Наступне покоління ігрових відеокарт може затриматися: AMD та NVIDIA націлені на 2028 рік

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

kairo
Амд недавно підтянули пару місяців тому був буст, як вино :gigi: дивіться до місяця відео, решта не актуальне, дуже за амд переживаю :shuffle:
leif
Мені лінь вибачайте, я пару каналів бачив ці числа були однакові в них :up:
warp37
90 50% від вашої, вона в космосі від хт, а особливо по ціні, обидві лютий оверпрайз, але друга хоч зрозуміло чому.
Востаннє редагувалось 17.09.2026 13:09 користувачем Filabatya, всього редагувалось 6 разів.
warp37
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.09.2026 13:00 kairo
Амд недавно підтянули пару місяців тому був буст, як вино :gigi: дивіться до місяця відео, решта не актуальне, дуже за амд переживаю :shuffle:
Та хай вона хоч на рівні RTX 5090 була б, немає підтримки DLSS 5. :rotate:
MaxNew
Member

Повідомлення

Черговий срач)))
Яка різниця яку брати, який бюджет та приорітети- така і карта.
leif
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.09.2026 13:00я пару каналів бачив ці числа були однакові в них
та ну це ні про що. треба дивитись методику тестування, чи надійний канал і все таке, числа можна і в екселі намалювати а в відео показати геймплей чого завгодно і фіг зна якими цифрами. взяти той же тестінг геймс, який купу разів ловили на відвертій підливі, а люди досі на нього посилаються. ні, треба не просто тести, а НОРМАЛЬНІ тести :)
Filabatya
Member

Повідомлення

leif
Тоді виходить, що вони синхронно всі капусту від амд отримали, як якийсь товар починають всі огляди публікувати в ютубі :gigi:
З нвідією не цікаво, там просто йде оптимізація під блеквела, особливо в нових іграх :shuffle:
Востаннє редагувалось 17.09.2026 13:19 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.09.2026 13:16синхронно всі капусті від амд отримали
та я ж про актуальне-свіже порівняння 5080 з 4090 питав. до чого тут амд?
Геральт
Active Member

Повідомлення

Filabatya: 17.09.2026 13:16 З нвідією не цікаво, там просто йде оптимізація під блеквела, особливо в нових іграх :shuffle:
Як в AC Black Flag Resynced? :-/
Хрофт
Junior

Повідомлення

Барбарис: 17.09.2026 11:49 Хрофт, перевага зелених почалась після куда, коли навіть звичайна карта дозволяла і працювати і грати. На це амд так і не відповіла, тому ринок поступово втрачала навіть незважаючи на те що мало поступалась в іграх. Длсс та промені від монополіста просто добивають.
Згідний :up: . CUDA це якраз чудовий приклад того як Зелені вміють винаходити нові ринки збуту для своєї продукції. Вони мають бачення поточного ринку, і також де є можливості, по суті вони їх самі створюють. В цьому плані Червоні дуже слабкі, вони весь час тільки реагують на то що вже сталось, вони можливості для себе майже не створюють...

Отправлено спустя 5 минут 25 секунд:
Геральт: 17.09.2026 12:00
Хрофт: 17.09.2026 11:56 Як я і писав я покупець в не фанат.
Так все правильно. Покупець, який купує неконкурентний(гірший за сумою хар-к) продукт. І такі бувають :-/
:) :rotate:
Комусь трошки пригоріло:)

В моєму випадку то були супер купівлі в показнику FPS/CZK. Але тільки із за того що б/у і активного збивання ціни, і перепродажі в роздріб не потрібних компонентів.

А вот як нова карта із магазину, я би їх не брав. Взагалі ні червону ні зелену карту, зараз ринок викривлений. А вот б/у може бути дуже інтересним за певних умов.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Хрофт
Та ні, просто дивує, коли той самий форумчанин спочатку пише, що конкуренції НВ нема, потім, що "я купив АМД, бо НВ задорогі". Проста логіка підказує, що як мінімум цінову конкуренцію АМД цілком може скласти.
Б/у чи не б/у ролі не грає. НВ ж також мабуть б/у бувають?
Але можемо і далі піти в міркуваннях. Припустимо, АМД не конкурент в "технологіях" і припустимо, що вона таки ним стає (наздожене). Що буде з цінами на АМД? З якого дива вони мають тоді бути суттєво дешевшими за НВ? Ну, тобто народ наниває самі собі пригод. Бо я топ АМД за 5к не хочу. Мене цілком влаштовувала 6900XT за 1к, з гіршим апскейлом і гіршими променями.
5700XT - 400$ MSRP
6700XT - 480$ MSRP
7700XT - 450$ MSRP
9070XT - 600$ MSRP
Востаннє редагувалось 17.09.2026 14:37 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

Для чого взагалі цей мсрп писати :lol:
Нагадує, як люди штатівські ціни без доставки і податку штату вказують, вже не згадуючи про наш взагалі)
Геральт
Active Member

Повідомлення

Filabatya
Та ок, 5700XT я взяв за 500$ (нова, в нас), 9070XT за 800+ (також нова в нас). Переплата за "технолігії" >50%. А воно мені треба, наст. мідл з нейрослопом але за 1k ? 6900XT обійшлась в ~1k (нова, в нас). Наст топ за 4к? Що би що? F4 з кращими мордами обличчя перепройти? Не смішно.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 17.09.2026 14:42 Filabatya
Та ок, 5700XT я взяв за 500$ (нова, в нас), 9070XT за 800+ (також нова в нас). Переплата за "технолігії" >50%.
Тільки забули, що з 2019 по 2025 інфляція долара склала 26%.
Filabatya
Member

Повідомлення

Геральт
Так само взяв 5070 за 29 і 50% доплачував за 16гіг тішки, але вже б у прийшлося брати. Інфляція в доларах теж йде на жаль :shuffle:
kairo
Member

Повідомлення

Filabatya
В даних реаліях доплата за Ті була виправдана. Не зрозуміло, скільки ця ахінея із цінами буде тривати, а ігри із вайбкодингом вже розробляють.

Відправлено через 4 хвилини 47 секунд:
Геральт
Така позиція - мені добре, що карти АМД гірші, зате ціни для мене кращі, має один суттєвий недолік. Якби АМД далі випускала невдалі карти, все закінчилось би закриттям цього напрямку і все. Не здивуюсь, якщо Хуанг спеціально поділився напрацюваннями DLSS, щоб карти АМД остаточно не пішли на дно, а так є якась видимість конкуренції.
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Цікаво, я тут погуглив. Виявляється пишуть, що цей новий чіп на 40 Cu буде використовуватись у майбутній консолі від Мікрософт.
Тобто припущення, що нова приставка буде більше ПК ніж консоль все ж обростає новими "фактами".

А характеристики які :eek: . Не ВК а цукерка, якщо вірити ШІ. :lick:
erkins007
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.09.2026 12:51Це старі дані, 10% віднімайте відразу, між 80 і вашою 9%, а не 19, а хт навіть трішки потужніша зараз за 70ті.
та давай сразу 9% от 5090 че уж тут.

Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
Геральт: 17.09.2026 13:26Як в AC Black Flag Resynced?
все последние ассасины лучше на амд работают, это не новость
Filabatya
Member

Повідомлення

erkins007
Хуанг може дозволити Лізі, догнати флагман, тільки пепереднього покоління, надіюсь :gigi:
vsx
Member

Повідомлення

kairo: 17.09.2026 12:32 якщо умовна 10070ХТ із 28-го не зможе обігнати карту 22-го року, це буде зашквар.
конечно обгонит, ведь прирост в 40+ % это обычное дело для нового поколения, и стоить будет 499$
YAYA
Member

Повідомлення

erkins007: 17.09.2026 10:44
Если вы так любите авто, то должны тогда знать, что даже у Рено есть спортивные модели
До відома небомжа, Рено вже випускали спортивні автомобілі та брали участь в перегонах на своєму спортивному авто, коли до заснування найстаршої німецької трійки залишалося 14 років, а до інших з трійки - 25-30+ років...
Я вже мовчу про команду Рено, яка майже 2 десятиліття ганяла у Формулі 1 та була неодноразово чемпіоном серед кращих світу, ба більше що була і постачальником двигунів для різних команд Ф1.

Так зверхньо говорять про Рено мамкіни задньопривідні дріхтери, що час від часу намотуються на стовпи намагаючись обігнати Меган 1,5д. :super:
erkins007
Member

Повідомлення

YAYA
Я к тому что тут заявляли что не все выпускают конкурента Ламборгини.
А против Рено ничего против не имею. Тот же Дастер это просто отличная машина для дачи в село к бабушке сгонять.
Відповісти