Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Изображение

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось siruf 28.08.2012 16:34, всего редактировалось 9 раз.
Striker
Member

Н7 трохи ширше, але ще кращий, бо аж 3 дуйчика внизу і ззаду можна поставити 140 мм. Як варіант.
Filabatya
Member

я взагалі корпуси з 120 ззаду не розглядаю :up:
спойлер
але вже 5К на ветлилі вклав в свій і заспокоївся :laugh:
Последний раз редактировалось Filabatya 19.09.2026 21:32, всего редактировалось 1 раз.
Melki
Member

Striker: 19.09.2026 21:19Навпаки треба позитивний тиск. Або я щось може не розумію в таких корпусах.
есть видео в Ютубах про это,
Striker
Member

Melki: 19.09.2026 21:31есть видео в Ютубах про это,
Та дивився давно це. Суть в чому? Із усього побаченого і прочитаного я давно зробив висновок - якщо поставити більше на видув, то буде системник-пилосмок. Якщо більше на вдув - то це єдиний правильний варіант.
В Н7 вдув на БЖ зправа збоку, бо стоїть вертикально, ще 1-2 см треба залишати проміжок, впритик не вийде поставити(
Або ставити коробку зліва, а не зправа. Все одно на що там дивитися під столом.
Filabatya
Member

Striker
а ви точно андервольтнули проц і відаху, бо на вигляд, ваш корпус норм продувається)
Melki
його хоч раз в рік пилесосять з вологою ганчіркою? на вигляд, як ніколи)
Последний раз редактировалось Filabatya 19.09.2026 22:30, всего редактировалось 4 раза.
Melki
Member

Striker: 19.09.2026 21:36Із усього побаченого і прочитаного я давно зробив висновок
"Смотрю в книгу, вижу фигу" - ото про тебя или нет?
Рома чётко и обоснованно привел доказательства...
а вот лично мой опыт "більше на вдув - то це єдиний правильний варіант"
спойлер
23141243.jpg
Корпус профильный DB900, фильтра усилены чулками, и нет, он не пережил ремонт
Striker
Member

Filabatya: 19.09.2026 22:09бо на вигляд, ваш корпус норм продувається)
Він нормально продувається, крім відеокарти. Спереду 3х120 на вдув, ззаду 1х120 і зверху 1х140 на видув.
Изображение
Під відеокарту тільки один нижній кулер щось там задуває.
0kie
Member

Striker: 19.09.2026 23:01Під відеокарту тільки один нижній кулер щось там задуває
Болгаркой подрежь кожух БП так, чтобы не мешал кабелям БП. Не полностью обрезай, а сделай как лепесток, который подогни к дну, чтобы нижняя вертушка дула и её поток под получившимся направляющим лепестком шёл прямо на видеокарту. Корзины для HDD придётся выкинуть, чтобы не мешали. :rotate:
daesz
Member

0kie: 20.09.2026 01:29
Striker: 19.09.2026 23:01Під відеокарту тільки один нижній кулер щось там задуває
Болгаркой подрежь кожух БП так, чтобы не мешал кабелям БП. Не полностью обрезай, а сделай как лепесток, который подогни к дну, чтобы нижняя вертушка дула и её поток под получившимся направляющим лепестком шёл прямо на видеокарту. Корзины для HDD придётся выкинуть, чтобы не мешали. :rotate:
Та не обов'язково займатись таким варварством, можна просто друканути шахту по типу цього, тільки на 1 (ну чи на 2) пропелери :)
спойлер
Striker
Member

Яка ще нафіг болгарка, мені ото зайнятися більше немає чим. :lol: В мене думка хіба що виламати ззаду металеві перегородки, ті, що нижче відеокарти. Так буде більший приток повітря з іншої сторони відеокарти. Простіше взяти новий корпус і не страждати.

І мені, мабуть, більше підходить NZXT H5 Flow за розмірами і компоновкою.
0kie
Member

Striker: 20.09.2026 05:40більше підходить NZXT H5 Flow за розмірами і компоновкою.
Лучше всего для горячей видеокарты - это Jonsbo D41 или аналогичные корпуса с вертикальным охлаждением. :-/
Ну или болгарка. ;)
Melki
Member

Striker: 20.09.2026 05:40В мене думка хіба що виламати ззаду металеві перегородки, ті, що нижче відеокарти
посмотри видео Ромы еще раз и осознай всё что он там наговорил, ну или болгарка, или "скупой платит дважды, жадный трижды, лох всегда"
Striker
Member

Melki: 19.09.2026 22:15Корпус профильный DB900, фильтра усилены чулками, и нет, он не пережил ремонт
Фільтри посилені на передній панелі? Щось не дуже розумію, в чому саме тут проблема була? Що то за шляпа зверху?
Последний раз редактировалось Striker 20.09.2026 11:58, всего редактировалось 1 раз.
GreenMile
Member

Melki: 19.09.2026 22:15
Striker: 19.09.2026 21:36Із усього побаченого і прочитаного я давно зробив висновок
"Смотрю в книгу, вижу фигу" - ото про тебя или нет?
Рома чётко и обоснованно привел доказательства...
Він приводив докази лише з точки зору температур, а це не єдина проблема.
Суть в тому, що коли всередині корпуса від'ємний тиск - він засмоктує пил з усіх боків всіма можливими щілинами які є в корпусі, повз пилові фільтри, тому що засмоктує тудою, де менше опір всмоктуванню. А коли тиск надлишковий - ви більш-менш контролюєте місця локалізації пилу: у вас працюють зовнішні пилові фільтри, а всередині пил осідає в основному на шляху потоку. В цілому, за той самий час всередині корпусу пилу набагато менше збирається при надлишковому тиску.

Тобто, для пересічного використання, а не встановлення рекордів охолодження, краще пожертвувати 2-3 градусами нагріву, проте мати менше пилюки в корпусі.
Melki: 19.09.2026 22:15 а вот лично мой опыт "більше на вдув - то це єдиний правильний варіант"
Корпус профильный DB900, фильтра усилены чулками, и нет, он не пережил ремонт
Типове упередження виживання. Цей приклад не показовий з одної простої причини - будівельне сміття занадто дрібне, воно не вловлюється нормально навіть побутовим мішковим пилосмоком, не кажу вже про те, що фільтри ПК йому зовсім не перепона. Якби у вас під час ремонту вертушки були на видув з від'ємним тиском - у вас би оцього всього було набагато більше і при цьому всередині ПК.
Striker
Member

GreenMile
+ Гарно все розписали.

У відео зверху про це навіть не згадується. Воно корисне, але якщо розглядати не тільки його як основу, а просто для розуміння потоків. В своєму кейсі я якраз створив позитивний тиск, тому системник чистю десь раз на рік, пиловик БЖ знизу частіше, бо тягне пил з підлоги. В цьому ж відео побачив реальний профіт від прибирання задніх заглушок біля відеокарти - проц і відеокарта скинули по 2 градуси. Ще думаю спереду знизу, над відсіком HDD, можна було б вирізати коронкою 110 мм під вентиль 120, але заради одного разу сенсу немає купувати, може просто насвердлити звичайним свердлом отворів і 4 отвори для фіксації. Типу всобачити отой один кулер знизу на відеокарту.

Або ще простіша ідея - зробити по 4 отвори під два кулери не роблячи ніяких отворів під задув. Встановити з підкладками десь на 1-2 см над поличкою, до відеокарти буде нехай умовно ще 3 см. Тобто, чисто за рахунок прямого обдуву, але без повноцінного притоку, вже має трохи знизитися температура відеокарти.

Типу отак. :gigi:
спойлер
Изображение
І ще 1 спереду.
Последний раз редактировалось Striker 20.09.2026 12:23, всего редактировалось 2 раза.
Filabatya
Member

Теж вирішив не ставити верхній передній на вдув, як ноктуа радить, чарез те, що там нема фільтра. Градус два втратив, але корпус не сірий, як на фото) Бж в пасивному режимі, як відуха, фільтр чистесенький :up:
Melki
Member

Striker: 20.09.2026 11:58Фільтри посилені на передній панелі?
и снизу тоже
Striker: 20.09.2026 11:58не дуже розумію, в чому саме тут проблема була
пыль видишь?
Striker: 20.09.2026 11:58Що то за шляпа зверху
это пыль
тут как ты любишь - позитивное давление в корпусе
Striker: 20.09.2026 12:09 реальний профіт від прибирання задніх заглушок біля відеокарти - проц і відеокарта скинули по 2 градуси
а как ты думаешь, почему так получилось?
GreenMile: 20.09.2026 11:58Суть в тому, що коли всередині корпуса від'ємний тиск - він засмоктує пил з усіх боків всіма можливими щілинами які є в корпусі, повз пилові фільтри, тому що засмоктує тудою, де менше опір всмоктуванню. А коли тиск надлишковий - ви більш-менш контролюєте місця локалізації пилу: у вас працюють зовнішні пилові фільтри, а всередині пил осідає в основному на шляху потоку. В цілому, за той самий час всередині корпусу пилу набагато менше збирається при надлишковому тиску.
я знаю этут теорию, там выше результат на фото - что скажешь, почему пыль в корпусе при позитивном давлении?
GreenMile: 20.09.2026 11:58приклад не показовий з одної простої причини - будівельне сміття
"чукча не читатель, чукча писатель"
я для кого это написал заранее? я знаю что это и откуда это
Melki: 19.09.2026 22:15и нет, он не пережил ремонт
эту фразу нужно понимать как "ремонта в квартире не было"
Striker
Member

Melki: 20.09.2026 12:45тут как ты любишь - позитивное давление в корпусе
Може досить вже цих ребусів? Сказали А - кажіть і Б. В мене чомусь такого не було і немає. Я рік можу взагалі не лізти всередину і в мене й близко такого немає. Це при тому, що немає ніяких чулків, а звичайні металеві сіточки, які затримують грубий пил.
Melki: 20.09.2026 12:45а как ты думаешь, почему так получилось?
Може тому, що ззаду починає краще тягнути свіже повітря через нічим не закриту диромаху.
Melki: 20.09.2026 12:45почему пыль в корпусе при позитивном давлении?
Не мені питання, але пил буде і так, і так. Тільки при позитивному тиску його буде менше і він буде більше накопичуватися по потоку повітря, а не з усіх щилин, звідки буде тягнутися повітря при видуві.
GreenMile
Member

Melki: 20.09.2026 12:45 я знаю эту теорию, там выше результат на фото - что скажешь, почему пыль в корпусе при позитивном давлении?
Тому що:
а) корпус не є герметичним;
б) не існує фільтрів, які затримають 100% всієї пилюки.
Власне у вас корпус в дрібному пороху, який проходить крізь сітки/панчохи, все інше відфільтроване.

Суть не в тому, що в корпусі ЗОВСІМ не буде пилюки при надлишковому тиску, суть в тому, що її буде істотно меньше, ніж при негативному.
Melki: 20.09.2026 12:45
GreenMile: 20.09.2026 11:58приклад не показовий з одної простої причини - будівельне сміття
"чукча не читатель, чукча писатель"
я для кого это написал заранее? я знаю что это и откуда это
Melki: 19.09.2026 22:15и нет, он не пережил ремонт
эту фразу нужно понимать как "ремонта в квартире не было"
Ок, неправильно прочитав це.
0kie
Member

Striker: 20.09.2026 13:25пил буде і так, і так.
Когда-то я тоже задумывался над вариантами вентиляции, количеством и качеством вентиляторов, формируемом ими давления воздуха...
В итоге сделал отрицательное давление в корпусе. Ресурс у вентиляторов не вечен, а пыль есть и так, и эдак. :gigi: При любом раскладе раз в полгода или даже год надо вскрывать системный блок и чистить от пыли. Зато ПК без нагрузки тихий, ибо половина вентиляторов в режиме "фанстоп", включая видеокарту. Протяжки вытяжными вертушками на 250-400 оборотов достаточно, чтобы и память, и процессор, и видеокарта в режиме кино/интернет/соцсети всегда были холодными. Видеокарта не заводится своими вентиляторами в таких задачах - только в играх. И при этом она холодная и чистая!
Теории - это хорошо, но нужна практика на своём конкретном железе и корпусе. При этом надо отречься от теорий и делать разные комбинации, чтобы найти свою золотую середину.
Ответить