Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Насетапив зв'язку JRemote 3 + Jriver. Круто працює.
MSiAventador
Member

Повідомлення

MSiAventador: 05.09.2026 13:43 З живленням теж проблем нема, рідний БЖ нормчик як напряму в 220 так і через ДБЖ.
Отже докуповувати FIIO Darkside Pro живлення для Muse 300 не бачу потреби.
Забираю слова назад, Darkside Pro покращує динаміку басу і вплив басу на середні частоти. B-)

Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
Зображення
Зображення
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 18.09.2026 19:41Darkside Pro покращує динаміку басу і вплив басу на середні частоти
Окрема увага до живлення завжди приносить свої бенефіти
MSiAventador
Member

Повідомлення

Сів послухати зміни в звуці на 10 хвилин і не помітив як минуло 2 години.
Реально підтягує девайс до рівня К17.
feson
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 16.09.2026 23:55 Таке питання: Зараз користуюсь звязкою Topping DX1 II та Hifiman XV. Все добре працює, але інколи буває легке гудіння в навушниках. Зачасту в правій чаші, коли кручу головою. Торкаюсь пальцем до джека 3.5мм біля навушників і гудіння немає. Нагуглив що проблема напевно в заземленні

Не так щоб сильно напрягало, але якщо є варіанти як пофіксити то зробив би. Якщо підключитись через оптичний кабель це має пофіксити проблему? Там трохи менша якість 24-bit / 192 kHz. Але наче все одно хороша для стрімінгових сервісів чи мп3 файлів.

Чи має хтось які варіанти? Бо заземлення в квартирі немає.
Оптичний кабель не пофіксить проблему. Бо проблема в живленні Topping DX1 II яке йде з ПК.
Варіанти -
1) Заміна БЖ ПК. Заміна відеокарти або МП яка у сімбіозі з БЖ ПК дає перешкоди живленню 5В USB.

2) Застосування 5В USB ізолятора (правда як там XMOS буде працювати чи ні - треба пробувати).

3) Купити нормальний підсилювач навушників для Hifiman XV. Бо як можна слухати планари через підсилювач на ОУ (який в топінгу) для мене - загадка.....
це як купити океанську яхту - та плавати у бабусі на озері....для чого та яхта..... :laugh:

Нормальний підсилювач для Hifiman XV - це лінійне живлення стабілізоване та вихідні дискретні каскади підсилювача в класі А або АБ.

Отправлено спустя 4 минуты 9 секунд:
В Topping DX1 II немає вихідних дискретних каскадів підсилення в класі А або АБ - з за розміру цього прибора та типу живлення.
Все - ця коробка для планарів не підходить....як цапа - може працювати....
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 19.09.2026 02:42Нормальний підсилювач для Hifiman XV - це лінійне живлення стабілізоване та вихідні дискретні каскади підсилювача в класі А або АБ.
Підтримаю, Чутливість 92 дБ, тугі, як дупа у малолетки. В мене НЕ560 є

Відправлено через 6 хвилин 18 секунд:
Шііти або Fiio

Schiit Magni
Maximum Power, 16 ohms: 3.0W RMS per channel :super:
Maximum Power, 32 ohms: 2.5W RMS per channel
Maximum Power, 50 ohms: 1.5W RMS per channel
Maximum Power, 300 ohms: 415mW RMS per channel
Maximum Power, 600 ohms: 220mW RMS per channel

З цапом на борті 199 бакинських
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

feson: 19.09.2026 02:42
aaleksandrenko: 16.09.2026 23:55 Таке питання: Зараз користуюсь звязкою Topping DX1 II та Hifiman XV. Все добре працює, але інколи буває легке гудіння в навушниках. Зачасту в правій чаші, коли кручу головою. Торкаюсь пальцем до джека 3.5мм біля навушників і гудіння немає. Нагуглив що проблема напевно в заземленні

Не так щоб сильно напрягало, але якщо є варіанти як пофіксити то зробив би. Якщо підключитись через оптичний кабель це має пофіксити проблему? Там трохи менша якість 24-bit / 192 kHz. Але наче все одно хороша для стрімінгових сервісів чи мп3 файлів.

Чи має хтось які варіанти? Бо заземлення в квартирі немає.
Оптичний кабель не пофіксить проблему. Бо проблема в живленні Topping DX1 II яке йде з ПК.
Варіанти -
1) Заміна БЖ ПК. Заміна відеокарти або МП яка у сімбіозі з БЖ ПК дає перешкоди живленню 5В USB.

2) Застосування 5В USB ізолятора (правда як там XMOS буде працювати чи ні - треба пробувати).

3) Купити нормальний підсилювач навушників для Hifiman XV. Бо як можна слухати планари через підсилювач на ОУ (який в топінгу) для мене - загадка.....
це як купити океанську яхту - та плавати у бабусі на озері....для чого та яхта..... :laugh:

Нормальний підсилювач для Hifiman XV - це лінійне живлення стабілізоване та вихідні дискретні каскади підсилювача в класі А або АБ.

Отправлено спустя 4 минуты 9 секунд:
В Topping DX1 II немає вихідних дискретних каскадів підсилення в класі А або АБ - з за розміру цього прибора та типу живлення.
Все - ця коробка для планарів не підходить....як цапа - може працювати....
Дякую за детальний коментар.

Я хочу спробувати оптику через те, що зможу по юсб пустити тільки живлення. Тоді спробую підключити до блоку живлення 5в з телефону. Поки все одно це тимчасове рішення щоб докопатися до проблеми.

В планах є спробувати кращий цап. Дивився на hifiman serenade jr. На Алі він без купонів 455 Дол у оф магазині при офіційний ціні 650. Наче класний цап в класі А. Описують як м'який і музичний. Але щось дуже мало відгуків та реальних користувачів. Тому напевно пізніше замовлю fiio k13 r2r та fiio darkside pro. Подивився відгуки на Алі і багато людей відмітили що звучання к13 дійсно стало ще краще з лінійним бж.
tablestikus
Member

Повідомлення

MSiAventador: 18.09.2026 20:18 Сів послухати зміни в звуці на 10 хвилин і не помітив як минуло 2 години.
І поставив його як в інструкції написано не ставити)

Треба і собі його купити, а то щось я забув що хотів його.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.09.2026 04:23
feson: 19.09.2026 02:42Нормальний підсилювач для Hifiman XV - це лінійне живлення стабілізоване та вихідні дискретні каскади підсилювача в класі А або АБ.
Підтримаю, Чутливість 92 дБ, тугі, як дупа у малолетки. В мене НЕ560 є

Відправлено через 6 хвилин 18 секунд:
Шііти або Fiio

Schiit Magni
Maximum Power, 16 ohms: 3.0W RMS per channel :super:
Maximum Power, 32 ohms: 2.5W RMS per channel
Maximum Power, 50 ohms: 1.5W RMS per channel
Maximum Power, 300 ohms: 415mW RMS per channel
Maximum Power, 600 ohms: 220mW RMS per channel

З цапом на борті 199 бакинських
А що дадуть ті 3 вт на канал?
В мене зараз 1 вт з ввімкненим high Gain я ставлю невелику гучність у віндовс.
3 вт це дуже багато. колесико гучності на цап не буде плавно регулювати звук, а різко. Треба ставити low gain. Але тоді не буде 3вт.

Типу 1 вт не розкриває навушники? Як це зрозуміти розкриває чи ні? В мене колись були hifiman sundara та soundblaster g6. Тоді навушники навіть нормально не грали, хрипіли. Реально бачив що мало потужності.

Schiit magni з цап по оглядам і відгуками не вдала модель.
Хоча моді+магні класний сетап. Аби ще в них були нормальні бж 110-240 вольт як у більшості виробників :)
Filabatya
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
Там 94 дб чуйки, а от в he6 84, от їм і треба)
Scoffer
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 19.09.2026 12:32А що дадуть ті 3 вт на канал
То від неузгодженого опору навантаження. HE-6 треба півтори вати піково на його 50 омах (~7 вольт амплітуди). Потужність на 16 омах то просто наслідок того що треба 7 вольт амплітуди, але обмежена максимальним струмом вихідного каскаду, бо мало бути майже 5.
А був би вихідний трансформатор з відводами як в лампових підсилювачах, то півтора вистачило б не тільки лише кожному :rotate:
Востаннє редагувалось 19.09.2026 13:35 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 19.09.2026 11:49Я хочу спробувати оптику через те, що зможу по юсб пустити тільки живлення
Спробуй, порівняєш за якостью, "Д" - досвід.
Пам'ятай про окремий USB-вихід на чипі NEC

Відправлено через 11 хвилин 37 секунд:
aaleksandrenko: 19.09.2026 12:323 вт це дуже багато. колесико гучності на цап не буде плавно регулювати звук, а різко.
Потужність — це не про гучність, а про детальність та динаміку — типова помилка. В мене 6 Вт на 32 Ом, гучно не слухаю
aaleksandrenko: 19.09.2026 12:32Аби ще в них були нормальні бж 110-240 вольт як у більшості виробників
От не треба брати дешеве імпульсне лайно, або iFi iPowerX, але він $100 коштує на Ебеї.

https://www.schiit.com/products/wall-warts
https://www.schiit.com/products/pyst-cables - короткі хвости Modi → Magnі, хоча можна замовити пайку
aaleksandrenko: 19.09.2026 12:32Schiit magni з цап по оглядам і відгуками не вдала модель
Читай на HeadFi

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Піпл чекав, але був не у захваті, хоча глибоко не копав
Filabatya
Member

Повідомлення

Radio Bay
Він вам пише про мультивольтаж, як на всій техніці без двигуна у вас дома, а не про лбж
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.09.2026 13:43мультивольтаж
Поясни
Filabatya
Member

Повідомлення

Купив американський шіт і купляти до нього підвищувач напруги, як до екофлов їхніх)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.09.2026 13:45Купив американський шіт і купляти до нього підвищувач напруги, як до екофлов їхніх
А так, там зовнішні лінійні БЖ. Обираєш вольтаж. Для девайсів з внутрішнім БЖ також. Подивись на сайті.
Шиіти не ставлять дешеве мультивольльтажне лайно за що респект
MSiAventador
Member

Повідомлення

tablestikus: 19.09.2026 12:23
MSiAventador: 18.09.2026 20:18 Сів послухати зміни в звуці на 10 хвилин і не помітив як минуло 2 години.
спойлер
І поставив його як в інструкції написано не ставити)

Треба і собі його купити, а то щось я забув що хотів його.
Вже переставив його вище.
Виявив що коли він близько до ПК і на одній лінії 230В з ПК - то на високій гучності в іграх з великим навантаженням на проц і відяху - я почув наводку.
Тому приєднав до іншої розетки 230В і поставив подалі.
Доречі рідний бж Muse 300 наводки не ловить від ПК.
Зображення
Відповісти