце прям дякую, не знав :rolleyes:
спойлер
Fur.jpg
:D
Melki
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.09.2026 15:57В зоні перед вентилятором - негативне, в якій... барабанний дріб... стоїть пиловий фільтр. Саме тому основна масса пилюки збирається на фільтрі і перед вентилятором
а если фильтр поставть после вентиляторов, чтобы на нём было позитивное давление, то пыли на нём не будет?
GreenMile: 20.09.2026 15:57На відміну від негативного тиску, коли корпус всмоктує повітря всіми щілинами
прям аж интересно стало, сколько их там этих щелей?
GreenMile: 20.09.2026 15:57при негативному тиску в корпусі було повно шерсті
с фильтрами? в этом-же корпусе?
GreenMile: 20.09.2026 15:57Оце прям дякую, не знав
пользуйтесь, не благодарите :gigi: :gigi:
0kie
Member

Повідомлення

Как шерсть может пробиться в другие щели? Что за одоробло вместо корпуса? В моём случае шерсти нет совсем, ибо спереди мелкоячеистая заводская металлическая сетка, на которой вся шерсть оседает, а снизу капроновый фильтр, где вообще всё задерживается. Сзади заглушки тоже как сетка спереди. Совсем мелкая пыль может проникать или сзади, или через щёлки между боковым стеклом и корпусом. Опять же, я не зря указал обороты вентилятора - при минимальных оборотах внутри не вакуум камера, а лёгкий сквозняк. Если при таком режиме не устраивать битву подушками со всей семьёй, то концентрация пыли в помещении минимальная, а значит и попадать в корпус будет минимально при любых комбинациях "плюс/минус" давления внутри корпуса. Понимаю любителей влупить корпусным вертушкам от полутора тысяч оборотов для снижения на пару градусов температуры видеокарты в простое. :laugh: Можно, но зачем? :-/ :gigi:
GreenMile
Member

Повідомлення

0kie: 20.09.2026 16:56
Как шерсть может пробиться в другие щели?
Не знаю, як у вас, а у мене відкриваєш консерву - а там вже шерсть :lol:
Melki
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.09.2026 18:39відкриваєш консерву - а там вже шерсть
попробуй покупать консервированую рыбу, там никогда шерсти не встречал
GreenMile
Member

Повідомлення

Melki: 20.09.2026 16:49
GreenMile: 20.09.2026 15:57В зоні перед вентилятором - негативне, в якій... барабанний дріб... стоїть пиловий фільтр. Саме тому основна масса пилюки збирається на фільтрі і перед вентилятором
а если фильтр поставть после вентиляторов, чтобы на нём было позитивное давление, то пыли на нём не будет?
а ви кінець цитати, який звучав як "а в корпус потрапляють лише залишки." навмисно обрізали, щоб поставити це питання? :dontknow: Не валяйте ваньку, очевидно ж, що при будь якій конфігурації пилюка буде потрапляти в корпус так чи інакше, різниця лише в її кількості, просто при надмірному тиску - її там менше.
Melki: 20.09.2026 16:49
GreenMile: 20.09.2026 15:57На відміну від негативного тиску, коли корпус всмоктує повітря всіми щілинами
прям аж интересно стало, сколько их там этих щелей?
Та повно, зробіть негативний тиск, потім побачите де назбиралось. Наприклад, затягує через заглушки і вентиляційні отвори позаду, в місяцях згину, в кутах прилягання боковин.
Melki: 20.09.2026 16:49 с фильтрами? в этом-же корпусе?
В одному і тому ж корпусі, так. Не в торенті, а попередньому фракталі - Аrc mini R2. В ньому стояло 6 вентилів: два зверху з фільтром, два спереду з фільтром, один знизу з фільтром і один ззаду без фільтра. Грався я з ними по-всякому, менше всього пилюки було коли 5 на вдув через фільтри і один задній на видув. При від'ємному тиску найбільше пилюки осідало на задній панелі і заглушках і в нижній частині морди.

Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
Melki: 20.09.2026 18:44
GreenMile: 20.09.2026 18:39відкриваєш консерву - а там вже шерсть
попробуй покупать консервированую рыбу, там никогда шерсти не встречал
Жарт не в тому був )))
Melki
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.09.2026 18:57зробіть негативний тиск, потім побачите де назбиралось
посмотри мой профильный ПК
GreenMile: 20.09.2026 18:57Наприклад, затягує через заглушки і вентиляційні отвори позаду, в місяцях згину, в кутах прилягання боковин.
прям чудеса, я как бабку слушаю про касаток и белых медведей
GreenMile: 20.09.2026 18:57два зверху з фільтром
вообще какое-то отбитое решение, фильтровать выходящий из корпуса воздух?
GreenMile: 20.09.2026 18:57менше всього пилюки було коли 5 на вдув через фільтри і один задній на видув
это капец...
может проблема всё-таки не в корпусе а в среде его обитания и боротья эффективнее с причиной а не следствием?
я за температуры просто уже бось интересоваться... водянка у тебя тоже на вдув стоит?
GreenMile: 20.09.2026 18:57Жарт не в тому був )))
та я знаю
GreenMile
Member

Повідомлення

Melki: 20.09.2026 19:27
GreenMile: 20.09.2026 18:57два зверху з фільтром
вообще какое-то отбитое решение, фильтровать выходящий из корпуса воздух?
Що? З чого ви вирішили, що хтось фільтрував ВИхідне повітря? :think:
Melki: 20.09.2026 19:27
GreenMile: 20.09.2026 18:57менше всього пилюки було коли 5 на вдув через фільтри і один задній на видув
это капец...
может проблема всё-таки не в корпусе а в среде его обитания и боротья эффективнее с причиной а не следствием?
Угу, куплю хатинку в Альпах, зроблю там чисту кімнату і переїду туди з ПК.
До чого тут середовище? Ще раз, основний посил в тому, що за однакових умов менше сміття в корпусі при надмірному тиску. Все.
З чим саме вам миритись - з гіршими температурами, чи з пилюкою - то вже суто ваша справа, залежно від конкретно ваших умов, де ви там живете: в Альпах, чи в центрі міста і шо там за ПК.
Melki: 20.09.2026 19:27 я за температуры просто уже бось интересоваться... водянка у тебя тоже на вдув стоит?
Звісно на вдув, а куди ще вона має стояти в торенті? )))
Температури менші, ніж на 7800х3д, де водянка стоїть зверху на видув :-P
В ігорях проц навколо 50 градусів при навантаженні в ~120-140Вт, відяха ~65-70 градусів при 280Вт (самий донний вантуз, ага). Це тихий профіль, все в стоку, без всяких андервольтів.
Відповісти