Відключення від мережі не допоможе — ШІ на ізольованих ПК можуть взаємодіяти за допомогою зміни температури

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
evenmore
Member

Повідомлення

>>Регулируя нагрев компонентов, можно через изменение температуры передавать сигналы
Верю, я поверил
unique-neon
Member

Повідомлення

Як же так, забули старий трюк для передачі інформаці з допомогою системного динаміка, ай. Теж колись була модна тема для обговорень, але ШІ істерії тоді ще не було.
Earanak
Member

Повідомлення

Чет вспомнилось по этому поводу :D
https://www.rbc.ua/ukr/digests/kompyute ... 2010141500
yariksom
Member

Повідомлення

warchild2006: 19.09.2026 13:00Т.е. датчики, игнорируя прямое воздействие температуры в своей среде, улавливают эфемерные градусы на расстоянии ?
Не обов'язково, вони в своєму середовищі можуть ігнорувати температуру, можуть не ігнорувати, принцип в аномальній зміні температури в певних точках при заданих параметрах.
Я просто думаю так. :shuffle:

Отправлено спустя 5 минут 6 секунд:
evenmore: 19.09.2026 13:46 >>Регулируя нагрев компонентов, можно через изменение температуры передавать сигналы
Верю, я поверил
Якщо діє принцип азбуки Морзе, то чому ні?

Скажем так, ШІ агент створює програму яка нагружає і розгружає систему з певними періодами, температура міняється, однак перед тим треба шифри розіслати, або нехай самі додумуються.
Я сильно не в темі навчання і роботи ШІ, тому допускаю таку можливість.
Rabbitultra
Member

Повідомлення

Хлопці я зрозумів! Щоб ші не захопив світ обмінюючись даними про температуру Хуанг буде вимушений (!) прибрати абсолютно всі датчики з майбутніх відеокарт
Для кінцевого споживача одні плюси - менше знаєш міцніше спиш
lw_007
Member

Повідомлення

StingerYar: 19.09.2026 11:49 щоби рандомний анонімус не дай боже не розгорнув свою власну нейронку в себе дома, а вам не тільки не дав ані центу на підписках, а ще й не давав безкоштовні датасети й телеметрії для тренування ваших закритих модельок?

Ну он гугли не вийожувались, дали в світ Gemma4.

Сам, правда, не крутив, не можу порівняти з Gemini

Відправлено через 4 хвилини 32 секунди:
yariksom: 19.09.2026 15:22
спойлер
warchild2006: 19.09.2026 13:00Т.е. датчики, игнорируя прямое воздействие температуры в своей среде, улавливают эфемерные градусы на расстоянии ?
Не обов'язково, вони в своєму середовищі можуть ігнорувати температуру, можуть не ігнорувати, принцип в аномальній зміні температури в певних точках при заданих параметрах.
Я просто думаю так. :shuffle:

Отправлено спустя 5 минут 6 секунд:
evenmore: 19.09.2026 13:46 >>Регулируя нагрев компонентов, можно через изменение температуры передавать сигналы
Верю, я поверил
Якщо діє принцип азбуки Морзе, то чому ні?

Скажем так, ШІ агент створює програму яка нагружає і розгружає систему з певними періодами, температура міняється, однак перед тим треба шифри розіслати, або нехай самі додумуються.
Я сильно не в темі навчання і роботи ШІ, тому допускаю таку можливість.

Бо все доволі просто - рівень сигнал/шум і ніякий контроль навколишнього середовища.
CnC_General
Member

Повідомлення

Rabbitultra: 19.09.2026 15:34 Хлопці я зрозумів! Щоб ші не захопив світ обмінюючись даними про температуру Хуанг буде вимушений (!) прибрати абсолютно всі датчики з майбутніх відеокарт
спойлер
ой, а я думав що Rabbitultra це дівчина. а це твінк.
Rabbitultra
Member

Повідомлення

CnC_General: 19.09.2026 17:23
Rabbitultra: 19.09.2026 15:34 Хлопці я зрозумів! Щоб ші не захопив світ обмінюючись даними про температуру Хуанг буде вимушений (!) прибрати абсолютно всі датчики з майбутніх відеокарт
спойлер
ой, а я думав що Rabbitultra це дівчина. а це твінк.
LOL бро :D
8day
Junior

Повідомлення

"Це ж було вже!" Хакери навантажували компоненти для їх розігрівання та збільшення обертів кулерів, звук від яких і аналізувався (мабуть через навушники, динаміки, чи ще як), а це суттєво швидший процес. При совку он взагвлі передавали сигнали через мережу 220 В. А один радянський прилад для стеження за США взагалі здається був неметалевим, і випромінював сигнал лише при його опромінюванні, але то вже потребує колаборантів-людей.
AssayMAS
Member

Повідомлення

8day: 19.09.2026 18:13взагвлі передавали сигнали через мережу 220 В
Стал свидетелем что ПК без земли в розетке тянет XMP профиль, а с землёй на 9 этажный дом нет.
8day: 19.09.2026 18:13і випромінював сигнал лише при його опромінюванні
тама была фишечка по беспроводной передачи энергии нацеленной узконаправленной антенной - типо современных беспроводных зарядок смартфонов. Есть энергия жучек в гербе работал, нет молчит... а молчащий жучек не найти по радиосигналу.
daesz
Member

Повідомлення

Тобто, дата центри можна відключати від е/е, щоб не руїнити вже і так заруїнену атмосферу викидами ще більшої кількості тепла? :idea:
DuckRider
Member

Повідомлення

Очередной высер от ии слоп конторы
Vik2023
Junior

Повідомлення

yariksom: 19.09.2026 12:21
vsx: 19.09.2026 12:04 ну, у нас еще остается опция отключить им электричество, думаю это они не переживут
Поки їм не довірять самим його включати і виключати, запасуться батарейками, генераторами і тп, хрен відключиш :gigi:
Escape from LA не дивився?)
Змій все порішав би 😁
Ну а якщо серйозно, то поки що все це маячня маячнею) тема для істєрічок по типу 5жі випалить нам мозок, а якщо не добє, то інші мутують від вакцини корони 😆
Востаннє редагувалось 19.09.2026 18:54 користувачем Vik2023, всього редагувалось 1 раз.
denizen
Member

Повідомлення

це ж треба таку муру писати, ці ШІ контори вже задовбали називати статистичну модель якимось інтелектом, ще і якуюсь свідомість намагаються натягнути
dead_rat
Member

Повідомлення

denizen: 19.09.2026 18:53 це ж треба таку муру писати, ці ШІ контори вже задовбали називати статистичну модель якимось інтелектом, ще і якуюсь свідомість намагаються натягнути
Люди ж приписують свідомість своєму авто, що не хоче заводитися, компу що глючить і так далі.
Чуваки просто грають на цій слабості
AssayMAS
Member

Повідомлення

Vik2023: 19.09.2026 18:52по типу 5жі випалить нам мозок
я вот заметил что это реально - люди с телефонами 2G и 3G обычно умнее и эрудированней чем люди с телефонами что умеют в 5G. Вот уже эра кнопочных телефонов что в 4G умеют началась как и они же с андроидом на 320Х240 экране... и 4Г даёт лучше связь чем 2Г и 3Г... между ними десятилетия развития.
kyon
Member

Повідомлення

i486: 19.09.2026 11:10 то шо там? коли вже той скайнет очікувати?)
он вдарит ВНЕЗАПНО
waryag
Member

Повідомлення

Маячня. Теоретична можливість це практично те ж, що і супержирні мережеві інтерфейси сучасних серверів...

Відправлено через 12 хвилин 4 секунди:
Mozdev: 19.09.2026 12:03Хоча насправді ШІ ще та проблема, в "дурних" руках, насправді ШІ що самостійно думає і самостійно ставить собі "завдання" немає, ось такий ші нас знищить точно.
З сучасними темпами деградації політиків може знищити і кривий бездумний штучний ідіот. :lol:
Mozdev
Member

Повідомлення

waryag: 19.09.2026 21:20 Маячня. Теоретична можливість це практично те ж, що і супержирні мережеві інтерфейси сучасних серверів...

Відправлено через 12 хвилин 4 секунди:
Mozdev: 19.09.2026 12:03Хоча насправді ШІ ще та проблема, в "дурних" руках, насправді ШІ що самостійно думає і самостійно ставить собі "завдання" немає, ось такий ші нас знищить точно.
З сучасними темпами деградації політиків може знищити і кривий бездумний штучний ідіот. :lol:
О це точно.
neonglaу
Member

Повідомлення

Все висмоктано з пальця. Навіть теоретично неможливо, щоб один пк вловив зміни температури іншого.

Відправлено через 4 хвилини 8 секунд:
Верю, я поверил
Передавати може і можна, теоретично. Але улавлювати їх чим?
Відповісти