Меня такие мысли тоже недавно посетили, дышать на него нельзяFoX_UA: ↑ 17.09.2026 14:43Комп тепер треба берегти, щоб не дай бог щось вийшло з ладу
Новини
Останні статті і огляди
AMD готує 10% підвищення цін на свою продукцію, включно з CPU, GPU та чипсетами
-
Prescott
Member
-
Usagi
Member
В мене 4080+9800х3д+64 6кPrescott: ↑ 17.09.2026 14:26Услышал, спасибо за мысли.Earanak: ↑ 17.09.2026 14:25Но лично я бы с 13600K+4080 никуда не грейдился, терпел бы до последнего.![]()
На 4к моніку гпу впритик, але 5080 ну воопще не панацея. Ті самі 16врам тільки в профіль і краще обмазані нейрослопом.
Буду сидіти до 60хх або адекватної відповіді амд як колись 7900хтх
-
Earanak
Member
OFFTOP - Я тоже вот сижу теперь смотрю на HotSpot у видяхи и думаю... А ведь скоро надо будет пасту менять. Прокладочки. А самому лезть туда, самому искать гайды по толщинам, самому все это нарезать и пересобирать, рукожоп как я может только навернуть все это
Классика сервис-центров которые я на ютубе смотрю. А оперативка, если вдруг одна плашка сейчас сдохла бы... Наверное я бы ее не сдавал по гарантии
Ну типа, сдаешь такой кит который ты покупал за 30к грн на 4х48GB с одной сдохшлей планкой. И тебе магазин возвращает по гарантии 30к грн вместо твоей оперативки, а новая такая стоит 240к... Ну вроде как справедливо и честно, со стороны магазина, а мою рожу имаджинировали после такого ? 
-
Kullerok
Member
Опять святая Любимка цены подымает
нээ ну им можно. А вот куртка плохой и жадный:D 
-
Filabatya
Member
Бо він каталізатор цього процесу
- спойлер
- Відколи Володя взяв 5070, все пішло шкереберть, Інтел прийди, порядок наведи!

-
kairo
Member
Earanak: ↑ 17.09.2026 15:02 OFFTOP - Я тоже вот сижу теперь смотрю на HotSpot у видяхи и думаю... А ведь скоро надо будет пасту менять. Прокладочки. А самому лезть туда, самому искать гайды по толщинам, самому все это нарезать и пересобирать, рукожоп как я может только навернуть все это
- спойлер
- Я в тому році обслуговував. На ГПУ краще зразу класти термоперехід, в нас тут на форумі продають. З термопрокладками, або залишити старі або використовувати Thermal Putty. Я накупував купу дорогих прокладок і виявилось, що вони усі тверді, а рідні як паралон. І в мене якісні тупо не притислись, там ще й зазори, що треба три рази перезбирати, бо там 1.5мм, а тут 0.6мм. З Thermal Putty все просто, вона як пластилін.
-
Earanak
Member
Спасибо. Я в курсе, смотрю пачку сервис-центровых ютуб-каналов фоном. Понимаю в целом в чем там загвоздки, нюансы, где чаще всего косячат и тд...kairo: ↑ 17.09.2026 15:19Earanak: ↑ 17.09.2026 15:02 OFFTOP - Я тоже вот сижу теперь смотрю на HotSpot у видяхи и думаю... А ведь скоро надо будет пасту менять. Прокладочки. А самому лезть туда, самому искать гайды по толщинам, самому все это нарезать и пересобирать, рукожоп как я может только навернуть все это
- спойлер
- Я в тому році обслуговував. На ГПУ краще зразу класти термоперехід, в нас тут на форумі продають. З термопрокладками, або залишити старі або використовувати Thermal Putty. Я накупував купу дорогих прокладок і виявилось, що вони усі тверді, а рідні як паралон. І в мене якісні тупо не притислись, там ще й зазори, що треба три рази перезбирати, бо там 1.5мм, а тут 0.6мм. З Thermal Putty все просто, вона як пластилін.
Тут скорее проблема в том что я своим рукам не верю
-
decepticon4891
Junior
В смысле 30к грн? Это что за магазин с такими условиями гарантии? Сумма возвращается по актуальному рыночному ценнику в случае подорожанияEaranak: ↑ 17.09.2026 15:02 Ну типа, сдаешь такой кит который ты покупал за 30к грн на 4х48GB с одной сдохшлей планкой. И тебе магазин возвращает по гарантии 30к грн вместо твоей оперативки, а новая такая стоит 240к... Ну вроде как справедливо и честно, со стороны магазина, а мою рожу имаджинировали после такого ?![]()
- спойлер
- "Відповідно до пункту 7 статті 8 Закону України «Про захист прав споживачів» на момент розірвання договору купівлі-продажу споживач має право:
на повернення суми, зазначеної в чеку, якщо вартість товару зменшилася;
на повернення суми, що зазначена на ціннику, якщо ціна товару збільшилася.
Отже, якщо ціна товару в день розірвання договору купівлі-продажу зменшилася, покупець має право отримати повну суму сплачених коштів, вказаних у розрахунковому документі. Якщо ціна товару в день розірвання договору купівлі-продажу збільшилася, споживач має право отримати більшу суму, тобто ту, що зазначена на ціннику"
-
karokum
Member
Prescott
Такі ж пекельні борошна на фоні останніх тенденцій і новин, правда в мене звязка поскромніше: 7700+4070S
І це за 80к грн 
Я ще й свою не зможу продати, бо їй вже приготоване місце в іншому ПК на заміну 5700 XT
В мене раніше план був дочекатися 80 Super і тоді оновитися (якби їй ядро підкрутили а не лише память) або ж чекати згодом 60 лінійку. Але тепер
Взагалі Filabatya діло каже, хороший OLED дасть набагато більше емоцій від оновлення ніж ці циферки. Я би й сам оновився якби мені OLED очі не випалював мерехтінням
Такі ж пекельні борошна на фоні останніх тенденцій і новин, правда в мене звязка поскромніше: 7700+4070S
- спойлер
- Не сказав би що мені її нині десь не вистачає, зазвичай все або майже все вправо + DLSSQ і нормально. Єдиний раз коли таке не прокатило це в Стелар Блейд, бо там все вправо це текстури 4К (що я не помітив), і лиш коли почало статерити поліз дивитися що там
Я ще й свою не зможу продати, бо їй вже приготоване місце в іншому ПК на заміну 5700 XT
В мене раніше план був дочекатися 80 Super і тоді оновитися (якби їй ядро підкрутили а не лише память) або ж чекати згодом 60 лінійку. Але тепер
Взагалі Filabatya діло каже, хороший OLED дасть набагато більше емоцій від оновлення ніж ці циферки. Я би й сам оновився якби мені OLED очі не випалював мерехтінням
-
Earanak
Member
decepticon4891, не знал что гарантия у нас так работает
Ни разу не обращался по ней. Спасибо.
Я насмотрелся буржуйских видосов и нытья на реддитах, с описанными мною ситуациями, типа такого :
https://youtu.be/JymS-8AIjeE
Купил за 240$ ? Вернули 240$ ! Новая стоит 1400$
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... arranties/
Я насмотрелся буржуйских видосов и нытья на реддитах, с описанными мною ситуациями, типа такого :
Купил за 240$ ? Вернули 240$ ! Новая стоит 1400$
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... arranties/
-
decepticon4891
Junior
За другие страны не скажу, у нас пока так в правовом полеEaranak: ↑ 17.09.2026 15:42 decepticon4891, не знал что гарантия у нас так работаетНи разу не обращался по ней. Спасибо.
- спойлер
- Стаття 8 п.7
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12#Text
-
dead_rat
Member
Доречі, був недавно спор тут на форумі.Earanak: ↑ 17.09.2026 15:02 Ну типа, сдаешь такой кит который ты покупал за 30к грн на 4х48GB с одной сдохшлей планкой. И тебе магазин возвращает по гарантии 30к грн вместо твоей оперативки, а новая такая стоит 240к... Ну вроде как справедливо и честно, со стороны магазина, а мою рожу имаджинировали после такого ?![]()
Виявилося по закону магазин має вам заплатити сьогоднішню ціну, тобто 240к чи видати заміну. Але це по закону…
Відправлено через 30 секунд:
decepticon4891
-
FoX_UA
HWBOT OC Team
В правовому полі так, але ще жодного разу Розетка не повертала гроші з врахуванням актуальної ціни ) Ще з часів майнінг буму. Розумію, що можна через спілки споживачів, скарги, але це все хоботня ще та. Правда зараз ця хоботня вже варта часу і нервів, бо тоді різниця була в пару тисяч, а зараз в пару десятків тисяч.
-
Rabbitultra
Member
Скоро підтягнуться, не переживайте. Інвестори ще не всі гроші світу зібрали в тех індустріїFilabatya: ↑ 17.09.2026 14:48 Не вийшло з ладу![]()
Але є і плюси, на фоні цих цін олед вже і не дорогий тепер, особливо 27 2к![]()
-
erkins007
Member
новость фейк, амд компания добра и не может так поступить
-
kairo
Member
Там нічого складного насправді. Якби не му*охання із товщиною прокладок, то там роботи на пів години. Рекомендую робити фото кожного етапу, особливо, куди конектори вставляються.Earanak: ↑ 17.09.2026 15:22Спасибо. Я в курсе, смотрю пачку сервис-центровых ютуб-каналов фоном. Понимаю в целом в чем там загвоздки, нюансы, где чаще всего косячат и тд...
Тут скорее проблема в том что я своим рукам не верю
Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
Але ж 13900КФ трохи не те саме, що 13600КФ)). Я, коли зробив апгрейд з останнього, теж не те, щоб в космос улетів, але мені приємніш дивитись, як воно споживає 40 Вт в іграх та має 55 гр температуру, а не 100))Earanak: ↑ 17.09.2026 14:25Я когда грейдился с 13900KF/DDR4-3600 на 9950X3D/DDR5-6000 - вообще не кайфанул.
-
Nik29-7777
Member
Компанія якщо не сможе то на допомогу прийдуть майстри комерціі ))erkins007: ↑ 17.09.2026 17:02 новость фейк, амд компания добра и не может так поступить
вони вже закуповують проци....
-
decepticon4891
Junior
Ну так, магазини не полюбляють дотримуватись законодавства, але це не означає, що вони діють по за його межами. Без цього закону гарантія на технічно складні присторої взагалі не має сенсу. Зазвичай магазин при відмові розраховує що покупець не захоче "качатись", але при перших ознаках переведення питання у юридичну площину (претензія на ім'я керівника у двох примірниках Укрпоштою рекомендованим листом з описом вкладення) вони з великою вірогідністю "здадуть назад"FoX_UA: ↑ 17.09.2026 16:15 В правовому полі так, але ще жодного разу Розетка не повертала гроші з врахуванням актуальної ціни ) Ще з часів майнінг буму. Розумію, що можна через спілки споживачів, скарги, але це все хоботня ще та. Правда зараз ця хоботня вже варта часу і нервів, бо тоді різниця була в пару тисяч, а зараз в пару десятків тисяч.
-
vmsolver
Member
Возвращала, но с оговоркой - с прироста цены они удержат налоги 23%FoX_UA: ↑ 17.09.2026 16:15В правовому полі так, але ще жодного разу Розетка не повертала гроші з врахуванням актуальної ціни )
-
Аціо
Member
Згідно законодавства України - повертається вартість у більший бік.Earanak: ↑ 17.09.2026 15:02 OFFTOP - Я тоже вот сижу теперь смотрю на HotSpot у видяхи и думаю... А ведь скоро надо будет пасту менять. Прокладочки. А самому лезть туда, самому искать гайды по толщинам, самому все это нарезать и пересобирать, рукожоп как я может только навернуть все этоКлассика сервис-центров которые я на ютубе смотрю. А оперативка, если вдруг одна плашка сейчас сдохла бы... Наверное я бы ее не сдавал по гарантии
Ну типа, сдаешь такой кит который ты покупал за 30к грн на 4х48GB с одной сдохшлей планкой. И тебе магазин возвращает по гарантии 30к грн вместо твоей оперативки, а новая такая стоит 240к... Ну вроде как справедливо и честно, со стороны магазина, а мою рожу имаджинировали после такого ?
![]()
Тобто якщо здешевшала по чеку, якщо здорожчала то вартість актуальна повертається.
Звичайно магазини дурять не мамонтів, але якщо написати вимогу, зробити знімок актуальної вартості з сайту, і якщо магазин впродовж тижня не поверне гроші, або не замінить комплект на працюючий аналогічний, звертаєтесь до держпродспоживслужби надсилаєте їм скрін та відмову від магазину, і магазин платить х10 вартість товару штраф, а вам за вашою вимогою чи повертають кошти, чи надають новий комплект.
Маячня, особисто мені пропонували повернути за 3 комплекти ддр5 48, з 12 комплектів три почали через пів року сипати помилками.FoX_UA: ↑ 17.09.2026 16:15 В правовому полі так, але ще жодного разу Розетка не повертала гроші з врахуванням актуальної ціни ) Ще з часів майнінг буму. Розумію, що можна через спілки споживачів, скарги, але це все хоботня ще та. Правда зараз ця хоботня вже варта часу і нервів, бо тоді різниця була в пару тисяч, а зараз в пару десятків тисяч.
На той час вартість вже зросла майже х3 і так вони намагались повернути по чеку, за що отримали скаргу та запевнення познайомити їх з держпродспоживслужбою, отож погодились на заміну на аналогічні комплекти, хоч і пропонували і можливість повернення коштів вже за актуальною ціною.