Чутки: AMD представить свою відповідь на DLSS 5 у наступному поколінні GPU Radeon

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Mozdev
Member

Повідомлення

erkins007: 16.09.2026 19:52
Mozdev: 16.09.2026 19:08Єдине що зробила нвідія це адаптувала їх і прив'язала то тензорних ядер які не потрібні.
Так не нужны что даже АМД вынуждена была их добавлять. Советую почитать как работают нейросети, зачем им тензоры и почему попытка АМД выехать на шейдерах провалилась.
Для цього не обов'язково створювати окремі ядра які посуті "вендор лок", я знаю як працюють нейронки, і сам працюю з ними і програмую, якби хотіли зробили б перехідний варіант, аджеж бабло і овер профіт самі себе на зароблять от і вчинили як хотіли.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Vpupkin: 16.09.2026 16:36 АМД коли вже щось своє нове хороше впровадить?
Чи тільки аналоги з затримкою в рік?
Ну не буде ж бабка Ліза конкурувати зі своїм дядьком? Все йде як задумано, при тому ще й на голови своїх фанатиків вона може срать скільки хоче, вони все одно скажуть що то мана небесна.
dead_rat
Member

Повідомлення

Mozdev: 16.09.2026 19:48
dead_rat: 16.09.2026 19:31 П

Це лише доводить, що консольщики праві, людині треба 30 герц і еффект плацебо для самопереконання
Ось ту я незгоден я глибоко вивчав цю тему, і тут не все так просто, реакція людини на зміни в зображенні вона має багато нюансів і не лінійна, той факт що люди розрізняють чітко 60 герц і 85( особливо це помітно було для "всіх" на єлт моніторах), різну кількіть "кадрів", по-перше це "плавні" кадри чи статика, чи це динаміка, наскільки різка вона, це все впливає на сприйняття залежно від кадражу починаючи з 48 ("кадрів" без прив'язки до герцовки бо все це по-різному працює і впливає), по-друге це яка картинка різка контрастна зі статикою або плавним зміном кольорів та контрасту чи ні, якщо це різка зміна яскравості людина на це реагує неймовірно швидко менше 1 мс, навіть "осмислення цього" буксує перед реакцією око здатне фіксувати зміну умовних "кадрів" плавно з 24-26 кадрів, але якщо це зміна яскравості- кольорів то крок реакіії значно менший, що призводить до можливості ока виявляти це при зміні кадрів навіть до 3000 кадрів на секунду, і це все не мої вигадки а дослідження, які робились цілком з медичних причин.

Якщо відкласти нюанси то все індивідуально, але середня медіана сприйняття це від 300 до 1000 кадрів, все що вище побачать різницю одиниці з геймерів.
Я перейшов з афону 60 гц на 120 гц, ще є айпад 60 гцю

Всі розповідали який емейзінг від 120 гц, але я не відчув і не знайшов жодної різниці при усьому бажанні
Afit
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.09.2026 20:26
Я перейшов з афону 60 гц на 120 гц, ще є айпад 60 гцю

Всі розповідали який емейзінг від 120 гц, але я не відчув і не знайшов жодної різниці при усьому бажанні
Якщо людина не сліпа, то кожен помітить різницю між 60 і 120. Для цього достатньо ввімкнути статтю з текстом і спробувати прочитати її навіть в плавному русі. Там де на 120 текст ще буде читабельним, на 60 вже буде нерозбірлива мазня. І так з усим іншим контентом. В іграх спробуй на 60 подивитись на край монітору, коли наприклад персонаж біжить про сто вперед, і на 120+.
NUN4AG
Member

Повідомлення

Sanьka: 16.09.2026 16:02
Artem_M: 16.09.2026 15:15Ну да, до них Nvidia прям задніх пасли по відсоткам на ринку
З теперішнім застоєм в нативі та все більшою складністю пхати все більше транзюків, програмні приблуди єдине, що стимулює користувача замість однієї НВідіі купити іншу.
Інакше сиділи б на 3080/ті і горя б не знали.
Як на мене, більшість "стимулює" лише криворукість/покладений болт розрабів стосовно оптимізації, головним "стимулятором" яких стали саме ці програмні приблуди (DLSS/FG).
erkins007
Member

Повідомлення

Mozdev: 16.09.2026 19:58Для цього не обов'язково створювати окремі ядра
Обязательно.
Mozdev: 16.09.2026 19:58якби хотіли зробили б перехідний варіант
Ну вон АМД попробовали сделать программный фср, который их не требовал. Сильно хорошо вышло?)
Так хорошо что таки были вынуждены переходить на тензоры.
kairo
Member

Повідомлення

item2: 16.09.2026 18:35На Лінукс це цілком флагмани з огляду на стан/оптимізацію драйверів.
Що не будь. При чому тут Лінукс?
Різниця між ними там невелика
Між чим і чим?
Nekros
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.09.2026 20:26 Я перейшов з афону 60 гц на 120 гц, ще є айпад 60 гцю

У мене досі 60гц на айфоні 13, і мене просто тошнити починає якщо я буду читати велику статтю де треба багато гортати текст. Навіть просто коли цілий день працюєш на моніторі 144гц, а потім береш айфон і одразу відчуваєш розмиття при любому русі навіть на головному екрані, одразу очі напрягаються.
Я бачу різницю між 100 і 140гц, хочеться вже на 250гц+ монітор перейти
Востаннє редагувалось 16.09.2026 21:57 користувачем Nekros, всього редагувалось 2 разів.
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.09.2026 19:18В кіно трасування було ледве не з часів Термінатора 2
Генерація кадрів була з часів поширення пласких тв, в 2007-8 прямо багато вже
Так само і апскейлінг, хоча тут длсс став покращенням
Це мені нагадало розповіді, що Еппл нічого революційного не зробили, все це вигадали до них і було воно в якомусь занюханому КПК 2000го року. Звісно, Нвідія не вигадала РТ, ФГ чи апскейл, але вони принесли це в геймінг.

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
dead_rat: 16.09.2026 20:26Всі розповідали який емейзінг від 120 гц, але я не відчув і не знайшов жодної різниці при усьому бажанні
В моєї дружини попередній Айфон був 60 Гц. Кожен раз, коли брав в руки, були думки, о це тормознуте.
Востаннє редагувалось 16.09.2026 21:56 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
Sanьka
Member

Повідомлення

kairo: 16.09.2026 21:54Це мені нагадало розповіді, що Еппл нічого революційного не зробили, все це вигадали до них і було воно в якомусь занюханому КПК 2000го року. Звісно, Нвідія не вигадала РТ, ФГ чи апскейл, але вони принесли це в геймінг.
Нема різниці хто вигадав, головне хто рубає за це бабло ;)
dead_rat
Member

Повідомлення

Sanьka: 16.09.2026 21:55
kairo: 16.09.2026 21:54Це мені нагадало розповіді, що Еппл нічого революційного не зробили, все це вигадали до них і було воно в якомусь занюханому КПК 2000го року. Звісно, Нвідія не вигадала РТ, ФГ чи апскейл, але вони принесли це в геймінг.
Нема різниці хто вигадав, головне хто рубає за це бабло ;)
This!
:up:
Shepard1985
Member

Повідомлення

Це новина річної давнини.
MSiAventador
Member

Повідомлення

AC Rally Photo Mode with DLSS5 GeForce RTX4070 :shuffle:
Зображення
VBerezovsky
Member

Повідомлення

І амуде в те ж саме нейролайно вступає. Втім, чого це я дивуюся, стратегія старанного копіювання за нвідією працює вже не перший рік.
Rosberg
Member

Повідомлення

Особисто мені як крізь пальці, буде/не буде в Радеонів відповідь на dlss. В першу чергу цікавить ціна на карти. Є вигідний варіант серед зелених, беру зелені, є серед червоних, беру червоні.
Shepard1985
Member

Повідомлення

VBerezovsky: 16.09.2026 22:51 І амуде в те ж саме нейролайно вступає. Втім, чого це я дивуюся, стратегія старанного копіювання за нвідією працює вже не перший рік.
АМД про нейрорендеринг у наступних поколіннях відеокарт говорила ще рік тому.
А що залишається АМД? Нвідіа почала продавати фальшиві кадри і як відреагувала ігрова спільнота? Відреагувала, як останнє бидло. Бо що насправді означало впровадження масштабування і фреймген? А означало все це наступне - тепер розробникам рушіїв, розробникам ігор не треба займатися оптимізацією, адже все це можна замісти під килим у вигляді фальшивих кадрів і масштабуванням картинки.
АМД має 8% ринку відеокарт, прибуток тут ніякий, а тому краще займатися тим, що приносить більше грошей і користі.
Все рівно, хто сидів на Нвідіа, той і помре разом з Нвідіа і навіть у труну покладуть їм ту Нвідію, аби її на той світ з собою забрати. Тому все тут логічно. Інтел так само копіює до речі.
vmsolver
Member

Повідомлення

Mozdev: 16.09.2026 18:45Так є замануха крута зміна в картинці, але за цим ховається пастка і погані наміри.
Ничего себе, в чём же ловушка и плохие намерения?

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Shepard1985: 16.09.2026 23:06Нвідіа почала продавати фальшиві кадри і як відреагувала ігрова спільнота?
Может дело в том, что кадры всегда были не очень настоящие?
Игроки обрадовались более высокому фпс, что не так?
Shepard1985
Member

Повідомлення

vmsolver: 16.09.2026 23:21
Mozdev: 16.09.2026 18:45Так є замануха крута зміна в картинці, але за цим ховається пастка і погані наміри.
Ничего себе, в чём же ловушка и плохие намерения?

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Shepard1985: 16.09.2026 23:06Нвідіа почала продавати фальшиві кадри і як відреагувала ігрова спільнота?
Может дело в том, что кадры всегда были не очень настоящие?
Игроки обрадовались более высокому фпс, что не так?
Більше ФПС для окозамилювання. Я пам'ятаю 2000-і, коли ігри виглядали чудово і без всіх цих костилів. Але тоді працювали над оптимізацією ігор.
Nekros
Member

Повідомлення

Shepard1985: 16.09.2026 23:06 Нвідіа почала продавати фальшиві кадри і як відреагувала ігрова спільнота? Відреагувала, як останнє бидло. Бо що насправді означало впровадження масштабування і фреймген? А означало все це наступне - тепер розробникам рушіїв, розробникам ігор не треба займатися оптимізацією, адже все це можна замісти під килим у вигляді фальшивих кадрів і масштабуванням картинки.
Не тому що нвідія така погана почала технології додавати, а тому що нема куди далі рости графіці без трасування променів. Трасування променів і повноцінний path trace міг наблизити зображення до cgi кіно, де path trace вже 20 років використовується.
Але то трасування шляху що зараз використовується для ігор має лише 2 відскока променя, коли в кіно це може бути 100+. І що би зробити хоча би 4 відскока треба подвоїти кількість транзисторів, але тех процесс не резиновий і зменшення розміру транзистора сповільнюється. Тому замість нарощування транзисторів вибрали розвиток технологій, і замість того що би прораховувати 100500 відскоків променя у волоссі якогось персонажа який поставить на коліна 5090, вирішили піти іншим шляхом а саме генерувати.
В першу чергу подивіться на волосся персонажів при включеному DLSS5, він домальовує SSS, успіхів вам таке зробити у растрі без втрати продуктивності до 1фпс :gigi:
kairo
Member

Повідомлення

Shepard1985: 16.09.2026 23:23 Я пам'ятаю 2000-і, коли ігри виглядали чудово і без всіх цих костилів. Але тоді працювали над оптимізацією ігор.
спойлер
Зображення
Відповісти